Poročilo Kraken poudarja notranjo vrednost Bitcoina v primerjavi s tradicionalnimi sredstvi

Določitev lastne vrednosti sredstva ni vedno lahko delo. Medtem ko so nekatera sredstva lahko narezana in suha, obstajajo taka, kot je Bitcoin, ki vlagatelje zmedejo že od njegovega nastanka.

Kraken, priljubljena ameriška borza kriptovalut (in novo licencirana banka) je pred kratkim izdal poročilo, govorimo o konceptu lastne vrednosti in kako to velja za Bitcoin.

Namesto da bi poskušal določiti tržno vrednost, koliko je Bitcoin vreden, si je Kraken vzel čas in podrobneje razložil, od kod izvira ta vrednost – ne glede na to, koliko je.

Kaj je notranja vrednost in zakaj je pomembna?

Opredelitev notranje vrednosti je enostavno – to je resnična vrednost sredstva na podlagi njegovih temeljnih lastnosti. Kar je težko, je določiti, katere lastnosti in značilnosti sredstva so vredne na odprtih trgih. Ker si različni vlagatelji želijo različne lastnosti, je to pogosto lahko sporno.

Notranja vrednost ni dokončno merilo celotne vrednosti sredstva, je pa pomembna metrika, ki jo je treba upoštevati. Pomembno je omeniti, da lastna vrednost sredstva ne bo vedno sovpadala s tržno vrednostjo – ko ti dve metriki močno odstopata, se pametnim vlagateljem odprejo možnosti za dobiček.

V bistvu notranja vrednost daje verodostojnost ali „potrjuje“ tržno vrednost sredstva, kar vlagateljem omogoča, da ugotovijo, ali je sredstvo nad ali podcenjeno.

Bitcoin’s True Worth

Notranja vrednost je ponavadi argument “pojdi na”, ki ga povzročijo neprimerni uporabniki digitalnih sredstev, kot je Bitcoin. Ti posamezniki običajno ugotavljajo, da osnovno sredstvo ni osnova za vrednost Bitcoina. Zato verjamejo, da ima Bitcoin zelo malo, če sploh, lastno vrednost. Ta občutek pa postaja vse bolj nepriljubljen, saj so vlagatelji po vsem svetu začeli spreminjati svoja stališča o tem, na kakšni vrednosti temelji.

Če Bitcoin ne pridobi vrednosti iz osnovnega sredstva, od kod prihaja? Kraken kot primere notranje vrednosti Bitcoina opozarja na naslednja ključna področja.

  • Nekorelirano sredstvo
  • Nespremenljivost
  • Decentralizirano
  • Pomanjkanje
  • Uporabnost
  • Kriptografsko varno

Čeprav imajo številni razredi sredstev eno ali dve lastnosti z Bitcoinom, je edinstvena po svoji zmožnosti, da prej navede seznam kot celoto..

Pogosto v primerjavi

Pri ocenjevanju primarnega primera uporabe Bitcoina običajno obstajata dva tabora. Prva na digitalno sredstvo gleda kot na hranilnik vrednosti, podobno zlatu. Drugi nanjo gledajo kot na valuto, podobno kot USD. Ne glede na to, katero perspektivo jemljemo, kje imajo ta pogosto primerjana sredstva lastno lastno vrednost?

Zlato je običajno lažje oceniti, saj ima oprijemljive vrednostne lastnosti. Uporablja se v resnični elektroniki, ima malo ponudbe in je na splošno sprejet kot stabilno sredstvo.

USD na drugi strani ni tako preprost, saj so njegove lastnosti predvsem neoprijemljive. Valute, kot je ta, niso več podprte s fizičnim premoženjem – so dobesedno le papirji, ki imajo vrednost, ker ljudje pravijo, da imajo vrednost, ali zaradi povezave do njihovega izdajatelja. Kraken ugotavlja, da mnogi verjamejo, da je ekonomska stabilnost vlade tista, ki njeni valuti zagotavlja vrednost.

Bistvo teh primerov je, da lahko vrednost najdemo v številnih oblikah in velikostih. Zaradi tega je treba pri ocenjevanju premoženja, kot je Bitcoin, uporabiti nove pristope k določanju dejanske vrednosti. Čeprav ga pogosto primerjamo z zlatom in USD, je to preudaren pristop? Vsako sredstvo na mizo prinese edinstvene lastnosti, ki ustrezajo različnim potrebam in željam.

“Čeprav je verjetno, da ne bosta dva posameznika dosegla enake notranje vrednosti za bitcoin, pojav bitcoina v današnji informacijski dobi zahteva metodološko ponovno oceno koncepta” notranje vrednosti “, kako delnice, obveznice, nepremičnine, zbirateljski predmeti in fiat valute se vrednotijo ​​in zaznajo ter tam, kjer digitalna sredstva sodijo v spekter vrednosti. “

Zadnja beseda

Na koncu ni nobene zadnje besede o lastni vrednosti Bitcoinov. Kraken udari žebelj na glavo, ko trdi, da je »notranja vrednost v očeh opazovalca«. Preprosto povedano, enostavnega odgovora ni – različni vlagatelji dajejo prednost in vrednotijo ​​različne lastnosti premoženja.

Če pogledamo v prihodnost, moramo oceniti in določiti, katere so prednostne naloge prihodnjih generacij. Ali bodo koristi digitalnih sredstev odtehtale koristi FIAT-a, Gold-a itd.? Ko bodo določene te prihodnje prednostne naloge, bomo imeli jasnejšo sliko o tem, ali prihodnost Bitcoina sveti ali je obsojena na propad.

Kraken zaključuje svoje poročilo in navaja: “Čeprav je pot za bitcoin negotova, je gotovo, da je bitcoin dragocen.”

Kliknite, da si ogledate celotno analizo Krakenove resnične vrednosti Bitcoina TUKAJ.

Postati banka

Poleg nedavnega pogleda na notranjo vrednost Bitcoina je imel Kraken nekaj tednov veliko časa. Priljubljena borza je nedavno spremenila val, ko je v Wyomingu dobila dovoljenje za ustanovitev prve ameriške licenčne borze digitalnih sredstev. Ta borza naj bi se imenovala „Kraken Financial“.

S to sposobnostjo, da deluje kot zakupljena banka, je Kraken Financial razkril svoje namene / cilje, ki se premikajo naprej.

“Od plačevanja računov in prejemanja plač v kriptovalutah do vključevanja digitalnih sredstev v naložbene in trgovalne portfelje bo Kraken Financial strankam Kraken v ZDA omogočil nemoteno bančenje med digitalnimi sredstvi in ​​nacionalnimi valutami.”

Kraken

Kraken, ustanovljen leta 2011, ima sedež v San Franciscu. V času od lansiranja je ekipa pri podjetju Kraken svojo platformo razvila in prerasla v eno najbolj priljubljenih borz kriptovalut na svetu.

Generalni direktor Jesse Powell trenutno nadzoruje poslovanje podjetja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map