Kitajska banka izda prvi komercialni papir, ki uporablja Blockchain, podprt s premoženjem

Kitajska banka Zheshang Bank (CZB) – nacionalna delniška komercialna banka s sedežem v provinci Zhejiang – je v okviru prizadevanj za sprejemanje tehnologije veriženja blokov na trg na trg izdala komercialne zapise, zavarovane s premoženjem (ABCP), ki so bili izdani in distribuira s pomočjo tehnologije veriženja blokov.

Prvi komercialni papir s premoženjem, ki uporablja Blockchain

Prizadevanje je del kitajske vlade, ki zagotavlja finančno podporo malim in srednje velikim podjetjem po gospodarskem krčenju v zadnjih šestih mesecih. To je prva faza “Lianxin Lianjie Asset-zavarovani komercialni zapis”, ki ga je izdala banka Zheshang, in znaša 120 milijonov juanov (približno 17 milijonov dolarjev).

Projekt je eden prvih petih pilotnih projektov kitajskega združenja trgovcev na medbančnih trgih za uvedbo izdelkov s komercialnimi zapisi (ABCP) s premoženjem. Skupni znesek tega prvega kroga financiranja naj bi dosegel 3 324 milijard juanov (470 milijonov dolarjev), v programu pa so še štirje stebri. Če je izdaja banke Zheshang usmerjena v financiranje MSP, so med drugimi piloti ABCP velike institucije in državne banke. Na primer, CITIC Construction Investment Securities in China CITIC Bank prevzemajo verigo oskrbe s premogom, Anji Leasing (leasing avtomobilov) pa izdaja ABCP, ki sta ga podpisali državni banki Kmetijska banka in Banka Kitajske.

Vsi projekti ne uporabljajo tehnologije veriženja blokov za dokončanje izdaje financiranja, toda po poročilih je izdaja banke Zhenshang uspešno uporabljala tehnologijo veriženja blokov.

Pred kratkim je Združenje trgovcev pod vodstvom Kitajske centralne banke spodbujalo razvoj produktov listinjenja premoženja in začelo s sredstvi podprti izdelek za neposredne inovacije ABCP, ki je kratkoročna, tekoča izdaja tradicionalne aktive – podprte opombe (ABN), ki podjetjem ponuja orodje, ki združuje upravljanje likvidnosti in obveznosti do virov sredstev.

Lianxin Lianjie ABCP je bil izdan z ročnostjo šest mesecev z možnostjo izdaje prenosa. Izdelek denarnega trga podpira premoženje devetih podjetij v sektorjih, vključno z industrijskimi kemikalijami in tehnologijo pametnih mest.

Razumevanje ABCP-jev in primerov njihove uporabe

Na splošno so komercialni zapisi, zavarovani s premoženjem, kratkoročni produkti listinjenja, ki jih izdajo posamezne ali več družb, zavarovanih s premoženjem korporacije – ki so lahko terjatve, računi, ki zagotavljajo rešitev za finančno likvidnost poslovanja podjetja.

Datum zapadlosti ABCP se običajno določi na največ 270 dni in se izda bodisi na obrestni bodisi na diskontni osnovi.

Varščino podpira zavarovanje družbe, ki lahko vključuje prihodnja plačila na kreditne kartice, avtomobilska posojila, študentska posojila in zavarovane dolžniške obveznosti (CDO). Prihodki od izdaje ABCP se uporabljajo predvsem za pridobivanje deležev v različnih vrstah sredstev bodisi z nakupom sredstev bodisi z zavarovanimi posojilnimi posli.

Po poročanju banke China Zheshang Bank lansiranje Lianxin ABCP malim in srednje velikim podjetjem olajša iskanje in finančno podporo neposredno, tehnologija blockchain pa omogoča hitrejšo poravnavo, boljšo preglednost in lažje upravljanje.

Izdelek odpira vrata inovativni zasnovi listinjenja premoženja, ki ustvarja odprt finančni kanal za mala in srednje velika podjetja, kar močno izboljša neposredno financiranje podjetij.

Kitajski pritisk k digitalnemu gospodarstvu se nadaljuje

Kitajska se poteguje za večji oprijem tehnologije blockchain pri inovacijah plačil in finančnih tokov. Avgust 2019 je predsednik Xi Jinping pozval k pospešitvi razvoja in sprejemanja verige blokov v državi v primernih primerih uporabe aplikacij.

Predsednik je poudaril, da je treba okrepiti temeljne raziskave tehnologije veriženja blokov in izboljšati inovacije, kar bo Kitajski omogočilo, da zavzame vodilni položaj na področju veriženja blokov..

Od takrat Kitajska in njene institucije brez obotavljanja napredujejo pri izvajanju programov, ki uporabljajo novo tehnologijo in njene zmogljivosti za inovacije izdelkov..

Poleg prizadevanj za izgradnjo in izvajanje digitalne valute centralne banke (CBDC) je država s svojim Blockchain Service Network (BSN), ki je bilo predstavljeno in predstavljeno aprila, napredovala tudi pri spodbujanju tehnologije veriženja blokov..

Pobudo BSN vodi Državno informacijsko središče, vladna agencija v okviru Nacionalne komisije za razvoj in reforme, pa tudi državni telekomunikacijski velikani, vključno s China Telecom, China Unicom in plačilnim podjetjem China Union Pay.

Če bo delovalo, kot je bilo predvideno, se bodo podjetja in razvijalci programske opreme lahko priključili na BSN in zgradili aplikacije, ki temeljijo na blockchainu. Cilj je zmanjšati njihove operativne stroške, izboljšati prožnost in zagotoviti boljši regulativni nadzor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map