KeepKey Review: Ledger za primerjavo kripto denarnice proti Trezorju

vodnik po denarnici

KeepKey je varna denarnica za strojno opremo za kriptovalute podjetja ShapeShift, ki daje popoln nadzor nad vašimi bitcoini in sredstvi, ki temeljijo na verigi blokov, s popolno preglednostjo v zelo varnem hladnem okolju brez povezave..

Naš vodnik po kripto denarnici KeepKey je enkraten dvodelni pregled, kako optimalno uporabljati in hraniti kovance.

Tu je kratek opis lastnosti denarnice KeepKey in podrobnosti o podjetju ShapeShift:

 • Uradno ime denarnice: KeepKey
 • Uradna spletna stran denarnice: KeepKey.com
 • Uradna prijava v denarnico: Beta.Shapeshift.com
 • Model denarnice: Klasična denarnica Hardware KeepKey s 3,12-palčnim OLED zaslonom
 • Vrsta shranjevanja: Hierarhično deterministična naprava razreda HID razreda za hladilno shranjevanje brez povezave (brez baterije)
 • Lastnik: ShapeShift (od avgusta 2017)
 • Kraj in leto začetka: Avgust 2014 v Seattlu
 • Podpora za kovance: Bitcoin, Bitcoin Cash, BTG, Ethereum, Litecoin, DOGE, Dash + 46 žetonov ERC-20
 • Podpora za naprave: Aplikacija za brskalnik Chrome in Brave + Windows, MacOS, Linux, iOS in Android
 • Integracija denarnice: Electrum, Mycelium, MyEtherWallet
 • Integracija izmenjave: ShapeShift
 • Posebne lastnosti: Zaščita PIN / gesla, prilagojene hitrosti plačil, neomejeni naslovi
 • Varnostne funkcije: nalepka, zaščitena pred posegi + zavit v plastiko, 12-besedni stavek za obnovitev
 • Dodatki: Garancija za vračilo denarja, vračilo 30 dni, brezplačna dostava, lahka / kompaktna, brezplačna tehnična podpora
 • Cena denarnice Trezor: stroški KeepKey Classic znašajo 49 USD
 • Dodatki: Tkani najlonski kabel USB, varnostna kartica Recovery Sentence
 • Socialni profili: Twitter, Facebook, GitHub, Reddit, Instagram
 • Kontakt podjetja: Pišite na [email protected] ali [email protected], Telefon 1-855-463-8550

Vodnik v dveh korakih bo uporabnikom pomagal pri učenju nasvetov za uporabnike KeepKey in o tem, ali naj ga kupijo v primerjavi z drugimi denarnicami:

1) kako uporabljati / trgovati / zamenjati / shraniti žetone z lepo oblikovano spletno možnostjo brez povezave

2) primerjajte vse specifikacije in tehnične značilnosti KeepKey s priljubljenimi tekmeci, Trezor in Ledger Wallet

Nadaljujmo s pregledom KeepKey in preverimo, ali lahko odgovorimo na vprašanje Ali je KeepKey Keeper?

Ohranjanje Crypto pod ključavnicami s KeepKey: Uporabniški priročnik

keepkey-crypto-wallet-review

Za tiste, ki iščejo kakovostno denarnico, s katero bodo svoje vedno večje zbirke kriptovalut varne, so uporabniki dejansko tako razvajeni, da se lahko izkažejo za neverjetne in pogosto zastrašujoče.

Denarnice z digitalnimi sredstvi vam omogočajo razkošje premikanja kriptokovancev med borzami in vam omogočajo, da ste v neposredni bližini trgovalne akcije. Toda na koncu žrtvujete bližino in smiselnost zaradi varnosti.

Največji delež kraje kripto dogodkov se zgodi z oddaljenimi napadi. Trde denarnice medtem delujejo kot oblika hladilnice – kar znatno zmanjša možnosti, da vam ukradejo kripto.

Z drugimi vrstami trdih denarnic, kot sta Trezor in Ledger, smo že šli skozi “ožemalnik” našega pregleda in vodnikov. Zdaj bomo svojo pozornost usmerili k manj znanemu, čeprav “mlajšemu” podjetju: KeepKey. Delimo podrobnosti o pošiljanju, prejemanju, nakupu, trgovanju, upravljanju, sledenju in interakciji z različnimi podprtimi kripto-sredstvi ter poglejmo varnostne funkcije bančnega razreda, ki jih ponuja ta priljubljena večvalutna denarnica.

Od pridobitve do pridobljene: jedrnata biografija KeepKey

kaj je ključ

Kaj je torej tisto, zaradi česar je KeepKey takšen “mladinec” v primerjavi z Ledgerjem in Trezorjem? No, malo čudno je, da bi ga imenovali mladega, ko je bil ustanovljen leta 2015, v primerjavi z ustanovitvijo slednjega leta 2014.

Toda v prvem poslovnem letu, ki ga je vodil Darin Stanchfield, je podjetje v tako majhnem obdobju doživelo precej impresivno rast. V tem času ji je uspelo zbrati dovolj kapitala za prvo pridobitev, to je bila Multibit, Bitcoin denarnica leta 2016.

