Robinhood napoveduje Crypto Deposit / dvigi, ko se izvršni direktor pripravlja na nastop na kongresnem zaslišanju na GameStop

Danes je velik dan za Robinhood, priljubljeno trgovalno platformo. Podjetje, ki se je v zadnjih nekaj tednih znašlo na udaru zaradi razpada GameStop, je napovedal da bo začel podpirati pologe / dvige kriptovalut. Poleg tega bo na zaslišanju v Kongresu o zgoraj omenjeni situaciji GameStop govoril tudi direktor podjetja Vlad Tenev..

Aktiviranje vlog in dvigov Robinhood

V zadnjem letu se je veliko razburjalo zaradi vstopa podjetij v digitalna sredstva, kot so PayPal, WealthSimple, Robinhood in druga. Čeprav je bila neka stopnja navdušenja / zagotovo upravičena, je vsakega od teh primerov v ponudbi pestilo glavno vprašanje – zaprti zankasti sistemi.

Kar zadeva trgovanje z digitalnimi sredstvi, sistem z zaprto zanko omogoča uporabnikom, da kupujejo in prodajajo podprta sredstva. Vendar uporabnikom ne omogoča, da omenjena sredstva položijo ali dvignejo. Ta omejitev omogoča platformam, da natančneje spremljajo, kdo točno trguje, in zmanjšuje zapletenost storitve.

Seveda, ker večina zainteresiranih za digitalna sredstva ohranja miselnost “ne vaši ključi, ne vaš kovanec”, ideja sistema z zaprto zanko izgubi svoj lesk, saj vlagatelji dejansko nikoli ne nadzorujejo svojih deležev. To se bo kmalu spremenilo za uporabnike Robinhooda, saj je družba napovedala, da bo zdaj podpirala tako pologe kot tudi dvige digitalnih sredstev, ki jih najdemo na njeni platformi.

Ta poteza se zgodi v času, ko je javno mnenje, ki obkroža Robinhood, močno prizadelo. Ta poteza je morda nekoliko “oljčna veja” za tiste, ki so jih zaničevale njene akcije v preteklih tednih ob fiasku GameStop.

Kar bi moralo biti zanimivo, je ugotoviti, ali bodo konkurenti Robinhooda sprejeli podobne spremembe v prihodnjih tednih / mesecih.

Prekinitve trgovanja

Poleg širjenja funkcionalnosti svoje platforme Robinhood vidi tudi svojega generalnega direktorja Vlada Teneva, ki se je danes pripravljal na govor na kongresnem zaslišanju. To zaslišanje je bilo sestavljeno v poskusu analize dogodkov, ki so privedli do široko razširjene drame GameStop, dejanj vpletenih in tega, kar je mogoče storiti, da se preprečijo ponovitve.

V tem govoru naj bi Tenev poudaril potrebo po novih predpisih, ki odražajo digitalni svet. Predvsem naj bi Tenev razpravljal o zahtevi, ki jo je za a 2-dnevno obdobje poravnave.  Družba je navedla, da je zaradi tega pravila ustavila trgovanje, ne zaradi dogovarjanja s hedge skladi, na katere vplivajo tržne razmere.

»Že na začetku želim biti jasen: kakršna koli trditev, da je družba Robinhood pomagala hedge skladom ali drugim posebnim interesom v škodo naših strank, je popolnoma napačna in tržno izkrivljajoča retorika. Naše stranke so naša glavna prednostna naloga, zlasti milijoni majhnih vlagateljev, ki vsak dan uporabljajo našo platformo, da vlagajo v svojo prihodnost … Kar smo doživeli prejšnji mesec, je bilo izredno, in omejitve trgovanja, ki smo jih postavili na GameStop in druge delnice, so bile potrebne še naprej izpolnjujemo zahteve za depozit klirinške hiše, ki jih plačujemo za podporo trgovanja strank na naši platformi. “

Ker je glavno poslanstvo SEC varstvo vlagateljev in zagotavljanje poštenih trgov, Tenev upa, da bo regulativni organ iskreno pogledal čas poravnave. On Poudarki dejstvo, da sistem, kakršen je trenutno, ogroža velik val novih vlagateljev, ki uporabljajo platforme, kot je Robinhood.

»Obstoječe dvodnevno obdobje za poravnavo poslov vlagatelje in industrijo izpostavlja nepotrebnemu tveganju in je zrelo za spremembe. Vsak dan morajo klirinški posredniki, kot je Robinhood Securities, izpolnjevati zahteve glede vlog, ki jih nalagajo klirinške hiše za podporo trgovanja strank med datumom trgovanja in datumom poravnave poslov. Vlagatelji čakajo, da se posli poravnajo, klirinški posredniki pa zaklenejo lastniško gotovino, dokler poravnava ne konča zadnjih dni po trgovanju. Zahteve po depozitih klirinških hiš so namenjene ublažitvi tveganja, vendar je divja tržna dejavnost prejšnjega tedna pokazala, da imajo lahko te zahteve skupaj z nepotrebno dolgim ​​ciklom poravnave nenamerne posledice, ki uvajajo nova tveganja. “

Obstoječa rešitev?

Tukaj na vrednostnih papirjih.io verjamemo v prihodnost digitalnih vrednostnih papirjev. Zahteve poravnave, zaradi katerih je Robinhood ustavil trgovanje, je eden izmed mnogih razlogov, zakaj se to prepričanje drži. Z uporabo digitalnih vrednostnih papirjev se pri trgovanju s takimi sredstvi odpravijo potrebe po različnih posrednikih, pri čemer se posli poravnajo sproti.

Pred kratkim listnite list predsednika Jamieja Finna napisano kratek del, ki poudarja sposobnost digitalnih vrednostnih papirjev za reševanje zgoraj omenjenih vprašanj.

„Odstranjevanje potrebe po centralizirani klirinški hiši – kot je Depozitarni sklad & Klirinška družba (DTCC), ki vsak dan obdela skoraj 1,7 bilijona dolarjev poslov z vrednostnimi papirji, je v središču tega vprašanja in bi morala biti ključni del te razprave med regulatorji in udeleženci tržne strukture ter deležniki. Z varnostnimi žetoni, ki podpirajo veriženje blokov, že ustvarjamo tržnico, ki izkorišča edinstvene prednosti decentraliziranih verig blokov za zasebne trge, kar bi moralo in lahko predstavlja tudi prihodnost za javne trge … Popolna digitalizacija javnih vrednostnih papirjev za izenačevanje konkurenčnih pogojev za vse vlagatelje s odpravljanje nepotrebnih in utrjenih posrednikov, bi moral biti trenutno osrednji poudarek in dosegljiv dolgoročnejši cilj. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map