Globalna perspektiva – izdaja v Združenem kraljestvu

Z iztekajočim se letom in desetletjem smo pri vrednostni papirji.io menili, da je smotrno oceniti razpoloženje industrije, kakršno je v svetovnem merilu. Kakšno je trenutno stanje v sektorju digitalnih vrednostnih papirjev? Je danes boljše kot včeraj? Mogoče se tisti, ki vedo, čutijo, kot da je treba strateško delo še opraviti.

To so vse poizvedbe, ki jih imajo mnogi, vključno z nami kot vrednostni papirji.io. S tem v mislih smo se obrnili na različne predstavnike v tem sektorju. Vsak prihaja iz različnih regij sveta.

Naslednji komentar daje vpogled v njihove miselne procese in kako lahko regulativna okolja oblikujejo zaznavanje trga.

Globalni vplivniki

Afrika, Azija, Evropa, Severna Amerika in Združeno kraljestvo so regije, ki smo se jih odločili obravnavati individualno.

Naslednja podjetja in njihovi potencialni kupci so si vzeli čas in delili svoje misli.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Azija)
  • Fintelum (Evropa)
  • Vertalo (Severna Amerika)
  • Smartlands (Združeno kraljestvo)

Ta izdaja se bo osredotočila na Smartlands (UK), nadaljnji vpisi v serijo pa bodo objavljeni v prihodnjih tednih.

Penny za vaše misli?

Naša metodologija je bila preprosta – postavite istih 5 preprostih vprašanj, ki se nanašajo na digitalne vrednostne papirje, petim izvršnim direktorjem / generalnim direktorjem z vsega sveta.

Cilj? Pridobiti vpogled v razlike v dojemanju in sprejemanju sektorja na podlagi zemljepisa; nekaj, za kar menimo, da je pomembna metrika, glede na potencial sektorja, da vpliva na FinTech v svetovnem merilu.

Združeno kraljestvo – Ilia Obraztsov, izvršni direktor Smartlands

Od ustanovitve leta 2017 Smartlands še naprej deluje v Londonu v Angliji. Od tu direktor, Ilia Obraztsov, nadzira razvoj in uvedbo njihove platforme, ki temelji na Stellar, medtem ko si podjetje prizadeva za tokeniziranje premoženja v višini 1 milijarde USD.

Do danes se je Smartlands uveljavil kot vodilni v tej panogi z več uspešnimi neodvisnimi organizacijami.

Naložba v delno lastništvo na pametnih deželah – pojasnjenoNaložba v delno lastništvo na pametnih deželah - pojasnjeno

Oglejte si ta video na YouTubu

  1. Kaj po vašem mnenju predstavlja največji dosežek v panogi do zdaj?

Eden najpomembnejših dosežkov do danes je, da je bil koncept skladnih varnostnih žetonov (digitalni vrednostni papirji na verigi blokov) končno pravno opredeljen na obeh straneh Tihega oceana in na večini svetovnih trgov. Zlasti nedavna komisija zakonodajalcev sklenil da so pod jurisdikcijo Združenega kraljestva digitalna sredstva zdaj last. Kot si lahko predstavljate, Smartlands, ki je platforma za tokenizacijo sredstev s sedežem v Združenem kraljestvu, iskreno pozdravlja potezo. Digitalizacija vrednostnih papirjev dobiva regulativni vlek in s tem zmanjšuje s tem povezana tveganja za vse udeležence v prostoru. Vodilne vladne in tržne institucije so potrdile UVP (predloge najvišje vrednosti) varnostnih žetonov do te mere, da lahko z gotovostjo trdimo, da je postopek digitalizacije vseh vrednostnih papirjev neizogiben in nepovraten..

To spoznanje, ki ga podpirajo podjetja, regulatorji in neodvisni subjekti, je ključnega pomena glede na prvotno obljubo blockchain, ki jo zdaj poskušamo podpirati; danes ‘uporabnost’ pomožnih žetonov pušča zelo malo prostora za razlago in špekulacije – vsi vemo, kaj so in kateremu namenu služijo, in nekaj povsem drugega od namena ekosistema varnostnih žetonov.

  1. Z omenjenimi dosežki, ki postavljajo temelje industriji, kar ostaja največja ovira za naprej?

Zdaj vemo, kaj je varnostni žeton in kako se razlikuje od drugih vrst naložbenih nosilcev in finančnih instrumentov. Ko pa gre za to, kaj lahko z njim naredimo in kje, izziv še vedno obstaja. V večini jurisdikcij primanjkuje odločnosti regulatorjev. Še vedno potrebujemo več jasnosti, potrebujemo različne zaščite in jamstva, ki bi industriji omogočala širjenje in razcvet.