Zaradi česar je bila ta pridobitev še toliko bolj zanimiva, je dejstvo, da je KeepKey nakup zaključil s plačilom celotnega zneska v bitcoinih. To je združilo dve zelo hitro rastoči podjetji.

Eden od velikih korakov naprej je prišlo že naslednje leto, ko je zagonsko podjetje KeepKey s sedežem v Seattlu 16. avgusta 2017 ugrabila švicarska borza kriptovalut, znana kot ShapeShift, ki jo je vodil glavni kripto vplivec Erik Voorhees Medtem ko bi Stanchfield zaradi takšnega prevzema “vseh gotovinskih poslov” odšel z moči s pretresenjem na podlagi voditeljev, ostaja izvršni direktor skupaj s Kenom Hodlerjem kot direktor podjetja.

Erik Voorhees, ki velja za enega najvidnejših zagovornikov Bitcoinov v zgodnjih dneh, je povedal, zakaj so kupili denarnico KeepKey:

»Varnost je ključnega pomena pri hrambi in trgovanju z digitalnimi sredstvi,« […] »Ena naših prednostnih nalog je bila vedno čim bolj varna in enostavna izmenjava izkušenj za uporabnike, naše povezovanje s KeepKey pa nam omogoča, da zagotavljajo neprimerljivo izkušnjo strank. ” […] Uporabniki lahko kovance zadržijo na strojni napravi in ​​jih na zahtevo zamenjajo v denarnici, ne da bi obiskali spletno mesto. Ko povežete strojno denarnico KeepKey z izmenjavo ShapeShift, je izkušnja čarobna. ” […] “Vidimo prihodnost, v kateri se ključi hranijo na strojni opremi, izmenjava zunaj skrbništva pa neposredno s strojne opreme.”

To je rast, ki se pri strojni napravi digitalnih sredstev KeepKey nadaljuje, saj se med denarnicami za hladilnike še naprej predstavlja kot podcenjen dragulj; imeti visoko raven kakovosti oblikovanja in varnosti za tako stroškovno učinkovit razpon, ki se precej razlikuje od odpiranja brezplačne Bitcoin denarnice.

Shranjevanje kripto žetonov KeepKey

Shranjevanje kripto žetonov KeepKey

Torej, s tovrstno impresivno rastjo KeepKey načrtujemo naprej, da se uvrstimo med Trezor in Ledger. Za povprečnega uporabnika, koliko dostopnosti ponuja, ko gre za digitalno shranjevanje sredstev?

Če primerjamo digitalno denarnico neposredno z modeli, ki so trenutno na voljo od konkurentov, KeepKey omogoča uporabnikom, da shranijo kakršno koli količino več kot 40 različnih kriptovalut, altcoinov in celo žetonov ERC20.

Ti seveda vključujejo knjižnico priljubljenih kriptoslov, kot so Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, skupaj z nekaj stabilnimi kovanci, kot so TrueUSD, Tether in DAI. Obstajajo tudi vsi žetoni na osnovi ERC-2o, kot so Aragon, Augur, Basic Attention Token, Civic, District0x, FunFair, Golem, Gnosis, OmiseGo, SALT, Bancor, ICONOMI, Melon, SwarmCity, Wings, iExec, Status, Numeraire, Metal, TenX, Qtum, 0x, FirstBlood, Ripio Credit Network, SingularDTV, DigixDAO, WeTrust, Matchpool, Edgeless in Storj..

keepkey-crypto-coin-token-support-list

Seznam podprtih kriptovalut za denarnico strojne opreme KeepKey

Skupnost ima precej aktivno vlogo pri dodajanju dodatnih digitalnih sredstev v denarnico. Vse, kar morajo uporabniki (kot registrirani člani / uporabniki) je, da izpolnijo obrazec za zahtevo sredstva, da dobijo več.

Te iste valute lahko pošiljate, prejemate in shranjujete več kot le shranjevanje teh sredstev.

Kaj je v zasnovi: denarnica Crypto Hardware KeepKey

Denarnica Crypto Hardware KeepKey

Dizajn denarnice KeepKey je zanimiva mešanica trajnosti in impresivne estetike.

To pa je veliko več kot zgolj za razstavo; denarnica vključuje velik zaslon, da ne vidite le vrste digitalnih sredstev, ki ste jih shranili, temveč zgodovino shranjevanja in transakcij v denarnici in zunaj nje.

Denarnica KeepKey podobno kot Ledger zahteva, da potrdite vse transakcije, ki se zgodijo z denarnico; vam zagotavlja dodatno plast varnosti za katero koli dejavnost, ki vključuje vas in vaše naložbe.

Ena izmed zanimivih funkcij, ki jih omogoča denarnica, je prilagodljiv sistem za hitrost transakcij. To pomeni, da če želite dati poudarek hitrim transakcijam z višjimi stroški plina ali počasnejšim, da prihranite pri izdatkih – se lahko enostavno odločite za to.

