PayPal nagrajen s „pogojno BitLicense“ – za podporo porabi in trgovanju z Bitcoin, Litecoin, Ethereum in Bitcoin Cash

PayPal bo kmalu podporo različnih kriptovalut na svoji platformi, saj se zdi, da se širi in privlači vse bolj digitalno družbo. Ta podpora se ne nanaša samo na trgovanje, temveč tudi na porabo podprtega premoženja med mrežo trgovcev po vsem svetu.

Podrobnosti

PayPal je eden največjih plačilnih procesorjev na svetu velikan znotraj FinTech-a. Do danes je PayPal zbral več kot 350.000.000 strank – vsaka je servisirana prek mreže, ki jo sestavlja več kot 27.000.000 trgovcev.

Ko bo podpora za kriptovalute uradno začela delovati, bo PayPal začel s servisiranjem strank s sedežem v ZDA. Ta podpora naj bi se začela v prihodnjih tednih, medtem ko se bo širitev storitev zunaj meja ZDA zgodila v začetku leta 2021.

Sredstva, ki naj bi bila podprta ob zagonu, so Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) in Bitcoin Cash (BCH). O prihodnji širitvi ni bilo nobene besede, čeprav bi bilo smiselno pravočasno pričakovati več podprtih sredstev.

Dolgo špekuliral

Čeprav lahko mnoge preseneti, da bo PayPal kmalu podpiral kriptovalute, tistih, ki sledijo panogi, ne bo.

PayPal in njegove namene smo se dotaknili že prej – zdaj moramo končno razpravljati o tem dogodku kot o dejstvu, ne pa o dolgo ugibanem.

Ko je končno prišel dan, je izvršni direktor PayPala Dan Schulman povedal naslednje,

»Prehod na digitalne oblike valut je neizogiben, kar prinaša jasne prednosti v smislu finančne vključenosti in dostopa; učinkovitost, hitrost in odpornost plačilnega sistema; in sposobnost vlad, da državljanom hitro izplačajo sredstva … Naš globalni doseg, strokovnost na področju digitalnih plačil, dvostransko omrežje in strog nadzor varnosti in skladnosti nam dajejo priložnost in odgovornost, da olajšamo razumevanje, odkup in interoperabilnost teh novih menjalnih instrumentov. Želimo si sodelovanja s centralnimi bankami in regulatorji po vsem svetu, da ponudimo svojo podporo in pomembno prispevamo k oblikovanju vloge, ki jo bodo imele digitalne valute v prihodnosti svetovnih financ in trgovine. “

Pogojna licenca

Spremna objava PayPala za podporo kriptovalutam je bila novica o njeni uspešni aplikaciji, ki ji je bila dodeljena „Pogojna BitLicense“.

BitLicense, ki jo je izdalo newyorško ministrstvo za finančne storitve (NYDFS), je težko doseči – od njegove ustanovitve leta 2015, le peščica podjetij je bila uspešna.  To je nedavno spodbudilo regulatorje v državi, da razvijejo pogojno različico, ki naj bi služila kot odskočna deska na poti do popolne licence. PayPal je zdaj prvo podjetje, ki je dobilo to pogojno licenco.

Eden od predpogojev za pridobitev pogojne bitlicence je zahteva podjetja, da sodeluje z družbo s popolno licenco. V tem primeru tehnologijo, ki omogoča nove storitve, ki jih ponuja PayPal, zagotavlja imetnik Bitlicense, Paxos Trust Company. Po tej poti lahko PayPal začne delovati kot podjetje za navidezne valute v New Yorku, veliko prej, kot če bi moral čakati na podelitev celotne licence.

Treba je opozoriti, da je pogojna BitLicense mišljena le kot začasni ukrep. Pričakuje se, da si bo PayPal prizadevno prizadeval za odobritev celotne Bitlicense pred ali ko pogojna Bitlicense poteče čez dve leti..

Opozorila

Na prvi pogled so današnje novice fantastične za nadaljnje sprejemanje kriptovalut. Obstaja nekaj ključnih podrobnosti, ki bi lahko popačile dojemanje koristnosti nove storitve PayPal.

Namreč, ali bo to “sistem z zaprto zanko”, podoben tistemu, ki ga je pred kratkim začel WealthSimple? Čeprav je v takem sistemu nakup / prodaja kriptovalut podprta, so vklopi / izklopi na platformo omejeni samo na uporabnike FIAT-a. Na podlagi zgodnjegaPogosta vprašanja„Ustvaril PayPal, zdi se, kot da je temu res tako.

“Ali bo PayPal podpiral trgovanje z enakovrednimi (P2P) kripto?  Trenutno ne. PayPal podpira nakup in prodajo kriptovalut samo z vašim računom PayPal. Za dokončanje transakcij P2P s PayPal je treba prodati vsa sredstva Crypto, ki jih ima PayPal, in jih tako pretvoriti v USD. “

Z zasnovo sistema na tak način zmanjšuje tveganje za nezakonito dejavnost. Pomeni tudi, da bo sistem zadovoljen predvsem z novimi uporabniki in prvič kupci kriptovalut. Do neke mere se izogiba obstoječim uporabnikom kriptovalut, saj so prisiljeni svoja sredstva pretvoriti nazaj v FIAT, prenesti na platformo in nato pretvoriti nazaj v svoje izbrano sredstvo. Pri tem so obstoječi uporabniki prisiljeni opraviti več dodatnih korakov, hkrati pa generirati več obdavčljivih dogodkov.

Čeprav bo PayPal še vedno zagotavljal zaščito uporabnika pred goljufijami in nepooblaščenimi dejavnostmi računa, transakcij ni mogoče razveljaviti zaradi nespremenljive narave podprtih kriptovalut.

Tržna reakcija

Ne glede na pričakovane omejitve podpore PayPal za kriptovalute se je celotni trg odzval z izjemno pozitivnim odzivom.

Pri štirih sredstvih, ki jih storitev podpira, je prikazano naslednje gibanje *.

BTC – Porast za 7,0% v 24 urah

LTC – Zvišanje za 11,5% v 24 urah

ETH – Povišanje za 6,5% v 24 urah

BCH – Povišanje za 5,3% v 24 urah

Poleg zgoraj omenjenega premoženja narašča vrednost, je tudi PayPal v zadnjih 24 urah zabeležil 4,75-odstotni skok.

* Podatki, pridobljeni iz CoinMarketCap v času pisanja. *

Tekmovalci

Čeprav je PayPal morda eden največjih plačilnih procesorjev, ki je uvedel takšne storitve, zagotovo niso prvi. Podjetja, kot so Square, WealthSimple, Revolut in Robinhood, so vse premagala PayPal. Zlasti WealthSimple je doživel divje uspešne mesece z nedavnim dosežkom, da je postal „samorog“.

Kljub prevladi plačilnega obdelovalca ima PayPal v prihodnjih letih več kot nekaj konkurentov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map