Graham Rodford, izvršni direktor Archax Exchange – Interview Series

Graham Rodford je izvršni direktor in soustanovitelj borze Archax s sedežem v Londonu v Angliji. Graham ima skoraj 20 let izkušenj v tradicionalnem svetu skladov / naložb in to znanje in izkušnje uporablja pri digitalnih vrednostnih papirjih. Priča Grahamu in izkušnjam njegove ekipe je, da je Archax ena redkih reguliranih borz digitalnih vrednostnih papirjev, verjetno v največjem svetovnem finančnem središču.

Archax je regulirana borza s sedežem v Londonu za trgovanje z žetoni, zavarovanimi s premoženjem; izmenjava je usmerjena predvsem v poklicno skupnost vlagateljev. Cilj podjetja Archax je s pristopom institucionalne kakovosti premostiti kripto svet in tradicionalni naložbeni prostor. 

RS: Kako bi v enem stavku opisali Archax?

GR: Archax je prihajajoča regulirana, institucionalna, digitalna borza vrednostnih papirjev s sedežem v Londonu.

RS: Kakšna je dolgoročna vizija za Archax?

GR: Naša vizija za Archax je vodilno mesto za primarno izdajo in sekundarno trgovanje z digitalnimi vrednostnimi papirji po vsem svetu, ki deluje na trgu 24 × 7.

RS: Kdo bo lahko uporabljal platformo Archax? 

GR: Naš poudarek je na profesionalnih vlagateljih in institucionalnih strankah z vsega sveta kot neposrednih uporabnikov – tako na strani nakupa kot na strani prodaje. Morebitna udeležba na drobno bo potekala prek posrednikov.

RS: Kakšne razlike ima Archax od podobnih borz? Kako se bodo pritožili na poklicno skupnost vlagateljev?  

GR: Osredotočenost samo na institucije / poklicne vlagatelje – večina drugih prizorišč pokriva maloprodajni tok.

Poudarek na varnostnih žetonih – večina drugih prizorišč pokriva kriptovalute / uporabne žetone, ki trenutno niso privlačne za institucije.

Prva digitalna borza vrednostnih papirjev, urejena v Londonu, vodilnem svetovnem finančnem središču – večina drugih prizorišč je urejena v obrobnih jurisdikcijah.

Skupina Archax prihaja iz tradicionalnih svetovnih finančnih trgov in je navajena delovati na reguliranih trgih po vsem svetu.

Vsi naši tehnološki partnerji so dokazani dobavitelji tradicionalnega institucionalnega prostora.

Archax bo vključen v obstoječi tradicionalni potek trgovanja prek partnerskih partnerstev

Archax podpira industrijske standardne API-je za trgovanje, kot je FIX

Vse navedeno nagovarja poklicno skupnost vlagateljev.

RS: Archax je regulirana digitalna borza vrednostnih papirjev; nam lahko poveste nekaj več o tem, kje ste regulirani in kaj ta uredba pomeni za vlagatelje in podjetja, ki kotirajo na borzi.

GR: Večina drugih kripto izmenjav ni urejena in tiste, ki so regulirane, ponavadi prihajajo iz obrobnih jurisdikcij. Tradicionalni svet institucionalnih naložb ne mara trgovanja na prizoriščih, urejenih v takšnih jurisdikcijah, želijo trgovati na mestih, ki jih urejajo vodilna finančna središča, kot je London.

Podjetja, ki želijo uvrstiti na seznam digitalnih vrednostnih papirjev, želijo izpostavljenost institucionalnemu naložbenemu svetu modrega čipa – takšna izpostavljenost jim daje borza, kot je Archax.

RS: V zadnjem času ste sklenili nekaj novih vznemirljivih partnerstev; nam lahko poveste nekaj koristi, ki jih bodo prinesla ta partnerstva?

GR: Naše partnerstvo s preizkušenimi tehnološkimi podjetji iz tradicionalnega prostora, kot sta Aquis in Quod, nam daje dokazane sposobnosti in neposredne povezave naravnost na naš ciljni trg..

Naše partnerstvo s podjetji za žetone, kot sta Tokeny in Securitize, nam daje tok kakovostnih digitalnih varnostnih seznamov za našo izmenjavo.

Naše partnerstvo z ClearBank nam daje bančne zmogljivosti na institucionalni ravni – vse to podpira Bank of England.

RS: Kdaj pričakujete, da bo Archax začel živeti?

GR: Pričakujemo, da bo Archax letos začel živeti konec tretjega četrtletja v začetku četrtega četrtletja.

RS: Kot nekdo z bogatimi izkušnjami na finančnih trgih, kam si predstavljate trg digitalnih vrednostnih papirjev v prihodnjih 2 letih in 5 letih?

GR: Za varnostne žetone so še vedno zgodnji časi, v naslednjih dveh letih pa pričakujemo, da se bo potrebni podporni ekosistem še naprej pojavljal, ko se bodo uveljavili ključni akterji pri primarnem izdajanju, skrbništvu in trgovanju na sekundarnem trgu. Tudi regulativna krajina se bo razvijala z regulatorji v večjih finančnih centrih, ki bodo pojasnili svoje stališče glede varnostnih žetonov tudi drugih kripto sredstev. Naraščalo bo tudi število podjetij, ki želijo izdajati varnostne žetone, pojavljale pa se bodo večje in vidnejše izdaje, ko se bo začela oblikovati celotna pokrajina.

Če pogledamo pet let, bo vsa ta dejavnost ustvarila likvidnost na teh novih trgih in spodbudila splošno uveljavitev, za katero pričakujemo, da bo dokaj hitro zagnala. Zaznali bomo tudi, da obstoječi finančni instrumenti uporabljajo tudi tokenizacijo blockchain / digitalne varnosti – saj je to veliko bolj učinkovit in brez trenja način ravnanja s finančnimi sredstvi, kot se trenutno uporablja – zlasti na področju obračuna in poravnave po trgovanju.

RS: Ali nam želite še kaj povedati?   

GR: Tokenizacija resničnega premoženja z uporabo tehnologije veriženja blokov ne bo le odklenila likvidnosti in ustvarila sekundarnih trgov za sredstva, s katerimi je trenutno težko trgovati, ampak lahko tudi moti vse tradicionalne finančne trge. Že zdaj obstaja več kot 150 podjetij, ki so uporabila ali želijo uporabljati varnostne žetone kot način zbiranja kapitala ali odklepanja vrednosti premoženja – skupna vrednost je bila več kot 2 milijardi USD, do zdaj zbranih 400 milijonov USD. Ta zagon se krepi z novimi pobudami, ki se pojavljajo vsak dan. Vrste žetonov segajo od žetona lastniškega kapitala / dohodka / dolga kot načina zbiranja poslovnega kapitala, žetona lastnine ali sredstev za ustvarjanje likvidnosti sekundarnega trga in celo žetona bolj nišnih ali eksotičnih sredstev – kot so umetnost, dirkalni konji, diamanti, kontejnerske ladje, letala – za odklepanje vrednosti na nove, inovativne načine.

Več poročil o Archaxu najdete tukaj. 

In pojdite na domačo stran Archax tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map