Kaj je Bitcoin Hardware Wallet?

Bitcoin strojna denarnica je naprava, ki vam omogoča varno shranjevanje vaše kriptovalute brez povezave, znano tudi kot hladilno skladišče. Te enote delujejo podobno kot digitalni bančni račun. Tako kot mobilna denarnica lahko tudi s strojne denarnice pošiljate, prejemate in spremljate stanje.

Večina v industriji strojne denarnice velja za najbolj varno metodo za shranjevanje vaših kriptovalut. Ti futuristični predmeti zavarujejo vaše satošije na nekaj različnih načinov. Najprej naprava šifrira dostop do vaših kovancev. To šifriranje vam zagotavlja dodatno stopnjo varnosti, ko imate spletno denarnico strojne opreme.

Pomembno je, da nekdo ne more ukrasti vaše denarnice strojne opreme in dostopati do vaših kriptovalut. Večina naprav vključuje dodatno zahtevo po kodi PIN. Na ta način vaš kripto pridobi dodatno raven varnosti pred krajo ali izgubo. Če izgubite PIN, morate denarnico obnoviti s pomočjo tovarniško izdanega varnostnega PIN-a.

Kaj so denarnice za strojno opremo Bitcoin?

Glavna razlika med vašimi tradicionalnimi kripto denarnicami in denarnicami strojne opreme je ta, da ima slednja fizično obliko. Ker denarnice za strojno opremo obstajajo v resničnem svetu, je pri nakupu treba razmisliti o nekaterih dodatnih dejavnikih. Odločiti se boste želeli za strojno denarnico, ki ustreza vašemu življenjskemu slogu. Če ste aktivna oseba, ki pogosto uporablja svojo kriptovaluto, boste potrebovali manjšo napravo, ki vam omogoča prenosljivost, ki jo zahteva vaš življenjski slog..

Francoski predsednik Emmanual Macron je pokazal denarnico strojne opreme Ledger

Francoski predsednik Emmanual Macron je pokazal denarnico strojne opreme Ledger

Ne glede na velikost ali slog strojne denarnice, ki jo izberete, boste morali zagotoviti varno shranjevanje nove naprave. Ne pozabite, da lahko denarnico strojne opreme izgubite, ukradete ali uničite, če je ne shranite pravilno. Da bi se izognili tem pomislekom, priporočamo, da denarnico strojne opreme hranite na varnem in suhem mestu. Dobra novica je, da tudi v primeru, da denarnico uničijo ali ukradejo, lahko vseeno dostopate do kripto preko rezervnega semena.

Rezervna semena

Semenske fraze so skupina naključnih besed, ki vam omogoča dostop do vaše kriptovalute znotraj kripto denarnice. Izredno so priljubljeni tako v aplikacijah strojne opreme kot v mobilni denarnici. Varnostno besedo vedno shranjujte na varnem mestu. Če izgubite besedno zvezo za varnostno kopijo in denarnico strojne opreme, vaše kripto ni več.

Hladno shranjevanje vs vroča denarnica

Da bi razumeli pomen strojne denarnice, morate razumeti razlike med ohranjanjem Bitcoina v hladnem in vročo denarnico. Ti izrazi se preprosto nanašajo na internetno stanje naprave. Mobilne denarnice, kot je vaš najljubši kripto Dapp, zahtevajo internetno povezavo. Ta internetna povezava deluje tudi kot potencialni vektor napada za hekerje, ki iščejo dostop do vašega imanja. Denarnice s strojno opremo komunicirajo z internetom šele, ko jih neposredno priključite v omrežje. Na ta način so strojne denarnice najbolj varna možnost za navdušence nad kripto.

Očitno največji imetniki kriptofone uporabljajo strojne denarnice za zaščito svojih velikih imperijev. Zlasti Winklevoss dvojčka sta navedla, da kripto hranita v denarnicah strojne opreme s semensko frazo, razdeljeno po več bančnih varnostnih skrinjah. Glede na to, da gre za milijarde Bitcoinov, je ta strategija smiselna. Čeprav v kripto ne morete imeti milijonov, je vseeno pametno imeti v lasti strojno denarnico, s katero zaščitite svoje imetje. Na srečo so te naprave zdaj dostopnejše kot kdaj koli prej.

Kako dobim denarnico za strojno opremo Bitcoin?

Danes obstajajo vse vrste proizvajalcev denarnice za strojno opremo za kriptovalute. Želeli se boste držati najuglednejših blagovnih znamk, da ne boste imeli nepredvidenih vektorjev napadov ali težav s strojno opremo. Kritično je, da nočete kupiti denarnice za strojno opremo pri podjetju, ki v nekaj mesecih morda ne bo več poslovalo. Popolnoma nov proizvajalec ima lahko v svojem izdelku tudi nekaj napak.

Trenutno najboljše možnosti so:

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X (Premium denarnica)
  • Trezor Model One
  • Trezor Model T (Premium denarnica)

Splošni nasveti za zavarovanje vaše strojne denarnice

Na splošno je nekaj pomembnih smernic, ki jih morate upoštevati, da bo vaš kripto varen na denarnicah strojne opreme. Prva stvar, ki jo želite storiti, je očitno zagotoviti, da je vaša naprava fizično varna. Če vam pogore hiša in denarnica in ključna fraza, kje v vaši hiši, se vam je dan samo poslabšal.

Poleg tega boste morali posodobiti vdelano programsko opremo v svoji napravi. Podjetja pogosto izdajajo posodobitve, da popravijo varnostna vprašanja. Če naprave ne posodabljate, lahko postanete žrtev zastarelega vektorja napada. Nikoli ne puščajte priključene denarnice strojne opreme. Namen lastništva denarnice strojne opreme ne ustreza, če jo pustite povezano z internetom.

