Kaj je pred digitalnimi sredstvi na poti do leta 2022?

Digitalna sredstva so uspela doseči impresivno leto 2020. Medtem ko se je preostali svet ukvarjal s posledicami, povezanimi s COVID, so se najboljši primeri (tj. Bitcoin) vrnili nad in nad prejšnjimi najvišjimi dosežki vseh časov..

Medtem ko je del tega ponovnega vzpona mogoče pripisati pričakovani gospodarski destabilizaciji, pa so zaradi tekočih spodbudnih programov prisotni številni drugi dejavniki, ki so utirali pot v svetlo prihodnost digitalnih sredstev. Ti segajo od institucionalnega sprejetja, regulativne jasnosti, stabilnih kovancev in še več.

Čeprav bodo zgoraj omenjeni dejavniki nedvomno še naprej oblikovali trge digitalnih premoženja, kaj se lahko veselimo leta 2021, ki bo temeljilo na tem zagonu in omogočilo nadaljnje sprejemanje digitalnih sredstev, kot je Bitcoin?

Lightning Network

Lightning Network je protokol druge plasti, zgrajen za delovanje na vrhu Bitcoin in podobnih blockchains. Ta tehnološka posodobitev bo prinesla različne nadgradnje, vključno, vendar ne omejeno nanje,

 • Zmanjšane provizije za transakcije z odpravo zastojev
 • Povečana razširljivost z uporabo zunajverižnih kanalov
 • Povečana zasebnost s pomočjo »Čebulne usmeritve«
 • Interoperabilnost prek „Atomskih zamenjav“

Razvijalci že leta delajo na Lightning Network, da bi odpravili napake in težave z njegovo uporabo. Čeprav nadgradnja v tem trenutku morda še ni 100-odstotno dovršena, ne bo predstavljala majhnega koraka, temveč velik korak naprej. Preprosto povedano, ima potencial, da Bitcoin spremeni v valuto, ki jo je mogoče učinkovito uporabljati ne le kot hranilnik vrednosti, temveč za vsakodnevne mikro transakcije.

Morda spregledana težava, ki jo prikrivajo potencialne koristi Lightning Network, je njegova sposobnost zagotavljanja novih ravni zasebnosti. Kaj se bo zgodilo z Bitcoinom, ko se ponaša s podobnimi lastnostmi, ko bodo borze po vsem svetu začele odstranjevati kovance, ki so osredotočeni na zasebnost, zaradi možnosti regulativnih ukrepov. Zasebnost je sicer mogoče doseči z različnimi sredstvi, ali bodo regulatorji Bitcoin, ki je omogočen za Lightning, gledali v drugačni luči, če uporabnikom zagotavlja enako anonimnost.?

Medtem najvidnejši primer sprejetja Lightning Network pripada ameriški borzi digitalnih sredstev, Kraken.  Potem ko je Kraken pred kratkim prejel naziv zakupljene banke v Wyomingu, je kmalu zatem sporočil, da bo nekje leta 2021 podprl Lightning Network..

Kot je navedeno, Lightning Network ni posodobitev samo za Bitcoin. Naslednja blockchain omrežja so druga, ki se držijo korist od njegove izvedbe (morda celo prej kot sam Bitcoin).

 • Litecoin (LTC)
 • Decred (DCR)
 • Zcash (ZEC)
 • Vezava (USDT)

Poraba PayPal

Konec oktobra 2020 je PayPal pretresel industrijo verig blokov, ko je napovedal vstop. Potem ko je PayPal prejel “pogojno BitLicense”, je PayPal s svojo obstoječo platformo pridobil možnost, da s svojo obstoječo platformo zažene storitev trgovanja s kriptovalutami v zaprtem krogu..

Učinki tega razvoja so bili takojšnji, kar odraža tudi cena podprtih sredstev. Kmalu zatem so raziskovalna podjetja ugotovila, da samo PayPal porablja približno 70% VSEH na novo kovanih Bitcoinov.