Prevzem KeepKey s strani ShapeShift dejansko uporabnikom ponuja povsem drugo dimenzijo zlasti trde denarnice.

Ta integracija s ShapeShift vam dejansko ponuja hiter in varen dostop do namenske izmenjave in namizne aplikacije podjetja.

To uporabnikom omogoča nemoteno izmenjavo, nakup in prodajo kriptovalut neposredno z vaše denarnice.

Ta namizna aplikacija je zelo uporabna za uporabnike, ki želijo sčasoma spremljati ne samo svoje transakcije, temveč tudi uspešnost svojih naložb.

Predstavljamo vam model: KeepKey Classic

KeepKey Classic

V nasprotju s konkurenco na trgu uporabniki nimajo stratificirane ravni izdelkov, med katerimi bi lahko izbirali; obstaja samo en model. In za ta edinstveni tip ponuja veliko mero uporabnosti za resnično nizko vrednost.

S precej dobrim naborom kripto sredstev, ki jih lahko uporabniki shranijo z uporabo, skupaj z zelo intuitivnim zaslonom, ki sčasoma spremlja vašo porabo in različna sredstva. Skoraj tako kot da gre za izdelek, ki bi moral stati več kot 79 dolarjev, a nizko in glej – ne.

Z možnostmi za hitrosti transakcij v vaši knjižnici kovancev, za rešitve za dodatno varnost, vključno s standardnimi kodami PIN in 24 ključnimi besednimi zvezami, obstaja velika mera varnosti, ki sovpada z drugimi zvonovi in ​​piščalkami..

Edina resnična težava te ključne besedne zveze je, da ni ravno intuitivna, če bi jo primerjali z drugimi denarnicami strojne opreme tam zunaj. Na primer, modela Trezor in Ledger ponujata nekakšno knjižico iz papirja ali jekleno denarnico, da dejansko sledita tem besednim zvezam..

KeepKey medtem prikaže samo besedno zvezo, kar pomeni, da je od vas odvisno, ali boste dejansko zbrali papir in shranili stvar.

Kar bi vas, če bi bili drugače nepripravljeni na ta korak, lahko zapustilo nekaj, kar ste pravkar kupili.

Ena od drugih pomanjkljivosti te denarnice je dejstvo, da ni ravno tisto, kar bi imenovali “žepu prijazno”, in je dejansko bistveno večji, če ga postavimo ob bolj ergonomsko prijetne modele Trezor ali kompaktno in skromno knjigo Nano.

Ena od velikih krivdnih linij, skupaj s to velikostjo, je tudi dejstvo, da ni funkcije “Zaklepanje”.

To pomeni, da vam nič ne preprečuje nenamernega vnašanja pritiskov na gumbe ali celo kraje vašega premoženja, če ga na žalost odklenete, medtem ko se sinhronizira z namizjem ali mobilnim telefonom. To omogoča precej zaskrbljujoče mrtvo točko v svoji zasnovi, vendar takoj odobrijo vsa dejanja, ki se izvajajo na denarnici strojne opreme.

Tu je načrt, kako je bila zasnovana denarnica za strojno opremo KeepKey:

keepkey-wallet-security

Tu je video pregled o uporabi KeepKey in namestitvi:

Priprava z denarnico KeepKey

keepkey-chrome-app-wallet-client

Če bi vas zanimalo, kako začeti uporabljati KeepKey, je to, kar morate storiti, da začnete delovati.

Najprej: Namestite povezano aplikacijo KeepKey v enega od brskalnikov spletnega mesta. Medtem ko je aplikacija na voljo v sistemih Windows, iOS in Linux, ko gre za katero koli od teh, najboljša različica prihaja iz razširitve aplikacije Chrome.

Drugič: priključite svojo denarnico za strojno opremo KeepKey v prenosnik ali namizje. Z denarnico boste dobili poseben pogon USB, ki ga uporabljate za sinhronizacijo denarnice z namizjem / prenosnikom in aplikacijo..

Tretjič: Ko namestite aplikacijo Chrome in priključite denarnico strojne opreme – zaženite aplikacijo KeepKey in boste preusmerjeni v aplikacijo prek spletnega mesta. Če niste, boste verjetno morali ročno odpreti krom in izbrati razširitev.

Če morate v določenem trenutku dokončati eno ali več nadgradenj denarnice strojne opreme, morate samo odklopiti napravo in jo znova povezati prek USB-ja, hkrati pa držite gumb na vrhu denarnice. S tem boste začeli z nadgradnjo programske opreme.

Četrtič: S to nadgradnjo boste dobili dostop do svojega edinstvenega zasebnega ključa. Kot že ime pove, je to ključ samo za vaše oči. Tako kot je opisano, vam bo to prikazano le enkrat in poskrbite, da bo zapisano in varno.

Naprej naprej: Ustvariti boste morali enolično osebno identifikacijsko številko. Kar je popolnoma prilagodljivo glede na to, kako varno želite svojo denarnico; dlje kot je PIN, bolj varna bo.

