Lumi Wallet: Obvladajte vodnik za pregled uporabnikov Crypto

Lumi je kripto denarnica in borza, ki trdi, da je “najbolj gladka kripto denarnica.” Preberite naš pregled Lumi in ugotovite, kako danes uporabljati aplikacijo.

Lastnosti

 • Aplikacija kripto denarnice je na voljo za iOS, Android ali kot spletna denarnica
 • Enostaven dostop do PIN-kode ali 12-besedne mnemonične besedne denarnice
 • Primerno za začetnike ali napredne uporabnike

Načini pologa

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • EOS
 • Žetoni ERC20
 • Žetoni ERC721

Prednosti

 • Obravnava na stotine različnih žetonov
 • Enostaven za uporabo na kateri koli mobilni napravi
 • Hierarhično deterministična (HD) podpora

Slabosti

 • Visoke menjalne provizije pri nakupu kripto (1%)
 • Ni podpore z več podpisi
 • Ni odprtokodna
 • Zaskrbljenost glede pošiljanja zasebnih ključev oddaljenim strežnikom

Uvod

Lumi denarnica je enostavna kripto denarnica, primerna tako za začetnike kot za napredne uporabnike. Denarnica, tako kot večina kripto denarnic, daje uporabnikom nadzor nad njihovimi zasebnimi ključi, kar pomeni, da imate popolno lastništvo nad svojimi zasebnimi ključi in kriptovalutami..

Poleg tega ima Lumi Wallet vse funkcije, ki bi jih pričakovali v dobro zasnovani kripto denarnici, vključno s funkcijo varnostnega kopiranja (prek 12-besedne mnemo fraze), podporo HD, enostavno upravljanje kripto skladov in še več. Cenimo tudi, da Lumi zdaj podpira več kot le BTC: denarnica podpira tudi žetone ETH, BCH, EOS, ERC20 in ERC721. To pomeni, da bi lahko v svojo denarnico Lumi shranili več kot 1200 različnih kovancev, vključno z Tether (USDT).

Lumi Wallet najbolje deluje na mobilnih napravah. To je brezplačen prenos iz trgovine z aplikacijami iOS ali Android. Lahko pa se prijavite tudi v namiznih napravah ali kateri koli internetno povezani napravi na LumiWallet.com, v tem primeru dobite svojo spletno denarnico.

Druga čudovita lastnost Lumija je, da lahko kripto kupujete s kreditnimi karticami – podobno kot Coinbase. Plačali boste pristojbino, vendar je presenetljivo enostavno. Samo izberete svoj znesek, opravite preprost postopek KYC, vnesete podatke o kreditni kartici in nato dobite kripto. To je to.

Če kriptovalut nikoli ne kupite prek Lumija, Lumi denarnici ni treba posredovati nobenih osebnih podatkov. Aplikacijo ali spletno denarnico lahko uporabljate popolnoma anonimno. Ta funkcija je zasnovana in deluje na podoben način kot večina drugih kripto denarnic.

Končno ima Lumi Wallet vgrajen brskalnik DApp. Namesto da imate na tisoče posameznih DAp-jev v telefonu in več zavihkov v brskalniku, lahko v Lumiju dostopate do vsega iz brskalnika DApp in tako omogočite takojšen dostop do stotin decentraliziranih aplikacij..

Lumi Wallet se na prvi pogled zdi dobra kripto denarnica. Vendar pa obstaja nekaj pomislekov glede denarnice. Največja skrb je, da je bila denarnica ujeta pri pošiljanju zasebnih ključev uporabnikov na oddaljeni strežnik (prek spletne aplikacije). Po razkritju te težave so nekateri trdili, da je Lumi prevara, namenjena kraji zasebnih ključev uporabnikov, potem ko je aplikacijo preneslo dovolj uporabnikov. Še slabše je bilo to, da Lumi zahtevka ni zanikal.

Za razliko od večine danes priljubljenih kripto denarnic, Lumi ni odprtokodna. Razvijalci kode denarnice niso razkrili na spletu, kar je še posebej zaskrbljujoče glede na vprašanje o zasebnem ključu, ki smo ga razkrili zgoraj. Razvijalci Lumija so prvotno trdili, da bodo kodo izdali poleti 2019, vendar ta koda od oktobra 2019 še ni objavljena.

Ključne funkcije

Ključne značilnosti Lumi vključujejo:

Nakup in prodaja kriptovalut: Lumi vam omogoča, da kupujete in prodajate kriptovalute neposredno v aplikaciji z običajnimi plačilnimi sredstvi, kot sta kreditni kartici (VISA in MasterCard). Lahko kupujete in prodajate BTC, ETH, EOS in vse žetone ERC20 (preko Changelly).

Integrirani brskalnik DApp: Lumi Wallet ima vgrajen brskalnik DApp v aplikaciji, ki deluje z vsemi decentraliziranimi aplikacijami.

Citati in lestvice: Aplikacija vsebuje ponudbe in grafikone cen za vse kovance in žetone.