Čeprav lahko mnogi verjamejo, da je hrup okoli PayPala že postavljen na trenutne trge, še vedno obstaja še en pomemben razvoj, ki še ni aktiven – dejanska potrošnja trgovcev.

PayPal je v svoji prvotni objavi navedel, da je trgovanje v zaprti zanki le prvi korak na trg. Leta 2021 bi plačilni procesor svojim celotnim omrežjem 27 milijonov trgovcev omogočil, da približno 400 milijonov uporabnikov uporablja podprta digitalna sredstva kot plačilno sredstvo..

Ko bo zmožnost odjemalcev PayPala, da porabijo svoja digitalna sredstva, zaživela, bodo ti učinki ogromni, saj bodo vsakemu dodeljene stopnje uporabnosti, ki jih do zdaj ni bilo mogoče videti.

Borzni sklad (ETF)

V zadnjih nekaj letih je Komisija za vrednostne papirje in borze preplavljena z zahtevami za odobritev Bitcoin ETF. Do danes nobena od teh vlog ni bila uspešna. Vsako zanikanje se je znižalo na nekaj preprostih dejstev,

 • Trgi kriptovalut so preveč nastajajoči (dovzetni za manipulacije)
 • Natančni mehanizmi oblikovanja cen so nerazviti
 • Institucionalne rešitve skrbništva so premalo razvite

Kljub tem preteklim zanikanjem je nekdanji predsednik SEC Jay Clayton pred meseci nakazal, da bo regulator v prihodnosti pripravljen ponovno preučiti Bitcoin ETF, saj je zaznana resnična rast..

Z letom 2020, ki je množično sprejelo trge kriptovalut, se mnogi spet zavzemajo za ustanovitev ETF. Podjetje za upravljanje skladov želi to željo zadovoljiti VanEck je vložil prošnjo druga vloga za ameriški Bitcoin ETF.

Zaradi ocenjevalnega obdobja, ki ga je opravila SEC, bo najverjetneje minilo nekaj časa, preden bo SEC izdala sodbo – najverjetneje v zadnjih mesecih 2021, če ne bo podaljšanja.

Ne glede na to, kdaj bo ustanovljen Bitcoin ETF v ZDA, bo igra zelo pozna. Severno od meje v Kanadi na borzi v Torontu že nekaj časa deluje Bitcoin ETF. Ponuja podjetje, znano kot 3iQ, „Bitcoin sklad“ imetnikom zagotavlja izpostavljenost digitalnemu sredstvu, ne da bi mu bilo treba sprejeti ukrepe za samooskrbo. Njegova priljubljenost je bila taka, da je 3iQ nadaljeval z ustanovitvijo drugega tovrstnega sklada, katerega osnovno sredstvo je Ethereum, znan kot „Eter sklad“.

Digitalne valute centralne banke

Svet postaja vse bolj digitalni. To ni skrivnost in se dogaja že desetletja. Ta prehod se je končno prebil v svetovne valute, ne samo v obliki digitalnih sredstev, kot je Bitcoin, ampak prek digitalnih valut centralne banke (CBDC).

CBDC je preprosto digitalna predstavitev državne valute FIAT. Ponašajo se z različnimi prednostmi v primerjavi s svojimi fizičnimi kolegi, navadno okoliško učinkovitost zaradi prihranka pri hitrosti in stroških.

V letu 2020 so različne države z vsega sveta objavile namen, da razvijejo in distribuirajo CBDC. Med vodilnimi so Kitajska, Bahami, Kanada, ZDA, Švica in še več.

Čeprav se morda zdi, da CBDC potencialno “kradejo” podjetja stran od Bitcoinov, je veliko takih, ki menijo ravno nasprotno. Tisti, ki se tako počutijo, verjamejo, da bodo CBDC-ji zagotovili večjo legitimnost v zvezi z digitalnimi sredstvi in ​​tako prinesli višjo raven udobja v valute, kot je Bitcoin. V bistvu se CBDC lahko izkažejo za ključne in delujejo kot katalizator pri sprejemanju globalne valute – in kakšno boljše sredstvo za zapolnitev te vloge kot sam Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map