Hirander Misra, predsednik GMEX Group in predsednik SECDEX – Intervjuji

Hirander Misra je predsednik in izvršni direktor družbe Skupina GMEX (GMEX), ki ponuja inovativne rešitve za ustvarjanje & delovanje elektronskih borz in infrastruktura po trgovanju z vrednostnimi papirji, devizami, izvedenimi finančnimi instrumenti, blagom, kripto & digitalna sredstva.

Je tudi predsednik SECDEX, borza vrednostnih papirjev, blaga in izvedenih finančnih instrumentov s sedežem na Sejšelih, ki je popoln ekosistem za digitalna in tradicionalna sredstva, ki jih omogoča tehnologija veriženja blokov.

Ali lahko za začetek delite, kaj je GMEX Group?

Skupina GMEX (»GMEX«) je globalni ponudnik inovativnih trgovalnih rešitev z več vrednostnimi papirji in poslovnih rešitev ter tehnoloških ekosistemov. Kot prodajalec tržne infrastrukture se osredotočamo na tehnologijo in medsebojno povezanost. Naše rešitve obravnavajo potrebe po regulativnem in pogodbenem okolju po izdaji, trgovanju, obračunu in poravnavi vrednostnih papirjev na borzah v vseh razredih sredstev, vključno s tradicionalnimi, nadomestnimi in digitalnimi sredstvi, digitalnimi valutami ter hibridnim digitalnim listinjenjem tradicionalnih sredstev, vključno z izvedenimi finančnimi instrumenti..

GMEX se osredotoča na digitalno preobrazbo svetovnih finančnih trgov, ki udeležencem omogoča, da uvedejo nove rešitve, razširijo tekoče poslovanje in obseg, da ustrezajo zahtevam trga. To izvajamo z uporabo dveh preizkušenih mehanizmov sodelovanja, ki našim strankam omogočajo uporabo tehnologije za doseganje njihovih komercialnih ciljev:

 • Program za napredovanje na trgu (MAP), ki omogoča izmenjavo več sredstev in omogočanje trgovanja z optimalno kombinacijo tehnologije in storitev tradicionalne in digitalne tržne infrastrukture
 • Pristop, ki temelji na partnerstvu, ne prodajamo samo tehnologije, temveč uporabljamo kombinacijo FinTech, poslovnih in investicijskih rešitev, ki krepijo partnerstva in podvige.

Kaj je sprva spodbudilo vaše zanimanje za zagon GMEX-a?

Ko smo začeli poslovati leta 2012, so bili obstoječi prodajalci tržne infrastrukture v veliki meri usmerjeni k razmišljanju kupcev in dobaviteljev, saj so ponujali zapuščeno tehnologijo po napihnjenih cenah, ne da bi upoštevali dejanske poslovne in operativne potrebe, vključno z morebitnimi komercialnimi omejitvami. To je bila naša priložnost, da se ločimo!

Nudimo poslovno znanje, najnovejšo tehnologijo in povezljivost & operativno strokovno znanje, zagotovljeno z usklajenim partnerskim pristopom za izmenjave, mesta trgovanja, klirinške hiše, depozitarje, registre in platforme za prevzem skladišč. V mnogih primerih nam to omogoča tudi usklajevanje interesov z lastniškim kapitalom v podvigih, s katerimi sodelujemo, kot in kadar so take priložnosti smiselne.

Leta 2016 smo lahko izkoristili priložnosti, ki jih je predstavljala veriga verig, sprva na izvoru blaga in nato na kapitalskih trgih. Presenečeni smo bili nad tem, kako je večina projektov samo izkoristila tehnologijo na enak način, kot so uporabljali tradicionalno tehnologijo in mislili, v čem je smisel? To nas je spodbudilo k iskanju načinov, kako bi lahko tehnologijo izkoristili za revolucijo in demokratizacijo delovanja kapitalskih trgov in trgov za druge razrede sredstev..

Nam lahko poveste o Naložbe GMEX, in kakšne vrste naložb se izvajajo?

