Komisarka SEC Peirce objavila predlog varnega pristana žetonov – časovno omejena izjema za žetone

Ta teden je komisarka SEC Hester Peirce predstavila nov predlog, ki so ga poimenovali Token Safe Harbor Predlog, znan tudi kot Predlagani zakon o vrednostnih papirjih, pravilo 195 – časovno omejena izjema za žetone („Safe Harbor Predlog“). Predlagana uredba bi določila nova pravila v zvezi z digitalnimi sredstvi in ​​njihovimi klasifikacijami. Kot tak bi lahko predlog pomenil dramatičen premik v ameriški politiki glede kripto valut.

Komisar Peirce je na svojem govoru v Chicagu 6. februarja objavila svoj novi predlog o varnem pristanu. V svoji razpravi je pojasnila nianse predloga o varnem pristanu. Peirce je predstavil različne primere, zakaj se morajo ZDA bolj osredotočiti na regulacijo digitalnih sredstev, ki jih ni mogoče šteti za vrednostne papirje.

Med govor, komisarka je predstavila svojo vizijo novega tečaja za skladne blockchain projekte, ki delujejo znotraj meja ZDA. Med razpravo je Peirce opozoril na pomanjkanje preglednosti v zvezi s trenutno veljavno taksonomijo. Pojasnila je, da je ta nepreglednost v marsičem prizadela ameriški blockchain sektor.

Pomanjkanje preglednosti

Prvič, pristop SEC je spodkopal inovacije v vesolju. Številna podjetja niso prepričana o naslednjih manevrih SEC v smislu razvrščanja in izvrševanja. Ta nepreglednost je povzročila, da start-up podjetja iščejo prijaznejše obale, da bi osnovali svoje poslovanje.

Poleg težav s klasifikacijo je bila SEC vključena v številne odmevne primere ICO, kar je položaj še dodatno ogorčilo. Mnoga od teh podjetij, ki jim je sledil SEC, so zdaj prisiljena vrniti vsa sredstva vlagateljev in plačati zajetne globe za svoje dogodke množičnega financiranja. V nekaterih primerih so te globe skoraj enakovredne skupnemu znesku, zbranemu v času financiranja podjetja.

Komisarka Peirce meni, da zakoni o vrednostnih papirjih ne ustrezajo tej hitri digitalni revoluciji. Poleg tega je izrazila zaskrbljenost, da uporaba teh zakonov za nove tehnologije, kot je tehnologija veriženja blokov, povzroča škodljivo neskladje. Posledično ta trden in trden pristop do trga dolgoročno samo škodi ameriškim gospodarskim interesom.

Predlog varnega pristana – novo obdobje

Komisarka Peirce predlaga nov pravni standard za projekte, ki temeljijo na verigah blokov. Predlog Safe Harbor bi ustvaril varnostno okno, v katerem lahko vsi žetoni delujejo in se množično financirajo, ne da bi se grozila grožnja s povračilom SEC za prodajo nepooblaščenih vrednostnih papirjev. V tem obdobju “Varnostnega območja” bi žetoni delovali kot SAFTs.

Hester Price prek Twitterja - pravilo 195

Hester Price prek Twitterja – predlog varnega pristana

Ko žeton preteče časovno obdobje varnostnega območja, bo projekt nato postavljen na zloglasni test Howey, da se ugotovi, ali projekt izpolnjuje pogoje za varnost. Na tej točki v življenjskem ciklu projekta bi SEC nato določil klasifikacijo žetona naprej. Na ta način lahko SEC natančno razume raven decentralizacije, ki jo ima projekt, in druge pomembne vidike, uporabljene pri določanju klasifikacije žetona.

Varna luka – pomembne podrobnosti

Da bi se podjetje lahko kvalificiralo za status varnega pristana, bi moralo upoštevati številne stroge smernice. Podjetje mora dokazati, da je v dobri veri izrazilo oblikovanje delujoče platforme. Poleg tega bo podjetje moralo pokazati, da ustvarjeno omrežje deluje resnično decentralizirano.

