Exodus denarnica: obvladajte vodnik za pregled uporabnikov Crypto

pregled eksodusa

Kako uporabljati, hraniti in se prijaviti s kripto denarnico Exodus

Exodus je za začetnike prijazna mobilna in namizna denarnica, ki podpira več kot 100 kriptovalut. Preglejte vse o danes lepo oblikovani, varni in varni aplikaciji za kripto denarnico Exodus na ravni.

Kaj je Exodus?

Exodus je multivalutna denarnica, ki je na voljo za namizne in mobilne naprave. Denarnica ima preprost uporabniški vmesnik, ki omogoča dostop do začetnikov, čeprav je na voljo dovolj naprednih funkcij, da bodo bolj izkušeni uporabniki kriptosreča zadovoljni.

kaj je exodus denarnica

Eno prvih stvari, ki jih boste opazili pri Exodusu, je njegov privlačen vmesnik. Denarnica učinkovito uporablja barvo in ločuje vaše kriptovalute po barvah, da boste lahko natančno videli, kaj je v vašem portfelju. Hkrati vmesnik Exodus ni preveč zaseden. Prikaže ključne informacije, ki jih potrebujete, ne da bi vas zalotili z nepotrebnimi okni. Do portfelja, denarnice, izmenjave in varnostnih kopij lahko dostopate z glavnega zaslona Exodus.

Exodus je razvilo podjetje Exodus Movement Inc., ki je bilo ustanovljeno leta 2015. Čeprav je Exodus novejši od bolj izkušenih konkurentov, kot je Mycelium, je postal priljubljen kot enostaven za uporabo, dostopen za začetnike in prilagodljiv za naprednejše trgovci.

Lastnosti denarnice Exodus

exodus-bitcoin-kripto-denarnica-pregled

Popoln nadzor nad vašimi zasebnimi ključi: Z Exodusom ohranite popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi. Vaši zasebni ključi so shranjeni na namizju ali mobilni napravi. Dokler imate dostop do te naprave in nihče ni ukradel vaših varnostnih kopij, imate popoln nadzor nad zasebnimi ključi..

Na voljo za iOS in Android: Exodus je brezplačen prenos za iOS in Android.

ugodnosti denarnice exodus

Na voljo za Windows, Linux in Mac: Exodus je na voljo za vse tri glavne namizne operacijske sisteme, vključno z Windows, Linux in Mac.

Seznanite namizne in mobilne denarnice skupaj: Če želite sredstva upravljati na poti in na namizju, lahko to storite tako, da združite namizje in mobilno denarnico Exodus, tako da imate popoln nadzor nad svojimi sredstvi iz katere koli naprave..


100+ podprtih kriptovalut: Exodus podpira skupno več kot 100 kripto sredstev, vključno s skoraj vsako večjo kripto valuto. Ključni kovanci, ki jih podpira Exodus, vključujejo bitcoin, Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Binance Coin (BNB), Tether (USDT), EOS (EOS), Monero (XMR), Dash (DASH), Ethereum Classic (ETC) in Stellar (XLM).

exodus-cryptocurrency-support-list

Lite denarnica: Kot vse mobilne aplikacije je tudi Exodus lite bitcoin denarnica, kar pomeni, da vam za uporabo Exodusa ni treba prenesti celotne verige blokov. To je pogosto med mobilnimi aplikacijami, čeprav nekatere namizne denarnice že tradicionalno zahtevajo prenos celotne verige blokov.

Pošiljanje in prejemanje digitalne valute: Exodus vam omogoča pošiljanje in prejemanje vseh 100+ podprtih digitalnih valut.

Združljivo s Trezorjem: Exodus je združljiv s strožnimi denarnicami Trezor, kar omogoča enostavno povezavo ene izmed najbolj priljubljenih rešitev na področju strojne denarnice s svojo denarnico Exodus.

exodus denarnica strojne opreme

Ni popolnoma odprtokodna (čeprav so najpomembnejše odprtokodne): Exodus temelji na številnih odprtokodnih komponentah, številni deli Exodusa pa so objavljeni na Githubu na strani Gibanje Exodus. Izvorno kodo si lahko ogledate tukaj. Vendar nekateri elementi eksodusa niso odprtokodni. Exodus trdi, da ti elementi niso odprtokodni, ker “vložijo veliko časa in delajo v izdelavo naših dizajnov, animacij in splošne uporabniške izkušnje” in želijo, da to delo ostane zaščiteno.

