COVID-19 vpliva na digitalne vrednostne papirje

V tem trenutku ni skoraj nobene industrije in posameznikov, na katere COVID-19 v kakršni koli obliki ali obliki ni vplival. Med ukrepi za samoizolacijo, izgubljenim dohodkom zaradi zaprtja podjetja in splošnim strahom mnogi občutijo nelagodje zaradi teh radikalnih sprememb v vsakdanjem načinu življenja.

Danes si bomo na kratko ogledali nekaj načinov, kako je na globalno pandemijo vplivala digitalna vrednostna papirja, valuta in veriga blokov kot celota..

DTC začasno odstrani papirna potrdila

Ta prva motnja se nanaša neposredno na trgovanje z vrednostnimi papirji. Depozitarna skrbniška družba (DTC) je vsem prenosnim agentom v Združenih državah naročila, da prenehajo s prizadevanji za obdelavo papirnih papirjev.

Spodaj je seznam, ki ga je DTC navedel v svojem obvestilu in razčlenil njihovo začasno ustavitev storitev.

  • Vse fizične vloge
  • Umik & potrdila na zahtevo (COD)
  • New York okno (NYW)
  • Envelop Settlement Services (ESS)
  • Skrbništvo Reorg
  • Združevanje SBA

Čeprav so takšne poteze potrebne za zadrževanje COVID-a, osvetljujejo tudi naraščajočo tehnologijo, ki se uporablja za nadomestitev tradicionalnih papirnatih vrednostnih papirjev – varnostnih žetonov.

Da bi bolje razumeli situacijo, se obrnemo na Dave Hendricks, Izvršni direktor podjetja Vertalo. Situacijo je podrobneje opisal s komentarjem,

»Začasna ustavitev ravnanja s certifikati na papirju s strani DTCC je status številnih poslov pustil v zadregi. Z izjemami za pravila za agente za prenos, ki so zdaj v veljavi pod navodili SEC, nekaterih transakcij na papirju morda ne bo mogoče obdelati tedne ali celo mesece. Kje to pusti prizadete posrednike ali vlagatelje? Ne vemo. Vemo pa, da to ne bi vplivalo na digitalne ali tokenizirane delnice, saj zanje ne velja niti ena točka mehanizma okvare, kot je centralizirana pisarniška obdelava papirja. Ta sistemski neuspeh v času velike potrebe po likvidnosti zagotovo zahteva nove načine lastništva in trgovanja z vsemi vrstami sredstev. “

Hendricks je z izjavo poudaril potrebo po uvedbi digitalnih sprememb,

»Čas je, da izdajatelji in vlagatelji, zlasti kar zadeva zasebno premoženje, izvedejo digitalno preobrazbo in izboljšajo odpornost in odzivni čas transakcij z vrednostnimi papirji. Le takšni digitalni prenosniki, kot je Vertalo, so sposobni izboljšati tovrstno funkcijo. “

Kot podjetje, ki sektor digitalnih vrednostnih papirjev na različne načine, vključno s prenosnim agentom, služi na različne načine, ima Vertalo edinstven in neposreden vpogled v učinke COVID na povezane dejavnosti..

Domovinska varnost označuje upravljavce blokov kot “kritično storitev”

Ta odsek bomo začeli z odlomkom iz nedavno izdanega izjavo ameriškega ministrstva za domovinsko varnost.

“Če delate v industriji kritične infrastrukture, kot jo je opredelilo Ministrstvo za domovinsko varnost, kot so zdravstvene storitve ter farmacevtska in preskrba s hrano, imate posebno odgovornost za ohranjanje običajnega delovnega urnika.”

Ena izmed najbolj obetavnih aplikacij tehnologije veriženja blokov je v dobavnih verigah. Ne glede na to, ali sledite izvoru diamantov, pristnosti dizajnerskega blaga ali kmetijskih proizvodov, se zdi, da so ti procesi prilagojeni, da bi imeli koristi od verige blokov.

To točko poudarja nedavna vključitev Blockchain Managerjev kot “kritične storitve” s strani Nacionalne varnosti. Čeprav je uporaba verige blokov še vedno v zgodnji fazi, je jasno, da se je že uveljavil kot glavno orodje za tiste, ki sodelujejo, zlasti v živilskem in kmetijskem sektorju. Poleg učinkovitosti, ki je bila omogočena z njegovo uporabo, lahko oskrbovalne verige, ki temeljijo na verigi verig, omogočajo natančno posredovanje informacij o izdelkih, od kraja izvora, datuma izdelave, poti potovanja in še več.

Snemanje in hiter dostop do teh informacij lahko pri pregledovanju izdelkov zelo pomaga in zagotavlja, da trgovinski kanali še naprej delujejo, kot je predvideno.

