Dopolnitev izjeme latvijskega prospekta

V potezi, ki je v skladu z latvijskimi naklonjenostmi k naložbam in digitalnim inovacijam, so zakonodajalci spremenili državni zakon o vrednostnih papirjih (FITL), kar bi lahko koristilo industriji STO na splošno. Prilagoditve, izvedene z izjemo latvijskega prospekta, malim in srednjim podjetjem (MSP) bistveno olajšajo zbiranje kapitala prek javne ponudbe, izvzete iz prospekta. Takšna oprostitev prospekta se dobro prilega okviru tokenizacije, kjer lahko izdani lastniški kapital koristi večji likvidnosti v obliki tokeniziranih sredstev.

Izjema latvijskega prospekta kaže v prihodnost usmerjeno stališče do inovativnih finančnih orodij, ki vlagateljem na primarnih in sekundarnih trgih omogoča neposreden dostop do majhnih kapitalskih naložb. Dokazuje tudi krepitev položaja države na kapitalskem trgu v EU.

Pred tem so podjetja lahko poenostavila prospekt z dviga kapitala s 100.000 EUR na 5.000.000 EUR. Čeprav je ta izjema v zvezi s prospektom spodbudila nekatere posle, je bila naloga okorna. V vseh primerih so morale družbe najeti borznega posrednika ali banko in številne druge tretje organizacije, da so lahko samo začele svoje množično financiranje. Posledično je ob vseh nastalih stroških z zbiranjem sredstev v višini 1.000.000 EUR družba imela več stroškov kot koristi..

Izjema Latvijskega prospekta

Najnovejša izjema latvijskega prospekta bo verjetno povečala količino tokeniziranih vrednostnih papirjev, ki jih lahko podjetje izda, preden bo prospekte vložilo pri regulatorjih za večje izdaje. Nova pravila dovoljujejo izdajo brez prospekta do 1.000.000 EUR, med 1.000.000 EUR in 8.000.000 pa je treba po pravilih regulatorja pripraviti poenostavljeni ponudbeni dokument. Medtem ko je mogoče z vrednostnimi papirji, ki ponujajo manj kot 3.000.000 EUR, sodelovati posrednik ali banka. Pomembno je, da je ta zadnja izjema na voljo le malim ali srednje velikim podjetjem. Presenetljivo je, da bi lahko ta podjetja vsakih 36 mesecev gostila eno ali več ponudb v skupnem znesku 3.000.000 EUR..

Izjema v prospektu zlasti navaja, da izdaja ponuja lastniške ali dolžniške vrednostne papirje. Tokenizirani lastniški kapital in dolg zagotavljata novo likvidnost na trgu. Kot taki se okoli teh edinstvenih finančnih instrumentov še naprej oblikujejo novi trgi. V razpravi o izjemi glede prospekta je izjavila Liza Aizupiete, izvršna direktorica Finteluma

»V prizadevanjih, da bi zagonskim in nepremičninskim sektorjem pomagali do boljših možnosti financiranja, sedanje spremembe zakona o vrednostnih papirjih naredijo Latvijo privlačnejšo državo članico EU za zbiranje kapitala. Sedanje ureditveno okolje Fintelumu omogoča, da malim in srednje velikim podjetjem, ki v 36 mesecih zberejo do 3 milijone EUR, pomaga z nižjimi ovirami za vstop na trge kapitala. Vlagatelji bodo lahko vlagali v fiat ali kriptovalute in imeli dostop do delnega lastništva projektov, ki prinašajo dividende, odprtih za male vlagatelje. Z orodji za tokenizacijo in skladnost Fintelum bodo lahko delni lastniki vrednostnih papirjev ali uporabniških žetonov zamenjali zanimanje za projekte, ki uporabljajo naš peer-to-peer sekundarni trg in tako povečali likvidnost običajno nelikvidnih sredstev. Če ste na primer lastnik dela podjetja, ki ima v lasti nepremičnino ali predstavlja komercialno podjetje, lahko te frakcije digitalno kupite ali prodate med obstoječimi delničarji ali pa poiščete nove vlagatelje, ki jih projekt zanima. “

Latvijski kripto sektor

Latvija je še naprej ena izmed najboljših držav, ki kripto kripto širijo v EU. Latvija je že od nekdaj imela aktiven Bitcoin rudarstvo sektorju. Kot taka je država doživela neverjetno posvojitev. Na primer, leta 2014 je airBaltic postal najprej letalska družba na svetu za prodajo vstopnic za Bitcoin. Latvija je dom enega vodilnih svetovnih podjetij s tehnologijo blockchain s polno storitvijo – Bitfury.

Integracija verige blokov

Zavedajoč se, kako močna je bila tehnologija blockchain v resnici, je Latvijska državna uprava objavila, da bo tehnologijo blockchain boj utaje davkov februarja 2019. Poleg tega so ti regulatorji javno izjavili, da tehnologija veriženja blokov ustvarja nove poslovne priložnosti.

Izjema za Latvijski prospekt

Izjema latvijskega prospekta bo zagotovo spodbudila znatno rast znotraj sektorja STO v državi. Država ima v tej industriji velik zagon in ta najnovejša zakonodaja bi morala Latvijo narediti še privlačnejšo državo za vse blockchain startupe, ki iščejo prijazne obale. Za zdaj bi se lahko številni regulatorji po svetu kaj naučili od Latvije.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map