Bakkt Exchange: Sprievodca recenzovaním obchodovania s futures na bitcoiny

bakkt-krypto-burza

Bakkt: Recenzia kryptomennej burzy na obchodovanie s bitcoinmi

Bakkt, prevádzkovaný spoločnosťou Intercontinental Exchange (ICE), materskou spoločnosťou newyorskej burzy cenných papierov (NYSE), je poprednou obchodnou platformou bitcoinových futures na inštitucionálnu úroveň, ktorá sa snaží legitimizovať arénu výmeny kryptomien zavedením transparentnosti a dôvery v digitálne aktíva móda.

Spoločnosť Bakkt, ktorá sa zameriava na zvýšenie schopnosti nakupovať, predávať, skladovať a vynakladať bitcoiny, a zároveň pôsobí ako regulované riešenie obchodovania, klíringu a skladovania, vtrhla na scénu v septembri 2019 po viac ako roku očakávania. Úplne prvý historický rekord Bakktu bol späť 3. augusta 2018, keď sa objavili správy o výmene bitcoinových futures o ICE, Microsoftu a Starbucks, ktoré boli všetky zapojené do uvedenia na trh, aby prevzali bitcoinový mainstream a prilákali peniaze inštitucionálnych investícií. Pozrime sa, ako funguje Bakkt.

Užívateľská príručka Bakkt: Krypto burza na inštitucionálnej úrovni

Tu je rozpis všetkých základných stavebných kameňov, ktoré nové burzové burzy na obchodovanie ponúkajú:

Vlastnosti

  • Fyzicky dodávané bitcoinové futures kontrakty
  • Vlastnená Interkontinentálnou burzou (ktorá tiež prevádzkuje NYSE)
  • Zamerané na inštitucionálnych investorov

Spôsoby vkladu

  • N / A (vklady dostupné iba pre inštitucionálnych investorov)

Pros

  • Kryptomena a obchodovanie na inštitucionálnej úrovni
  • Vysoko regulované a vyhovujúce prostredie
  • Používa existujúcu inštitucionálnu trhovú infraštruktúru ICE

Zápory

  • Poskytuje služby výlučne inštitucionálnym investorom
  • Momentálne ponúka iba obchodovanie s bitcoinovými futures

Detaily spoločnosti

  • Produkty ICE Futures USA (IFUS): Denné futures na bitcoiny Bakkt + Mesačné futures na bitcoiny Bakkt
  • Založené / spustené: August 2018 / september 2019
  • Poloha: Atlanta, Georgia
  • Oficiálna web stránka: Bakkt.com
  • Majiteľ: Intercontinental Exchange (ICE), materská spoločnosť burzy v New Yorku (NYSE)
  • Tím: Kelly Loeffler CEO, Adam White COO, Balaji Devarasetty VP Tech, Mike Blandina CPO
  • Sociálne profily: Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, Blog
  • Email: [email protected]

Úvod

Spoločnosť Bakkt je od svojho oznámenia v auguste 2018 veľmi očakávanou platformou na obchodovanie s bitcoinmi, pretože plánuje byť prvou, ktorá ponúkne fyzicky vysporiadané bitcoinové futures kontrakty na jeden deň. Nakoniec, po viac ako roku očakávania, spoločnosť Bakkt spustila obchodovanie s bitcoinovými futures 23. septembra 2019. Najstaršie správy o spoločnosti Bakkt sa objavujú po boku spoločností ICE a Microsoft, M12 (rameno spoločnosti Microsoft pre rizikový kapitál), Pantera Capital, Galaxy Digital, Boston Consulting Group a Prvými investormi boli aj Horizons Ventures. Bakkt, ktorý k dnešnému dňu získal viac ako 182,5 milióna dolárov, je tiež v spojení s Susquehanna International Group, Parafi Capital, PayU, Goldfinch Partners, Fortress Investment Group a Eagle Seven s cieľom ponúknuť bitcoinové dôchodkové fondy, podielové fondy a fondy obchodované na burze. (ETF) pre hlavných správcov peňazí v budúcnosti.

Bakkt, ktorý technicky nie je zmenárňou alebo clearingovým ústavom, je kvalifikovaným správcom digitálnych aktív, ktorý chce posilniť spotrebiteľské aplikácie a platby za virtuálne meny oficiálnym spustením platformy bitcoinových futures s regulovanými funkciami zisťovania cien, ktoré sa nespoliehajú na údaje o obchode z miesta trhy.

