FinTech ‘Unicorn’ Revolut kaže pozitivno rast v letnem fiskalnem poročilu 2019

Revolut, tehnološki “samorog” in ena bolj obetavnih platform FinTech na trgu danes, je nedavno objavil svoje letno fiskalno poročilo. Letno fiskalno poročilo se dotika različnih dosežkov, zastojev in finančnih kazalcev, ki obkrožajo poslovanje podjetja v proračunskem letu 2019.

Po številkah

Podjetje Revolut ima različne dogodke, številke pa se zdijo v pozitivni smeri.

Sledi ena ključna meritev, ki prikazuje smer, do katere so privedle njene odločitve – aktivni uporabniki.

 • 2018: 3,5 milijona
 • 2019: 10M
 • 2020: 13,5 milijona in štetje

Ko se njegova uporabniška baza povečuje, se povečujejo tudi njegova denarna imetja v imenu uporabnikov, saj je ta skupni z 903 milijonov funtov v letu 2018 skočil na približno 2.281 milijonov funtov v 2019.

Poleg tega Revolut opaža znatno povečanje prihodkov za leto 2019 v primerjavi z letom 2018 (162,7 milijona funtov proti 58,2 funtov). Seveda večje operacije povzročajo tudi velike operativne stroške. Revolut je bil priča občutnemu skoku prihodkov in potrojitvi operativnih stroškov v istem časovnem okviru, ko je leta 2019 s 34,01 milijona funtov leta 2018 na 107,4 milijona funtov poskočil.

Medtem ko širitev na nove trge morda spodbuja ta skok prihodkov, je širitev najprej omogočila vrsta uspešnih dokapitalizacij. Revolut je samo v prvi polovici leta 2020 uspešno zbral 580 milijonov funtov naložb in pričakujemo, da bomo zbrali dodatna sredstva.

Širitev storitve

Nedvomno so za del rasti Revoluta odgovorne tudi različne funkcije platforme, ki so bile uvedene v letu 2019. Nekaj ​​primerov teh vključuje:

 • Podpora za Apple Pay
 • Provizija za trgovanje z delnicami, ki kotirajo na borzi v ZDA
 • Širitev na Singapur, Avstralijo *, ZDA *, Japonsko *

* predstavljen v različici beta

Pogled naprej

Kljub temu, da ni ustvaril dobička, je bilo leto 2019 za Revolut na splošno pozitivno, glede na njegovo nenehno željo po globalni rasti. Veselimo se, da je podjetje že vzpostavilo načrt igre, s katerim bo zagotovilo, da bo dobiček nekoč realiziran. Sledi izvleček iz davčnega poročila, ki se dotika, kaj ti načrti vključujejo.

 • Prihodnja naložba v tehnološko infrastrukturo in razvoj jedrnega izdelka, ki ga ponuja strankam Revolut,
 • Nadaljujte z operacionalizacijo banke Revolut Bank UAB in uvedbo na drugih evropskih trgih,
 • Pridobite nadaljnja regulativna pooblastila, potrebna za razširitev ponudbe izdelkov po različnih jurisdikcijah,
 • Razviti obstoječe operacije v mednarodnih jurisdikcijah, vključno s Severno Ameriko in azijsko-pacifiškim območjem, obenem pa še naprej širiti svoje poslovanje po Združenem kraljestvu in EGP.,
 • Nadaljnje vlaganje v podporo strankam, infrastrukturo za tveganja in skladnost

Kanadska širitev

Ne glede na prihodke ali izgube, ki so jih utrpeli v letu 2019, lahko vsako od njih v veliki meri pripišemo želji po globalni širitvi. Revolut se je močno uveljavil tako v Združenem kraljestvu kot v Evropi in načrtuje širitev.


Eden od primerov je predvideni vstop podjetja v Kanado. Čeprav Revolut ni predvidel predvidenega datuma zagona kanadskih storitev, se lahko zainteresirani uporabniki trenutno pridružijo čakalni seznam za zgodnji dostop.

Ko se ta vhod neizogibno zgodi, lahko Revolut pričakuje močno konkurenco od drugih FinTech oblek, ki se uveljavljajo v Kanadi. Pred kratkim smo se dotaknili primera tega, saj je kanadski WealthSimple ustanovil novo storitev kripto trgovanja.

Ko se vsako od teh podjetij razvija in uvaja nove storitve, postanejo podjetja hkrati bolj celovita in tesno povezana kot konkurenti. Ne glede na to, ali iščete naložbene zmožnosti, varčevalne račune, kripto trgovanje, predplačniške debetne kartice itd. – Revolut in njegovi konkurenti so vas pokrili.

Če pogledamo dlje od teh dveh in vse večji seznam podjetij FinTech, ki sledi temu, ne bi bilo presenetljivo, če bi našli resnico govorice da se bo kmalu pridružil tudi PayPal.

Revolut

Revolut, ustanovljeno leta 2015, je podjetje FinTech s sedežem v Londonu v Angliji. V času od predstavitve je Revolut razvil nabor storitev, ki obkrožajo digitalno bančništvo. Sprejetje teh storitev je ekipi Revolut omogočilo, da se je do danes razširilo več kot 2000 zaposlenih.

Generalni direktor Nikolay Storonsky trenutno nadzoruje poslovanje podjetja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map