Zložljivo @ Domov

Z uporabo računske moči, pridobljene prek globalnega porazdeljenega omrežja, Folding @ Home prispeva svoj delež, da pomaga pospešiti naše razumevanje COVID-19. Čeprav izrecno ne uporabljamo verige blokov, je ideja o uporabi porazdeljenega omrežja za dosego cilja, z novimi stopnjami hitrosti in učinkovitosti, pogosta tema. Distribuirano omrežje, ki ga uporablja Folding @ Home, sestavljajo vsi, ki imajo presežek računalniške moči.

  • Neaktivni prenosniki
  • Vrhunska namizja
  • Naprave ASIC s kriptovaluto
  • Mobilni telefon

Bowman, vodilni mednarodni projekt superračunalništvaBowman, vodilni mednarodni projekt superračunalništva

Oglejte si ta video na YouTubu

Seznam se nadaljuje. Kumulativno se domneva, da je mreža Folding @ Home, zgrajena na teh napravah, zrasla za nadzor večje računske moči kot večina svetovnih superračunalnikov.

V zvezi z Zlasti COVID-19, Folding @ Home usmerja velik del njihove kumulativne procesorske moči v razumevanje strukturiranja proteinov, ki jih najdemo v virusu. S tem razumevanjem upamo, da bodo odkrita nova zdravljenja.

V zadnjem času je podjetje videlo velik priliv sodelavcev – natančneje tistih, ki so že dobro podkovani z blockchainom in rudarstvom. Zaradi tega je mreža dosegla več kot 450 Petaflops računalniške moči. Primer tega prihajajo iz strokovnjakov za kripto rudarjenje CoreWeave. Podjetje je zavzelo resno in proaktivno držo proti COVID-19 s prerazporeditvijo 6000 vrhunskih grafičnih procesorjev, ki se običajno uporabljajo za rudarstvo, v omrežje Folding @ Home.

Ni treba posebej poudarjati, da je vznemirljivo videti, kako se posamezniki in podjetja po vsem svetu združujejo, da bi zaustavili širjenje COVID-19.

Digitalna valuta centralne banke

Medtem ko so različne države po vsem svetu napovedale, da nameravajo razviti in izdati digitalno valuto centralne banke (CBDC), so ZDA sprejele bolj trepet pristop. To pa se lahko spremeni, saj je prihod COVID-19 prisilil marsikoga, da premisli o prednosti takšnih prizadevanj.

Poleg pogosto oglaševanih koristi CBDC je nova prednost, ki se je nedavno pojavila, sposobnost omejevanja prenosa okužb. Fizični denar pogosto prehaja skozi nešteto rok in okolij. Zaradi te narave je denar glavni kandidat za širjenje bolezni.

Kitajska je bila prva, ki je to prepoznala in je dejstvo odpravila tako, da je gotovino umaknila iz obtoka in jo bodisi razkužila ali uničila. Za petami so jim bile blizu ZDA, ki so uvedle podobne previdnostne ukrepe. Ti previdnostni ukrepi obkrožajo denar, ki v državo posebej vstopa z območij z visokim tveganjem, kot je Azija. Denar, ki “ustreza računu”, bo imel daljše obdobje hrambe, kar bo omogočilo razkuževanje potencialno onesnaženih računov.

V svetu, ki ga zajemajo učinki COVID-19, je to enkrat pranje denarja pravzaprav dobra stvar (v dobesednem pomenu besede).

V manjšem obsegu so mnogi opazili močne motnje v sposobnosti, da celo uporabijo denar, ki ga imajo. Ker je denar eden izmed predmetov, ki ga ljudje najpogosteje prenašajo, ga nešteto podjetij preneha sprejemati kot način plačila. Namesto tega se mnogi zanašajo le na debetna in kreditna omrežja, kar še poudarja potencialno potrebo po CBDC.

Pozornost do ameriškega CBDC je narasla do te mere, da se o njem zdaj razpravlja potencialni dražljajni paketi.  Čeprav nič konkretnega ni uspelo uvrstiti v noben končni osnutek, je tema očitno intriga, v potencialno strukturiranje takega sredstva pa je vloženo veliko dela.

Pot naprej

To je le nekaj načinov, kako je COVID-19 uspel porušiti način gledanja na verigo blokov, digitalne vrednostne papirje in valute. Ker je pandemija še vedno v vzponu, bomo v tednih zagotovo naleteli na nove izvedbe.

Nujnost je mati izuma in morda bomo le videli, da prizadevanja, ki temeljijo na verigi verig, ponujajo pot naprej v iskanju inventivnih rešitev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map