Tokenizirane zaloge Apple, Tesla in Amazon so zdaj na voljo prek Bittrex Global

Ste že kdaj želeli imeti delnice v podjetjih, kot so Facebook, Google ali celo Netflix, vendar nimate dostopa do takšnih sredstev? To se bo kmalu spremenilo za velik del Bittrex Global saj je ameriška borza digitalnih premoženj pravkar objavila zanimivo napoved – zdaj podpira in ponujatokenizirane zaloge‘.

Tokenizirana delnica ni vrednostni papir – prej je izvedeni finančni instrument v obliki žetona, ki je privezan ali “vezan” na osnovno sredstvo. Namesto da bi bili ti žetoni vezani na FIAT, kot stajbolcoin, so ti žetoni vezani na javno delnico.

Da bi dosegli to podporo, Bittrex Global bo sodeloval z DigitalAssetsAG. V poenostavljenem postopku bi to delovalo na naslednji način,

 1. DigitalAssetsAG kupi delnice delnic podjetja in jih določi za tokenizacijo
 2. Kupljene delnice hrani skrbniška banka
 3. Bittrex generira digitalne žetone v razmerju 1: 1 za vsako delnico, ki predstavlja zavarovano pogodbo o izvedenih finančnih instrumentih
 4. Vlagatelji kupujejo žetone in posredno pridobivajo izpostavljenost do delnic podjetja

Podprta sredstva

Bittrex Global je ugotovil, da si bo še naprej prizadeval za razširitev tako funkcionalnosti svojih tokeniziranih delniških storitev kot tudi podprtega premoženja. Zaenkrat so naslednja podjetja, ki so jim vlagatelji izpostavljeni z uporabo te nove storitve.

 • Amazonka
 • Alibaba
 • Apple
 • Beyond Meat Inc..
 • Bilibili
 • BioNTech
 • Facebook
 • Google
 • Netflix
 • Pfizer
 • SPDR S&P 500 ETF

Če vas ideja o teh tokeniziranih zalogah zanima, se obvezno prijavite na Bittrex Global.

Ponudbe ugodnosti

Zdaj, ko vemo, kaj so tokenizirane zaloge in katere so v ponudbi, zakaj so pomembne? Ta sredstva vlagateljem ponujajo različne ugodnosti / koristi, pri čemer je nekaj ključnih primerov.

Geografska omejitev

Vlagatelji po vsem svetu imajo pogosto možnosti omejene na sredstva, s katerimi trgujejo v svoji državi. Vlagatelj s prebivališčem zunaj ZDA bo običajno težko izpostavljen ameriškim podjetjem, kot so Apple, Tesla in Amazon. Z uporabo tokeniziranih delnic se to vprašanje odpravi, saj vlagatelj preprosto kupuje izvedeni finančni instrument – medtem ko dejanske delnice kupi upravičena oseba.

Ta ugodnost je še posebej koristna za vlagatelje, ki želijo na zakonit način dostopati do mednarodnih STO. Rast teh dogodkov je bila omejena zaradi omejenega nabora vlagateljev. Z omogočanjem vlagateljem, da kupijo tokenizirane delnice, ta sklad vlagateljev takoj naraste in zajema skoraj svetovno občinstvo – ki lahko potencialno zažene sektor digitalnih vrednostnih papirjev.

Pristojbine

Z izpostavljenostjo podjetju prek tokeniziranih delnic se lahko vlagatelji izognejo včasih zajetnim provizijam, saj uporaba posrednika ni potrebna.

Pravočasen dostop

Delnice, kot so Apple, Tesla in Amazon, kotirajo na tradicionalnih borzah. To pomeni, da morajo vlagatelji za trgovanje s tem premoženjem to storiti v običajnih urah trgovanja. Z nakupom tokeniziranih delnic lahko vlagatelji kadar koli kupujejo / prodajajo, ne glede na to, ali so tradicionalni trgi odprti.

Ne digitalni vrednostni papirji

S terminologijo, kot so digitalni vrednostni papirji, varnostni žetoni, tokenizirani vrednostni papirji in zdaj tokenizirane zaloge, je enostavno biti preobremenjen in zmeden. Čeprav se ne bomo spuščali v zapletenosti, kaj razlikuje vsako od teh vrst sredstev, je pomembno opozoriti, da tokenizirane zaloge niso vrednostni papir. Predstavljajo izvedeno pogodbo, ki je zavarovana z vrednostnim papirjem. Ko so ustvarjeni in vezani na te vrednostne papirje na osnovi 1: 1, bo tokenizirani vrednostni papir neposredno posnemal tržno dejavnost osnovnega vrednostnega papirja.

Pravne težave

Ponudba tokeniziranih delnic pomeni veliko spremembo za Bittrex.  Odločitev o ponudbi teh izvedenih finančnih instrumentov je pozitiven znak širitve platforme po obdobju konsolidacije v letih 2019 in 2020.

V tem časovnem obdobju, Bittrex obravnavali različna pravna vprašanja, zaradi česar je podjetje omejilo storitve trgovcem s prebivališčem v 31 državah po vsem svetu. Prav tako je privedlo do vzpona Bittrex Global, različica platforme, namenjena posebej tistim zunaj ZDA, in borza, prek katere so na voljo te tokenizirane zaloge.

Najprej gor?

Čeprav se ideja o tokeniziranih zalogah morda sliši sveže in zanimivo, Bittrex Global nikakor ni prvo podjetje, ki jih poskuša podpreti.

Pred več kot dvema letoma je DX.Exchange izstopil iz Estonije z velikimi upi, da bo ustanovil spoštovano borzo, ki bo gostila različna digitalna sredstva. Takrat je podjetje pritegnilo pozornost mnogih, saj je bilo eno prvih borz, ki je napovedalo podporo tokeniziranim delnicam, kot so Apple, Tesla, Amazon in druge. Medtem ko je bila ideja zanimiva, so izmenjavo pestile težave in je sčasoma bankrotirala komaj več kot eno leto v svojem življenjskem ciklu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map