Juan Hernandez, ustanovitelj in izvršni direktor mreže OpenFinance – Interview Series

Juan Hernandez je ustanovitelj in izvršni direktor mreže OpenFinance (“OFN”) in izkušen fintech podjetnik. OFN se je začel decembra 2018 kot prva v ZDA regulirana platforma za trgovanje z varnostnimi žetoni. OFN še naprej vodi v reguliranem trgovanju z varnostnimi žetoni.

RS: OpenFinance Network (»OFN«) je dobro znan kot prva platforma, ki ljudem omogoča trgovanje z varnostnimi žetoni, vendar je OFN veliko več kot le trgovanje z varnostnimi žetoni. Ali lahko razložite nekatere funkcije, ki so na voljo uporabnikom OFN?

JH: Poleg varnostnih žetonov smo ustanovljeni tudi za trgovanje z vsemi nadomestnimi sredstvi, kot so nepremičnine, zasebni kapital, skladi tveganega kapitala, hedge skladi, uvrščeni REIT-i in druga komanditna partnerstva. Ta »tradicionalna« alternativna sredstva so odlični kandidati za tokenizacijo in na tem področju vidimo velik potencial rasti naprej.

RS: Prvi tekmec OFN, TZERO, je bil nedavno predstavljen. Nam lahko poveste, kaj razlikuje OFN od TZERO?

JH: OpenFinance ATS si prizadeva ustvariti odprto okolje za trgovanje. Trenutno smo edini ATS, ki je uvrstil več žetonov iz ponudb vrednostnih papirjev pod veljavne izjeme SEC. Poleg tega smo sodelovali z več platformami v celotni panogi, da bi našim uporabnikom zagotovili dostop do najrazličnejših ponudb izdelkov.

 

RS: Kako izgleda vključitev vlagatelja, da dobi potni list za vlagatelja in začne trgovati z varnostnimi žetoni?

JH: Vkrcanje zahteva 4 preproste korake. Najprej vas prosimo, da nastavite svoj račun MetaMask, ki je orodje, ki vam omogoča upravljanje denarnice Ethereum v brskalniku in je potrebno za trgovanje na platformi OFN. Nato vas prosimo, da izpolnite potni list za vlagatelje, ki služi kot enkratni postopek preverjanja, ki vam omogoča vlaganje na podlagi vaše upravičenosti. Ko ste odobreni, vam preostane le še financiranje denarnice za trgovanje in začetek trgovanja! Ustvarili smo vadbene videoposnetke za nastavitev vašega Račun MetaMask kot tudi nastavitev vašega Potni list za vlagatelje.

 

RS: Očitno bi posamezni vlagatelji, ki jih zanima trgovanje z varnostnimi žetoni, želeli uporabljati platformo OpenFinance, nam lahko poveste, na koga se še OpenFinance pritožuje in kakšno vrednost jim daje platforma?

JH: Poleg vlagateljev tudi izdajatelji pridobivajo vrednost na naši platformi z urejenim, zaupanja vrednim forumom, kjer lahko njihovi vlagatelji iščejo likvidnost.

 

RS: Neakreditirani uporabniki lahko odprejo račune na OFN, na katera dejanja so ti uporabniki omejeni, če sploh?

JH: Vsi uporabniki na platformi, naj bodo mednarodni ali ameriški, pooblaščeni ali neakreditirani, imajo na platformi na voljo različna dejanja. Naš mehanizem potnega lista za vlagatelje nam omogoča, da ločimo te različne vrste uporabnikov in zagotovimo, da sodelujejo samo v vrednostnih papirjih, pri katerih lahko v celoti sodelujejo. Na primer, nekateri vrednostni papirji, kot je Reg D, imajo 12-mesečno obdobje blokade, medtem ko so drugi, kot sta Reg A + in Reg CF, neomejeni vrednostni papirji, pri katerih lahko sodelujejo neakreditirani vlagatelji. Naš potni list za vlagatelje obravnava vsa preverjanja teh različnih predpisov, da uporabniku zagotovi nemoteno in nemoteno izkušnjo..