Portfolio Tracker: Vse kripto denarnice ne ponujajo sledilnika portfeljev. Exodus pa ponuja sledilnik, ki vam omogoča takojšen ogled celotnega stanja v vseh kriptovalutah.

Prikaži stanje v 30+ fiatovih valutah: Si želite ogledati skupno stanje portfelja v ameriških dolarjih? To lahko storite z Exodusom in večino drugih aplikacij za denarnice. Vendar Exodus podpira tudi 30 drugih možnosti prikaza fiat valut, tako da je enostavno natančno ugotoviti, koliko je vreden vaš portfelj.

Geslo za obnovitev 12 besed: Tako kot večina drugih denarnic za programsko opremo tudi Exodus omogoča, da nastavite 12-besedno geslo za obnovitev (seme). Če izgubite dostop do naprave, računa ali aplikacije, lahko s tem geslom ponovno pridobite dostop do svojih sredstev in zasebnih ključev..

Več možnosti za podporo strankam: Exodus ima presenetljivo močno podporo strankam v primerjavi z drugo programsko opremo za denarnice. Na Exodusovo podporo za stranke se lahko obrnete prek spletne službe za pomoč uporabnikom, e-pošte ali prek družabnih omrežij, kot so Twitter, Slack in Facebook.

podpora za denarnico exodus

Varno: Razumljivo je, da Exodus močno poudarja varnost. Exodus šifrira vaše zasebne ključe in podatke o transakcijah v vaši napravi, kar pomeni, da nihče nima dostopa do vaše kriptovalute, razen vas.

Touch ID, Face ID in biometrična overitev: Exodus vam omogoča, da omogočite Touch ID in Face ID (ali biometrične senzorje Android) za preverjanje transakcij. Če želite preveriti svojo identiteto vsakič, ko opravite transakcijo, vam Exodus to dovoli.

Vlog: Zaslužite zanimanje za svoja kripto imetja, ne da bi zapustili aplikacijo Exodus. Exodus vam omogoča, da na primer v denarnico Ontology vložite ONT, da na primer zaslužite pasivni dohodek.

Grafikoni in finančni podatki: Exodus prikazuje grafikone, zgodovino trga in druge finančne podatke tako v namizni kot v mobilni aplikaciji, kar olajša ogled zgodovinskih informacij o cenah in še več.

Vgrajena izmenjava: Kriptovalute lahko kupujete in prodajate, ne da bi zapustili aplikacijo Exodus. Exodus ima vgrajeno izmenjavo. Za uporabo te menjalnice boste plačali majhno provizijo, vendar je morda ceneje (in bolj priročno), potem pa svoj denar pošljete na zamenjavo in nazaj.

exodus izmenjava denarnice

Na voljo več tem: Exodus vam omogoča prilagajanje trgovalnega vmesnika z uporabo več tem. Številne druge denarnice imajo enotno obliko, zato je lepo videti, da Exodus uporabnikom omogoča večjo prilagodljivost.

Registracija ali preverjanje ni potrebno: Namestitev aplikacije Exodus v napravo je vsa potrebna registracija in preverjanje. Za uporabo izmenjave Exodus vam ni treba niti registrirati niti preveriti.

Kako deluje Exodus?

Exodus deluje kot večina drugih kripto denarnic in aplikacij. Denarnico namestite v mobilno ali namizno napravo. Nato lahko nastavite denarnice za katero koli od 100+ podprtih kriptovalut v aplikaciji.

Exodus lokalno šifrira in shrani vse zasebne ključe. Zasebni ključi se ne pošiljajo na strežnik tretje osebe in ne oddajajo prek interneta. Dokler je vaša naprava varna, bodo vaši zasebni ključi varni.

Če izgubite dostop do svoje naprave in želite obnoviti dostop do svojih sredstev, lahko Exodus namestite v ločeno napravo in vnesete 12-besedno geslo za obnovitev. Kot pri drugih denarnicah je tudi pri vaši 12-besedni frazi ključnega pomena zaščita. Kdor ima dostop do vaše geslo, bo lahko dostopal tudi do vaših kripto sredstev.

