Liza Aizupiete, generalna direktorica podjetja Fintelum – Interview Series

Liza Aizupiete je direktorica podjetja Fintelum, evropske platforme za lansiranje žetonov (ICO in STO). Liza ima bogate izkušnje s tradicionalnim upravljanjem skladov in je tudi izkušena podjetnica v blockchainu, saj je uspešno ustanovila in zbrala kapital (ICO) za Globitex, kjer je bila soustanoviteljica in generalna direktorica.

RS: Pred kratkim ste ustanovili podjetje Fintelum, nam lahko poveste nekaj več o tem, kaj počne Fintelum in na katerih trgih služi.

LA: Storitve Fintelum lahko povzamemo na naslednji način:

– izdaja primarnega žetona

– Skladnost s KYC / AML

– pametne pogodbe (pomožni in varnostni žetoni)

– sočasno skrbništvo nad kripto skladi

– Agencija za prenos žetonov

– Korporativna dejanja

– Sekundarna menjalnica OTC

V podjetju Fintelum smo zgradili platformo za lansiranje žetonov, ki je poskrbela za izdajatelje žetonov pri izvedbi tehnično ustrezne in skladne prodaje žetonov ICO / STO. Fintelum je namenjen zagotavljanju storitev na evropskih tleh za svetovno stranko. Glavne storitve so skladnost, skrbništvo kripto skladov in pametne pogodbe. Za industrijo varnostnih žetonov Fintelum služi kot agent za prenos lastništva žetonov, ki zagotavlja sekundarni trg z OTC pisarno žetonov in zagotavlja stalne storitve korporacijskega delovanja, ki temeljijo na blockchainu, kot so glasovanje, dividende in objave.

RS: V čem se Fintelum razlikuje od drugih družb za izdajo žetonov?


LA: Edinstvene prodajne točke Finteluma so:

– Integrirane storitve kripto multisig denarnice in sočasno skrbništvo nad sredstvi

– Agencija za prenos žetonov in menjalnica OTC

– Celovito poročanje na zahtevo

Fintelum je bil ustanovljen leta 2018 in mu je estonska FIU nato izdala dovoljenje za opravljanje storitev kripto industrije v skladu z zakonodajo EU o preprečevanju pranja denarja. Glavni razločevalci so v prednostih, ki jih lahko imajo stranke Fintelum od dolgoletne ekipe z izkušnjami na področju financ ter gradnje in vodenja lastne regulirane borze kriptovalut..

Prvič, Fintelum ima večvalutni sistem za upravljanje denarnice s hladno / vročo denarnico s sočasno skrbništvom za večjo zanesljivost. Izdajatelje lahko prepričamo, da bodo vsa tehnična dela, dela v zvezi z verigami verig in skladnostjo opravljena zelo skrbno. Za to smo zgradili celovit sistem, v katerem lahko izdajatelji varno krmarijo in nadzirajo svoje zbiranje sredstev. Od ustvarjanja kampanj in programov do upravljanja podatkov vlagateljev in podružnic.

Druga razlika je naša izvedba varnostnega žetona STO, ki temelji na Ethereumu, in nadaljnja miza OTC. Fintelum lahko deluje kot agent za prenos žetonov, pri čemer vodi tabele kapitalizacije na podlagi verige blokov ali register delničarjev za podjetja ali druga žetonska sredstva. Ustvarjamo izjemno razpoložljivost za primerne (na seznamu dovoljenih) vrstnike za izmenjavo varnostnih in pomožnih žetonov.

Za uporabniški žeton se Fintelum razlikuje od našega sistematičnega pristopa v skladu s KYC / AML. Po uspešnem zbiranju sredstev se lahko izdajatelji zanesejo na celovit sistem poročanja. Vsi zbrani in preverjeni podatki so lahko na voljo bankam in drugim finančnim institucijam, ki sicer ne bi mogle servisirati neskladnega podjetja. Dejansko imamo več bank in ponudnikov plačilnih storitev, ki lahko strankam Fintelum ponudijo fiat storitve.

Storitve Fintelum na splošno spakirajo nekatere najpomembnejše funkcije za uspešen začetek kripto zbiranja sredstev. Izdajatelji bodo morali še vedno imeti svojega lokalnega pravnega svetovalca in imeti jasno predstavo o svoji tržni strategiji, medtem ko bo Fintelum naredil vse ostalo. Lahko rečemo, da je paket storitev Fintelum najobsežnejši na trgu.

RS: Imate bogate izkušnje s fintechom in skladi, iz katerih razlogov ste se odločili za ustanovitev podjetja za izdajo žetonov namesto za kakšno drugo vrsto kripto storitve ali podjetja?

