Spreminjajo se spremembe – nova vodilna država OCC, pravična tržna ureditev in zakonodajni računi

Digitalna sredstva so tu, da ostanejo. Regulatorji in tradicionalne banke končno sprejemajo to dejstvo in prilagajajo operacije, da se prilagodijo njihovi integraciji.

Sprememba vodje

Pred dnevi smo razpravljali o prosti vlogi predsednika SEC in Garyja Genslerja – pričakovanega naslednika Jaya Claytona. Danes, novice so se zlomile da bo zapolnjena še ena odmevna vloga. Menijo, da je Urad nadzornika valute (OCC) novega vodjo našel v Michaelu Barru.

Vsako od omenjenih vlog zasedajo nominacije predsednice predsedniške uprave. Ozadje in poklicna zgodovina teh imenovanih lahko osvetlita motive in cilje uprave v prihodnjih letih..

Na srečo za digitalne vrednostne papirje so vsi, za katere se pričakuje, da bodo imenovani, dobro seznanjeni z blockchainom in njegovimi številnimi izvedbami. Medtem ko je Gensler znan po svojem poučevanju blokov v MIT, ima Barr izkušnje kot svetovalec v Ripple Labs iz leta 2015..

Urad nadzornika valute

OCC ima veliko moč v ZDA. Odgovorna je za nadzor nad 1200 bankami in oblikovanje predpisov, ki jih morajo spoštovati.

V zadnjih mesecih so tisti, ki se ukvarjajo z digitalnimi sredstvi, zaradi številnih dogodkov na OCC gledali zlasti pozitivno. Poleg pričakovanega imenovanja blockchain zdrava pamet Michael Barr, je v nadaljevanju nekaj primerov teh sprememb, ki jih je izvedel OCC, ki naj bi koristil zorenju digitalnih sredstev.

Pravičen dostop

14. januarja 2021 je OCC objavil končno ponovitev svojegaPravičen dostopPravilo. Preprosto povedano, ta razvoj bankam v ZDA preprečuje, da bi podjetjem in posameznikom, povezanim z nekaterimi panogami, uvedle splošne prepovedi.

»Kot so nadzorniki in zaposleni v prejšnjih upravah jasno govorili v govorih, smernicah in pričevanjih, banke ne bi smele ukinjati storitev za celotne kategorije strank, ne da bi izvajale posamezne ocene tveganja. Neupoštevanje osnovnih načel preudarnega obvladovanja tveganj je sprejemanje odločitev, ki temeljijo izključno na sklepnih ali kategoričnih trditvah o tveganju, brez dejanske analize. “

Na žalost je bilo v zadnjih nekaj letih v tradicionalnem bančnem sektorju veliko primerov, da so podjetja zavrnila storitve zgolj zaradi povezanosti s kriptovalutami. Čeprav se ta zavrnitev storitve še lahko zgodi, OCC zdaj zagotavlja, da morajo biti banke pri tem upravičene.

»Ko se velika banka odloči, da bo prekinila dostop do dobrodelnih organizacij ali celo veleposlaništev, ki služijo nevarnim delom sveta, ali podjetij, ki v ZDA opravljajo legalne posle, ki podpirajo lokalna delovna mesta in nacionalno gospodarstvo, morajo pokazati svoje delo in upravičene poslovne razloge. za to, “

Za panogo, ki se šele postavlja na noge, je bila omejitev tradicionalnih bančnih storitev vsekakor dolgotrajna ovira. S to novo spremembo pravila, ki naj bi začela veljati aprila 2021, bodo igrišča pravičnejša in preglednejša za vse.

Dovoljenja odobrena

Dnevi pred dokončno odločitvijo o „poštenem dostopu“ je OCC objavil razlagalno pismo 1174. To je bila še ena pozitivna sprememba, saj bankam omogoča uporabo in izdajo lastnih stabilkovancev..

“Nacionalne banke in zvezna hranilna združenja (v nadaljnjem besedilu” banke “) lahko za izvajanje bančno dovoljenih funkcij, kot so plačilne dejavnosti, uporabljajo nove tehnologije, vključno z INVN-ji in povezanimi stabilkovanci.”

Poleg tega, da OCC med bankami odpira možnost za uporabo stabilnega valuta, je bil danes predstavljen še zakon 648, ki se nanaša na banke v zvezni državi Nebraska. Ta zakon želi bankam zagotoviti možnost hrambe kriptovalut za stranke. Ta zakon, ki ga je podal senator Mike Flood, je prvi korak k njegovemu cilj iz Nebraske središče za FinTech.

Na splošno med nedavnimi razsodbami OCC in predloženimi računi ni težko sklepati, da se bodo tradicionalne banke v bližnji prihodnosti naglo potopile v digitalna sredstva. Ker so mnogi, ki se ukvarjajo z digitalnimi sredstvi, trdno prepričani, da tradicionalne banke za uspeh niso potrebne, koristi tega razvoja še niso določene. Ko pa je nekaj gotovo – spremembe se že začnejo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map