Dan Doney, izvršni direktor Securrency – Interview Series

Dan Doney je izvršni direktor podjetja Securrency eden vodilnih izdajateljev žetonov na področju digitalnih vrednostnih papirjev.

Imate zelo ugledno kariero, saj ste bili v različnih vlogah pri NSA, ministrstvu za domovinsko varnost (DHS), obrambno-obveščevalni agenciji (DIA) in zveznem preiskovalnem uradu (FBI). Kako ste prešli s sodelovanja z nekaterimi najbolj spoštovanimi obveščevalnimi agencijami na svetu na zagon Securrencya? 

V času, ko sem bil v različnih obveščevalnih agencijah od DIA do FBI, sem imel srečo, da sem z najboljšimi mislimi delal na nekaterih najnaprednejših tehnoloških inovacijah in zagotovil popolno odskočno desko za izstrelitev. Securrency. To mi je dalo vpogled v to, kako razdrobljen je prenos informacij med agencijami in inherentno neučinkovitost centraliziranih sistemov. Moje izkušnje, skupaj z mojo strastjo do razvoja programske opreme in kibernetske varnosti do umetne inteligence in dinamičnega določanja cen premoženja, so me pripeljale pred nekaj zanimivih posameznikov na področju nepremičnin in financ, ki so želeli najti tehnološke rešitve za razširjena industrijska vprašanja, kot je nelikvidnost sredstev. V iskanju rešitve teh vprašanj sem odkril tehnologijo veriženja blokov in tokenizacijo ter spoznal velik vpliv, ki bi ga lahko imel na finančne storitve. Z razvojem Securrency je naša vizija spremeniti prostor digitalnega premoženja z uporabo tokenizacije za zagotavljanje resnične tržne učinkovitosti.

Sprva ste zasnovali glavni strežnik identitete Securrency, mehanizem za preverjanje veljavnosti (pravila) in medsebojno delujoče tirnice v hibridni arhitekturi (povezovanje funkcij zunaj verige). Zakaj ste se odločili za to strukturo glede na določeno rešitev razdeljene knjige (blockchain)?

Ker je tehnologija tržne infrastrukture podjetja Securrency v prvi vrsti zasnovana tako, da zagotavlja udobje in podporo vsem ustvarjalcem trga, je morala zajeti tako stare kot funkcije blockchaina, da se zagotovi široko sodelovanje in sprejemanje digitalnih vrednostnih papirjev. Odkrito povedano, večina STO je mostov v nikamor. Brez vgrajenega, integriranega in interoperabilnega trga, na katerem se lahko digitalna sredstva premikajo, ni dovolj zaledne likvidnosti, da bi bila izvedba vredna za večino izdajateljev. Upamo, da bo ta infrastruktura dolgoročno spremenljiva, vendar so kratkoročni cilji bolj naraščajoči. Pomembno je imeti to v mislih, da se lahko premaknemo mimo hype in usmerimo k zrelem, profesionalnemu sprejemanju teh tehnologij.

WisdomTree Investments skupaj z Abu Dhabi Investment Office (ADIO) in drugimi vlagatelji vlagajo v Securrency, saj želijo tehnologijo blockchain vključiti v ekosistem borznega sklada (ETF). Ali nam lahko delite, kako bo tehnologija Securrency vključena v borze ETF?

ModrostDrevo je odmeven in verodostojen upravljavec premoženja in kot strateški vlagatelj v Securrency ponuja neverjetno priložnost za uporabo svoje tehnologije v ekosistemu ETF. Bistvo je, da trg potrebuje prepoznavne izdelke, ki že imajo precejšnjo likvidnost, zato so ETF logični in razburljivi primeri uporabe naše tehnologije. Večina dejavnosti digitalnih vrednostnih papirjev, povezanih z ETF, je bila osredotočena na ETF za kriptovalute, WisdomTree pa je v tem prostoru delovala v Evropi. ETF ne bodo pritegnili le velikih borz imen gospodinjstev, posrednikov za prenos in ponudnikov investicijskih storitev, temveč bodo tudi veliko širši bazi vlagateljev olajšali in varneje sodelovali pri teh digitalnih naložbenih produktih..

7. januarja je Securrency objavil uspešen zaključek dviga serije A za 17,65 milijona dolarjev. Kakšni so načrti za zbrana sredstva?

Securrency namerava sredstva iz serije A uporabiti za pospeševanje razvoja svoje programske opreme in platforme, integracijo s strateškimi partnerji in drugimi strankami ter oblikovanje svoje operativne strukture. Zahvaljujoč stalni podpori naših strateških partnerjev; investicijski urad Abu Dhabi, Monex Group, Inc ,. RRE Ventures, Strawberry Creek Ventures in Panthera Capital Investments lahko dosežemo svojo strateško vizijo in poslanstvo.

Nam lahko poveste več o Securrency RegManager ™?

Securrency RegManager zajema tako naš vmesnik Rules Engine kot tudi patentno skladen žeton Compliance Aware Token. Naš mehanizem pravil je abstraktna plast v preprostem jeziku, ki podjetjem in njihovim odvetnikom omogoča, da ne le hitro oblikujejo pravilnike, ampak jih lahko takoj revidirajo in takoj posodobijo. Ta raven udobja je bistvenega pomena za splošno sprejemanje. Vmesnik RegManager je v osnovi namenjen zagotavljanju orodij za skladnost z več jurisdikcijami in udobju brez primere za ponudnike finančnih storitev in udeležence na trgu..

Zanimalo me je tudi izvedeti več o Securrency InfinXchange ™ in prednostih, ki jih ponuja?

InfinXchange je največji tehnološki IP v Securrencyu. Gre za knjižnico API in finančno ontologijo, ki različne finančne storitve preslika v nabor osnovnih funkcij, npr. oblikovanje kapitala, plačila, usmerjanje menjalnic, prenosi, korporacijske akcije, določanje cen sredstev in skladen prenos vrednosti prek DLT in zapuščenih omrežij. Gre za vtični okvir, ki je namenjen integraciji s tujimi ponudniki storitev.

Leto 2019 je bilo nekoliko počasnejše, kot bi si želeli, da bi se pojavili varnostni žetoni, ali verjamete, da bo leto 2020 drugačno?

V letu 2020 pričakujemo pospešitev tokenizacije javno premoženja, s katerim se trguje. To bo skupaj s ponudniki finančnih storitev, ki sodelujejo z novimi podjetji za zaščito žetonov za tokenizacijo premoženja institucionalnega razreda, glavni trend v letu 2020. Tokenizacijske platforme, ki so jih zgradile velika tehnološka podjetja kot sta Microsoft in Facebook, se bosta verjetno pojavila tudi leta 2020, skupaj z izdajanjem digitalnih sredstev izredno zaupanja vrednih investicijskih podjetij in upravljavcev premoženja.

Kateri so nekateri projekti, na katerih Securrency trenutno dela?

Naš glavni cilj je olajšati visokokakovostno izdajanje žetonov, ki prinašajo donos, saj odpiramo dostopnost, ki spodbuja množično sprejemanje tehnologije porazdeljene knjige v finančnih storitvah – sanje ljubiteljev verig blokov že več kot desetletje. To zahteva tesno sodelovanje z regulatorji, udeleženci na trgu in intuitiven uporabniški vmesnik.

Obiščite Securrency ali naš seznam družb z vrednostnimi papirji, če želite izvedeti več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map