Ostatné platformy už ponúkajú obchodovanie s bitcoinovými futures. V čom je teda Bakkt iný? Bitcoinové futures spoločnosti Bakkt sú fyzicky vysporiadané alebo dosiahnuteľné, čo znamená, že skutočné bitcoiny sa posúvajú pri každom obchode.

bakkt-bitcoin-futures-kontrakt-podrobnostiBakkt sa tiež odlišuje od konkurencie s infraštruktúrou na inštitucionálnej úrovni. Burzu spustila spoločnosť InterContinental Exchange (ICE), ktorá vlastní a prevádzkuje newyorskú burzu cenných papierov (NYSE) a ďalšie významné obchodné platformy. Spoločnosť ICE od základu implementovala do Bakktu svoju infraštruktúru v štýle NYSE a kompatibilnú s CFTC. Spojením tejto infraštruktúry s riešeniami úschovy na inštitucionálnej úrovni by Bakkt mohol k bitcoinom prilákať viac inštitucionálnych investorov ako akákoľvek platforma, ktorá pred ňou bola..

výhody burzy bakkt-bitcoin

Je tiež dôležité poznamenať, že bitcoinové futures sú iba prvým produktom ponúkaným spoločnosťou Bakkt. Cieľom platformy je uviesť na trh viac produktov vpred, vrátane plnohodnotného kryptoobchodovania pre inštitucionálnych investorov a verejnosť. A pretože je jeho regulovaná funkčnosť zisťovania cien bitcoinov, nebude ovplyvnená manipuláciou s objemom obchodovania, ako sú umývacie obchody a iné podvodné aktivity..

graf bakkt-bitcoin-futures-obchodovanie

V konečnom dôsledku je Bakkt stále v prvých dňoch uvedenia na trh, ale už teraz poskytuje inštitucionálnym investorom bezpečný a prístupný spôsob vstupu na kryptotrhy. Ďalšia otázka znie: naskočia inštitucionálni investori?

Kľúčové vlastnosti

Spoločnosť Bakkt, ktorej cieľom je umožniť každému spektru investorov zapojiť sa do kryptomien, od spotrebiteľov cez obchodníkov až po inštitúcie, sa usiluje uprednostniť bezpečnosť a dôveru pre rozvíjajúcu sa triedu digitálnych aktív tým, že ponúka inteligentné úschovy, platby, trhy a riešenia súladu s predpismi..

Medzi kľúčové vlastnosti Bakktu patria:

Inštitucionálna krypto väzba: Spoločnosť Bakkt robí z bezpečného úložiska na inštitucionálnej úrovni kľúčovú vlastnosť svojej platformy. Spoločnosť Bakkt využíva na zabezpečenie digitálnych aktív pre klientov najmodernejšie fyzické a kybernetické zabezpečenie v kombinácii s inštitucionálnou technológiou a riadením. Jedná sa o rovnakú obranu proti kybernetickej bezpečnosti, ktorá podporuje výmeny ako ICE a NYSE. Všetky bitcoiny zákazníkov sú uložené v sklade Bakkt Warehouse, ktorý prevádzkuje trustová spoločnosť s obmedzeným účelom regulovaná Newyorským štátnym ministerstvom finančných služieb (NYSDFS), ktorá slúži ako kvalifikovaný depozitár. Získali tiež spoločnosti Rosenthal Collins Group (RCG – 16. januára 2019) a Digital Asset Custody Company (DACC – 30. apríla 2019), aby pomohli posilniť úschovu a rozšírenie úložiska kryptomien spolu s úzkou spoluprácou s bankou BNY Mellon..

Fyzicky dodávané futures kontrakty: Spoločnosť Bakkt predstavuje fyzicky dodávané futures kontrakty, kde sa s fyzickými bitcoinmi obchoduje prostredníctvom futures kontraktov. Aj keď ďalšie bitcoinové futures trhy určite existujú, Bakkt je prvý, kto ponúka fyzicky dodávané bitcoinové futures kontrakty.

Otvorené pre akreditovaných investorov: Všetci účastníci Bakktu prechádzajú príslušnými kontrolami AML / KYC v súlade s trhmi regulovanými CFTC, potom sa pripoja k Bakktu pomocou existujúcej infraštruktúry ICE.

Vyhovujúce a regulované prostredie: Bakkt bol navrhnutý ako vyhovujúce a regulované prostredie od základu na inštitucionálnej aj spotrebiteľskej úrovni. Pre všetky vklady a výbery sú k dispozícii online analýzy a dohľady. Bakkt sa tiež bude pravidelne zúčastňovať na finančných a bezpečnostných auditoch, ako aj na kontrolách dodržiavania právnych predpisov.

Regulované a vyhovujúce obchodovanie s bitcoinovými futures: Denné a mesačné obchodovanie s bitcoinovými futures spoločnosti Bakkt je v súlade s regulačnými požiadavkami CFTC, ako aj režimom dodržiavania ostatných zmlúv na IFUS, CFTC-regulovanom trhu určených kontraktov (DCM) a na ICE Clear USA (ICUS), CFTC-regulovaných derivátoch. Zúčtovacia organizácia (DCO).