Anonimno: Za uporabo denarnice Lumi ni treba navesti nobenih osebnih podatkov. Popolnoma anonimno. Če želite kriptovaluto kupiti znotraj aplikacije, boste morali dokončati preverjanje KYC.

Popoln nadzor zasebnega ključa: Lumi Wallet vam daje popoln nadzor nad vašimi zasebnimi ključi in ti ključi niso nikoli poslani nikamor ali shranjeni zunaj vaše naprave. Z drugimi besedami, imate popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi.

Prost: Denarnica Lumi je, tako kot večina kripto denarnic, popolnoma brezplačna za uporabo.

Ni odprtokodna: Lumi denarnica ni odprtokodna, kar pomeni, da koda denarnice ni bila razkrita javnosti v pregled. To je zaskrbljujoče glede Lumijeve težave z razkritjem zasebnega ključa.

Takoj zamenjajte katero koli kripto premoženje v aplikaciji: Če imate v denarnici kriptovalute in jih želite zamenjati, lahko to storite v Lumi Wallet prek Changellyja. Zamenjajte katero koli kripto sredstvo z le nekaj kliki.

Na voljo za Android, iOS ali splet: Lumi je na voljo v obliki aplikacije za iOS ali Android, ki je najbolj priljubljen način uporabe Lumi. Vendar pa obstaja tudi spletna aplikacija, ki jo lahko uporabljate iz katerega koli brskalnika ali z internetom povezane naprave.

Aplikacija Lumi Collect: Lumi je pred kratkim predstavil drugo aplikacijo Lumi Collect, ki je na voljo samo za naprave iOS. Shranjuje zbirateljske žetone ERC721 – podobno kot Metamask, vendar za mobilne naprave. Lumi Collect lahko tudi podpiše katero koli transakcijo DApp iz brskalnika v aplikaciji.

Lumi Valute in pari

Lumi Wallet je prvotno podpiral samo BTC. Najnovejše posodobitve pa so dodale podporo žetonom ETH, EOS, BCH, ERC20 in ERC721. Vse podprte žetone lahko shranite v aplikaciji Lumi Wallet. Te žetone lahko tudi zamenjate med seboj prek družbe Changelly.

Lumi podpira načine nakazila in dviga

Kriptovaluto lahko kupite v aplikaciji Lumi Wallet z uporabo kartice Visa ali MasterCard. Lahko pa kot katera koli denarnica pošljete ali prejmete katero koli podprto kriptovaluto v aplikaciji. Če na primer že imate bitcoin ali kateri koli žeton ERC20, lahko te žetone kadar koli pošljete v aplikacijo denarnice in do njih dostopate. Na splošno Lumi podpira 1200+ načinov nakazila in dviga.

Postopek registracije in prijave Lumi

Registracija za Lumi Wallet je tako enostavna kot prenos aplikacije za iOS ali Android. Za uporabo denarnice vam ni treba vnašati nobenih osebnih podatkov. Če želite kriptovaluto kupiti znotraj denarnice, boste morali dokončati postopek KYC. Nadaljnja navodila za prijavo so na voljo na dnu te strani.

Lumi trgovanje

Lumi vam omogoča, da z aplikacijo Changelly trgujete z več kot 1200 valutami v aplikaciji. Kripto lahko kupujete in prodajate tudi z uporabo VISA ali MasterCard.

Pristojbine Lumi

Pri pošiljanju denarja v denarnico Lumi Wallet in iz njega lahko prilagodite rudarsko pristojbino glede na želeno hitrost vaše transakcije. Plačate lahko višjo provizijo, če želite na primer takoj obdelati svojo transakcijo. Denarnica Lumi zaračuna standardne stroške rudarjenja bitcoinov:

 • Provizija za zamenjavo denarnice Lumi: 1%
 • Standardna provizija za rudarje: 40 do 250 satošijev na bajt (2 do 24 ur)
 • Provizija za hitri rudar: Več kot 250 satošijev (1 ura)
 • Poceni rudarska provizija: 20 satošijev na bajt (do 1 teden)
 • Provizija za rudarjenje po meri: Vnesite svoj znesek provizije (se razlikuje)

Edina opazna provizija, ki jo zaračuna Lumi (poleg običajnih pristojbin za rudarjenje bitcoinov), je 1-odstotna menjalna provizija.

Varnostna vprašanja in izpadi Lumi

Lumi Wallet od lansiranja ni imel večjih vdorov ali kršitev varnosti – vsaj nobenih kršitev, ki so bile javno odkrite ali razkrite. Vendar obstaja nekaj pomislekov glede tega, kako Lumi ravna z zasebnimi ključi (o čemer bomo govorili spodaj).

