Računi obrestnih mer za digitalno premoženje se širijo, ko negativne stopnje postajajo velike

Leto kasneje COVID-19 še vedno uničuje svetovna gospodarstva. Medtem ko so digitalna sredstva uspevala, so se celotne panoge ukvarjale s spreminjanjem navad porabe in prioritet. Učinki so bili tako veliki, da so se številne vlade zatekle k drastičnim ukrepom, da bi poskušale ‘spodbuditi’ gospodarsko rast.

Veliko je bilo narejenega pri “tiskarnah” in na videz nikoli končani dobavi FIAT-a, ki jo proizvajajo – fiksna dobava je navsezadnje eden večjih črp za sredstva, kot je Bitcoin. Vendar to ni edino orodje, ki je na voljo vladam in centralnim bankam v tekočih prizadevanjih za spodbujanje. Drugi in verjetno še bolj omembe vreden korak je znižanje obrestnih mer.

V Združenem kraljestvu je Bank of England pravkar napovedal da ima komercialne banke 6 mesecev časa, da se pripravijo na morebitne negativne obrestne mere. Če se to sčasoma zgodi v Združenem kraljestvu, to ne bo prvi primer države, ki sprejme takšne ukrepe. Drugi, kot so Japonska, Nemčija in drugi, so to v preteklosti počeli z različnimi stopnjami uspeha.

Negativne obresti

V svetu, ki je smiseln, institucije zaračunavajo obresti na denar, ki je posojen posojilojemalcem, medtem ko dajejo obresti tistim, ki hranijo vloge. Negativne obrestne mere običajno privedejo do spremembe tega strukturiranja. To pomeni, da bodo banke strankam plačevale, da si izposojajo denar, medtem ko zaračunavajo sredstva, shranjena na hranilnih računih.

Namen tega je preprost – spodbuditi potrošniško porabo. Na žalost to pomeni, da kdor želi prihraniti pasivno, nima sreče. Pomeni tudi, da bi bile banke, ki bi bile naklonjene plačilnim komitentom, da najemajo posojila, bolj restriktivne glede tega, kdo jim je odobren, in omejile možnosti zadolževanja na tiste z najvišjimi kreditnimi ocenami.

Računi za obresti digitalnih sredstev

Negativne obrestne mere sicer še niso prizadele Severne Amerike, so pa nevarno blizu. Na primer, od začetka leta 2020 je Banka Kanade to storila padla obrestne mere od 1,75% do 0,25%, na katerih so danes. Pričakovati je, da se to ne bo kmalu povečalo, saj je Bank of Canada nedavno izjavila, da si bo prizadevala za ohranjanje nizkih stopenj vsaj do leta 2023. V Združenih državah ni nič boljše.

Torej, kaj storite, če ste varčevalec in želite zaslužiti pasivni dohodek na svojih posestvih? Na srečo z oživitvijo sektorja digitalnega premoženja nova vrsta platforme daje pametnim posameznikom sredstvo za boj proti padanju obrestnih mer – računi za digitalne premoženje.

To so ponudbe podjetij, ki strankam zagotavljajo donos na obresti na hranilnih računih z digitalnimi sredstvi. Sledijo primeri najnovejših in največjih platform digitalnih sredstev, ki ponujajo takšne račune.

Dvojčki zaslužite

Ta nova storitev z naslovom “Zaslužite”, ki je produkt platforme Winklevoss Run Gemini, naj bi bila prva tovrstna storitev, ki je na voljo vsem 50 državam..

Neposredno pred vrati se Gemini Earn ponaša z eno največjo prednostjo pred BlockFi-jem, ki je najboljši v industriji.

Podprta sredstva – Gemini zaslužijo? 26. BlockFi? 8..


Generalni direktor Gemini, Tyler Winklevoss, države, “Današnji vlagatelji vedo, da pameten, raznolik portfelj vključuje kripto – to je naložba v njihovo prihodnost … Načrtovali smo program, ki našim strankam omogoča, da ustvarijo resnično donosnost svojih kripto imetnic, ne da bi morali prodati eno najuspešnejših sredstev desetletja. “

BlockFi

Medtem ko je Gemini Earn morda BlockFi premagal v obsegu podprtih sredstev, BlockFi ostaja bolj zanimiva storitev za bolj osredotočene vlagatelje, saj se ponavadi ponaša z vrhunskimi cenami.

Bitcoin stopnja – Gemini zaslužili? 3,05%. BlockFi? 3-6%

Ethereum Rate – Gemini Zaslužite? 3,05%. BlockFi? 5,25%

Zanimivo je, da Geminijev lastni stablecoin ‘GUSD’ ni naveden kot podprto sredstvo prek Gemini Earn. BlockFi pa zagotavlja stopnjo 8,6% na priljubljeni stabilcoin.

Obresti se zbirajo in izplačujejo mesečno v primerjavi z dnevnimi zaslužki Gemini Earn.

Ko je BlockFi začel ponujati te storitve, so bile platforme za posojanje digitalnih sredstev bolj novost. Podjetje se je uspelo uveljaviti kot zaupanja vredna platforma z različnimi odmevnimi povezavami, strateškimi partnerstvi in ​​zanesljivostjo. Rezultat je bil izjemno donosen ne samo za svoje stranke, temveč tudi za samo platformo s prihodkom v letu 2020 približno 100.000.000 USD.

Varnost na prvem mestu

Omenjene posojilne platforme še zdaleč niso na voljo. Preprosto predstavljajo najnovejše v Gemini Earn in največje v BlockFi. Kljub njihovi priljubljenosti si je treba zapomniti eno ključno podrobnost – z uporabo teh platform predajate nadzor nad svojim premoženjem.

Da, potencial za ustvarjanje obresti v času, ko se banke obračajo na negativne obrestne mere, je precej mamljiv. Zvezna korporacija za zavarovanje vlog (FDIC) teh družb običajno ne podpira, kar pomeni, da stranke, če gredo “s trebuhom za glavo”, ne dobijo sredstev nazaj. Medtem ko ugledni podjetji, kot sta Gemini in BlockFi, vsako uporabljata stroge ukrepe za shranjevanje za preprečevanje vdorov in kraje, še vedno obstaja stopnja tveganja pri zaupanju sredstev drugi stranki.

Spodnja črta

Če potrdite vsa naslednja polja, potem bo platforma za posojanje digitalnih sredstev morda odlična priložnost za rast vašega imetja.

  • Ohranite HODL miselnost nad trgovanjem
  • Razumeti in sprejeti tveganje izgube sredstev z nezavarovanim posojanjem
  • Želja po ustvarjanju pasivnega dohodka
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map