Podporované firemnými partnermi: Microsoft, Starbucks a ďalšie významné korporácie sú od oznámenia projektu Bakkt partnermi. V krypto priestore bolo niekoľko projektov s typom firemnej podpory, ktorú vidíme u Bakktu.

K dispozícii inštitúciám a spotrebiteľom: Bakkt sa spočiatku zameriava na sprostredkovanie regulovaného kryptoobchodovania inštitucionálnym investorom, hoci konečným plánom je ponúknuť platformu pre spotrebiteľov aj inštitucionálnych investorov..

Podpora obchodníka: Okrem stravovania pre inštitucionálnych a spotrebiteľských investorov bude Bakkt spolupracovať s obchodníkmi a umožní im ľahší prístup k digitálnemu ekosystému.

Plne poistený: Na studené a teplé peňaženky spoločnosti Bakkt sa vzťahuje poistná zmluva vo výške 125 miliónov dolárov. To znamená nielen krytie finančných prostriedkov v prípade straty, ale aj to, že poisťovňa je spokojná s bezpečnostnými postupmi spoločnosti Bakkt..

Meny a páry spoločnosti Bakkt

Pri uvedení na trh v septembri 2019 podporuje Bakkt iba jeden typ obchodu: bitcoinové (USD) futures:

  • Bitcoiny (USD), denné futures
  • Bitcoiny (USD) Mesačné futures

bakkt-btc-usd-denne-buduci-trh-specifikacie

Futures kontrakty Bakkt Bitcoin Daily (BTC) a Monthly (BTM) sú obchodovateľné po dobu 22 hodín každý deň od 8:00 ET nedele do 18:00 ET piatky. Na obchodovanie s futures kontraktmi spoločnosti Bakkt tiež neexistujú žiadne požiadavky na bitcoiny týkajúce sa prefinancovania, zadržania alebo odloženia.

Metódy výberu

Spoločnosť Bakkt sa v súčasnosti stará výlučne o inštitucionálnych investorov a bežné spôsoby vkladu a výberu spotrebiteľa neboli zverejnené.

Proces registrácie a prihlásenia spoločnosti Bakkt

Bakkt vychádza v ústrety inštitucionálnym investorom a zatiaľ neotvoril registráciu pre bežných spotrebiteľov. Všetky podrobnosti o KYC / AML a procese overovania neboli zverejnené.

Spoločnosť Bakkt však vyžaduje, aby inštitucionálni investori preskočili značné platformy, aby mohli platformu využívať. Účastníci prechádzajú príslušnými kontrolami AML / KYC v súlade napríklad s trhmi regulovanými CFTC a pripájajú sa k burze pomocou existujúcej infraštruktúry ICE. Spoločnosť Bakkt tvrdí, že jej požiadavky KYC / AML sú „na úrovni banky“.

Bakkt Trading

Bakkt v súčasnosti ponúka iba bitcoiny (USD) denné a mesačné futures. Fyzicky dodávaná platforma obchodovania s futures je k dispozícii výhradne inštitucionálnym investorom od uvedenia na trh v septembri 2019. Keď sa Bakkt v budúcnosti niekedy otvorí pre bežných spotrebiteľov, vysvetlíme to ďalej detail ako funguje obchodovanie na Bakkt.

Žijeme!

Prvý obchod Bakkt Bitcoin Futures sa uskutočnil o 20:02 ET za cenu 10 115 dolárov

– Bakkt (@Bakkt) 23. septembra 2019

Obchodovanie futures na USD s kontraktmi spoločnosti Bakkt je v súčasnosti uvedené pod názvom hubu pre obchodné obchodovanie ICUS. Neexistuje žiadny denný cenový limit. Veľkosti zmlúv sú 1 bitcoin, pričom ceny sú uvádzané v amerických dolároch za bitcoin na dve desatinné miesta. Minimálna fluktuácia ceny je 2,50 USD za bitcoin (2,50 $ za kontrakt) a blokové obchody sa môžu uskutočňovať za 0,01 $ za bitcoin (0,01 $ za kontrakt). Existuje minimálne 10 lotov blokovaného obchodu.

graf bakkt-bitcoin-usd-mesacne-futures

Tu je to, čo ukazuje oficiálna webová stránka Bakkt ako súčasť svojho grafu „Bitcoin Futures Workflow“:

bakkt-bitcoin-futures-workflow-chart

Bitcoin opcie Bakkt na futures:

Zmluvné zmluvy o bitcoinových opciách Bakkt sú novo sa formujúce oznámenie, ktoré má byť uvedené na trh 9. decembra 2019. Ako prvé v kryptomenovom priemysle budú mať regulované opčné kontrakty Bakkt pre bitcoinové futures debut s kľúčovými vlastnosťami, ako je kapitálová efektívnosť, hotovosť alebo fyzické vyrovnanie, Možnosť európskeho štýlu, atraktívne poplatky, široká distribúcia a likvidita, okamžité správy, blokovanie obchodov a analýza opcií. Budeme aktualizovať túto kontrolu Bakktu o ich zmluve o bitcoinových opciách, ktorá bude porovnávaná s ich kontraktom bitcoinových futures na mesiac Bakkt, akonáhle budú na konci tohto roka sprístupnené ďalšie podrobnosti.

