Globalna perspektiva – azijska izdaja

Globalna perspektiva

Z iztekajočim se letom in desetletjem smo pri vrednostni papirji.io menili, da je smiselno oceniti razpoloženje industrije, kakršno je. Kakšno je trenutno stanje v sektorju digitalnih vrednostnih papirjev? Je danes boljše kot včeraj? Mogoče se tisti, ki vedo, čutijo, kot da je treba strateško delo še opraviti.

To so vse poizvedbe, ki jih imajo mnogi, vključno z nami kot vrednostni papirji.io. S tem v mislih smo se obrnili na različne predstavnike v tem sektorju. Vsak prihaja iz različnih regij sveta.

Naslednji komentar daje vpogled v njihove miselne procese in kako lahko regulativna okolja oblikujejo zaznavanje trga.

Vplivci

Afrika, Azija, Evropa, Severna Amerika in Združeno kraljestvo. To so regije, ki smo se jih odločili obravnavati individualno.

V tej številki “Globalna perspektiva” so si izvršni direktorji petih podjetij vzeli čas in delili svoje misli.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Azija)
  • Fintelum (EU)
  • Vertalo (Severna Amerika)
  • Smartlands (Združeno kraljestvo)

Penny za vaše misli?

Naša metodologija je bila preprosta – postavite istih 5 preprostih vprašanj, ki se nanašajo na digitalne vrednostne papirje, petim izvršnim direktorjem z vsega sveta. Cilj? Pridobite vpogled v razlike v zaznavanju in sprejemanju sektorja, ki temelji na geografiji. Nekaj ​​se nam zdi pomembna metrika glede na potencial sektorja, da vpliva na FinTech v svetovnem merilu. Vprašanja so bila naslednja,

Azija – Julian Kwan, izvršni direktor InvestaX

InvestaX, ustanovljen leta 2015, ima sedež v Singapurju. Pod vodstvom podjetja je predsednik uprave Julian Kwan, ekipa pa si prizadeva razviti platformo, specializirano za digitalne vrednostne papirje.

Podjetje svoje poslovanje opisuje kot “jedro ekosistema ključnih deležnikov, ki ponujajo celovite rešitve za izdajo vrednostnih papirjev, naložbe in odprodaje v digitalni obliki”.

Sledi kratek, a poučen, desetminutni posnetek Juliana Kwana, ki razpravlja o “Zgodovini vrednostnih papirjev”.

Julian Kwan o “Zgodovini vrednostnih papirjev” | Forum digitalnih vrednostnih papirjev Singapur 2019Julian Kwan o

Oglejte si ta video na YouTubu

  1.    Kaj po vašem mnenju predstavlja največji dosežek v panogi do zdaj?

Rekel bi, da institucionalno testiranje, sprejemanje in izvajanje različnih primerov uporabe blockchain in DLT, tj. Projekta UBIN (MAS Singapore) in platforme JP Morgan’s Quorum.

  1.    Z omenjenimi dosežki, ki postavljajo temelje industriji, kar ostaja največja ovira za naprej?

Največja ovira je kakovost ljudi in projektov, ki vstopajo v vesolje, kripto in ICO je videl poplavo slabih akterjev, ki so poskušali izkoristiti lahek nov denar, rezultati pa niso bili vedno pozitivni. Za uvedbo digitalnih vrednostnih papirjev / varnostnih žetonov potrebujete ljudi, ki najprej razumejo kapitalske trge in tehnologijo, nato pa na skladen način združujejo najboljše iz obeh svetov, tako da so vlagatelji zaščiteni, kakovost naložb pa se mora bistveno izboljšati, kar smo videli že ves čas 2019. 

  1.    V zvezi s “prijaznimi” predpisi in vladnim sprejemanjem ste opazili, da je katera država pustila za seboj ostale??

Zdi se, da sta Singapur in Švica na toliko ravneh pred seboj.

  1.    Veliko je bilo narejenega o transformacijskih zmožnostih digitalnih vrednostnih papirjev. Z možnostjo, da bo vplival na spremembe v številnih panogah, ki se vam zdijo najbolj koristne od sektorja digitalnih vrednostnih papirjev?

Nobena oseba / industrija ne bo izkoristila največ koristi, zdaj imamo boljšo tehnologijo, kar ima za posledico boljši in učinkovitejši način poslovanja, ljudje, ki bodo prizadeli, so posredniki, ki iščejo najemnino in jim ni treba biti in podjetja bodo lahko zmanjšala operativne stroške z odstranitvijo papirja in zalednega skrbnika, kar predstavlja veliko stroškovno breme za številna podjetja, zlasti banke.

  1.    Veselimo se, kje na poti rasti vidite digitalne vrednostne papirje v naslednjih dveh in petih letih?

Čez dve leti bodo številne institucije izdale svojo prvo digitalno varščino, čez pet let ne bo več ustanovljeno nobeno podjetje v papirni obliki in vsaka varnostna ponudba bo digitalna, saj bodo pametne vlade ustanovile podjetje in njegovo upravljanje na razdeljene knjige, kar bo odpravilo potrebo za kateri koli papir.

Zaključek

No, tu ste! Ko se leto 2019 končuje, je v sektorju očiten jasen trend – pozitiven. Čeprav so bile številne ovire odpravljene in odpravljene, jih je na obzorju še veliko več. Kljub temu potencial, ki ga imajo digitalni vrednostni papirji za preoblikovanje naložb, ostaja tako moteč kot kdaj koli prej.

Čez nekaj mesecev se bomo dotaknili baze, da bomo ponovno ocenili razpoloženje industrije z novo skupino vplivnih oseb iz celega sveta. Do takrat bodite obveščeni z branjem vrednostnih papirjev.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map