Vsa podjetja, ki iščejo status varnega pristana, bodo morala razkritja objaviti tudi na javno dostopni spletni strani. Tu bodo podjetja morala natančno opisati svojo identiteto in izkušnje v prostoru. Prikazati je treba tudi podrobne podatke o projektu. Te podrobnosti vključujejo podrobnosti o funkcionalnosti platforme, podrobnosti o zmožnostih žetonov in tehnični statistiki, predvideni uporabi prihodkov in izvorni kodi za projekt, če je na voljo.

Likvidnost je pomembna

Vsi projekti, ki izpolnjujejo pogoje za varno pristanišče, morajo ustvariti likvidnost na trgu. Ta likvidnost mora biti v nekaj različnih oblikah. Natančneje, razvijalci morajo kupcem omogočiti, da svoje žetone prodajo tretji osebi. Predlog varnega pristana kot tak predvideva številne ustrezne izmenjave, posebej določene za to nalogo. Podjetja bodo morala svojim vlagateljem ponuditi in prodati svoje žetone prek teh skladnih borz.

Pomembno je, da bodo morale vsa podjetja, ki želijo izkoristiti sodbo, v 15 dneh po prvi prodaji svojega žetona pri SEC izdati obvestilo o zaupanju. Podjetja bodo morala predložiti tudi dokazilo, da so zbrana sredstva res namenjena razvoju zadevne mreže.

SEC poči

Kot smo že poročali, SEC še naprej išče in preganja mednarodne organizacije ICO, ki so jih gostile v zadnjih dveh letih. V večini primerov so ta podjetja kršila veljavno zakonodajo o vrednostnih papirjih. V teh scenarijih se podjetja soočajo z nezakonito prodajo neregistriranih vrednostnih papirjev. Poleg tega je SEC začel zatirati podjetja, ker so ponarejala ali namerno manipulirala z njihovimi podatki o vlagateljih.

Priložno odprto pismo prek spletnega mesta

Priložno odprto pismo prek spletnega mesta

Nedavno je SEC trdila, da so ustanovitelji platforme Opporty kršili zakone o vrednostnih papirjih. V odgovor je ustanovitelj podjetja Sergii “Sergey” Grybniak izdal odprto pismo kripto skupnosti, v kateri podrobno opisuje, zakaj meni, da je njegovo podjetje neupravičeno izbrano za zgled trgu. V pismu Grybniak trdi, da izjave SEC zoper njegovo podjetje izključujejo pomembna dejstva in precenjujejo druge primere.

Vse o Benjaminovih

Grybniak tudi meni, da je bilo njegovo podjetje tarča zaradi njegove srednje velikosti. V pismu navaja, da je bilo njegovo podjetje izbrano, ker je imelo podjetje “Sorazmerno majhna ICO z manj sredstvi za pravne stroške v razširjeni sodni zadevi.”  Zdaj želi Grybniak predstaviti svoje dokaze in s svojim sojenjem ustvariti precedens v tem sektorju.

Celovit pristop k trgu

Komisarka Peirce je predstavila zelo celovit in premišljen pristop k blockchain sektorju. Uporaba varstvenega obdobja varnega pristanišča SEC je natanko tisto, kar mora trg nadaljevati na svoji široko sprejeti poti. Predlog Safe Harbor bi lahko pomagal spodbuditi novo revolucijo verig blokov na ameriških tleh. V zameno bi lahko ZDA ponovno pridobile izgubljeno pozicijo kot svetovni epicenter blockchain-a.

Za zdaj se celoten ameriški trg verig blokov še vedno spopada z zastarelimi predpisi in zmedenimi zakonodajalci. Upajmo, da bo nov pristop komisarke Price ponovno osvetlil ogenj inovacij na ameriških tleh.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map