Skladová úschova Bakkt

Okrem uvedenia Bitcoin Futures na trh Bakkt je ďalším významným prvkom, ktorý do ekosystému kryptomeny prináša úschova Bakkt Warehouse, ktorú ICE vybudovala od základov a jej vytvorenie trvalo viac ako dva roky..

Bakkt Warehouse, čo je inteligentné riešenie kryptomeny umožňujúce fyzické dodanie bitcoinu, je navrhnutý s ohľadom na dve hlavné funkcie. Po prvé, pomáha eliminovať potrebu ďalších obchodníkov s províziami, aby mohli komunikovať s bitcoinmi, a po druhé koná ako kvalifikovaný správca vďaka svojej spoločnosti Bakkt Trust Company, ktorá je nevyhnutná pre splnenie inštitucionálnych štandardov..

bakkt-crypto-custody-review

Vďaka prístupu založenému na zabezpečení a regulovanom newyorským štátnym ministerstvom finančných služieb (NYDFS) je cieľom úschovného riešenia Bakkt ochrana majetku zákazníka s využitím možností zabezpečenia na podnikovej úrovni, podobne ako sa to používa na newyorskej burze cenných papierov a desiatkach ďalších ICE. výmenné platformy po celom svete.

Bakkt Warehouse, ktorý je v súlade s bankovou úrovňou, využije možnosti online (teplé) a offline (studené) číselné ukladanie aktív, ktoré pomôžu preklenúť priepasť medzi funkčnosťou a jednoduchosťou použitia a minimalizovať riziká spojené s horúcimi peňaženkami. Obe sady peňaženiek, od trezorových bankových priestorov so vzduchovou medzerou po ozbrojené bezpečnostné systémy s nepretržitou prevádzkou, budú mať poistnú zmluvu vo výške 125 miliónov dolárov a budú mať partnerstvo s BNY Mellon, aby pomohli uchovať kryptomeny..

Dotýkajú sa tiež bezpečnosti všetkých svojich systémov Vlastnosti ako aj zotavenie po súkromných kryptografických kľúčoch jeho používateľov po katastrofe. Budú implementovať všetky protokoly AML a KYC (boj proti praniu špinavých peňazí a poznajte svojich zákazníkov), ako aj implementovať techniky dohľadu na reťazci na overenie pôvodu kryptomien. Bolo oznámené, že jediná interakcia medzi Bakktom a bitcoinovým blockchainom bude prebiehať v Bakkt Warehouse, keď používatelia vkladajú a vyberajú svoje BTC podiely.

Poplatky za Bakkt

Spoločnosť Bakkt účtuje za bitcoinové denné a futures kontrakty nasledujúce poplatky:

Poplatok za výmenu a zúčtovanie – obchody s obrazovkou: 1,00 USD za zmluvu (denne); 1,25 USD za zmluvu (mesačne)

Výmenný a zúčtovací poplatok – EPP & Blokovať obchody: 1,60 USD za zmluvu (denne); 1,85 USD za zmluvu (mesačne)

Poplatok za dovoz: 9,75 USD za zmluvu (denne); 9,75 USD za zmluvu (mesačne)

Poplatky za úschovu: Spoločnosť Bakkt naplánovala „poplatok za dovolenku“ za svoju opatrovnícku službu Bakkt Warehouse do 30. júna 2020. Depozitná služba Bakkt je k uvedenému dátumu bezplatná..

Spoločnosť Bakkt nezverejnila svoj sadzobník poplatkov pre ďalšie kryptoobchody a nevieme, ako bude štruktúra poplatkov spoločnosti Bakkt konkurovať iným významným burzám a obchodným platformám..

Bezpečnostné problémy a výpadky spoločnosti Bakkt

Spoločnosť Bakkt bola uvedená na trh 23. septembra 2019. Od uvedenia na burzu nedošlo k žiadnym závažným narušeniam bezpečnosti ani výpadkom. ICE a NYSE sú rovnako bezpečné a v nedávnej histórii neutrpeli žiadne zásadné narušenia bezpečnosti. Celkovo sa očakáva, že Bakkt bude jednou z najbezpečnejších a najbezpečnejších platforiem na obchodovanie s bitcoinmi, ktoré sú k dispozícii. Dcérska spoločnosť spoločnosti Bakkt Holdings LLC, Bakkt Trust Company LLC, je licencovaný poskytovateľ bitcoinovej úschovy s kvalifikáciou v štáte New York, ktorý je registrovaný v sieti Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Tu je graf zobrazujúci vzťah medzi zákonnými regulačnými orgánmi a trhom bitcoinových futures ICE:

