Vključene davčne rešitve, ki se pretakajo v kripto

Vsesplošno sprejemanje kriptovalut že poteka. V zadnjih mesecih je tekoča pandemija izpostavila prednosti digitalnih valut po vsem svetu, kar je povzročilo močan ponovni oživitev trga kriptovalut. Centralne banke razvijajo digitalne valute, večje korporacije pretvarjajo finančne rezerve v Bitcoin, podjetja FinTech pa razvijajo platforme, ki podpirajo takšna sredstva.

Kljub tem pozitivnim dogodkom obstaja nekaj področij, ki jih pogosto opažamo kot pomanjkljiva – zadrževanje kriptovalut pred resničnim poletom.

  • Trgovski terminali – zmožnost preprostega nakupa z digitalnimi valutami
  • Skrbniške storitve – sposobnost varnega shranjevanja digitalnih sredstev brez tehnološke podkovanosti

Vsako od njih pogosto označimo kot glavno oviro, ki jo je treba odpraviti, da bi prišlo do splošnega sprejemanja – in to z dobrim razlogom, saj sta oba resnični težavi, s katero bi se srečevali vsakdanji uporabniki.

Pogosto pozabljeno področje je potreba po preprostih in učinkovitih davčnih rešitvah. Nakup in prodaja kriptovalut ni zabavna dejavnost brez kakršnih koli davčnih obremenitev. Običajno vlade zahtevajo, da se kapitalski dobički izračunajo za vsako sklenjeno trgovino, skupaj z vrsto drugih zahtev.

Na žalost se mnogi vlagatelji popolnoma ne zavedajo davčnih posledic, povezanih s trgovanjem s kriptovalutami. Nadaljnje seštevanje tega je preprosto pomanjkanje možnosti za poenostavitev postopka. Da, obstajajo podjetja tretjih oseb, ki poskušajo storiti prav to, toda pomanjkanje integracije z glavnimi trgovskimi platformami povzroči, da te storitve mnogim ostajajo neznane.

Dan obračuna

Za mnoge, ki so pripravljeni pogledati mimo pomanjkanja uporabniku prijaznih rešitev in še naprej trgovati, prihaja dan obračuna. Ko se ta dan zgodi, bodo bodisi tisti, ki so prijavili svojo dejavnost, in plavajo – in bodo tisti, ki tega niso storili, in bodo potonili.

Vsaka država po svetu ima svoj nabor pravil in smernic, ki urejajo zahteve glede poročanja o kriptovalutah. Čeprav so se zgodnji udeleženci v industriji zaradi ohlapnega nadzora izogibali poročanju, se to hitro spreminja. Subjekti, kot je Služba za notranji dohodek (IRS) in Kanadska agencija za prihodke (CRA), so jasno povedali, da gledajo, in pričakujejo ustrezno poročanje.

Davek

Vprašanje davkov in kriptovalut bo upa, da bo v prihodnjih letih preteklost, saj se bodo priljubljene platforme še naprej poglabljale v to panogo. Sledijo trije primeri znanih podjetij, ki se ukvarjajo s FinTechom, njihovi napadi na kriptovalute in kaj počnejo glede davkov – dve z načrtom in ena z wildcardom.

PayPal

Zadnje podjetje FinTech, ki je poskočilo v kriptovalute, je eno največjih okoli – PayPal. Čeprav se pričakuje, da se podpora ne bo začela še nekaj tednov / mesecev, se glede na lokacijo nekoga vlagatelji, ki predvidevajo uporabo storitve, že sprašujejo, kakšno davčno rešitev bo ponudil PayPal.

PayPal ni navedel, kakšne načrte ima za zmanjšanje obremenitve davčnega poročanja. Z vsemi očmi na PayPalu (tako regulatorji kot uporabniki) je to morda za zdaj, a verjetno ne za vedno. Vprašanje je, ali bo PayPal razvil lastno rešitev? Ali bo pridobil podjetje, kot je SimpleTax? Ali pa bo partner in integriral storitve drugega podobnega TaxBit?

WealthSimple


Relativni novinec v kriptovalutah je WealthSimple napovedal svojo kripto platformo konec leta 2020. Ta platforma, ki olajšuje nakup in prodajo najpomembnejših sredstev (Bitcoin, Ethereum itd.), Ima velik potencial za predstavitev kriptovalut različni skupini strank..

Ne glede na to, ali je namerno ali ne, ima WealthSimple srečo, da je leta 2018 naredil strateško potezo, ki bo koristila njegovi novo oblikovani kripto platformi – nakupu SimpleTax.  Ta priljubljena davčno usmerjena platforma prinaša preprosto vložitev davkov. Poleg tega že leta podpira uporabnike, ki sodelujejo pri trgovanju s kriptovalutami. Kot rezultat, je WealthSimple pripravljen in pripravljen podpreti svojo novo platformo s prepotrebno kripto usmerjeno davčno rešitvijo.

Dvojčka

Medtem ko WealthSimple omogoča dostop do številnih finančnih zmožnosti, vključno s TFSA / RRSP-ji / itd., Ima Gemini bolj osredotočen pristop k kriptovalutam..

Vse bolj priljubljena platforma ima prav napovedal da bo vključeval programsko opremo TaxBit, ki je zasnovana posebej za poročanje o dejavnostih kripto trgovanja. Eden od poudarkov te storitve je sposobnost vlagateljev, da ne samo ustvarjajo poročila ob koncu leta, temveč tudi, da v realnem času spremljajo učinek svojega trgovanja na davke.

Tyler Winklevoss, izvršni direktor družbe Gemini, je izjavil: »Programska oprema TaxBit avtomatizira izračune, potrebne za poročanje o kripto davkih, in pomaga uporabnikom zmanjšati bolečino kripto davkov. Vlagatelji bodo lahko v realnem času videli tudi davčne posledice kakršnih koli poslov, ki jih sklenejo z Gemini. “

Maximalist po izbiri?

Izraz, ki se pogosto uporablja pri razpravi o vlaganju v Bitcoin, je “maksimalističen”. To se nanaša na vlagatelje, ki predvsem verjamejo v učinkovitost Bitcoina in povečajo svoj delež v tem posameznem sredstvu, ne pa diverzificirajo med različnimi alt-kovanci..

Ob upoštevanju vprašanja o davkih, o katerem danes razpravljamo, se postavlja vprašanje – ali so vsi vlagatelji Bitcoin maksimalisti po izbiri? Ali pa jih preprosto odvračajo zahtevne davčne zahteve in pomanjkanje možnosti, da bi to premagali?

Upajmo, da bo to vprašanje prej kot slej postalo sporno, podjetja, kot so WealthSimple, Gemini, PayPal in druga, pa bodo še naprej zadovoljevala potrebe industrije.

Vse to je preprosto – odkrijte lokalne davčne zahteve in se jih držite. Naj vas ne ujamejo, ko poskušate razumeti letno vredno neprijavljene dejavnosti, ko IRS / CRA / itd. prihaja klicati.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map