Naložba GMEX je usmerjena v zgodnjo fazo lastniškega kapitala in strateške naložbe v tržno infrastrukturo in s tem povezana podjetja FinTech, ki so sinergična s tem, kar GMEX počne na področju servisiranja in zmogljivosti izdelkov. Poleg tega si tudi prizadevamo ustvariti lastne pobude.

Glede na zanimive priložnosti FinTech pred serijo A, s katerimi se srečujemo, smo na Sejšelih ustanovili tudi digitalni investicijski sklad PCC (“DIF”), ki je prvi v celoti reguliran žetonski hibridni sklad na svetu. Zanimajo nas podjetja, ki imajo v okviru finančnih storitev resnično intelektualno lastnino na področju verige blokov in umetne inteligence (“AI”), skupaj z zgodnjo vleko strank.


Ali lahko podrobneje predstavite tehnologijo digitalnega trgovanja in trgovanja, ki jo ponuja GMEX Technologies?

GMEX ponuja prvi resnično hibridni sistem izmenjave in trgovanja, Fuzija, premoščanje vrzeli med tradicionalnimi in digitalnimi sredstvi, podkrepljenimi z regulativnimi okviri. To je povsem analogno medsebojno povezanim telekomunikacijskim omrežjem. Zagotavljamo, da so naše rešitve usklajene s poslovnimi cilji naših strank in partnerjev. GMEX Fusion je hibridno centralizirano & blockchain distribuirana knjiga knjige in vmesna programska oprema, ki jo uvajajo in ji zaupajo številne mednarodno regulirane finančne institucije po vsem svetu. Apartma vključuje:

 • ForumPortal, platforma za tokenizacijo, registracijo in izdajo;
 • Forum Trader, sekundarni sistem trgovanja s front-end in sistemom za upravljanje naročil;
 • ForumMatch, visoko zmogljiva borzna platforma za trgovanje z vgrajenim mehanizmom za ujemanje;
 • ForumDetect, sistem za nadzor trga;
 • ForumIndex, sistem za izračun in razširjanje indeksa;
 • ForumCustody, digitalna skrbniška platforma za obračun in poravnavo;
 • ForumWallet, platforma za upravljanje denarnic, ki se lahko poveže tudi z denarnicami tretjih oseb;
 • ForumCCP, klirinška platforma, ki omogoča preverjanje kreditne sposobnosti, vodenje pozicij in maržo;
 • ForumCSD, centralni depozitar in platforma registra vrednostnih papirjev, ki olajša poravnavo;
 • ForumPay, preprosta in varna platforma za mednarodna plačila, denarna nakazila, dvige in vloge prek več finančnih instrumentov.

Zakaj menjavo kriptovalut privlači uporaba GMEX?

Izmenjave kriptovalut in digitalnih sredstev privlači uporaba GMEX, ker cenijo, da imamo resnično preizkušene rešitve in praktično razumevanje digitalnih sredstev v nasprotju s hype in vapourware, ki jih nekateri oglašujejo na trgu..

Všeč jim je dejstvo, da je tehnološki sklad zasnovan za potrebe in nenavadnosti trgov kriptovalut in digitalnih sredstev, ki lahko vključuje delitev trgovanja 24 ur, 18 decimalnih mest zaradi delnega lastništva, velike zahteve glede količine in potrebe po ponudbi žetonov in digitalnem skrbništvu. poleg zgolj izmenjalnih rešitev.

Pomembno je, da se s tem, ko se trgi na tem področju vse bolj urejajo, GMEX lahko podpira naše stranke z našim regulativnim in poslovnim znanjem na delujočih trgih po vsem svetu, ki je zelo cenjeno.

Kako razširljiva je tehnologija GMEX?

Kriptovalute in druge vrste izmenjav digitalnih sredstev se soočajo z zelo resnim izzivom zaradi naraščajočega obsega naročil, s katerimi se morajo spoprijeti. Vlagatelji in špekulanti pričakujejo, da bodo njihova naročila izvršena v nekaj milisekundah, zlasti v razburkanih tržnih razmerah, tj. Ko so količine največje. Vsaka počasnost pri izvrševanju naročil bo povzročila izgubo zaupanja in tokovi naročil se bodo preusmerili na druga mesta. Borze morajo zagotoviti, da lahko njihova tehnologija ostane pred hudo konkurenco. Nedavne nestanovitne razmere na trgu kriptovalut so bile znak za zbujanje uspešnosti borz kriptovalut.

