Archax naredi velik korak k lansiranju platforme s pooblastilom FCA

Archax, težko pričakovana borza digitalnih vrednostnih papirjev, je pravkar objavila svojo uspešno ponudbo za popolno ureditev ponudnika storitev navideznega premoženja (VASP), skrbnika digitalnih vrednostnih papirjev in borze digitalnih vrednostnih papirjev.

Te oznake, ki jih izda britanski organ za finančno poslovanje, predstavljajo velike mejnike na poti družbe do uvedbe sekundarnega trga..

Pooblastilo

Sprva se je pričakovalo, da bo Archax svojo borzo začel v drugi polovici leta 2019. To je bilo zamudo, saj je podjetje čakalo na dovoljenje FCA.

Zdi se, da se čakanje končuje. V tej pozitivni napovedi Archax navaja, da je zdaj urejen kot trg za rast MSP in sekundarni trg za trgovanje z digitalnimi instrumenti. To pomeni, da lahko Archax pod nadzorom FCA zdaj ponuja naslednje storitve:

Predsednik uprave Archaxa, Graham Rodford, se je dotaknil postopka odobritve in njegovega pomena, navedba,

 »Že nekaj časa se pogovarjamo z FCA in postopek prijave je bil težka pot, vendar smo veseli, da smo zdaj dosegli svoj prvi pomemben mejnik, ko se pripravljamo na začetek prve britanske borze digitalnih vrednostnih papirjev, ki jo ureja FCA. “

Poleg tega, da je FCA pridobil ta pooblastila, je Archax uspešno zaključil tudi registracijo kot VASP. Ta oznaka je na novo obvezna zahteva v Združenem kraljestvu, ki je bila uvedena v začetku leta 2020. Namen te registracije je omogočiti zadosten nadzor nad podjetji, ki se ukvarjajo z digitalnimi sredstvi, kot so varnostni žetoni, saj FCA prispeva k odpravi denarja -pranje in gnusne dejavnosti.

Sekundarni trgi

Sekundarni trg se nanaša na trgovalno platformo za vrednostne papirje, ki so bili prej v lasti – kar pomeni, da se trgovanja odvijajo med vlagatelji in ne z začetnikom izdajatelja vrednostnega papirja. Te platforme so bistvenega pomena za zdravje vrednostnih papirjev, saj vlagateljem omogočajo dostop do likvidnosti na njihovih imetjih.

Medtem ko bo Archax ponujal različne storitve, je verjetno najbolj pričakovana njegova sekundarna tržnica. Trenutno je zelo malo podjetij, ki ponujajo takšne storitve – delno tudi zato, ker preprosto ni bilo izdanih dovolj digitalnih vrednostnih papirjev, ki bi jih upravičevali. Vendar se to spreminja, zaradi česar so ta trgovalna središča ključna za nadaljnje sprejemanje tega obetavnega sektorja.

Trenutno je najbolj znan sekundarni trg za podporo digitalnih vrednostnih papirjev OpenFinanceNetwork (OFN). Zaradi počasnega razvoja sektorja digitalnih vrednostnih papirjev je imel OFN v zadnjem času finančne težave, kar je povzročilo spremembo taktike.

David Lester, svetovalec podjetja Archax in nekdanji direktor civilne družbe londonske borze, se je dotaknil pomena blockchaina in tega, kar Archax skuša doseči, navedba,

»V sedanjem svetovnem gospodarskem okolju je ključnega pomena zagotavljanje novih, učinkovitih načinov dostopa do kapitala za mala in srednje velika podjetja. Blockchain in tokenizacija sta novosti, ki lahko okrepijo bolj trde in pregledne trge, ki lahko v kombinaciji z borzo, regulirano s FCA, kot je Archax, prinesejo tisto, kar ponudniki kapitala, voditelji podjetij in ustanovitelji zdaj resnično potrebujejo. Uvedba borze Archax bo pripomogla k zbliževanju institucionalnih in digitalnih skupnosti premoženja ter odprla novo dobo za prostor svetovnih finančnih trgov. “

Stalen tok sodelavcev

Čeprav je zagon tržnice Archax trajal dlje, kot je bilo prvotno predvideno, podjetje ni sedelo križem rok, saj čaka na potrebno dovoljenje.