Ko boste potrdili to kodo PIN, se vam bo prikazalo 12 naključno ustvarjenih besed, ki bodo vaš “izterjalni stavek”. KeepKey bo zdaj spet prikazal te besede, zato morate biti med prepisovanjem zelo previdni.

Tukaj je video za pregled, ki vam bo pomagal pri nastavitvi z denarnico KeepKey za bitcoin in kriptoasset:

Predsednik uprave ShapeShift Erik Voorhees je na sprednji strani strojne varnosti denarnice in nezaupljive izmenjave dodal:

“Med povečanim zanimanjem za koncept digitalnih valut je preprosta, uporabniku prijazna denarnica s hladilnikom s funkcijo domače izmenjave ključ do širšega sprejemanja,” […] . Z KeepKey uporabnikom ni treba puščati sredstev v katerem koli računalniku. Vidimo prihodnost, v kateri se ključi hranijo na strojni opremi, izmenjava zunaj skrbništva pa neposredno s strojne opreme. “

Zdaj pa začnimo s prehodom samo na pregled kripto denarnice KeepKey in jo začnimo primerjati s tekmeci in konkurenti v panogi, Trezor in Ledger, začenši s ceno pred popolnim pregledom.

Ujemanje stroškov: KeepKey Vs Trezor in Ledger

Trezor + Ledger + KeepKey primerjava

Kot del drugega dela tega vodnika po denarnici KeepKey začnimo z razlikami v cenah in nihanji cen med Trezorjem, Ledgerjem in seveda KeepKeyjem..

Medtem ko denarnica KeepKey Hardware ponuja precej impresivno paleto funkcij, zahvaljujoč njenim pridobitvam v preteklih letih, skupaj z velikim številom kripto sredstev, ki jih lahko uporabniki shranjujejo, sledijo in premikajo z denarnico, svojim uporabnikom ponuja dobro podporo.

Pomanjkljivosti vključujejo njegovo obsežnost glede na konkurenčne modele, ki so na voljo na trgu, skupaj z dejstvom, da je naključno ustvarjen ključni stavek o semenu prikazan samo enkrat, ko je knjižica priložena skupaj z izdelkom..

Toda glede na dejstvo, da ponuja nekaj dobrih funkcij za približno 79 dolarjev, je vredno razmisliti o strojni denarnici, ki pa morda ni neposredno od prstov do prstov pri ponudbi Ledger ali Trezor..

KeepKey vs Trezor in Ledger: Funkcije + vodnik za primerjavo

vodnik za primerjavo ključa

KeepKey lahko v svojem najosnovnejšem smislu razumemo kot denarnico za bitcoin, ki je vnaprej izdelana z več naprednimi varnostnimi funkcijami, ki zagotavljajo minimalizacijo morebitnih težav, povezanih z navidezno / fizično krajo, s katerimi se lahko sooči kateri koli imetnik kripto. Z denarnega vidika je naprava cenovno zelo ugodna in ima trenutno ceno pod sto dolarjev – zaradi česar je ena izmed finančno najbolj donosnih rešitev denarnice, ki so danes na voljo.

Keepkey je bil izdan leta 2015, takrat, ko je trg za shranjevanje kripto tehnologij šele vzhajal. Uporablja hierarhično deterministični (HD) okvir za pomoč pri hrambi zasebnih ključev. Za tiste naše bralce, ki se morda ne zavedajo, kaj pomeni izraz “zasebni ključi”, gre v bistvu za kriptografsko tehniko, ki uporabnikom omogoča zelo varen in racionaliziran dostop do njihovih imen kriptografije. S stališča shranjevanja lahko vidimo, da KeepKey poleg BTC omogoča tudi transakcije, povezane s številnimi drugimi priljubljenimi kripto-sredstvi, kot so Ethereum, Litecoin, EOS, Cardano, Dash, Dogecoin itd..

Nenazadnje lahko KeepKey s pritiskom na gumb povsem enostavno integrirate s pripadajočo programsko opremo za denarnice. Vse, kar morate storiti, je uvesti modul za shranjevanje / podpisovanje zasebnih ključev, da začnete uporabljati namizni uporabniški vmesnik na hiter in priročen način. Denarnica je združljiva s številnimi različnimi operacijskimi sistemi, vključno z Windows, PC, Mac, Linux in Android. Ne samo to, denarnica odlično deluje tudi z različnimi mehkimi enotami za shranjevanje. Tej vključujejo:

 • Electrum
 • MultiBit
 • Micelij

Pregled ključnih značilnosti denarnice KeepKey

Pregled denarnice KeepKey

Neposredno pred vrati je treba poudariti, da se za razliko od mnogih sodobnikov, ki uporabljajo ohišje, prevlečeno s plastiko, Keepkey zaradi uporabe aluminijastega ohišja počuti kot vrhunska naprava. Spodaj je navedenih nekaj ključnih vidikov denarnice, ki bi lahko zanimali potencialne kupce:

Mere: 38 mm x 93,5 mm x 12,2 mm

Utež: Nekaj ​​manj kot 54 g

Povezava: Denarnico lahko s standardnim priključkom Micro-USB HID povežete s katerim koli namizjem, prenosnikom ali digitalno napravo.

