Mastercard, Visa, Paypal – Procesorji plačilnih procesov / prehodi pripravljajo digitalna sredstva za večje sprejetje

Da bi se digitalna sredstva, kot je Bitcoin, razvila izven zgolj „zaloge vrednosti“, je treba med trgovci sprejeti smiselno posvojitev, ki potrošnikom omogoča, da jih porabijo kot FIAT. To pa ni mogoče, dokler obstoječi plačilni procesorji / prehodi (tj. Mastercard) ne razvijejo zadostne infrastrukture.

Na srečo je bilo leto 2021 do digitalnih sredstev precej naklonjeno, saj je to trend, ki dobiva zagon. Sledijo primeri večjih korakov, ki jih taka podjetja sprejemajo za risanje svetle prihodnosti digitalnih sredstev – na veliko žalost centralnih bank.

Mastercard

Trenutno mrežo Mastercard sestavlja približno 1 milijarda uporabnikov in 30 milijonov trgovcev. To je množica uporabnikov, ki bodo kmalu postali izpostavljeni in dostopali do digitalnih sredstev.

Mastercard je pravkar napovedal da bo leta 2021 v svojem omrežju prinesel podporo številnim digitalnim sredstvom. To pomeni, da trgovcem omogočimo plačilo s sredstvi, kot je Bitcoin, poleg tega pa tudi lansiranje debetnih kartic na osnovi kripto in še več. Mastercard nakazuje, da je to utemeljeno preprosto – plavajte s tokom in ne proti njemu. Podjetje je prepoznalo, da so digitalna sredstva tu, da ostanejo, in temu primerno prilagaja svoje storitve, da ne bo ostalo, medtem ko se ostali konkurenti prilagajajo in uspevajo..

“… digitalna sredstva postajajo pomembnejši del plačilnega sveta … trend je nedvoumen.”

Različna podjetja imajo različno filozofijo, ki obdaja digitalna sredstva, vendar je slišati, da je Mastercard nekoliko osvežujoč. Družba navaja,

»Naša filozofija o kriptovalutah je enostavna: gre za izbiro. Mastercard ni tukaj, da bi vam priporočal, da začnete uporabljati kriptovalute. Toda tu smo, da strankam, trgovcem in podjetjem omogočimo, da digitalno vrednost – tradicionalno ali kripto – premikajo, kakor hočejo. To bi morala biti vaša izbira, to je vaš denar. “

Čeprav družba ni natančno določila, katera digitalna sredstva bo podpirala, je namigovala, da jih bo veliko. Tisti, ki želijo biti vključeni, morajo zadovoljiti naslednja ključna vprašanja v očeh Mastercarda.

  • Zaščita potrošnikov (zasebnost podatkov / varnost)
  • KYC / AML
  • Skladno z zakonodajo
  • Stabilnost (mora delovati kot valuta, ne samo kot naložba)

Treba je opozoriti, da digitalna sredstva, ki jih bo Mastercard v bližnji prihodnosti podpiral, niso omejena na ponudbe, kot so Bitcoin in USD Coin. Podpora se bo razširila tudi na neizogibno združenje digitalnih valut centralne banke (CBDC). Čeprav je podpora za ta sredstva morda nekoliko bolj oddaljena, saj je večina primerov CBDC še v fazi razvoja, Mastercard navaja, da že sodeluje s centralnimi bankami in da ta podpora prihaja.

Visa

Ko razmišljamo o Mastercardu, bi se večina strinjala, da ima pred očmi enega jasnega tekmeca – VISA. V tem primeru niti za trenutek ne pomislite, da Visa ne bo sledila vodilnim vlogam Mastercards pri podpori digitalnih sredstev. Potencialna nagrada in tveganje, da bi ostali za seboj, sta prevelika.

Za zdaj je Visa nedavno napovedala enako obetavno prizadevanje v zvezi z digitalnimi sredstvi. Trenutno pilotira program, ki uporablja “kripto API-je”. To bo tradicionalnim bankam omogočilo, da začnejo podpirati digitalna sredstva z dostopom do že vzpostavljene infrastrukture prek API-ja. Pilotni program naj bi se v celoti začel kasneje letos.

Kar zadeva integracijo digitalnih sredstev na lastni platformi, vemo, da prihaja – Visa je to že izjavila. Čas bo pokazal, kako se bo ta integracija oblikovala in ali bo zelo podobna prej omenjeni napovedi Mastercarda.

PayPal

Medtem ko vsaka Mastercard in Visa že leta raziskujeta in razvijata načrt igre, ki obdaja digitalna sredstva, je morda PayPal tisti, ki jih spodbuja k akciji..

Konec leta 2020 je PayPal kot prvo podjetje postalo prvo podjetje, ki je napovedalo bližnjo podporo trgovski porabi digitalnih sredstev, kot je Bitcoin. Čeprav se ta storitev še ni začela izvajati, je njena objava povzročila veliko zanimanje za ta sektor.

Z večmesečnim začetkom uporabe Mastercard in Visa bi moral biti PayPal dobro pripravljen, da se drži prvega. Ena od potencialnih blaginj, ki jo ima nad drugimi, je že uvedena trgovska storitev, ki je do danes videla nad pričakovano raven sprejetja.

Ostro jemanje

Kljub temu, da trije največji svetovni plačilni procesorji / prehodi napovedujejo smiselno sprejetje digitalnih sredstev in različna odmevna podjetja (tj. Tesla), ki Bitcoinu namenjajo kapitalske rezerve, tradicionalne banke ostajajo zaslepljene zaradi zastarelih pogledov. Ti pogledi običajno digitalno premoženje slikajo tako, da ga uporabljajo samo kriminalci in je nezaupljivo.

V nedavnem govor s strani predstavnikov Kanadske centralne banke je bilo jasno, da centralna banka kriptovalut ne gleda pozitivno.

»Tudi v tem vedno bolj digitalnem gospodarstvu kriptovalute, kot je bitcoin, nimajo verjetne trditve, da bi postale denar prihodnosti. Kot načini plačila so globoko napačni – razen pri nezakonitih transakcijah, kot je pranje denarja, kjer anonimnost prevlada nad vsemi drugimi značilnostmi -, ker se zanašajo na drage metode preverjanja in je njihova kupna moč divje nestabilna. Nedavni skok njihovih cen je manj podoben trendu in bolj špekulativni maniji – ozračju, v katerem je en odmeven tvit dovolj, da sproži nenaden skok cene. “

Govor, v katerem je bilo to stališče, je bil osredotočen na pospeševanje razvoja lastnega digitalnega dolarja ali „digitalne valute centralne banke (CBDC)“.

Namerna nevednost

Ko se leta 2021 vse bolj trudi, se razlogi za digitalna sredstva še naprej krepijo. V zadnjih nekaj mesecih smo videli naslednje primere tega.

Množična podjetja Bitcoinu namenjajo milijarde kapitalskih rezerv? Preveri.

Glavne borze, ki podpirajo sklade digitalnih sredstev in terminske pogodbe? Preveri.

Blockchain podjetja postanejo javna? Preveri.

Vodilni plačilni procesorji / prehodi, ki trgovcem omogočajo porabo digitalnih sredstev? Preveri.

Tradicionalne banke in vlade na določen način digitalnih sredstev ne morejo odpraviti kot špekulativni mehurček brez prave prihodnosti. Glede na dosedanjo količino posvojitev in tista, ki je že napovedana v bližnji prihodnosti, se zanikajoči mešajo na robu namerne nevednosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map