V zadnjem letu je Archaxu uspelo vzpostaviti različna partnerstva. Nekateri od njih izkoristijo storitve, ki jih ponuja Archax, drugi pa bodo tudi sami delovali kot ponudniki storitev, kar Archaxu pomaga zaokrožiti celovito ponudbo. Sledi nekaj teh podjetij, ki so obljubo videli v Archaxu in so se odločili sodelovati.

Polymath

Pred kratkim je bilo objavljeno, da bo Archax ob zagonu zagotovil popolno podporo množici digitalnih vrednostnih papirjev, ki jih je ustvaril Polymath.

Brez obvez Teh

Del ponudbe obsežnega nabora storitev za digitalne vrednostne papirje vključuje reševanje skrbniških rešitev. Za Archax je bilo to storjeno v sodelovanju z Unbound Tech – newyorškim podjetjem, specializiranim za skrbniške sposobnosti.

Globacap

Podobno kot v partnerstvu s Polymathom bo Archax zagotavljal podporo za digitalne vrednostne papirje, izdane prek Globacapa in njegovih DSO storitev..

Smartlands

Pomikajoč se v Veliki Britaniji s tokenizacijo nepremičnin, bo Smartlands kmalu imel koristi od uvedbe trga Archax, saj bo deloval kot dom in trgovalna platforma za takšna sredstva..

Tokeny

V tem sodelovanju bo prihajajoča tržnica Archax podpirala trgovanje z digitalnimi vrednostnimi papirji, izdanimi prek Tokenyja – podobno kot prej omenjeni sporazumi s Polymath, Smartlands in Globacap.

Clearbank

Upravljanje celovitega trga digitalnih vrednostnih papirjev je zapleteno delo, ki zahteva različne plačilne rešitve, storitve API in še več. Za reševanje tega je Archax sodeloval s Clearbank, ki bo zagotovila dostop do teh potreb.

Če je iz teh različnih sodelovanj jasno razvidno nekaj, je to, da uporabniki prihajajočih trgov ne bodo imeli pomanjkanja sredstev, s katerimi bi lahko trgovali in bili izpostavljeni.

Predsednik uprave podjetja Archax, Graham Rodford, pred kratkim komentiral o teh partnerstvih z navedbo,

“Naši tehnološki partnerji so brez premca, imamo na voljo 35 digitalnih izdaj in podpišemo globalne posrednike in tržne posrednike, ki so pripravljeni za začetek.”

Govorim z Grahamom

V naši tekoči seriji intervjujev tukaj na vrednostni papirji.io smo imeli srečo, da smo zaključili ekskluzivno razpravo z izvršnim direktorjem Archaxa Grahamom Rodfordom.

V tej razpravi izvemo več o tem, kakšni so cilji podjetja, kako jih nameravajo doseči in kaj ga ločuje od konkurence. Prepričajte se, da ste poglobili razpravo TUKAJ, če želite izvedeti več o tej perspektivni družbi.

Archax

Archax, ustanovljen leta 2018, še naprej deluje v Londonu v Združenem kraljestvu. Archax upa, da bo s skorajšnjim zagonom svojega trga digitalnih vrednostnih papirjev služil tako profesionalnim kot institucionalnim vlagateljem.

Predsednik uprave Graham Rodford trenutno nadzoruje poslovanje podjetja.

ArchaxArchax

Oglejte si ta video na YouTubu

Organ za finančno ravnanje (FCA)

FCA, ustanovljena leta 2013, je regulator finančnih storitev v Združenem kraljestvu. Cilj tega regulatorja je zagotoviti poštene in pregledne trge za vse udeležence.

Direktor, Nikhil Rathi, trenutno nadzoruje delovanje v FCA.

V drugih novicah

Eden od razlogov, da se je Archax znašel na začetku predstavitve svojih izdelkov, je podpora zgodnjih vlagateljev. Eden takih vlagateljev je nedavno pritegnil našo pozornost, saj je naredil tudi korake naprej. To bi bil SPiCE VC in njegovo novo ustanovljeno sodelovanje s Coinbase Custody.

Kliknite TUKAJ, če želite izvedeti več o tem, kako so žetoni SPICE poiskali novo varno zavetje prek skrbniških storitev Coinbase.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map