Zasebnost: Uporablja varnostni modul TRNG (Hardware-Based Generator naključnih števil)

Procesor: ARM Cortex-M3

Zmogljivost integracije: Eden glavnih poudarkov KeepKey je sposobnost integracije z domačim API-jem ShapeShift. To uporabnikom omogoča izjemno poenostavljeno kripto trgovanje.

Eleganten pogled: Denarnica je priložena z elegantnim eloksiranim aluminijastim ohišjem, ki je nekoliko podobno ovitku, ki ga Apple trenutno uporablja za svojo serijo MacBook. Poleg tega je zaslon OLED na denarnici dolg 3,12 ″ in je izdelan iz polikarbonata.

Združljivost kovancev: Eden najbolj razočarajočih vidikov Keepkeyja je dejstvo, da uporabnikom zagotavlja podporo le za 7 glavnih kriptovalut (kar vključuje uveljavljena imena, kot so Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Dogecoin, DASH in Litecoin), pa tudi 32 drugi žetoni ERC-20.

Nazadnje, z denarnega stališča cena denarnice trenutno znaša okoli 80 USD (kar je velik padec glede na prejšnjo ceno 239 USD).

Enostavnost uporabe

Ob nakupu lahko začnete uporabljati KeepKey tako, da prenesete nekaj razširitev Google Chrome in jih namestite v osebni računalnik. Zunanje datoteke se uporabljajo za ustvarjanje naslova denarnice za uporabniško programsko opremo in za povezavo s svojim spletnim brskalnikom na KeepKey..

Po končani osnovni inicializaciji lahko lastnik denarnice v svojo enoto za shranjevanje položi vse kriptovalute in poveže svoje povezane menjalne račune, da olajša prihodnje prenose.

Glede tega, kako lahko prejemamo plačila s pomočjo KeepKey, je postopek dokaj enostaven. Vse povezane transakcije je treba posredovati prek sistema notranje knjige denarnice. Za to je treba poslati zahtevo, ki po obdelavi uporabnikom omogoča ročno potrditev. Po zaključku se tx podpiše in vrne računalniškemu odjemalcu.

Varnost

varnost ključa

Kot se že mnogi naši bralci dobro zavedajo, KeepKey trenutno velja za eno najvarnejših denarnic HD na današnjem trgu. To je zato, ker denarnica uporablja številne varnostne protokole, kot so:

Zasebni ključi: Ker je Keepkey entiteta za shranjevanje strojne opreme, so zasebni ključi (ves čas) shranjeni v sami napravi. To zmanjšuje možnosti, da bi tretji zločinci dobili dostop do uporabnikovega osebnega imetja.

Osebna identifikacijska številka (PIN): Tako kot pri več različnih denarnicah strojne opreme tudi Keepkey uporablja modul PIN, ki zagotavlja, da hekerji in drugi slabi igralci ne dobijo nepooblaščenega dostopa do svoje naprave.

Stavek za obnovitev: V malo verjetnem primeru, ko lastnik Keepkeyja izgubi dostop do svoje fizične naprave, lahko uporabi 12-besedni obnovitveni stavek, ki se ustvari med začetno fazo nastavitve denarnice.

Geslo: Lastniki Keepkey imajo poleg zgoraj omenjene besedne zveze za obnovitev tudi možnost, da uporabijo dodatno besedo, ki je povezana z njihovim že obstoječim stavkom za obnovitev. Čeprav je ta funkcija resnično edinstvena, ustvarjalci denarnice ne priporočajo nikomur, ki uporablja to možnost, dokler posledice niso pravilno razumljene.

Kakšne so prednosti in slabosti?

Keepkey-denarnica-ugodnosti

Prednosti

(i) Enostaven nakup: Keepkey lahko kupite neposredno pri številnih spletnih prodajalcih, vključno z Amazonom, eBayom itd. Poleg tega lahko nakup opravite na uradni spletni strani podjetja.

(ii) visoka stopnja varnosti: Kot smo že omenili, lahko uporabniki, ki jih je Keepkey uporabljal z različnimi visokovarnostnimi protokoli in zmanjšala odvisnost od interneta, zagotovijo, da so njihova sredstva ves čas na varnem.

(iii) Zasnova in enostavnost uporabe: Keepkey je ena najbolj elegantnih, privlačnih in profesionalnih kripto denarnic, ki so danes na voljo na trgu. Poleg tega je napolnjen z zaslonom OLED, zaradi česar je naprava izjemno racionalizirana.

(iv) Združljivost in cena: Denarnico lahko uporabljate skupaj s široko paleto digitalnih valut. Ne samo to, v zadnjih 4-5 letih se je cena podjetja Keepkey precej znižala, da bi bila veliko bolj dostopna povprečnemu navdušencu nad kriptovalutami.