bakkt-bitcoin-futures-regulácia trhu

Jednoduchosť použitia

Spoločnosť Bakkt v súčasnosti uspokojuje inštitucionálnych investorov využívajúcich rovnakú platformu ako ICE a NYSE. Táto platforma bude známa tým, ktorí v minulosti používali iné platformy ICE. Spotrebiteľská verzia platformy ešte nebola vydaná, takže nevieme, ako je na tom Bakkt v porovnaní s tradičnými rozhraniami kryptomeny. Tu sú tiež obchodné hodiny burzy kryptomien Bakkt založené na časových harmonogramoch New Yorku, Londýna a Singapuru:

bakkt-burza-obchodne-hodiny

Dôvera a ochrana osobných údajov

Spoločnosť Bakkt má prísne normy týkajúce sa dôvery a ochrany osobných údajov. Bitcoiny všetkých zákazníkov budú uložené v sklade Bakkt Warehouse, ktorý prevádzkuje trustová spoločnosť s obmedzeným účelom regulovaná newyorským štátnym ministerstvom finančných služieb. Táto dôveryhodná spoločnosť slúži ako kvalifikovaný správca. Spoločnosť Bakkt doposiaľ neutrpela žiadne väčšie narušenie ochrany súkromia alebo bezpečnosti.

Zákaznícky servis

Spoločnosť Bakkt je možné kontaktovať e-mailom alebo online formulárom. Spoločnosť zatiaľ neodhalila svoje plnohodnotné možnosti zákazníckeho servisu, ale očakávame, že sa týchto možností dočkáme, keď spoločnosť Bakkt uvedie na trh svoj produkt orientovaný na zákazníka..

Užívateľská príručka Bakkt: Ako nastaviť a používať Bakkt

Spoločnosť Bakkt otvorila svoju obchodnú platformu pre inštitucionálnych klientov. Platforma však zatiaľ neotvorila obchodovanie pre bežných spotrebiteľov alebo používateľov.

bakkt-výmeny-aktualizácie

Keď spoločnosť Bakkt v blízkej budúcnosti otvorí svoju obchodnú platformu pre používateľov, zverejníme úplnú príručku s vysvetlením, ako sa zaregistrovať, overiť a začať obchodovať na spoločnosti Bakkt.

Inštitucionálni investori, ktorí sa chcú zaregistrovať na Bakkt, medzitým musia poslať e-mail na adresu [email protected]

Budúcnosť úspechu spoločnosti Bakkt sa ešte len uvidí, ale ako hovorí ich oficiálny slogan twitteru, „rozšírenie prístupu k globálnej ekonomike budovaním dôvery v digitálne aktíva a uvoľnením ich hodnoty“ – prognóza burzy kryptomien Bakkt s ich fyzicky osídlenými Bitcoinová obchodná platforma futures určite vyzerá ako svetlé miesto pre trh.

Ako druhú časť tohto preskúmania platformy NYSE na ICE kryptomeny a bitcoinové futures sa vráťme späť do pamäťovej dráhy a hacknime všetky najnovšie novinky zo servera Bakkt.

Príbeh tak ďaleko: Pohľad späť na Bakkt

Teraz sme svedkami dopadov oficiálneho uvedenia Bakktu na veľmi nedočkavé a medzinárodné publikum a povedať, že pôjde o vývoj široko izolovaný od širšieho trhu, by znamenalo pripustiť, že kryptomenu úplne „nezískate“..

Historicky vzaté, kedykoľvek sme videli Bakkt, ktorý sa objavil v správach z augusta 2018, zhodoval sa s mnohými vrcholmi a hranicami pre bitcoiny okrem iných druhov kryptomien. Tento týždeň a všetci po ňom neboli výnimkou; ako sa nadšenie buduje po jeho konečnom spustení, už sme videli, ako sa bitcoiny krútia smerom nahor.

Bakkt prináša na trhu s kryptomenami veľa hodnoty a jeho uvedenie na trh má všetok potenciál posunúť celý trh na ďalšiu úroveň. V nedávnom rozhovore pre Coin Telegraph Tom Lee, spoluzakladateľ spoločnosti Fundstradt Global Advisors, nemal narážky na to, že Bakkt bude mať pozitívny vplyv na dôveryhodnosť kryptomeny v očiach inštitucionálnych obchodníkov:

“Som veľmi pozitívny v súvislosti s Bakktom a jeho schopnosťou zvýšiť dôveru v kryptografické inštitúcie.”

