WealthSimple doseže status Unicorn, pridruži se konkurenčnim podjetjem FinTech Firms Revolut in Robinhood

WealthSimple, kanadski strokovnjak za upravljanje premoženja, je pred kratkim najnovejše podjetje FinTech, ki je doseglo status “samoroga”. To je bilo storjeno z nedavnim naložbenim krogom, ki ga je vodil Technology Crossover Ventures (TCV).

Status samoroga

Samorogi so resnični – vsaj ne v tradicionalnem pomenu besede. V današnjem svetu je “samorog” izraz, ki se uporablja za opis podjetja, ki je doseglo oceno več kot 1 milijardo dolarjev.

Ta podjetja so običajno pogosto vključena v FinTech in so pogosto zasebna zagonska podjetja.

Sodelovati

Kot smo že omenili, je TCV zdaj WealthSimple pomagal pri doseganju tega statusa. Vendar ni bil edini, ki je prispeval k temu zadnjem krogu financiranja. Naslednja podjetja so tista, ki so se pridružila TCV pri naložbah.

  • Kapitalske naložbe Meritech
  • Greylock partnerji
  • Allianz x
  • Dva sigma podviga
  • TCV je vodil krog

Skupno je ta skupina vlagateljev prispevala skupno 114 milijonov USD (87 milijonov USD). Pri tem se WealthSimple zdaj ponaša z oceno 1,4 milijarde USD (1,07 milijarde USD).

Ta ocena je povečanje v primerjavi z zadnjim krogom podjetja, v katerem je bilo 190 milijonov USD (145 milijonov USD), zbranih pri oceni 743 milijonov CAD (566 milijonov USD).

Talent Boost

V tem krogu je šlo bolj za zbiranje sredstev. Poleg pritoka kapitala je WealthSimple napovedal, da bo dodal generalnega partnerja TCV, David Yuan, upravnemu odboru.

David Yuan je govoril o tem razvoju in o tem, zakaj se je TCV odločil, da se bo povezal s podjetjem, kot je WealthSimple.

»Opazovali smo vzpon Wealthsimple na kanadskem trgu in mu je všeč, kako podjetje osebnostnim financam prinaša preprostost, humanost in veselje … TCV je osredotočen na podjetja, ki imajo potencial za preoblikovanje panog, in navdušeni smo, Mike in skupino Wealthsimple, da zgradimo vodilno vlogo na področju finančnih storitev in pomembno potrošniško platformo. “

Razširjena rast

Poleg naraščajočega vrednotenja WealthSimple v letu 2020 na široko širi svojo ponudbo storitev.


Nedavno je WealthSimple napovedal uvedbo svoje nove kovane storitve, imenovane “WealthSimple Crypto”. To je storitev z zaprto zanko, ki svojim strankam omogoča, da v varnem okolju trgujejo z Bitcoinom in Ethereumom.

Kot podjetje, ki temelji na servisiranju tehnološko naravnanih posameznikov, je bila to presenetljiva poteza. Mlajše generacije, ki so odraščale v vse bolj digitalnem svetu, so s takšnimi tehnologijami bolj zadovoljne. Ker so bili milenijci velik del strank WealthSimplea, je bila to logična širitev.

Poudarek na mlajših generacijah je bil na ogled tudi nedavno, ko je bil finančni direktor WealthSimple, Leen Li, preusmerili v novo vlogo, ki je vodilaWealthSimple Foundation“Kot njen novi izvršni direktor. Cilj tega prizadevanja je razviti in zagotoviti dostop do finančnih storitev, ki naj mladim pomagajo pri varčevanju na univerzi / fakulteti. Takrat je Leen Li spregovorila o tem, zakaj ji je fundacija WealthSimple pomembna, in navedla,

“Samo trije od mojih bratov in sester, vključno z mano, smo dobili priložnost, da obiskujem fakulteto, druga dva pa sta morala delati po srednji šoli, da bi zagotovila dohodek družini … Dostop do višješolskega izobraževanja ima vseživljenjski vpliv in ključnega pomena je, da pomagati vsakemu otroku v Kanadi, da se mu ponudi taka priložnost kot jaz. “

Blagoslov – ponovno izumljanje upravljanja premoženja

Z doseganjem priznanega statusa “samoroga” se WealthSimple zdaj trdno postavi ob bok drugim podjetjem FinTech, kot sta Revolut in Robinhood.

Medtem ko se je vsako od teh podjetij na edinstven način lotilo podjetja FinTech in njihovih strank, imajo vsa skupna lastnost – izumiti način upravljanja in dostopa do bogastva. V nedavnem prispevku k naši tekoči seriji “voditelji misli”, Daglar Čizmeci, Generalni direktor Red Carpet Capital si je ogledal ta trend.

Navaja,

»Celotno industrijo finančnih storitev je pretresla tehnološka revolucija, ki je nato oblikovala svet. Upravljanje premoženja v letu 2020 ni izjema pri tem trendu. Fintech je znova izumil kraj upravljanja naložb z vključitvijo velikih podatkov, umetne inteligence in strojnega učenja za optimizacijo portfeljev, ublažitev tveganj in oceno naložbenih priložnosti. “

WealthSimple

WealthSimple, ustanovljen leta 2014, je ponudnik finančnih storitev s sedežem v Torontu v Kanadi. WealthSimple je od lansiranja zbral skoraj 200.000 baz strank in upravlja s 5 milijardami dolarjev premoženja.

Generalni direktor Michael Katchen trenutno nadzoruje poslovanje podjetja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map