Denarnice s kriptovalutami: Zakaj potrebujete denarnice?

Nekatere povezave v tej objavi so od naših sponzorjev. Zagotavljamo vam natančne in zanesljive informacije. Preberite razkritje oglaševanja.

Denarnice za kriptovalute

Pregled članka: To je izčrpen vodnik po denarnicah za kriptovalute, ki bi ga morali poznati vsi. Sestavili smo seznam različnih vrst kripto denarnic in razložili, da jo morate imeti.

Glavni namen ustvarjanja Bitcoina kot decentralizirane valute je bil dati množicam moč za nadzor in upravljanje lastnega denarja. Lahko se vprašate:

“No, ali nimam popolnega nadzora nad svojim denarjem?”

Ker se denar, ki ga položite v banko, običajno uporablja za posojanje drugim, tehnično nad njim nimate popolnega nadzora..

Kar imate v lasti, je preprosto IOU ali obljuba banke, da vam bo plačala. Morda se zdi noro, toda naš sedanji denarni sistem ima veliko temeljnih napak, ki se večini od nas izognejo.

Bitcoin – in kriptovalute – vam ponujajo moč popolnega in popolnega nadzora nad svojim denarjem.

In glede na dejstvo, da Bitcoin in druge kriptovalute naraščajo, je nujno, da imate svojo denarnico za kriptovalute za shranjevanje in upravljanje kovancev.

Naučite se, kako naložiti v kripto več kot 100-odstotno donosnost

BREZPLAČNO TRENING Hitra navigacija Kaj je kripto denarnica?Kako deluje?

Kaj je kripto denarnica?

Poenostavljena opredelitev: To je programska oprema, ki shranjuje vaše kovance

Tehnična opredelitev: To je programska oprema, ki shranjuje vaše zasebne in javne ključe (prihajajo v parih), kar vam omogoča pošiljanje in prejemanje kovancev prek verige blokov ter spremljanje stanja.

Kako deluje?

Najprej se digitalne denarnice precej razlikujejo od vaše fizične denarnice. Namesto shranjevanja denarja digitalne denarnice shranjujejo zasebne in javne ključe.

Zasebni ključi so podobni številki PIN za dostop do vašega bančnega računa, medtem ko so javni ključi podobni številki vašega bančnega računa. Ko pošljete Bitcoin, pošljete VALUE v obliki transakcije in prenesete lastništvo svojega kovanca na prejemnika.

Da bi prejemnik lahko porabil novo preneseni Bitcoin, se morajo njegovi zasebni ključi ujemati z javnim naslovom, na katerega ste poslali Bitcoin. (Preberite tudi: Priročnik za vilice: Vse, kar morate vedeti o vilicah, trdih vilicah in mehkih vilicah)

Lastništvo vaših zasebnih ključev vam daje popoln nadzor nad sredstvi, povezanimi z vašimi ustreznimi javnimi ključi. Zato je nujno poskrbeti, da bodo vaši zasebni ključi na skrivaj skriti, tako da bodo SAMO TI poznate svoje zasebne ključe.

Če bo katera druga oseba dobila vaše zasebne ključe, bo imela nadzor nad vašimi kovanci. Prav tako je pomembno, da imate varnostno kopijo zasebnih ključev, da se zaščitite pred naključno izgubo.

Prav tako bi izgubili sredstva, če ne morete povrniti izgubljenih zasebnih ključev.

(Preberite tudi: Priročnik o zasebnih kovancih: primerjava anonimnih kriptovalut)

Zahtevajte svoj BREZPLAČEN vodnik Crypto IRA in prejmite BREZPLAČEN DVD “Vzpon Bitcoina”

ZAHTEVAJTE BREZPLAČEN VODNIK Vzpon Bitcoin DVD-ja

Ali jih lahko obdržim na borzi, da se izognem zapletom?

Lahko bi, pa ne bi želeli. Čeprav bi samodejno imeli denarnico, ko odprete račun za izmenjavo kriptovalut (denarnica, ki jo gosti izmenjava), nimate nadzora nad zasebnimi in javnimi ključi.

Obvladati svoje ključe pomeni imeti nadzor nad svojimi kovanci. Borze delujejo kot banka; gre za neodvisnega ponudnika storitev, ki mu zaupate, da bo varoval svoje kovance.

Vendar vedno obstaja verjetnost, da se bo borza zaustavila ali vdrla, kar bo povzročilo izgubo kovancev (primer: Mount Gox Exchange).

Glede na pomanjkanje regulativnega okvira za izmenjave in kriptovalute kot celoto, pa tudi v povojih v industriji, je najboljši način za zaščito svojih kovancev popoln nadzor nad vašimi kovanci. Absolutni nadzor imate lahko samo s svojo denarnico.

Poleg tega morate za sodelovanje v ICO imeti svoje zasebne denarnice, iz katerih lahko vlagate. Preko svojega menjalnega računa ne morete vlagati v ICO.

Tukaj je Začetniški priročnik za vlaganje v ICO: Kako sodelovati v ICO.

(Glej več: Priročnik za decentralizirane izmenjave: primerjava priljubljenih DEX-jev)

Začnimo!

Izbira prave denarnice je lahko zastrašujoča, vendar ne skrbite! Za vaše udobje smo za različne kovance sestavili različne vrste denarnic glede na njihovo ceno, stopnjo varnosti in mobilnosti.

Izjava o omejitvi odgovornosti: Zaradi enostavnosti ta priročnik ne vsebuje celotnih denarnic za stranke, kot so Bitcoin jedro, Mist ali Parity, saj prenos celotne verige blokov morda ni uporabniku prijazna izkušnja, čeprav priznavamo, da je to najvarnejši način shranjevanja vaših kovancev.

Vodnik po kriptovalutah: Zakaj potrebujete denarnice? | MasterTheCrypto.com

Če želite začeti z odpiranjem brezplačnega Eter (in skladen z ERC20) spletna denarnica, preberite ta priročnik za denarnice s kriptovalutami: Odpiranje MyEtherWallet (MEW).

Če želite odpreti brezplačno Bitcoin spletna denarnica, si oglejte ta vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje Bitcoin denarnice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map