LA: Skratka:

– Podjetja so iskala naše znanje

– Razumevanje industrije in tehnologije

– predvidevanje globalnih sprememb na kapitalskih trgih

Po uspešnem zaključku zbiranja sredstev ICO v višini 10 milijonov EUR se je za naše nekdanje podjetje obrnilo več projektov, da bi izvedeli, kako deluje kripto množično financiranje. In ker sta skladnost in AML imela prednost pred anonimnimi kripto donacijami, se nam je zdelo naravno, da razširimo svoje izkušnje in institucionalno razumevanje, kako se bodo verjetno razvijali kapitalski trgi. ICO ali pomožni žetoni so že zgodovinsko zaznamovali industrijo kapitalskih trgov. Podobno bodo STO ali varnostni žetoni še naprej preoblikovali kapitalske trge in z veseljem pospešujemo to spremembo z našim novim poslovanjem.

RS: Pred tem ste že izvedli ICO s svojim nekdanjim podjetjem Globitex, kaj ste se naučili iz te ICO, ki lahko pomaga izdajateljem žetonov na platformi Fintelum?

LA: Naš nasvet:

– Poiščite prave partnerje

– Sodelujte s strokovnjaki

– Razvijte svojo skupnost

Najpomembnejši izzivi pri vodenju ICO so bili, da je zelo pomembno, v kateri fazi je vaše podjetje, katere delničarje in partnerje imate in katere ponudnike storitev izberete za zbiranje sredstev. Morda imate čudovito idejo, tehnično brezhiben izdelek. Vendar potrebujete profesionalne ponudnike storitev, ki bodo storili vse ostalo, da se vaše zbiranje sredstev dejansko zgodi.

Z našimi smo imeli veliko srečo. Uspeli smo zbrati 10 milijonov EUR in v 24 urah zaključili javno prodajo. Če ne upoštevamo časovnega okvira, ko smo vodili akcijo, je pomembno tudi, da imamo jasno predstavo, na koga želite ciljati kot na vlagatelje in / ali uporabnike izdelkov – na vašo skupnost. Ker ICO kot tudi kampanja STO nenamerno deluje kot tržna kampanja za vaš trenutni ali prihodnji izdelek ali storitev. In vložiti morate čas in trud, da se obrnete na svojo skupnost in svetu pokažete, da vaš izdelek obstaja in je vreden vlaganja.

Omeniti velja, da imajo STO bolj pravni smisel, veliko manj pa malo prodaje. Časi zbiranja sto milijonov za ideje o belem papirju brez trde kapice so zagotovo minili. Toda ICO niso mrtvi. Še vedno pričakujem, da bodo nekateri pomembni pomožni žetoni izšli to in naslednje leto. Po drugi strani lahko STO delujejo lepo v skladu z izjemami zakonodaje o množičnem financiranju do 5-8 milijonov EUR in več – v skladu z uredbo o prospektu (julija 2019, ki nadomešča direktivo) v Evropi.

Za ICO bo fiksna in zajamčena trdna omejitev prispevala k uspehu in priljubljenosti zbiranja sredstev. Pri STO trde omejitve nadomeščajo jasne zakonske pravice in pričakovanja.

RS: Katere družbe so po vašem mnenju najbolj primerne za začetek STO?

LA: Po mojem mnenju:

– Mala ali srednje velika podjetja, v idealnem primeru s prihodki

– Globalne družbe za upravljanje skladov z obstoječimi naročniki (vlagatelji)

– Nepremičnine ali projekti financiranja s privlačno ponudbo obrestnih mer

– Alternativni energetski projekti z vplivom na okolje in dobrimi možnostmi dividend

– igre na srečo in šport z veliko maloprodajo

Danes bo potencialni kupec STO moral premagati obremenjujoč postopek profiliranja KYC / AML, da bo skladen s prodajo vrednostnega papirja. Glede na pristojnost in ponudbo projekta se lahko stopnja bolečine razlikuje. Jasno pa je, da je današnja naložba v STO ali ICO veliko bolj zapletena, kot bi bila pred enim letom, kar prispeva k razvoju projekta žetonov. Zato mora biti STO dovolj privlačna ponudba za bolečino pri vlaganju. Za lastniške ali dolžniške žetone mora imeti izdajatelj STO odličen predlog, da lahko privabi naložbe.

RS: Katere vrste podjetij bi osebno želeli, da se začnejo uvajati v kriptovalutnem prostoru, da bi industriji kot celoti pomagale širše sprejemati?