Aj keď čelí spravodlivému podielu prekážok, či už ide o technické problémy, alebo dokonca o tvrdohlavý tlak regulačných agentúr, konkrétne Komisie pre cenné papiere; začínal ako návrh už v auguste 2018. Generálna riaditeľka, Kelly Loeffler, ktorá je manželkou generálneho riaditeľa ICE Jeffrey Sprechera, pomáha prevádzkovať webovú stránku blogu Bakkt, ktorá zdieľa všetky najnovšie novinky a pokroky.

Takže s tak významnou príležitosťou, ktorá tu teraz je, okrem všetkých vyššie uvedených faktov a čísel je logické, že by sme sa mali ponoriť do spoločnosti a toho, ako sa z inovatívneho nápadu stala jedna z najvýznamnejších očakávaná spoločnosť zameraná na bitcoiny v kryptosvete.

Späť na Bakkt – začiatok

Z dôvodu lepšieho kontextu – odpovedali sme si, čo je preboha vlastne Bakkt? A čo prináša na trh vyššie? Ale na začiatok treba povedať, že Bakkt je duchovným dieťaťom hráča na newyorskej burze cenných papierov (NYSE) a materskej spoločnosti – Intercontinental Exchange (ICE). Došlo k tomu, že spoločnosti mali čoraz väčší záujem o poskytnutie riešenia Bitcoin Futures pre rastúcu investorskú základňu.

Konečným výsledkom bol Bakkt, ktorý bol podľa agentúry Bloomberg založený 31. júla 2008, ale verejnosti bol sprístupnený až v auguste. A niektoré z motivačných faktorov stojacich za týmto projektom bolo to, že ak by investori začali vkladať peniaze do kryptomien, čelili by skľučujúcej vyhliadke na obchodovanie s vysoko rizikovým a vysoko volatilným trhom bez zavedenia právnej ochrany na zabezpečenie ich aktíva. Ako sme už viackrát dokumentovali, „smart custody“ je ďalšou vlnou bitcoinov a kryptoasetov a Bakkt je v najlepšej pozícii byť lídrom v tejto funkcii.

To bráni tomu, aby kryptomeny skutočne prenikli do hlavného prúdu, takže ak by sa na scéne mal objaviť podnik, ktorý poskytne systém veľmi potrebnej zodpovednosti a profesionality, potom by to bolo vítané s úľavou od regulačných agentúr a vítané objatie investorov, ktorí sa čoraz viac zaujímajú o vesmír.

Základným predpokladom podnikania je, slovami spoločnosti z jej webových stránok, ako je uvedené vyššie, „priviesť transparentnosť a dôveru k digitálnym aktívam“ vďaka túžbe tímu Bakkt oveľa užšie spolupracovať s investovaním. komunita a ich kolektívna potreba väčšieho riadenia rizík a zodpovednosti z vesmíru.

Čo je to, čo vlastne Bakkt odlišuje od jeho decentralizovaných kolegov? Pre jedného je to oveľa viac než len poskytovateľ termínových obchodov, aj keď to je to, čo si s nimi s najväčšou pravdepodobnosťou spájame. V skutočnosti je to futures kontrakt, je to len jedna zo služieb, ktoré poskytujú, tu sú riešenia, ktoré Bakkt chce pre svojich používateľov priniesť:

Riešenia kryptomeny Bakkt

Bezpečné úložisko je vlastne niečo, po čom investujúca komunita veľmi túži, a jednu vec si Bakkt plne uvedomuje. Spoločnosť Bakkt má v úmysle poskytnúť svojim používateľom zabezpečenie na úrovni investícií, ktoré im umožní skutočne zarobiť na trhu a zaistiť investície s vedomím, že sú držaní s najlepším druhom zabezpečenia, aký je možné poskytnúť..

Podľa webových stránok spoločností:

„Vďaka najmodernejšej fyzickej a kybernetickej bezpečnosti, inštitucionálnej technológii a správe a zabezpečenej poistením digitálnych aktív držaných v zmrazených peňaženkách dodáva Bakkt nový štandard v oblasti úschovy digitálnych aktív využitím nástrojov kybernetickej bezpečnosti, na ktorých NYSE sa spolieha. “

Riešenia úschovy majú omnoho viac než len zabezpečenie na investičnej úrovni, ako spoločnosť uviedla v blogovom príspevku ešte v auguste:

„Bakkt Warehouse, ktorý je súčasťou spoločnosti Bakkt Trust Company, je postavený pomocou kybernetickej a fyzickej ochrany, ktorá podporuje najaktívnejšie obchodované trhy na svete, vrátane NYSE,“ uvádza sa v príspevku. „Okrem toho požiadavky nezávislého riadenia a dodržiavania súladu s kvalifikovaným opatrovníkom znamenajú, že sklad Bakkt je navrhnutý tak, aby spĺňal najvyššie štandardy dohľadu.“

Dedikované platobné riešenia

Kryptomeny sú dobre známe pre svoj potenciál peer to peer obchodovania, nákupu a predaja. Aj v tomto prípade je však vo svete inštitucionálnych investícií nevyhnutne potrebný spoľahlivý a nedôveryhodný systém.