Naš tehnološki sklad je modularen in temelji na komponentah in je zasnovan tako, da prožno podpira več sredstev in številne zasebne in javne verige blokov. Ima tudi zmožnost enostavnega povezovanja številnih vozlišč, ne glede na to, ali izvajajo našo tehnologijo ali so platforme tretjih oseb. Naše rešitve za izmenjavo podatkov z nizko zakasnitvijo in visoko zmogljivostjo v kombinaciji z visoko razpoložljivostjo zagotavljajo uspešno delovanje v kritičnih okoljih tržne infrastrukture. Vrhunsko zmogljivost dosežemo tudi z majhnim odtisom strojne opreme. Vključujemo tudi ustrezne odprtokodne komponente za odstranjevanje licenčnin tretjih oseb. Tehnološki sklad se spreminja z uporabo storitev virtualizacije in storitev v oblaku kot alternativo lokalni uvedbi, kjer je treba kot možnost ponuditi model programske opreme kot storitve (“SaaS”)..

Ste tudi predsednik borze vrednostnih papirjev, blaga in izvedenih finančnih instrumentov s sedežem na Sejšelih. Nam lahko poveste o SECDEX in zakaj je to pomembno?

Poslovanje skupine SECDEX sestavljajo regulirani:

 • Borza;
 • Centralna klirinška hiša nasprotne stranke (CCP);
 • Centralni depozitar vrednostnih papirjev z registrom;
 • Digitalna tržnica; in
 • Digitalni skrbnik.

SECDEX je edinstven, saj je prvi popolnoma reguliran hibridni tržni infrastrukturni ekosistem z več premoženjskimi sredstvi, ki združuje prednosti digitalne borze in koristi tradicionalne borze za nemoteno trgovanje, obračun in poravnavo. Temelji na prednostih skupine GMEX kot ustanovnega delničarja v kombinaciji s strokovnimi storitvami Digital Partners Network (DPN) kot soustanovitvenega delničarja. Storitve DPN vključujejo specializirano pravno področje, finance, skladnost poslovanja, strukturiranje podjetij, finance, strateško svetovanje, digitalno preobrazbo s tehnologijo in potencialne naložbe prek digitalnega sklada.

To se spreminja, saj je bilo do zdaj posrednikov za te različne storitve preveč in stroškovno učinkovito niso ponujali pod enim dežnikom. To pomeni, da lahko poleg uvrstitve tradicionalnih vrednostnih papirjev in izvedenih finančnih instrumentov ponudbe varnostnih žetonov (STO) izvajamo tudi v urejenem zaupanja vrednem okolju z izdajo, popolno strokovno službo in podporo postopku žetonizacije, ki poleg zbiranja kapitala vključuje pravne in cenitve, z uvrstitvijo in sekundarnim trgovanjem na borzi SECDEX.

Pred kratkim je bilo objavljeno tudi, da je skupina SECDEX pozdravila novost v svojih vrstah – SECDEX Digital Custodian (SDC). Nam lahko poveste o tej digitalni skrbniški rešitvi?

SECDEX Digital Custodian Limited (SDC) je regulirani digitalni skrbnik, ki ponuja hladilno hrambo in skrbniške storitve za kriptovalute, varnostne žetone in druga digitalna sredstva. SDC skrbi za maloprodajo, visoko neto vrednost (HNW) in institucionalne uporabnike, vključno z borzami, tržnicami, posredniki, bankami, ponudniki plačilnih storitev in tradicionalnimi skrbniki.

Storitve SDC vključujejo:

 • Zaščita digitalnih sredstev
 • Snemanje transakcij in poročanje za svoje uporabnike
 • Avtomatizirani prenosi, potrditve stanja in zahteve, povezane z računom
 • Depozitne storitve
 • Protokol za pooblastilo z več podpisi, ki zagotavlja, da nobena stranka ne more začeti in dokončati transakcije v svojem skrbništvu. Poleg tega ima vsak ključ v okviru svoje tehnološke platforme, ki jo upravlja prizorišče, ločene račune.