Slabe strani

(i) Manjkajoče bistvene stvari: Zaradi pomanjkanja popolnoma funkcionalne spletne denarnice v podjetju Keepkey morajo biti uporabniki za izkoriščanje celotnega potenciala naprave odvisni od številnih programov drugih proizvajalcev, kot sta Electrum ali MultiBit..

(ii) Velikost: Drug vidik denarnice KeepKey, zaradi katerega je potencialno manj privlačna za nekatere potencialne kupce, je razmeroma velika velikost (zlasti v primerjavi z drugimi podobnimi izdelki, kot sta Trezor ali Ledger).

(iii) Napredeka ni mogoče shraniti: Čeprav je postopek namestitve sam po sebi precej preprost in racionaliziran, v primeru težave v tej začetni fazi uporabniki ne morejo shraniti svojega napredka.

Varnost in namestitev

kako denarnica v obliki ključa deluje

S tehničnega vidika lahko vidimo, da denarnica KeepKey uporablja “omejen op-protokol”, ki preprečuje, da bi bili zasebni ključi izpostavljeni tujim napravam. Tudi pri uporabi izreka za izterjavo denarnica prikaže šifro, ki nenehno premešča (s čimer hekerjem prepreči uporabo P&C tehnike, povezane z nepooblaščenim dostopom do lastnega gospodarstva).

Ker je KeepKey združljiv s ShapeShift, je postal izjemno priljubljen med uporabniki nadobudne borze kriptovalut. Za ljudi, ki uporabljajo druge platforme za trgovanje, pa bodo morali prenesti odjemalec Google Chrome, ki je zasnovan za poenostavljeno interakcijo z KeepKey.

Ko je razširitev za Chrome prenesena, je treba izvesti naslednje korake:

Vklopite krom in inicializirajte Keepkey s pritiskom na pripadajoči gumb za vklop.

Po tem predhodnem koraku morajo uporabniki nastaviti svoj PIN, ki je lahko dolg med 1 in 9 številkami. Številke bodo na mrežo 3 × 3 prikazane razporejeno.

Po fazi nastavitve gesla bodo morali uporabniki ustvariti svojo lastno besedno zvezo. Ta kombinacija besed je izredno pomembna za prihodnjo izterjavo premoženja in jo mora lastnik denarnice zapisati na priloženo kartico.

Nenazadnje so ustvarjalci denarnice v ohišje, v katerem je naprava, vključili tkani najlonski kabel USB – zaradi česar je embalaža videti izjemno vrhunsko in vrhunsko. Edina možna slabost celotnega posla je, da je Keepkey ena najtežjih / največjih rešitev za shranjevanje digitalnih sredstev, ki so danes na voljo na trgu.

KeepKey Pregled Primerjava med Trezor in Ledger

Primerjava KeepKey z denarnico Trezor in Ledger

V tem razdelku bomo preučili glavne značilnosti KeepKeyja v primerjavi z nekaj drugimi priljubljenimi denarnicami za strojno opremo (in sicer Trezor T in Ledger Nano S), ki so trenutno na voljo na trgu. Preden pa se poglobimo v temo, bi bilo najbolje, če bi podali kratek pregled obeh prej omenjenih naprav.

Ledger Nano S: Nano S je danes ena izmed najbolj prodajanih rešitev za kripto denarnice na svetu. Znan je po svojih robustnih varnostnih funkcijah in je vnaprej zgrajen s podporo za številna različna digitalna sredstva, vključno z Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash (pa tudi številnimi drugimi altcoin-i). Ne samo to, napravo lahko nastavite dokaj enostavno z vrsto preprostih korakov, ki jih je enostavno razumeti in izvesti. Nazadnje ima naprava varen zaslon OLED, ki se uporablja za preverjanje posameznih transakcij s klikom na stranske gumbe, pritrjene nanj.

Trezor T: Trezor Model T je še ena priljubljena rešitev za shranjevanje kripto, ki jo je razvilo podjetje SatoshiLabs, češko tehnološko proizvodno podjetje. Podobno kot mnogi njegovi sodobniki tudi Trezor podpira široko paleto digitalnih sredstev, hkrati pa je zelo ugoden.

Podprti kovanci

podpora za denarnico v obliki ključa

Kot smo že omenili, je ena glavnih slabosti Keepkey-a dejstvo, da zagotavlja le integracijsko podporo za skupno 45 kripto sredstev. Za primerjavo lahko vidimo, da Trezor uporabnikom omogoča shranjevanje več kot 700+ kovancev, žetonov in kriptovalut. Podobno je treba poudariti, da Ledger Nano S poleg podpore najbolj priljubljenim kriptovalutam, ki so na voljo na trgu, podpira tudi žetone ERC20. Zaradi tega je naprava združljiva z več kot 1100+ digitalnimi sredstvi.

Na koncu je treba še poudariti, da ima KeepKey vgrajeno podporo za Shapeshift, vendar Trezor podpira Changelly, Ledger pa je združljiv z Etherdelto in radarskim relejem.