Ena od pomanjkljivosti Exodusa je, da ni na voljo dvofaktorske avtentikacije. Ves dostop do aplikacije nadzira geslo. Če ima nekdo dostop do vašega računalnika ali namizne naprave in ugane vaše geslo, bo lahko dostopal do vaših zasebnih ključev.

Pomembno je omeniti, da je Exodus ena izmed začetnikov prijaznih kripto denarnic, ki so danes na voljo zgolj zaradi fantastičnega uporabniškega vmesnika. Uporabniški vmesnik je idealen za kripto uporabnike na začetni ravni, čeprav je dovolj naprednih funkcij, da bodo vsi kripto uporabniki zadovoljni. Meniji so preprosti, vendar učinkovito uporabljajo barve, da ločijo med različnimi kripto imetji in nakazujejo različne možnosti.

Pomembno je tudi omeniti, da ima Exodus karte in finančna orodja – česar ne ponujajo vse druge denarnice. V isti programski opremi lahko upravljate svoje kripto sklade in si ogledujete tržne podatke v živo.

Večina uporabnikov bo Exodus uporabljala kot vročo denarnico ali dnevno denarnico, pri čemer bodo majhne količine kripto sredstev shranjene za kratkoročno uporabo. Ker se Exodus dobro ujema s Trezorjem, je enostavno integrirati učinkovito strojno rešitev hladilnika. Vendar Exodus morda ni najboljša možnost za tiste, ki uporabljajo denarnice Ledger Nano ali druge denarnice.

Odhodne cene

Exodus, katerega cilj je specializirati se za varno upravljanje in izmenjavo kriptoassetov na namiznih in mobilnih denarnicah (in Trezorjevi strojni denarnici), je brezplačen za prenos za vse mobilne in namizne platforme.

Pošiljanje in prejemanje žetonov v denarnico Exodus in iz nje je brezplačno brez dodatnih stroškov (plačali boste standardne pristojbine za kripto omrežje).

Če zamenjate premoženje prek denarnice Exodus, bo Exodus zaračunal majhno provizijo za vsako trgovanje.

Kako uporabljati Exodus

Tu je osnovni vodnik za uporabo priljubljene bitcoin denarnice Exodus:

Korak 1) Prenesite Exodus

Za namizja prenesite Exodus z uradne spletne strani na naslovu Exodus.io/download. Videli boste povezave do prenosov za Windows, Mac in Linux.

kako uporabiti eksodus

Za mobilne naprave prenesite Exodus iz iOS ali Android Trgovina z aplikacijami.

Korak 2) Ustvarite geslo in varnostno kopijo

Ko prvič namestite Exodus, boste pozvani, da ustvarite varno geslo. Exodus vam bo priporočil, da ustvarite dolgo geslo z velikimi in malimi črkami ter simboli.

z uporabo exodus bitcoin denarnice

Exodus vam bo dal tudi 12-besedno besedno zvezo za obnovitev. Ta stavek lahko zapišete ali kopirate, čeprav ga boste želeli hraniti na varnem. Če nekdo dobi dostop do vašega gesla z 12 besedami, bo imel dostop do vaših zasebnih ključev in sredstev. Če izgubite dostop do aplikacije ali naprave za denarnico, lahko to geslo uporabite za izterjavo sredstev.

Exodus vam omogoča tudi obnovitev denarnice s pomočjo povezave za obnovitev e-pošte. Ko izvedete prvi polog, bo Exodus na vaš e-poštni naslov poslal nadomestno povezavo (URL z vašo besedno zvezo za obnovitev). To varnostno povezavo lahko seznanite z vašim geslom za dostop do vašega računa.