SDC je v kratkem času že privabil 544.718.948 USD sredstev, ki jih je označil z nespremenljivostjo in preglednostjo na verigi Ethereum.

Eden od vaših drugih projektov je promocija rešitev Blockchain za spodbujanje finančne vključenosti po vsej Afriki. Bi lahko delili nekaj svojih pogledov v zvezi s tem?

Ocenjuje se, da v podsaharski Afriki živi 700 milijonov kmetov brez bank, vsaka država pa ima svoje strukture in zapletenosti. V središču problema je pomanjkanje preglednosti cen kmetov za njihove pridelke. Izboljšane cene bi pomenile večji dohodek, ki bi jim omogočil, da bi si bolj privoščili semena, pesticide, gnojila in celo odprli kredit.

FinComEco, finančni in surovinski ekosistem, povezuje kmetijstvo z najnovejšo finančno tehnologijo do ravni posameznega malega kmeta in naprej od izvora do cilja. To dosežemo z modelom, ki je prilagodljiv lokalnim zahtevam z osnovnim ekosistemom tehnologije, financ, izmenjav, logistike, nabave in dobavne verige. Njeni cilji so:

 • Olajšati finančno vključenost s socialnimi vplivi za male kmete;
 • Banka nebančnega s pomočjo financiranja;
 • Olajšati cenejše vložke in dostop do skladišč; in
 • Komercialnim kmetom omogočiti boljši dostop do trgov.

Ali želite deliti še kaj, kar zadeva GMEX ali SECDEX?

GMEX je zbral povratne informacije o uvajanju digitalnih sredstev s strani borz vrednostnih papirjev

 • Zavedajoč se pomembnosti ponudbe digitalnih sredstev za trgovanje
 • Zaskrbljeni zaradi naložb v novo tehnologijo
 • Nelagodno s tehnologijo Blockchain / DLT zaradi nekaj škandalov in prevar
 • Neradi zaradi neznanih pravnih in upravnih posledic

GMEX, DPN in SECDEX so se odzvali tako, da so svoje prednosti združili v enotno vrednostno ponudbo s številnimi tehnološkimi, regulativnimi in storitvenimi možnostmi za povečanje znanja in s tem povezanih poslovnih priložnosti, ki so na voljo tradicionalnim borzam vrednostnih papirjev.

Z naraščajočim številom jurisdikcij, ki priznavajo enakovrednost varnostnih žetonov tradicionalnim vrednostnim papirjem, je zdaj očitno, da bi morali borzni operaterji sprejeti prehod na digitalni ali, bolj primerno, hibridni integrirani pristop. Tradicionalne borze, bodisi obstoječe bodisi izzivalne, zdaj delujejo v podobnih regulativnih okvirih in imajo enake konkurenčne pogoje glede digitalnih sredstev. Zgodnji preseljevalci izkoriščajo to novo ozemlje. Glede na hitrost sprememb in pričakovano eksponentno rast digitalnega gospodarstva bi morala podjetja to razumeti kot katalizator za preoblikovanje svojih ciljev, procesov in strategij, ne pa le zamenjati podobne. Nujno je ukrepati zdaj, da izkoristimo to priložnost, in biti del prehoda paradigme v to novo dobo digitalnih borz in post trgovine, ki lahko na koncu koristi vlagateljem, MSP in širšim kapitalskim trgom..

Hvala za odlične odgovore na intervju. Bralci, ki želijo izvedeti več, naj obiščejo:

Skupina GMEX (GMEX), ki ponuja inovativne rešitve za ustvarjanje & delovanje elektronskih borz in infrastruktura po trgovanju z vrednostnimi papirji, devizami, izvedenimi finančnimi instrumenti, surovinami, kripto & digitalna žetonska sredstva.

SECDEX, borza vrednostnih papirjev, blaga in izvedenih finančnih instrumentov s sedežem na Sejšelih, ki je popoln ekosistem za digitalna in tradicionalna sredstva, ki jih omogoča tehnologija veriženja blokov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map