Kako odpreti MyEtherWallet v manj kot 5 minutah

Ta priročnik bo podrobno opisal postopek odpiranja denarnice MyEtherWallet (MEW). To je razširitev našega prejšnjega Vodnika po denarnicah s kriptovalutami: Zakaj potrebujete denarnice?

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

Če imate svoje kovance na borzi, lahko resnično tvegate, da jih izgubite. Zakaj? Preprosto zato, ker tehnično niste v lasti kovancev, ki ste jih kupili na borzi. Borze delujejo kot banka; gre za neodvisnega ponudnika storitev, ki mu zaupate, da bo varoval svoje kovance. Vendar vedno obstaja verjetnost, da se bo borza zaustavila ali vdrla, kar bo povzročilo izgubo kovancev (primer v točki: menjalnica Mount Gox). Glede na pomanjkanje regulativnega okvira za izmenjave in kriptovalute kot celoto, pa tudi v povojih industrije, je najboljši način za zaščito kovancev popoln nadzor nad kovanci..

Če imate resnično in resnično lastništvo svojih kovancev, pomeni, da nadzorujete svoje zasebne ključe. In edini način, kako lahko nadzorujete in upravljate svoje zasebne ključe, je lastništvo lastne denarnice. Ker je danes veliko ICO v obliki žetonov ERC-20, je glavna osnovna valuta za sodelovanje v ICO prek kovancev Ethereum (ETH). (Glej tudi: Kovanci, žetoni & Altcoins: Kakšna je razlika?)

Če želite sodelovati v ICO, morate odpreti denarnico, združljivo z Ethereumom. Najpogostejša denarnica Ethereum je MyEtherWallet. Enostavno je nastaviti in zagotavlja varnostne prednosti lastništva kovancev. Ta priročnik vam bo razložil korake, potrebne za odpiranje lastne denarnice MEW. Preden nadaljujemo, je treba razumeti ključne pojme, povezane z denarnico. (Preberite tudi: Priročnik za začetnike o vlaganju v ICO: Kako sodelovati v ICO)

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

Začnimo z nastavitvijo vaše denarnice MEW!

1. korak: Pojdite na Moja eter denarnica

Prepričajte se, da ste stran zaznamovali, saj je bilo veliko primerov lažnih spletnih mest, ki zrcalijo spletno mesto MEW. Kot previdnostni ukrep preglejte tudi URL in poiščite potrdilo MYETHERWALLET LLC [US], da potrdite, da je to prvotno spletno mesto MEW.

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

2. korak: Ustvarjanje denarnice

Ustvarite novo denarnico tako, da na privzeto prvo stran vnesete varno geslo. Dobro je imeti dolgo in poljubno geslo za boljšo zaščito denarnice. Če ga ponavadi izgubite, si ga zapišite in shranite nekam na varnem. Za nadaljevanje kliknite »Ustvari novo denarnico«.

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

(Preberite več: Priročnik za varnost kriptovalut: Aktiviranje 2FA)

3. korak: shranite datoteko shrambe ključev


Prenesite datoteko shrambe ključev (ki je v formatu UTC / JSON) in se prepričajte, da je ne izgubite. Naredite varnostno kopijo, da boste varni. Datoteka shrambe ključev je potrebna za obnovitev ali obnovitev denarnice. Uporabite ga lahko tudi za dostop do denarnice MEW skupaj z geslom. Po varnostnem kopiranju datoteke Keystore kliknite »Razumem. Nadaljuj “.

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

4. korak: shranite zasebni ključ

Zasebni ključi so kot vaša številka PIN za dostop do vašega bančnega računa, zato je pomembno, da imate dostop do zasebnih ključev SAMO VI. Shranite ga v mapo skupaj z datoteko shrambe ključev in jo za večjo varnost šifrirajte. Upoštevajte, da so zasebni ključi odprti in niso šifrirani / zaščiteni z geslom. (Preberite tudi: Priročnik o zasebnih kovancih: primerjava anonimnih kriptovalut)

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW), denarnica MEW

5. korak: odklenite denarnico

Vaši javni ključi so podobni številki vašega bančnega računa in predstavljajo naslov, ki ga delite z drugimi za prejemanje kovancev ETH ali ERC-20. Na seznamu možnosti lahko izberete način dostopa do denarnice. Če ste začetnik ali tisti, ki nima strojne denarnice, je toplo priporočljivo izberite možnost »Datoteka shrambe ključev (UTC / JSON)«. To pomeni, da morate vsakič, ko želite dostopati do denarnice, vnesti datoteko shrambe ključev in geslo. Datoteka shrambe ključev je šifrirana različica vašega zasebnega ključa in je tako bolj varna.

Izberite datoteko shrambe ključev (UTC), ki ste jo prej prenesli, in vnesite geslo.

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

6. korak: varnostno kopirajte vse

Prepričajte se, da ste varnostno kopirali svojo datoteko shrambe ključev, zasebne in javne ključe. Shranite jih na varnem mestu. Ko odklenete denarnico, čestitamo! Uspešno ste ustvarili svojo lastno denarnico, ki podpira kovance ETH in * ERC-20. Lahko pošiljate in prejemate kovance, sodelujete v ICO in preverjate svoje stanje. Javni ključ (naslov) in zasebni ključ lahko shranite tudi v obliki QR kod, kot je razvidno spodaj. (Glejte tudi: Vodnik za preverjanje transakcij s kriptovalutami)

Vodnik po denarnicah za kriptovalute: Odpiranje denarnice MyEtherWallet (MEW)

Ostani varen!

* ERC-20 se nanaša na standardni protokol znotraj verige blokov Ethereum, v katerem so navedeni splošni sklopi pravil, ki jih morajo slediti žetoni. To zagotavlja interoperabilnost med različnimi vrstami žetonov znotraj verige Ethereum, kar omogoča nemoteno interakcijo s pametnimi pogodbami in decentraliziranimi aplikacijami v omrežju. Celoten seznam žetonov ERC-20 najdete tukaj.

Včlanite se na naš brezplačni spletni seminar za kriptovalute, če želite izvedeti vse, kar morate vedeti o kripto naložbah.

Pridobite naše ekskluzivna e-knjiga ki vas bo vodil po postopnih korakih za začetek zaslužka s kriptovalutami.

Pridružite se lahko tudi naši Facebook skupini na Obvladajte kripto: napredno znanje o kriptovalutah zastaviti kakršna koli vprašanja v zvezi s kripto!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map