Varnost

zaščita cryptoasset Keepkey

Ko pogledamo varnostni vidik zgoraj omenjenih treh denarnic, lahko vidimo, da vsaka naprava ponuja širok nabor varnostnih protokolov, ki jih lahko lastniki uporabljajo za zaščito svojih kripto imetnic. Vendar je v zvezi s tem treba opozoriti na nekaj ključnih razlik.

Ledger Nano S ni odprtokodni projekt in denarnica za največjo varnost uporablja dva mikrokrmilnika, ki sta bila zasnovana izključno za shranjevanje. Od obeh čipov je eden krmilnik SE, če so vsi lastni semenski podatki shranjeni in hranjeni, drugi pa hrani informacije o žetonih. Vendar operativni vidiki Ledgerjeve notranje strojne opreme v času pisanja tega članka niso znani.

V nasprotju z Nano S je model Trezor T v celoti odprtokoden in je vnaprej zgrajen z enim samim mikrokrmilnikom, ki se uporablja za ustvarjanje in shranjevanje zasebnih ključev. Denarnica KeepKey je prav tako odprtokodna in ne vsebuje nobenih funkcionalnih vidikov, zaradi katerih bi bila dovzetna za poskuse ali vdore tretjih oseb.

Omeniti je treba tudi, da nobena od zgoraj omenjenih naprav ne uporablja operacijskega sistema, ki bi naprave lahko pustil dovzetnih za različne grožnje, povezane z zlonamerno programsko opremo. Poleg tega lahko Ledger Nano S podvojite tudi kot orodje 2FA (dvofaktorska avtentikacija), kar je zelo priročna funkcija, ki jo imate na voljo.

Glede na to, katera naprava ponuja uporabnikom največ varnosti, Trezor T in Keepkey uporabljata odprtokodne okvire, kar pomeni, da se njihovi varnostni protokoli pogosto pogosto medsebojno pregledujejo. To dolgoročno pomaga, da naprave ostanejo veliko bolj varne. In čeprav je dejstvo, da zaprti sistemi (kot je tisti, ki ga uporablja Ledger) zločincem izjemno otežujejo uspešno izvajanje napadov proti njim, to pomeni tudi, da bodo vsi vektorji napadov, ki se uporabljajo za izkoriščanje takšnih naprav, bodisi ostali neznani bodisi zaznano izredno počasi.

Cene in enostavnost nakupa

Če primerjamo Ledger Nano S, Keepkey in Trezor s finančnega vidika, lahko ugotovimo, da čeprav so vse tri denarnice razmeroma dostopne, cena Nano S v višini 60 dolarjev precej premaga drugi dve napravi..

V zvezi s tem lahko vidimo, da se Trezor T trenutno prodaja prek spleta po osnovni ceni približno 165 USD, KeepKey pa je na voljo za 80–100 USD. Prav tako je treba poudariti, da je bila najdaljša maloprodajna vrednost KeepKey okoli 240 USD in da so bile cene denarnice šele pred kratkim znižane na približno 80 USD.

Nenazadnje se moramo zavedati, da so na internetu ves čas na voljo vrednostne ponudbe, zato je vedno velika verjetnost, da bodo omenjene denarnice na voljo po cenah, ki so veliko cenejše od njihovih MRP..

Velikost in oblika

oblikovanje denarnice v obliki ključa

(i) KeepKey: Od treh denarnic, ki jih obravnavamo v tem članku, ima KeepKey izjemno estetsko prijeten dizajn. In čeprav je lepota morda subjektivna stvar, se zdi, da se številni tehnološki navdušenci, ki uporabljajo Keepkey, strinjajo s tem mnenjem. To je zato, ker je KeepKey znan po tem, da je prva denarnica na trgu, ki je vnaprej izdelana s 3-palčnim zaslonom 1,2, ki uporabnikom omogoča varnostno kopiranje, ne da bi morali denarnico povezati z namiznim računalnikom..

(ii) Knjiga: Ledger Nano S ima dostojno velik OLED zaslon in uporabnikom ponuja osnovno zasnovo tipa palčnega pogona (hkrati pa jim omogoča, da izbirajo med 5 različnimi barvnimi shemami). Nano White Paper Edition je na primer videti precej prefinjeno in ima belo ohišje, ki je povsem estetsko prijetno. Če pogledamo na stran, Nano S ni primeren za začetnike, saj od uporabnikov zahteva, da svoje naprave priključijo na gostitelj USB, da lahko dostopajo do svojih digitalnih imetja. Nazadnje je ob nakupu v škatli Nano S priložena naslednja vsebina:

 • Denarnica strojne opreme
 • 1 kabel USB
 • Navodila
 • Obesek za ključe
 • Obnovitveni semenski list
 • Mere: 56,95 mm x 17,4 mm x 9,1 mm
 • Teža: 16,2 g

Denarnica je bila izdelana iz brušenega nerjavečega jekla in plastike. Za vklop ni potrebna zunanja baterija.