Vektor ponovne centralizacije je še en zaskrbljujoč znak. Skupnost vlagateljev še ni pripravljena delovati v nezaupljivem okolju. Moramo to priznati in se naučiti obravnavati več posrednikov, ki še naprej opravljajo skrbniške in nekatere druge funkcije, kar je bolj ali manj v nasprotju s prvotnim sporočilom tehnologije veriženja blokov.

Drug izziv je oblikovanje splošne zavesti o tokenizaciji sredstev in kako to deluje. Da ne gre za novo vrsto vlaganja, gre za dodajanje vrednosti obstoječemu modelu – povečanje hitrosti in varnosti, spuščanje več ljudi. Toda to je bolj vprašanje časa, ne pa ovira.

  1. V zvezi s “prijaznimi” predpisi in sprejemanjem s strani vlade ste opazili, da je katera država pustila ostale?

Seveda. Na primer, oktobra je lihtenštajnski parlament sprejel zakon o žetonih in ponudnikih storitev TT (v nadaljevanju: zakon o blokovnih verigah), s čimer je Lihtenštajn postala prva država s celovito regulacijo žetonskega gospodarstva. Številne druge države sprejemajo postopne predpise, ki se osredotočajo na vprašanja civilnega prava v zvezi z zaščito strank in zaščito premoženja, ustreznim nadzorom nad žetonskim gospodarstvom in uvajajo dodatne ukrepe za boj proti pranju denarja.

Vsekakor Združeno kraljestvo s svojimi regulativnimi izkušnjami v peskovniku vodi do enega najbolj jasnih in najbolje artikuliranih pravil v vesolju. Litva, Singapur in drugi – spet številne vlade sprejemajo novo kulturo in postajajo vedno bolj odprte za inovacije na področju digitaliziranih vrednostnih papirjev.

  1. Veliko je bilo narejenega o transformacijskih zmožnostih digitalnih vrednostnih papirjev. Z možnostjo, da bo vplival na spremembe v številnih panogah, ki se vam zdijo najbolj koristne od sektorja digitalnih vrednostnih papirjev?

Dobesedno lahko katera koli panoga ali premoženjski razred izkoristi številne ugodnosti, ki jih tokenizacija prinese na mizo. Tokeniziramo lahko deleže prej nelikvidnih sredstev (poslovne / stanovanjske nepremičnine), kar olajša večjo likvidnost. Zagonu lahko preprečimo trenutno strupeno kulturo nerealnih vrednotenj in posledično neuspešnih zbiralcev sredstev ter jih usmerimo v naslednje generacije množičnega financiranja z neposredno, javno in zasebno prodajo tokeniziranih delnic. MSP lahko pomagamo pri dostopu do cenejšega kapitala, ne da bi morali klečati pred običajnimi posojilodajalci. Lahko označimo celoten Green New Deal in vse njegove projekte zelene energije – za dobiček in neprofitne namene – in človeštvu odgovorno za njegovo preobrazbo za trajnostno prihodnost.

Finančne trge lahko popolnoma preoblikujemo z označevanjem velikih kapitalskih skladov, vlagateljem pomagamo doseči večjo diverzifikacijo in boljši nadzor nad svojimi portfelji, na koncu pa vsakemu državljanu zagotovimo orodje, kako postati “svoj pokojninski sklad”.

  1. Veselimo se, kje na poti rasti vidite digitalne vrednostne papirje v naslednjih dveh in petih letih?

Čez dve leti upamo, da bomo dokončno oblikovali trgovanje z varnostnimi žetoni v svetovnem merilu. Navsezadnje večja likvidnost in neomejena delljivost varnostnih žetonov ostajata ključni prednost tega instrumenta, vendar ni nič brez možnosti hitre, pregledne, globalne in poceni trgovine. Vse to se bo zgodilo, ko bodo varnostni žetoni prepoznani na vladni ravni in bodo postali tako rutinski kot operacije z vašim tekočim računom – kar se mi zdi, da se dogaja čez približno 5 let.

Zaključek

No, tu ste! Ko se leto 2019 končuje, je v sektorju očiten jasen trend – pozitiven. Čeprav so bile številne ovire odpravljene in odpravljene, jih je na obzorju še veliko več. Kljub temu potencial, ki ga imajo digitalni vrednostni papirji za preoblikovanje FinTecha, ostaja tako moteč kot kdaj koli prej.

Čez nekaj mesecev se bomo dotaknili baze, da bomo ponovno ocenili razpoloženje industrije z novo skupino vplivnih oseb iz celega sveta. Do takrat bodite obveščeni s pogostimi vrednostnimi papirji.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map