Toto je prvok spoločnosti Bakkt, ktorý sa skutočne zameriava na investorov, najmä vzhľadom na skutočnosť, že investori, ktorí chcú využiť túto časť služieb spoločnosti Bakkt, budú musieť poskytnúť dosť výraznú zálohu, pokiaľ ide o investorov založených na spotrebiteľoch..

Podľa správy zo začiatku tohto mesiaca musia investori poskytnúť počiatočnú zálohu vo výške 3 700 dolárov bitcoinu pre svoju futures kontrakt aj platobné riešenia. Takže teda malý vklad.

Tu hovorí spoločnosť Bakkt o svojich platobných riešeniach:

„Či už medzi spotrebiteľmi, obchodníkmi alebo kolegami, schopnosť uskutočňovať transakcie s digitálnymi aktívami je sľubná, pretože tieto nové globálne meny sa vyvíjajú nad rámec skladu hodnoty alebo špekulatívnych aktív a ako váhy distribuovanej hlavnej knihy. Bakkt spolupracuje s poprednými obchodníkmi, ktorí uznávajú potenciál digitálnych aktív. “

Riešenie súladu

Predtým sme sa zaoberali témou, ktorá oddeľuje decentralizované od centralizovaných búrz, a jednou z nich je druh vzťahu, ktorý majú s otázkou súladu..

Dodržiavanie právnych predpisov je hlavnou prekážkou, ktorej sa decentralizované burzy vyhýbajú ako mor súvisiaci s kryptomenami, zatiaľ čo centralizované burzy ich majú tendenciu dodržiavať, aby ich investori uznávali ako profesionálnych hráčov..

Bakkt nie je len spoločnosť, ktorá sa vďaka vzťahu k ICE rýchlo pridáva do inštitucionálnej rodiny. Ale aj vďaka tomu, že poskytuje svojim budúcim používateľom investičný rámec, ktorý je úplne v súlade s regulačnými postupmi stanovenými Komisiou pre cenné papiere a burzu Spojených štátov. Konkrétne pokiaľ ide o požiadavky na robustné bezpečnostné funkcie pre používateľov, ako aj kontroly proti praniu špinavých peňazí (AML) a kontrole vášho zákazníka (KYC)..

„Zameranie spoločnosti Bakkt na dodržiavanie predpisov pokrýva všetky aspekty našej činnosti. Či už AML a KYC na inštitucionálnej a spotrebiteľskej úrovni, alebo on-chain analýza a dohľad nad všetkými krypto vkladmi a výbermi, budeme neustále pridávať, aby sme zabezpečili, že naša je najsilnejšia a najdôveryhodnejšia platforma. Okrem toho sa Bakkt bude pravidelne zúčastňovať finančných a bezpečnostných auditov, ako aj kontrol dodržiavania právnych predpisov. “

Zmluva o budúcej zmluve

A samozrejme, bolo by nám ľúto, aby sme sa neponárali do sveta termínových kontraktov, keď vezmeme do úvahy skutočnosť, že práve kvôli tomu je Bakkt známejší. Dôvodom je to, že spoločnosť prelomuje nové priečky vďaka tomu, že tieto zmluvy sa kupujúcim poskytujú v spojení s jej vlastnými regulačnými riešeniami, ako je napríklad jej vlastný clearinghouse..

Posledný uvedený faktor znamená, že Bakkt sa môže rýchlo stať významným globálnym menom a poskytovať bitcoinové futures kontrakty pre investorov v USA a 30 krajinách po celom svete..

Podľa tímu Bakkt nejde o viac ako len o sériu zmlúv o virtuálnych futures, pretože bol zakúpený a urobil určité pokroky v oblasti vlastných riešení fyzického ukladania. Tím Bakkt začne na svojom vyhradenom účte Twitter 28. augusta poskytovať svojim používateľom úložný priestor pre širokú škálu zmlúv o fyzických futures.

„Náš sklad začne 6. septembra ponúkať bezpečné ukladanie bitcoinov pre zákazníkov, aby sa pripravili na spustenie Bakkt Bitcoin Daily & Mesačné futures, ktoré sa začnú 23. septembra. Tieto zmluvy umožnia fyzické dodanie bitcoinov s end-to-end regulovanými trhmi a úschovou. “

Podľa zdrojov poskytujú tieto úložné priestory určitú vysoko kvalitnú ochranu pre aktíva investorov, ale sú tiež kryté poistnými zmluvami vo výške viac ako 125 miliónov dolárov..