RS: Kakšne so zahteve za uvrstitev na seznam podjetij, ki želijo na platformi imeti svoj varnostni žeton?  

JH: Uvrstitev digitalne zaščite za trgovanje na omrežju ATS OpenFinance vključuje preglede tehnologije in skladnosti. S tehnološkega vidika morajo podjetja uporabljati enega od naših odobrenih standardov. Začenši s kontrolnim seznamom za skladnost morajo izdajatelji predložiti vse povezane dokumente v zvezi s ponudbo in podatki o podjetju. Ko prejmemo izdelke, naša ekipa opravi skrbni pregled pri izdaji, da zagotovi, da so bile upoštevane vse regulativne zahteve v različnih korakih v postopku, kot so KYC / AML in trdi akreditacijski pregledi (za izjeme 506 (c)). Po odobritvi lahko nato z izdajateljem sklenemo pogodbo o kotaciji.

 

RS: OFN je povezan z nadomestnim sistemom trgovanja in posrednikom. Ali lahko bralcem razložite, kako je to koristno za uporabnike OFN?

JH: Povezani smo s posrednikom (Sageworks Capital, LLC) in nadomestnim sistemom trgovanja (ATS) za nadomestna sredstva (vključno z varnostnimi žetoni). Če smo povezani z registriranim subjektom, pomeni, da se pri transakcijah z vrednostnimi papirji držimo višjih standardov in zaščitimo svoje uporabnike. Ne samo, da obstajajo nekatere zahteve, ki jih moramo upoštevati pri regulatorjih, ampak imamo tudi posrednika-prodajalca evidenc o vseh poslih, za katere veljajo predpisi FINRA in SEC..

 

RS: Pred kratkim ste sodelovali s Krypital Group, nam lahko poveste nekaj več o tem partnerstvu?

JH: Navdušeni smo, da sodelujemo s Krypital Group, saj se še naprej povezujemo z vodilnimi v svetovalnih in svetovalnih storitvah na področju veriženja blokov. Veselimo se skupnega sodelovanja pri nadaljnjem sprejemanju skladnih ponudb varnostnih žetonov za izdajatelje po vsem svetu.

 

RS: Redno ste izjavili, da so za zorenje industrije potrebni predpisi. Katero uredbo bi želeli izvajati in zakaj?  

JH: Še vedno je veliko razprav o “varnostnem žetonu proti uporabnostnemu žetonu” (glej situacijo Kin vs SEC), ki ga je treba razjasniti, da bo več izdajateljev in udeležencev dovolj udobno, da stopijo na ta trg.

 

RS: Kateri žetonski standardi so trenutno sprejeti na OFN in ali načrtujete vključitev dodatnih standardov?  

JH: S svojimi partnerji sodelujemo pri vključevanju različnih standardov žetonov na platformo. Na primer, več naših partnerjev ima objavljene protokole, s katerimi se integriramo, vključno s protokolom Securitize DS-20 in protokolom Harbour’s R-Token.

 

RS: Ali obstajajo kakšne vznemirljive stvari, o katerih bi lahko bralcem povedali?

JH: Trenutno imamo na platformi tri navedene varnostne žetone, s katerimi se aktivno trguje, vključno z Blockchain Capital, in pričakujemo, da bomo v prihodnjih tednih uvrstili veliko več varnostnih žetonov.

RS: Ali želite še kaj bralcev vedeti o mreži OpenFinance?

JH: OpenFinance ATS je odprt za vse. Čeprav so alternativna sredstva tradicionalno na voljo majhnemu številu kvalificiranih vlagateljev, te možnosti dajemo na voljo vsem. Naš potni list za vlagatelje zagotavlja, da uporabniki trgujejo samo na podlagi svoje upravičenosti. Ko bomo platformi še naprej dodajali več sredstev, se bodo povečale možnosti za sodelovanje vseh vlagateljev v trgovanju.

 

Za tiste, ki želijo izvedeti več o OFN, lahko obiščete Odprite spletno mesto Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map