LA: Stavil bi na:

– Šport in igre

– Navidezna resničnost

– Hrana

V Fintelumu dobimo nesorazmerno več povpraševanj od podjetij, povezanih z nepremičninami, kot od drugih sektorjev. Trenutno je tako. Morda je to posledica dejstva, da so nepremičnine težko sredstvo. Tako kot blago, plemenite kovine ljudje tudi nepremičnine razumejo. Naložbe v zapletene kapitalske sheme bodo morda zahtevale večjo dodelanost in / ali nagnjenost k tveganju. Medtem ko bi osebno rad videl, da pomožni žetoni še naprej obstajajo. Naleteli smo na več odličnih idej. Toda strah pred sedanjim nizkim trgom povzroča odpor in nepripravljenost upraviteljev, da se poglobijo v postopek lansiranja žetona.

Tri kategorije, in sicer šport / igre, VR in živilska industrija, so najprimernejše za zbiranje sredstev ICO, saj imajo zveste baze strank na drobno bodisi vsi bodisi imajo potencial poveljevanja. Financiranje kot sektor je že opravljeno, vendar z opozorili. To je povzročilo institucionalne interese in posledično resno nihanje cen. Toda z izkoriščanjem množičnega trga, čeprav v kateri koli od teh panog, bomo morda lahko ohranili stalno in trdno stopnjo sprejemanja.

RS: Že tri leta ste ženska podjetnica v kriptovalutah, nam lahko poveste o morebitnih koristih ali izzivih, ki jih prinašajo ženske na področju, na katerem prevladujejo moški?

LA: Rodil sem se v Latviji in se izobraževal v Švici. Po poročilu Svetovne banke o odprtem znanju šest gospodarstev – Belgija, Danska, Francija, Luksemburg, Švedska in dodatek Latviji – dosega 100 v indeksu Ženske, podjetja in pravo, kar pomeni, da ženskam in moškim zagotavljajo enake zakonske pravice na izmerjenih območjih, medtem ko je Švica dosegla le malo manj kot 97,50. Glede na najnovejšo raziskavo EuroStat je Latvija dejansko največji delež žensk v celotni EU.

To kaže, da se na splošno ženske v razvitih svetovnih gospodarstvih ne bi smele spopadati z nobenimi razlikami ali posebnimi izzivi. In nič drugače ni v nastajajočem kripto prostoru. Čeprav je industrija pretežno moška, ​​so pravila enaka za oba spola. Zato nisem ženska kot podjetnica. Dejansko so edini izzivi večinoma sami. To je zato, ker so ženske po nekaterih spolnih pristranskostih ponavadi bolj kritične, zlasti do sebe. Torej, če sploh kaj, si izzivi sami nalagajo in niso popolnoma povezani z zunanjimi dejavniki.

RS: Ali lahko na kratko opišete, kako izgledate v prihodnjih dveh letih za ICO in STO.

LA: Prihajajoča leta bodo počasi okrevala po razvejanosti ICO, ki je dosegla vrhunec v letih 2017-18. To bo obnovitev in dozorevanje industrije kriptovalut in kripto sredstev, kjer bo imel STO pomembno mesto, ki bo postavil primere med jurisdikcijami.

Mednarodne organizacije ICO so v teh letih dosegle desetkrat večjo donosnost naložb, saj so zbrale več kot 20 milijard USD financiranja. Kripto zbiranje sredstev se bo nadaljevalo, vendar se bo zgodilo na bolj profesionalen način; bolj spoštovanje zakonov; upam, da hkrati tudi inovativen.

Žalostno bi bilo, če bi se zakonodajalci odločili, da dejansko ne potrebujemo inovacij in da je obstoječi sistem dovolj dober, kakršen je. Upam, da se bo konkurenca povečala in vstopne ovire ne bodo nesorazmerno postavljene. Tako lahko novi udeleženci in inovatorji v življenju dobijo priložnost, da besedo dejansko izboljšajo.

RS: Ali želite še kaj deliti z bralci?

LA: Za otvoritev uvedbe storitev Fintelum vabim potencialne izdajatelje žetonov, da sodelujejo v našem velikonočnem dogovoru. Od 21. marca do 21. aprila 2019 bo Fintelum vsem upravičenim izdajateljem žetonov, ki pridejo v tem času, pomahal polovico pristojbine za vkrcanje..

Obrnite se na Fintelum tukaj za začetek prodaje ustreznih žetonov ICO ali STO.

Poleg tega bo energičnim samozagonom uporaba hashtaga #TokeniseYourAssets v vaših družabnih medijih pomagala pridobiti prakso in priložnost za delo pri Fintelumu..

Obrnite se na Fintelum na [email protected] za več informacij.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map