Adam Vaziri, izvršni direktor Blockpass – Interview Series

Adam je ustanovitelj in izvršni direktor Blockpass – samostojne aplikacije za identiteto za regulirane industrije. Adam Vaziri je odvetnik blockchain-a in je leta 2013 ustanovil Diacle za pomoč pri izpolnjevanju blockchain projektov. Je neutrudni podjetnik v blockchainu in ga je revija Bitcoin označila za “bitcoin pionirja”.

Bi lahko pojasnili, kaj je Blockpass in kako platforma koristi vlagateljem?

Blockpass omogoča enostavno in hitro sprejetje skladnosti za blockchain in druge finančne storitve. To je edini KYC & AML preverjanje SaaS, da se podjetja lahko prijavijo in v nekaj minutah opravijo preverjanje skladnosti vkrcanih strank. Popolnoma je avtomatiziran in gostuje v oblaku ter ne zahteva stroškov integracije ali namestitve. Račun lahko nastavite takoj in storitev brezplačno preizkusite. Za vlagatelje in druge posameznike je Blockpass varen, uporabniku osredotočen prehod do finančnih storitev in druge regulirane ponudbe, ki omogoča oddajo KYC z enim klikom.

 

Imate pravno podlago; kako ste prešli iz prava v kriptovaluto?

Bitcoin sem odkril leta 2012 in v Londonu ustanovil prvo pravno svetovanje, specializirano za bitcoin. Moja naloga je bila, da sem podjetjem, ki ponujajo bitkoine, pomagala pridobiti licence in skladno poslovati. Veliko težav, s katerimi so se soočala ta zagonska podjetja, je bilo, kako ravnati v skladu z njimi, vendar ne porabiti preveč za odvetnike in svetovalce.

Ko sem videl, da je skladnost draga, se mi je zdelo krivično, da si jo lahko privoščijo le velika podjetja. Manjša podjetja se soočajo z veliko odgovornostmi za skladnost, kar samo povečuje njihove stroške. Če želite biti uspešno regulirano podjetje, morate biti velik. Ko vstopijo predpisi, običajno pričakujemo, da se bo podjetjem zdelo predrago za nadaljevanje. Torej, prodajo ali se preselijo. Predpisi o preprečevanju pranja denarja za kripto podjetja začnejo veljati letos za celotno industrijo. To bo veliko kripto podjetij prenehalo poslovati.

Zato smo ustvarili Blockpass. Omogoča zelo enostavno in poceni izpolnjevanje zahtev, vendar imajo najboljšo skladnost na trgu.

Večina prodajalcev KYC na trgu zaklene svoje stranke za 2 ali več let pogodb. To vzamemo ven. Blockpass je plačilo, ko greš. Plačate samo za tisto, kar uporabljate.

Vključitev KYC v podjetje je bolečina. Včasih morate za preverjanje potnih listov vključiti prodajalca in prodajalca, da preverite seznam sankcij. Je zapleteno in dolgotrajno. Z Blockpassom to trenje popolnoma odstranimo. Podjetje se samo prijavi na našo spletno stran in ustvari gumb, ki ga pošlje svojim strankam. To je to. Podjetju ni treba razmišljati. Izbrali so KYC Connect za celoten paket KYC in vedo, da bomo pokrili vse.

Trg kyc vedno znova preverja uporabnike, čeprav so ti uporabniki že preverjeni. To je popolna izguba denarja. To lahko popravimo tako, da uporabnikom damo digitalno identiteto. To počnemo. Torej našim 10 tisoč preverjenim uporabnikom ni treba ponoviti postopka preverjanja vsakič, ko se prijavijo v podjetje. Če tega ne ponovimo, lahko na poslovanje prenesemo stroškovne koristi z zmanjšanjem stroškov preverjanja.

V bistvu bi morala biti skladnost za podjetja enostavna in poceni. To je naš cilj. Olajšajte upoštevanje zakonodaje. Če boste to olajšali, bo manj podjetij delalo napake.

