Ameriška centralna banka bo sodelovala z MIT pri razvoju CBDC (digitalni dolar)

Ameriška centralna banka je pravkar razkrita nove informacije o svojem stališču do CBDC.

V zadnjem letu so številne države po vsem svetu napovedale, da nameravajo raziskati in sčasoma uvesti digitalno valuto centralne banke (CBDC). Razlogi so različni, vendar se ponavadi znižajo na nekaj ključnih dejavnikov, ki vključujejo sposobnost:

Povečajte učinkovitost – Zmanjšani stroški s hitrim časom poravnave

Zmanjšajte prevare / nezakonite dejavnosti – KYC / AML

Bodite bolj pregledni — Zgodovine transakcij na podlagi knjige

Če ti razlogi niso bili dovolj utemeljeni za preučitev uporabe CBDC, je COVID udaril in izpostavil resno pomanjkljivost, povezano s trenutnim FIAT-om.

Fiat širi mikrobe – Na Kitajskem in v ZDA sta bili primeri, ko je bilo zakonito plačilno sredstvo umaknjeno iz obtoka, kar je zahtevalo dekontaminacijo.

Digitalni dolar

Preden nadaljujemo, bi morali vsi razumeti, kaj je CBDC na osnovni ravni. Kot že ime pove, je CBDC digitalna valuta, ki jo je izdala centralna banka katere koli države. V ZDA bodoči CBDC običajno imenujejo „digitalni dolar“.

Te digitalne valute so v bistvu različica trenutnih valut, na primer dolar, na osnovi verige blokov. Z uporabo verige blokov in obstajajo kot navidezno sredstvo, je CBDC lažje nadzorovati, spremljati in izvajati transakcije.

Če želite izvedeti več o tem, kaj naredi CBDC, smo si TUKAJ pred kratkim podrobneje ogledali njihovo notranje delovanje.

Leta v nastajanju

Z večjo pozornostjo, namenjeno CBDC-jem, si je guverner Lael Brainard iz Zvezne rezerve vzel čas, da se je v zadnjem času lotil njihovega razvoja govor.

“V zadnjih nekaj letih izvajamo lastne eksperimente s sredstvi, ki vključujejo tehnološki laboratorij odbora, ki je sestavil in preizkusil vrsto distribuiranih platform, da bi razumel njihove potencialne priložnosti in tveganja.” 


Čeprav je Fed v zadnjih nekaj letih morda molčal o svojih načrtih za digitalni dolar, se obeta slišati, da so bili v zakulisju zasedeni. Mnogi se bojijo, da bo Fed pri razvoju takega izdelka zaostajal za drugimi državami. Guverner Brainard je te strahove ublažil z izjavo,

“Glede na pomembno vlogo dolarja je bistveno, da Federal Reserve ostane na meji raziskav in razvoja politik v zvezi z digitalnimi valutami centralnih bank … Tako kot druge centralne banke tudi mi še naprej ocenjujemo priložnosti in izzive, pa tudi uporabo primerov za digitalno valuto kot dopolnilo gotovini in drugim možnostim plačil. “

Zakaj razviti CBDC?

Zdaj, ko vemo, da razvoj že poteka in je že nekaj časa, kakšni so razlogi za to v Fedu??

Čeprav se mnogi zavedajo potencialnih koristi, ki jih imajo CBDC, se je guverner Brainard dotaknil zlasti nekaj razlogov, ki so usmerjali ukrepe zvez. Tej vključujejo:

COVID 19 – Med pandemijo je bilo dobro objavljeno v milijonih ameriških državljanov velike zamude pri sprejemanju preverjanj dražljajev. Fed je budno spremljal potrošniške navade in glede na to, kar vidi, je to očitno denar, ki je potreben, vendar se ne izplačuje učinkovito. Guverner Brainard je to poudaril z izjavo: “Kriza COVID-19 je dramatičen opomnik o pomembnosti odporne in zaupanja vredne plačilne infrastrukture, ki je dostopna vsem Američanom.”