Bezpečnostné opatrenia

Okrem poistných zmlúv v stovkách miliónov ponúka spoločnosť Bakkt pre svojich používateľov celý rad bezpečnostných riešení vrátane radu „studených“ a „teplých“ peňaženiek, podľa spoločnosti:

„Sklad Bakkt sa skladá z online („ teplého “) a offline digitálneho úložiska so vzduchovou medzerou („ studeného “). Systémy Bakkt algoritmicky vyvažujú medzi vrstvami teplého a studeného skladovania, aby sa minimalizovali riziká spojené s teplým skladovaním. “

Podľa toho, aký druh bezpečného úložiska investori hľadajú, si môžu vybrať buď z týchto „teplých“ peňaženiek; ktorá pozostáva z bezpečnostných modulov úrovne 3 a je zároveň pripojená k sieti, čo umožňuje investorom ľahký prístup k ich aktívam. Z toho vyplýva, že tento druh úložiska je zameraný skôr na záujemcov o obchodovanie so strednými a krátkymi pozíciami.

Medzitým znie jeho riešenie chladenia pre investorov ako niečo podobné kryptomene Fort Knox;

  • Väčšina bitcoinov uložených v sklade Bakkt je offline
  • Systémy so vzduchovou medzerou uložené v trezoroch na úrovni banky so sofistikovanými kontrolami fyzickej bezpečnosti
  • Kľúče peňaženky sú pri vytváraní zdieľané a šifrované. Na podpísanie jednej transakcie je potrebných viac zlomkov kľúčov
  • Geograficky distribuované podpisovanie transakcií s viacerými podpismi
  • Rozdelenie povinností medzi interné tímy
  • 24 × 7 na mieste, ozbrojená bezpečnosť

Dá sa teda bezpečne povedať, že investori si pri nákupe zmlúv s Bakktom prídu na svoje.

Pokiaľ ide o bezpečnosť investorov a dodržiavanie právnych predpisov, Bakkt je pripravený na celkom jedinečné situácie. Opäť je to podľa samotnej spoločnosti a krátkeho prečítania jej bezpečnostných prvkov.

Medzi tieto funkcie patrí politika opatrení a plánovanie veľkých katastrof, ktoré zahŕňajú stratu súkromných kľúčov investorov. Spoločnosť Bakkt vstupuje na trh s vopred pripravenými prípadmi „Disaster Recovery (DR) a Business Continuity Planning (BCP)“ podľa vlastného priznania, koniec koncov.

Najnovšie správy o spoločnosti Bakkt

Aj keď išlo o rekapituláciu toho, čo sa deje s Bakktom, a z čoho pozostávajú jeho produkty, je tiež dôležité pozrieť sa na jeho najnovší vývoj. V roku 2019 spoločnosť nadviazala niekoľko nových partnerstiev pred zelenou.

Niektoré z nich zahŕňajú úspešnú akvizíciu spoločnosti Digital Asset Custody Company (DACC) začiatkom roku 2019. Táto akvizícia v zásade slúži na zabezpečenie väčšieho rozsahu právomocí nad jej vlastnými riešeniami úschovy; sústredením odborných znalostí DACC na lepšie zdokonalenie ponúk spoločnosti Bakkt.

Spolu s tým Bakkt nedávno nadviazal užšiu spoluprácu so spoločnosťou BNY Mellon s cieľom ďalej vylepšovať svoje úložné riešenia, a to širšie, ale aj konkrétnejšie, pokiaľ ide o úložisko súkromných kľúčov..

Vracajte sa k aktualizáciám Bakkt: Posledné slovo

Bakkt je veľmi očakávanou kryptoobchodnou platformou od svojho oznámenia v júli 2018. Spustenie spoločnosti Bakkt bolo pôvodne naplánované na začiatok roka 2019 a jeho spustenie bolo posunuté na 23. september 2019, čo je čas, kedy platforma oficiálne spustila denný a mesačný bitcoin / USD futures pre inštitucionálnych investorov.

Do budúcnosti plánuje Bakkt prilákať inštitucionálnych investorov pomocou vysoko bezpečného, ​​regulovaného a vyhovujúceho obchodného prostredia. Zároveň Bakkt nakoniec otvorí obchodovanie pre širokú verejnosť.

Septembrové uvedenie na trh bolo míľnikom, nie však cieľovou páskou. Tvrdá práca – rozvoj trhu – sa stane v nasledujúcich mesiacoch spolu s novými produktmi a zmluvami. https://t.co/zPvH7oQNiQ

– Adam White (@WhiteAdamL) 25. októbra 2019

S podporou niektorých z najväčších amerických korporácií a finančných obchodných platforiem by sa Bakkt mohol ľahko stať najvplyvnejšou silou na bitcoinovej obchodnej scéne. Dúfame, že táto používateľská príručka pomôže každému pochopiť, aká dôležitá je nová obchodná burza Bakkt Bitcoin Futures pre trh s kryptomenami ako celok..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map