Enostavnost uporabe Lumi

Lumi je izjemno enostaven za uporabo in mnogi se strinjajo, da je to ena najlažjih aplikacij za kripto denarnico za uporabo v mobilnih ali namiznih napravah. Če ste uporabljali druge aplikacije za kripto denarnico, se vam izkušnja Lumi Wallet zdi zelo znana. Tudi če ste popolnoma novi v kripto, vendar imate osnovno računalniško znanje, ne bi smeli imeti težav pri ugotavljanju, kako deluje Lumi.

Zaupanje in zasebnost Lumi

Leta 2018 so se uporabniki Lumi Wallet nekoliko prestrašili, ko je bilo razkrito, da aplikacija svojim strežnikom pošilja mnemonične besedne zveze (vašo besedno zvezo z 12 besedami). Težava je razložil raziskovalec varnosti tukaj. Vprašanje je bilo tako resno, da je raziskovalec varnosti zaključil: “To je bodisi stratosfersko neodgovorno bodisi Lumi denarnica za prevaro, katere cilj je v prihodnosti ukrasti sredstva vseh.” Lumi na koncu trditev ni zanikal vendar je vztrajal, da je denarnica varna. Pomembno je tudi omeniti, da se zdi, da ta težava vpliva le na različico Lumi za spletno denarnico – ne pa na aplikacije za Android ali iOS.

Služba za stranke Lumi

Lumi razkrije njihov e-poštni naslov in olajša stik s podjetjem (na [email protected]). Poleg tega e-poštnega sporočila pa Lumi očitno nima pomembnih možnosti za storitve strankam. Ne pozabite: Lumi je brezplačna aplikacija za denarnico in ne zamenjava, zato to ni nujno nenavadno.

Uporabniški priročnik za Lumi: Kako nastaviti in uporabiti Lumi

1. Prijavite se

Za Lumi se lahko prijavite tako, da obiščete LumiWallet.com.

create-lumi-wallet

Ali pa obiščite trgovino Android, kjer je Lumi Wallet na voljo kot brezplačen prenos. Samo kliknite »Namesti«.

download-lumi-denarnica

Obstaja tudi aplikacija Lumi Wallet za iOS, ki je na voljo tudi kot brezplačen prenos.

lumi-wallet-app

2. Ustvarite ali uvozite denarnico

kako uporabljati-lumi-denarnico

Novi uporabniki Lumi denarnice bodo želeli izbrati možnost Ustvari denarnico.

odprta lumi-denarnica

Če pa ste že ustvarili kripto denarnico in želite v Lumi obnoviti denarnico s svojo 12-besedno besedno zvezo za obnovitev, lahko to storite pod možnostjo Uvozi denarnico. Denarnico lahko uvozite na tri različne načine: tako, da vnesete mnemonični stavek, naložite datoteko denarnice in vnesete geslo ali vnesete zasebni ključ.

lumi-denarnica-setup

3. Dvofaktorska overitev

Lumi ponuja možnosti dvostopenjske avtentikacije (2FA) tako v svoji spletni denarnici kot v aplikacijah za mobilno denarnico. Nastavite lahko na primer prstni odtis 2FA ali 2FA na osnovi e-pošte ali SMS-a.

4. Način plačila

Na tej točki ste nastavili aplikacijo Lumi Wallet in ste pripravljeni v aplikacijo položiti kripto sredstva. Če že imate kripto, jo lahko pošljete v denarnico in shranite svoj denar.

lumi-denarnica-kupi-kripto

Če pa še nimate kripto, jo lahko kupite neposredno v aplikaciji Lumi Wallet, v tem primeru boste plačali 1% pristojbine. Plačate lahko z VISA ali MasterCard.

5. Trgovanje s kriptovalutami

Z aplikacijo Lumi Wallet lahko trgujete s kriptovalutami. Lumi je integriral Changelly, kar pomeni, da lahko enostavno trgujete z 1200+ žetoni, ne da bi zapustili aplikacijo.

lumi-trading-cryptocurrency

6. Umik

Če želite dvigniti žetone iz aplikacije Lumi Wallet, jih lahko prodate z uporabo razpoložljivih plačilnih sredstev v aplikaciji. Lahko pa žetone prenesete v ločeno kripto denarnico.

Z Lumi Wallet imate popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi, kar pomeni, da vam ni treba umikati svoje kriptovalute na drugo lokacijo, da jo »naredite po svoji«.

Končna beseda

Lumi se zdi dobra, uporabniku prijazna aplikacija za kripto denarnico. Obstaja pa nekaj opaznih težav, med drugim pomanjkanje podpore z več podpisi in stalna zavrnitev razkritja Lumijeve izvorne kode.

Pomanjkanje izvorne kode je še posebej zaskrbljujoče, potem ko je bila Lumi ujeta pri pošiljanju zasebnih ključev oddaljenim strežnikom. Ko se je Lumi soočil na Twitterju, niti ni zanikal, da to počnejo.

Na splošno vam Lumi omogoča shranjevanje 1200+ kriptovalut na uporabniku prijazen način. Posamezniki, ki se osredotočajo na varnost, pa bodo želeli izbrati bolj uveljavljeno aplikacijo kripto denarnice.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map