(iii) Trezor: Trezor T ima precej okorno obliko, ki je ni prav lepo videti. Zunanje ohišje je izdelano iz umetne mase, ki denarnici daje poceni videz, hkrati pa jo ščiti pred naključnimi padci.

Poleg tega ima naprava barvni LCD zaslon, ki je nekoliko večji od tistega, s čimer je opremljen Nano S (vendar je precej manjši od funkcij KeepKey.) Poleg tega ima na sprednji strani dve navigacijski tipki in tehta približno 0,2 grama manj kot knjiga. Škatla Trezor T vsebuje naslednje elemente:

 • Naprava Trezor Model T
 • Model T magnetni dock
 • Kabel USB-C
 • 2x knjižica semen za obnovitev
 • Trezor nalepke
 • Mere: 64 mm x 39 mm x 10 mm
 • Teža: 16 g

Združljivost z zunanjo programsko opremo

kripto denarnica Keepkey

Drug osrednji vidik, ki ga je treba upoštevati pri izbiri strojne denarnice, je združljivost z zunanjo programsko opremo drugih proizvajalcev. V tem poglavju si bomo ogledali združljivost naših treh naprav s priljubljenimi rešitvami mehkih denarnic, ki so danes na voljo na trgu.

KeepKey: Electrum, MyCelium, MultiBit HD, GreenBits in Green Address

Trezor: Electrum, Electrum-Dash, Electrum-LTC, MetaMask, Mycelium, MyCrypto, CoPay in MyEtherWallet

Ledger Nano S: Electrum, MyCrypto, CoPay in MyEtherWallet

Enostavnost uporabe in namestitve

Čeprav smo postopek namestitve za Keepkey opisovali precej podrobno že v tem članku, bomo v tem poglavju preučili postopek namestitve, povezan z Ledger Nano S in Trezor Model T.

Ledger Nano S:

Ledger-nano-s

Napravo sprožite tako, da jo povežete z osebnim ali prenosnim računalnikom.

Prenesite in namestite aplikacijo Ledger Live, ki je brezplačno na voljo na uradni spletni strani podjetja.

Vklopite napravo in si zapišite začetne besede, ki se prikažejo na zaslonu (po zagonu aplikacije).

Nastavite geslo, ki ga boste uporabljali za prihodnji dostop.

Trezor Model T

trezor vs ključ

Prenesite aplikacijo Trezor s spletnega mesta podjetja in jo namestite v računalnik.

Na računalnik pritrdite denarnico Trezor in namestite s tem povezano programsko opremo, kot je opisano v priročniku. Ko je to storjeno, je treba napravo izklopiti in znova zagnati.

S pomočjo namizne programske opreme kliknite zavihek ‘Ustvari novo denarnico’ in naredite kopijo obnovitvenega semena, ki ste ga dobili.

Na koncu je treba poudariti, da Ledger Nano S nima vnaprej vgrajene podpore za priključke tipa USB-C. Namesto tega ima povezavo USB 2.0. Trezor T v isti sapi ne samo, da ima vrata tipa C, temveč proizvajalec kupcem nudi tudi priključni kabel USB-C v osnovnem kompletu orodij izdelka..

Torej, katero naj potem izberete?

Po celotnem priročniku upamo, da ste tudi vi, naš bralec, v boljšem položaju, da se bolje odločite pri izbiri med Trezor T, KeepKey in Ledger Nano S..

Medtem ko ima denarnica KeepKey izjemno privlačen dizajn in enostaven za uporabo vmesnik, je njeno zunanje ohišje nagnjeno k zunanjim poškodbam – zaradi dejstva, da je telo denarnice v veliki meri zaslon OLED. Po drugi strani imata denarnici Trezor in Ledger zunanja ohišja iz trpežne plastike, ki so bolj odporna na vsakodnevno obrabo..

Z vidika cen pa sta Ledger Nano S in KeepKey veliko cenejša v primerjavi z modelom Trezor T. Torej se bo na koncu vaša odločitev verjetno znižala na nekaj ključnih stvari, kot so:

 • Koliko denarja ste pripravljeni plačati?
 • Ali želite kupiti kakšno manj znano kripto sredstvo / altcoin?
 • Ali ima oblikovanje izdelka pomembno vlogo pri vašem izbirnem postopku??

Zadnja beseda o kripto denarnici KeepKey

Denarnica strojne opreme za kriptovalute KeepKey je vsekakor priljubljena izbira med imetniki bitcoinov. Medtem ko imata denarnici Trezor in Ledger večji tržni delež v letu 2019, je KeepKey izvedljiva možnost za varno in varno shranjevanje kriptoasetov..

Ker cena bitcoinov še naprej narašča in vstopa v bolj običajne primere uporabe, je zaščita kriptovalut najpomembnejša tako, da zaščitite svoje premoženje pred hekerji in zasebne ključe shranite brez povezave. Glede na vse, kar smo v spletu našli o kripto denarnici KeepKey, je ta edinstvena naprava za shranjevanje strojne opreme kakovostna izbira za priporočanje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map