Če želite obnoviti staro denarnico Exodus, preprosto tapnite ali kliknite možnost »Obnovi denarnico«.

nastavitev exodus denarnice

Korak 3) Prilagodite druge nastavitve

Exodus vam omogoča, da prilagodite različne nastavitve, da bo aplikacija videti tako, kot želite.

exodus nastavitve kripto denarnice

Kliknite zavihek Nastavitve, da na primer izberete temo. Izberete lahko tudi, v kateri fiatni valuti bo prikazan vaš portfelj, tako da tapnete zavihek ‘Lokalizacija’ ali pa izberete, katera digitalna sredstva želite prikazati s klikom na ‘Sredstva’.

kripto portfelj exodus

uporabniški priročnik exodus

Korak 4) Pošiljanje in prejemanje kripto

Pošiljanje in prejemanje kripto z Exodusom je enostavno. Po namestitvi denarnice in izbiri sredstva je Exodus za vas že ustvaril denarnico. Na tej točki lahko prejmete plačilo v to denarnico, tako da v stranski vrstici kliknete »Denarnica« in izberete želeno sredstvo. Kliknite gumb Prejmi, da poiščete svoj naslov. Ta naslov lahko daste prejemniku plačila ali sredstva prenesete sebi. Za vsako denarnico Exodus obstajajo kode QR in javni naslovi.

exodus pošlji prejema kripto denarnico

Štirje akcijski gumbi pod naslovom denarnice vam omogočajo kopiranje, tiskanje ali pošiljanje vašega bitcoin naslova. Svoj naslov si lahko ogledate tudi na verigi blokov.

5. korak) Zamenjajte sredstva z Exodusom

Lahko zamenjate več kot 100 kripto sredstev, ne da bi zapustili denarnico Exodus ali nakazali sredstva na borzo.

izmenjava denarnice edoxus

Za izmenjavo kripto sredstev kliknite zavihek ‘Izmenjava’ na levi strani denarnice. Izberite želeno premoženje v dveh spustnih menijih na levi in ​​desni strani okna menjalnice. Vnesite natančen znesek, ki ga želite zamenjati. Ali pa uporabite gumbe All, Half ali Min. Potrdite podrobnosti in kliknite Exchange.

Exodus uporablja tečaje v živo, kar pomeni, da imate na voljo tri sekunde, da prekličete menjavo, preden sredstva zapustijo denarnico. Ko kliknete »Izmenjava«, bo vaše sredstvo poslano iz denarnice, kupljeno sredstvo pa na vašo denarnico. Izmenjava lahko traja od nekaj minut do več kot ene ure glede na kriptovalutno omrežje.

O Exodusu

Exodus je ustvarilo Exodus Movement Inc., podjetje s sedežem v Nebraski, ki sta ga leta 2015 ustanovila JP Richardson in Daniel Castagnoli.

Podjetje naj bi si prizadevalo za širitev. Zdi se, da Exodus ni prejel nobenega zunanjega financiranja.

Exodusova ekipa je že prej delala za Apple, BMW, Disney, Louis Vuitton, Microsoft in Nike. Inženirsko je podjetje objavilo več kot 200 odprtokodnih knjižnic in napisanih kod, ki jih uporablja večina programske opreme za Bitcoin in kriptovalute..

Obrnite se na podporo za Exodus Wallet

Oglejte si video, da vidite, kako deluje skupina za podporo kripto denarnice Exodus in kako stopiti v stik s [email protected], kot je navedeno v njihovem uradnem e-poštnem sporočilu. Na Exodus se lahko obrnete tudi prek Twitterja in Facebooka ter njihovega klepeta Slack Live.

Storitev podpore za denarnico Exodus prav tako hitro opozori vse uporabnike, da osebje nikoli ne bo zahtevalo osebnih podatkov ali občutljivih podatkov, kot so besedne zveze z 12 besedami, gesla ali zasebni ključi. Vsi bitcoinci morajo biti pametni glede phishing napadov, ki potekajo skozi kibernetsko skupnost kripto, saj prevladujejo bitcoin prevare.

Končna beseda

Izpuščen leta 2015, je Exodus eden najnovejših članov prostora Bitcoin denarnice. Kljub svoji mladosti se je Exodus hitro dvignil in postal ena bolj priljubljenih kripto denarnic v vesolju za tekmece Mycelium in Electrum. Danes aplikacija podpira več kot 100 kriptovalut, kar olajša shranjevanje katere koli večje kriptovalute, ne glede na to, ali uporabljate namizno ali mobilno napravo.

Če iščete intuitivno kripto denarnico, ki je enostavna za začetnike in ima dovolj funkcij za napredne trgovce, potem je Exodus ena najboljših današnjih možnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map