Bitcoin in tehtnica – Od uvedbe leta 2009 je Bitcoin sredstvo, ki deli. Nekateri ga vidijo kot valuto prihodnosti, drugi kot nadomestilo za zlato in celo tiste, ki še vedno verjamejo, da bo spektakularno strmoglavilo. Ne glede na usodo Bitcoina so ideologije, ki ga poganjajo, in zmogljivosti, ki jih je izkazal, mnoge očarale. Poleg tega, da preprosto pritegnemo pozornost, je Bitcoin zagotovil tudi potencialni načrt za prihodnjo valuto. Državam se ni treba več bati zgolj drugih držav, ki bi poskakovale svoj status, temveč potencialnega premika oblasti k avtonomnim in decentraliziranim protokolom, kot je Bitcoin. Guverner Brainard je posebej opozoril na vprašanja in vprašanja v zvezi z dvigom digitalnih valut, pri čemer je dejal: “Uvedba Bitcoina in poznejši pojav stabilcoinov s potencialno globalnim dosegom, kot je Facebookova tehtnica, so sprožila temeljna vprašanja o pravnih in regulativnih zaščitnih ukrepih, finančni stabilnosti, in vloga valute v družbi. Ta možnost je okrepila pozive CBDC, da ohranijo suvereno valuto kot sidro državnih plačilnih sistemov. “

Kitajska – Kljub številnim državam, ki razvijajo CBDC, je bila edina država, ki je bila posebej navedena v govoru guvernerja Brainarda, Kitajska – pa čeprav kratka. Ugotovljeno je bilo, da je “Kitajska hitro napredovala pri svoji različici CBDC.” Ker Kitajska še naprej raste in se razvija v še večjo svetovno velesilo, morajo ZDA ohraniti korak s takšnim tehnološkim napredkom, če naj ohranijo svoj oprijem na prvem mestu..

Prizadevanja za sodelovanje

Poleg podrobnih podrobnosti o preteklih in sedanjih prizadevanjih, povezanih s CBDC, je tudi Fed napovedal novo sodelovanje z Massachusetts Institute of Technology (MIT).

“… Zvezna banka Bostona sodeluje z raziskovalci na Massachusetts Institute of Technology pri večletnih prizadevanjih za izgradnjo hipotetične digitalne valute, usmerjene v uporabo centralne banke. Namen tega raziskovalnega projekta je podpreti širša prizadevanja odbora pri ocenjevanju varnosti in učinkovitosti sistemov digitalnih valut centralne banke. Projekt se osredotoča zgolj na razvijanje razumevanja zmogljivosti in omejitev ustreznih tehnologij, namesto da bi služil kot prototip digitalne valute, izdane s strani Zvezne rezerve, ali obravnavanje širokih političnih vprašanj, povezanih z njenim potencialnim izdajanjem. “

MIT je že dolgo povezan s prizadevanji, ki temeljijo na blockchainu, in je idealno opremljen za takšno sodelovanje. Pravzaprav bo ta večletni raziskovalni napor vodil MIT-ov „pobuda za digitalno valuto’- program, ki je strukturiran tako, da razvije primere za blockchain, njihovo razumevanje in uporabo.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

MIT je svetovno znana raziskovalna univerza s sedežem v Bostonu v Massachusettsu. Univerza je bila prvotno ustanovljena leta 1861 in se še danes nadaljuje s poudarkom na področjih, kot sta znanost in tehnologija.

Delovanje na MIT trenutno nadzira predsednik L. Rafael Reef.

Federal Reserve

Federal Reserve “Fed” je centralna banka ZDA. Čeprav so vloge in odgovornosti Fed velike, so vse strukturirane tako, da zagotavljajo / spodbujajo zdravo gospodarstvo.

Operacije nadzoruje svet guvernerjev, ki mu trenutno predseduje guverner Brainard.

Kaj je Fed?Kaj je Fed?

Oglejte si ta video na YouTubu

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map