Prevare z denarnico

Na žalost je splošna novost kripto sektorja pri mnogih ljudeh povzročila zmedo, kako najbolje zaščititi svoj zaslužek. V zadnjem času se je na trgu povečalo število prevar z denarnico s strojno opremo. Te prevare običajno sledijo nekaj lahko prepoznavnim strategijam.

Bitcoin Hardware Wallet Prevara

Bitcoin Hardware Wallet Prevara

Nikoli ne kupujte rabljene denarnice za strojno opremo

Glede na pomembno vlogo, ki jo bo imela vaša denarnica v strojni opremi pri vaši naložbeni strategiji blockchain, je priporočljivo, da se držite novih naprav. Denarnice rabljene strojne opreme je mogoče spremeniti ali celo predhodno vdreti, preden prejmete enoto. Poleg tega bi morali biti na vašem seznamu za nadzor samo ugledni proizvajalci.

Napadi z lažnim predstavljanjem

Prva in najpogostejša je lažno predstavljanje napadi. Nikoli nikomur ne dajajte varnostne zveze denarnice. Prevaranti se pogosto predstavljajo kot proizvajalec vaše naprave in kot sredstvo za preverjanje ali pomoč na kakršen koli način zahtevajo podatke, kot je varnostna kopija. Ko nekomu daste rezervno besedno zvezo, ste izgubili svoj Bitcoin.

Praske

Druga bolj dodelana strojna denarnica Bitcoin prevara vključuje prodajo rabljenih naprav prek spleta. Prevaranti bodo odprli naprave, si zabeležili besedno zvezo in nato prodali enoto. V enem primeru je oseba uporabila rabljeno denarnico pri eBayu. Prvi teden je bilo vse super, nato pa je naenkrat kripto osebe izginilo.

Nadaljnja preiskava je pokazala, kaj se je zgodilo. Prevaranti so imeli na lažni praskini skrito vnaprej nastavljeno varnostno kopijo kartica. Ponovno je zaprl denarnico strojne opreme v originalni embalaži in novemu lastniku naročil, naj svojo novo napravo varnostno kopira z napačno besedno zvezo.

Novi lastnik je verjel, da je prva oseba, ki je odprla škatlo, in jo nato naložil z več Bitcoin-i. Hekerji so nato lahko preprosto uporabili rezervno besedno zvezo, da si povrnejo dostop do naprave in pošljejo ves Bitcoin drugam. Na žalost so prevaranti prihranili življenjske prihranke tega posameznika.

Najboljši ponudniki denarnic na trgu

Trenutno obstajata dva proizvajalca, ki prevladujeta v sektorju denarnice za Bitcoin – Trezor in Ledger. Obe podjetji ponujata nekaj edinstvenih lastnosti in oblikovanja, ki ustrezata vašim potrebam. Poleg tega imata obe podjetji odličen sloves in že leta ponujata svoje izdelke na trgu.

Trezorjeve strojne denarnice

The Trezor linija Bitcoin strojne denarnice ima eleganten dizajn, ki spominja na zvočni signal za avtomobilski alarm. Ta uporabniku prijazna postavitev je enostavna za krmarjenje in enostavno shranjevanje. Poleg tega Trezorjeva linija denarnic za strojno opremo ponuja široko paleto interoperabilnosti. Uporabniki lahko shranjujejo Bitcoin, pa tudi več drugih altcoinov, vključno z žetoni ERC-20. Naprave Trezor vključujejo napredne funkcije, kot je napredna aplikacija za Android, ki nadzira vaše imetje. Uporabniki teh naprav imajo tudi razširitev za Chrome in dostop do MyEtherWallet spletni portal za prijavo.

Trezor T Bitcoin Hardware Wallet

Trezor T Bitcoin Hardware Wallet

Trezor T

Trezor trgu ponuja vrsto izdelkov. Njihova glavna denarnica je Trezor T. Ta kompaktna naprava ima številne nadgradnje izvirnega modela. Zaslon na dotik je enostaven za uporabo, naprava pa vključuje povezavo USB-C in režo za kartico microSD.

Denarnice strojne opreme Ledger

Ledger je trenutno najbolj priljubljen ponudnik denarnic na trgu. Podjetje zagotavlja zanesljive storitve denarnice za strojno opremo od leta 2012. Denarnice Ledger so najbolj znane po svoji majhni zasnovi in ​​naprednih funkcijah. Na vrhu razširitve za Chrome se naprava integrira z Doplačilo, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet in GreenBits.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledgerjevo najbolj priljubljen izdelek je Nano S. Ta enota spominja na USB z majhnim LCD zaslonom. Zaslon vam omogoča ogled vitalnih informacij in vnos PIN-a za dostop do vašega Bitcoina. Nano S podpira več kot 1100 različnih kriptovalut, vključno z vsemi žetoni ERC-20. Trenutno je v uporabi več kot 180.000 žetonov ERC, zato ta funkcija enoti daje veliko vrednost.

Za vrhunski izdelek Ledger obstaja tudi Nano X.

Povzetek

Če ste tisti vlagatelj, ki načrtuje prihranek velikih količin kriptofonije, ali pa ste samo varnostno naravnani, je pametna izbira za vas denarnica v strojni opremi. Vendar boste morali ostati budni. V svetu transakcij z enakovrednimi blokovnimi verigami ni povračil ali preklicanih plačil. Če vam nekdo ukrade Bitcoin, ker ga niste zaščitili, imate malo možnosti, da mu sledite. Bistvenega pomena je, da je vaša kripto varna vaša odgovornost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map