Za uporabnike je njihova izkušnja dostopa do reguliranih storitev trenutno grozljiva. Če uporabnikom dodelijo digitalno identiteto, lahko začnejo uživati ​​v preizkušanju novih storitev brez glavobola KYC. Samo en klik na aplikacijo Blockpass in so preverjeni.

Ker banke zapirajo podružnice bank in je vsak ponudnik finančnih storitev v spletu, potrebujete tudi spletno identiteto, ki jo lahko ponovno uporabite za vse storitve, do katerih želite dostopati.

Pri Blockpass-u je naša skupnost najbolj pomembna. Vsem novim članom damo žetone PASS kot vstopnico, da se pridružijo ekosistemu, ki ga gradimo. Ko so enkrat preverjeni, dobijo prednosti članstva in dostopa do storitev naših partnerjev z enim klikom. Želimo, da ljudje, ki prvič slišijo za kripto, pridejo k nam in ustvarijo digitalno identiteto ter imajo veliko izkušenj pri izbiri različnih storitev, do katerih lahko dostopajo v enem kliku, in posebnih ponudb naših partnerskih podjetij. Ko sem prvič odkril bitcoin, sem moral veliko opraviti sam, da sem razumel, komu lahko zaupam in kaj uporabiti. Z Blockpassom želimo kripto omogočiti ljudem enostavno, skladno in varno.

Ko bodo vlagatelji preverjeni, kako pogosto bodo morali posodobiti svojo dokumentacijo KYC?

To je odvisno od trgovca in pristojnosti. V konzoli Blockpass lahko trgovec nastavi pogostost posodobitev.

To je bilo zasnovano za blockchain industrijo, vendar bi ga lahko uporabili za veliko več aplikacij. Ali lahko delite, katere vrste trgovcev bi imele koristi od te aplikacije?

Uporabljajo ga lahko vsa podjetja, ki delujejo v regulirani panogi, kot so bančništvo, trgovanje z delnicami, trgovanje s plemenitimi kovinami in dragulji, zavarovanje in igre na srečo.

Blockpass ima žetone PASS, za kaj so ti žetoni in ali so potrebni za uporabo platforme?

Žetoni PASS imajo v žetonu KYC. Ustvarili smo žeton, za katerega je treba preveriti pošiljatelja, da žeton pošlje nekomu drugemu. Naši žetoni so način, kako registriramo nove člane v ekosistem Blockpass. Temu pravimo PASS Club. Člani kluba PASS dobijo dostop do vsebine in posebnih ponudb naših trgovcev, kot so brezplačne provizije za posredovanje bitcoinov, shranjevanje zlata ali opustitev provizije za odprtje bančnega računa.

Žetoni PASS omogočajo tudi dostop do kluba PASS. Kaj točno je ta klub?

Želimo ustvariti skupnost ljudi v kripto, ki sprejemajo kripto in imajo dostop do zanesljivih informacij o prodajalcih v kripto prostoru. PASS Club govori o tem, da uporabniki dobijo tudi dostop do najboljših ponudb trgovcev, ki jih dodamo na naš trg. Če imajo posebno ponudbo, jo želimo podariti našim članom kluba PASS.

Nam lahko poveste o Blockpass Identity Lab in njegovem sodelovanju z Univerzo Edinburgh Napier?

Ustanovili smo Blockpass Identity Lab septembra 2018, ki ga vodi priznani britanski računalniški znanstvenik profesor Bill Buchanan.

Ponujate tudi PASS Verify, kar bi lahko koristilo razvijalcem Dapp, kaj točno je to?

PASS Verify je v bistvu nižja stopnja preverjanja v primerjavi z našim vodilnim izdelkom – KYC Connect. PASS Verify ponuja samo storitve Face Match in AML Monitoring, medtem ko KYC Connect poleg Face Match in AML monitoringa vključuje tudi preverjanje pristnosti dokumentov ID in preverjanje naslova Proof of Address. PASS Verify je tudi prehod za uporabnike, da postanejo člani PASS Club, ekskluzivne mreže e-trgovine za kripto navdušence, ki jo poganjata Blockpass in žeton PASS.

Če želite izvedeti več, obiščite Blockpass.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map