Investicijska podjetja ugotovijo, da je Bitcoin nehlapen, nekoreliran in zelo povpraševan

Ker se Bitcoin približuje najvišjim časom v primerjavi z ameriškim dolarjem, vlagatelji po vsem svetu poskušajo razumeti, zakaj je to tako.

Čeprav ni nobenega razloga, ki bi spodbudil nedavni skok priljubljenosti in cen največje svetovne kriptovalute, je nekaj temeljnih dejavnikov, ki jih investicijska podjetja navajajo kot ključne razloge, zakaj.

Volatilnost

V preteklih letih je bilo nekaj ponavljajočih se pomanjkljivosti Bitcoina, ki so jih pogosto papagajirali tisti, ki verjamejo in ne verjamejo v učinkovitost kriptovalute. Najpogostejša med njimi je nestanovitnost Bitcoinov.

Medtem ko lahko male vlagatelje privlačijo nihanja na trgu, ki so sinonim za Bitcoin, institucionalni vlagatelji morda ne. Ko v sektor vstopa več institucionalnih akterjev, se verjame, da se bo nestanovitnost počasi zmanjševala, kar bo privedlo do vstopa še več vlagateljev.

Zdi se, kot da smo končno na prelomni točki, ko je Bitcoin dovolj dozorel, da se začenja ponašati s stopnjami volatilnosti še boljše kot tradicionalne delnice. Če se to sliši nenavadno, preprosto poglejte nedavno poročilo izpolnila investicijska družba Van Eck.

“V naši trenutni raziskavi nestanovitnosti smo primerjali 90-dnevno in letošnjo volatilnost – merjeno z dnevnim standardnim odklonom1 od 13. novembra 2020 – bitcoinov proti sestavinam S&Kazalo P 500. Ugotovili smo, da je bitcoin pokazal nižjo volatilnost kot 112 delnic S&P 500 v 90-dnevnem obdobju in 145 zalog ob koncu leta. “

Čeprav je očitno še prostor za izboljšave, je to obetaven znak zrelosti na trgih Bitcoinov, kar v povezavi z naslednjimi točkami nedvomno pomaga k dvigu cen.

Korelacija

Obstajata dva glavna primera uporabe, ki jih vlagatelji predvidevajo za Bitcoin v prihodnosti.

  • Delujte kot funkcionalna valuta
  • Delujte kot hranilec vrednosti

Z izboljšavami, kot so Lightning Network v razvoju, je samo vprašanje časa, kdaj se Bitcoin ponaša s sposobnostjo, da deluje kot oba. Zaenkrat se velika večina zanimanja za Bitcoin nanaša na njegovo funkcijo shranjevanja vrednosti.

Da bi sredstvo delovalo kot hranilec vrednosti, bi bilo idealno, da se ponaša z nizko korelacijo z večino drugih sredstev. Na žalost se ob Bitcoinu ponavljajoči pojmi, da je v veliki meri povezan s tradicionalnimi trgi – kar pomeni, da če bi delnice doživele zlom, Bitcoin ne bo daleč zaostal. Investicijska podjetja so v zadnjih mesecih trdo delala, da bi bolje razumela to razmerje in razblinila prejšnje pojmovanje korelacije.

Nedavno Fidelity Digital Assets objavljeno svoje ugotovitve o korelaciji BTC, z navedbo,

»Korelacija Bitcoina z drugimi sredstvi od januarja 2015 do septembra 2020… je v povprečju 0,11, kar kaže, da med donosnostmi bitcoinov in drugimi sredstvi skoraj ni povezave. Kot opomnik so korelacije v območju od -1 do 1. Korelacija 1 pomeni popolno pozitivno korelacijo ali pa se spremenljivke premikajo skupaj. Korelacija -1 se nanaša na popolno negativno korelacijo, tako da se spremenljivke premikajo v nasprotnih smereh. Korelacija ali skoraj nič (nekorelirana ali nekorelirana) pomeni, da med spremenljivkami ni povezave. “

Nadalje podpirajo Fidelity Digital Assets različni odmevni vlagatelji, ki so prišli do istega zaključka.

Anthony Pompliano, soustanovitelj Morgan Creek Digital Assets, države,

»Torej, kako se je Bitcoin počutil v času gospodarske recesije? Prekašala je zaloge, obveznice, zlato, nafto in skoraj vse ostalo. Prav tako ima nizko do nikakršno korelacijo v katerem koli materialnem času. Bitcoin je končno varno zatočišče & trg to dokazuje. “

Čeprav lahko preteče nekaj časa, preden Bitcoin učinkovito deluje kot valuta (ki po Dan Schulmanu, izvršnemu direktorju PayPala, se bo sčasoma zgodilo), se zdi, kot da se že utrjuje kot uspešno hedge sredstvo s skoraj nič korelacijo med seboj in tradicionalnimi trgi.

Ponudba v primerjavi s povpraševanjem

V FIAT valutah ne manjka. Vlade po vsem svetu še naprej napihujejo krožne zaloge vsake valute z nadaljnjim tiskanjem / kovanjem. S to zmožnostjo je mogoče poljubno manipulirati s ponudbo in povpraševanjem.

Po drugi strani ima Bitcoin fiksnih 21 milijonov BTC. Svet pa do zdaj nima dostopa do teh 21 milijonov BTC, saj se ob vsakem bloku sprosti le določena količina.

Investicijsko podjetje Pantera Capital zdaj ugotavlja, da trenutne zahteve po Bitcoinu začenjajo presegati količino Bitcoina, ki se sprosti “v naravo”. Posledično se cene dvigujejo, saj so vlagatelji pripravljeni plačevati vse večje zneske za sredstvo v naraščajočem povpraševanju.

To povečanje povpraševanja, ki ga opaža Pantera Capital, je se pripisuje novim tržnim akterjem, kot sta PayPal in Square’s Cash App.

“Ko je PayPal zaživel, je količina začela eksplodirati … v štirih tednih po objavi PayPal že kupuje skoraj 70% nove ponudbe bitcoinov.

PayPal in Cash App že kupujeta več kot 100% vseh novo izdanih bitcoinov. «

Ponudba in povpraševanje po Bitcoinu bi morala biti zanimiva metrika za spremljanje napredka, saj PayPal najverjetneje označuje prvega izmed mnogih plačilnih procesorjev, za katere se pričakuje, da bodo v prihodnjih letih skočili v boj..

Razsodba

Kot smo že omenili, ni nobenega razloga, ki bi lahko razložil ponovno oživitev Bitcoina – v resnici gre za vrsto dejavnikov. Čeprav se te sčasoma lahko spremenijo, raziskava, ki jo zaključujejo investicijska podjetja, kaže na nekaj ključnih točk.

  • Je Bitcoin hlapljiv? Van Eck pravi “Ne” glede na veliko število S&P 500
  • Je Bitcoin povezan s tradicionalnimi trgi? Družba Fidelity Digital Assets pravi „ne“ iz leta 2015
  • Je Bitcoin vse bolj redek? Pantera Capital pravi “Da” na podlagi dejavnosti rudarjev in novih udeležencev na trgu

Pomembno je vedeti, da danes obravnavane ugotovitve prihajajo iz spoštovanih investicijskih podjetij. Niso nepozabna prepirljivka navdušenega Bitcoin navdušenca. Kot taka je obetavna prihodnost prvotne kriptovalute vse bolj verjetna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map