Marko Hafez, predsednik in izvršni direktor Blockstation – Interview Series

Marko je serijski podjetnik in inovator, ki je svoje prvo podjetje ustanovil pri 19 letih in se ni nikoli več ozrl nazaj. Njegova strast do tehnologije veriženja blokov in preoblikovalni potencial tokenizacije za finančne instrumente sta ga pripeljala do tega, da ga je soustanovil Blockstation.

Bili ste zgodnji vernik digitalnih vrednostnih papirjev, saj ste leta 2014 ustanovili Blockstation. Kaj je tisto, zaradi česar ste postali vernik pred vsemi ostalimi?

Za zmožnosti Blockchaina sem se prvič naučil leta 2010 in spremljal ceno Bitcoinov vse do leta 2014. Naredil sem obsežne raziskave, da sem razumel, kako so zapisi na Blockchainu nespremenljivi in ​​kako nam omogoča, da vrednost najhitreje in najhitreje prenesemo po vsem svetu možen učinkovit način. Ta dejstva in to, da je cena Bitcoina v samo 4 letih pokazala znatno rast, so bila zame glavna potrditvena točka.

Stopil sem v stik s svojim dobrim prijateljem Jaijem Watermanom, strokovnjakom za programsko opremo in morebitnim soustanoviteljem in tehničnim direktorjem Blockstation, da sem začel iskati Blockchain in priložnosti, ki jih prinaša.

Ugotovili smo, da je večina kriptotrgovin (in še vedno je) nereguliranih in nima ustreznih protokolov za obvladovanje tveganj (RMP), zavarovanja ali regulativnega nadzora, da bi zagotovila zaščito vlagateljev, spodbujala tržno učinkovitost in integriteto – velik problem za splošno sprejemanje. Seveda tam, kjer je težava, obstaja priložnost! Skozi te tržnice je šlo toliko denarja, toliko obsega, da tradicionalni finančni ekosistem ni imel dostopa.

V naših mislih ni bilo dvoma, da je ureditev tega novega prostora digitalnega premoženja le vprašanje časa. Regulirane finančne institucije bodo morale sprejeti tehnologijo Blockchain, da bodo omogočile trgovanje z digitalnimi sredstvi in ​​vstopile na ta nov vznemirljiv trg.

Hkrati ni nihče gradil rešitve na ključ, ki bi zadovoljila vse potrebe celotnega ekosistema. Videli ste ljudi, ki so se osredotočali na skrbništvo, na trgovanje, a nič celovitega. Jasno nam je bilo, da bo Blockstation podjetje, ki bo premostilo ločnico med tehnologijo veriženja blokov in reguliranimi finančnimi institucijami.

https://www.youtube.com/watch?v=gCehm557X8w&t = 14s

Ali lahko z nami delite, kaj počne Blockstation?

Za začetek smo kanadsko podjetje FinTech s sedežem iz Toronta, ki je razvilo skladno platformo, ki jo vodi Blockchain, od konca do konca za regulirane borze in vse njihove ekosistemske partnerje – posrednike, depozitarje, regulatorje, proizvajalce trga, vse – tokenizirati, uvrstiti na seznam, trgovati, izbrisati in poravnati digitalna sredstva in vrednostne papirje, hkrati pa izpolnjevati enake funkcije in funkcije, ki jih opravljajo za tradicionalna sredstva.

Skratka: tradicionalnemu finančnemu ekosistemu omogočamo vstop v digitalna sredstva, vključno z Bitcoin, Ether in Tokenizirane IPO (Ponudbe varnostnih žetonov ali STO).

Naša platforma odraža tradicionalni ekosistem, vendar izkorišča pametne digitalne procese in vijake na verigi blokov, da ustvari učinkovitost, varnost in preglednost ter izpolnjuje zahteve projektne skupine za finančno ukrepanje (FATF) za boj proti pranju denarja (AML) in financiranje protiterorizma (CTF). Učinkovito znižuje operativne stroške z optimizacijo poteka dela in procesov za vse zainteresirane strani, hkrati pa vlagateljem omogoča trgovanje v varnem, zanesljivem in 100% zavarovanem okolju.

Marko Hafez, predsednik & amp; Izvršni direktor Blockstation - Interview Series

V začetku leta 2019 je Blockstation sodeloval z Barbadosko borzo in Jamajško borzo, da bi olajšal prihodnje tokenizirane IPO / STO. Kako so se ti odnosi sprva razvijali?

Leta 2017 je predstavnik podjetja za razvoj podjetja Jamajska borza (JSE) je slišal za našo platformo in nas povabil, da obiščemo JSE v Kingstonu na Jamajki, da predstavimo našo tehnologijo in zagotovimo nekaj izobraževanja o blockchainu in njegovih koristih za trg vrednostnih papirjev.

Z Jaijem sva to videla kot odlično priložnost, saj je JSE najmočnejša borza na Karibih in tudi mednarodno priznana. Bloomberg Businessweek ga je pravkar imenoval za najuspešnejšo borzo na svetu leta 2015. JSE je še naprej močan mednarodni izvajalec in idealen partner za Blockstation, ki je Bloombergu znova prislužil priznanje za isti dosežek leta 2018.

Po prvih nekaj sestankih in predstavitvah z vodstveno ekipo JSE in Komisijo za finančne storitve (FSC) na Jamajki so se naše vizije uskladile in odnos je napredoval do zagona uspešnega pilotskega pilota v letu 2018 in sprožitve urnika za začetek leta 2020.

V istem obdobju se je ekipa Blockstation povečala, da je vključevala nadarjene ljudi, ki so vzpostavili obstoječe odnose z institucijami, kot je Barbadoška borza (BSE) in drugi. Zagotovili so dragocen prodor na širitev na druge trge, partnerstva z drugimi borzami pa bomo napovedali v letu 2020.

Kateri so nekateri projekti, ki se bodo začeli na jamajški borzi?

Kot veste, so bili prvi štirje tokenizirani IPO-ji, ki so uvrščeni na platformo za trgovanje z digitalnimi sredstvi JSE (DATP), nedavno objavljeni na odru na konferenci JSE Investment and Capital Markets 2020.

Prav tako je pred kratkim začel delovati naš Portal za pametni seznam pospeševalnikov (SLAP), tako da se lahko izdajatelji zdaj prijavijo in začnejo ustvarjati svoj prospekt.

Pet vodilnih podjetij je:

Wipay iz Trinidada (prenos denarja)

VZGOJENO iz Toronta v Kanadi (nepremičnine)

Lotusova energija iz Avstralije (energetski sektor)

VeleV Kapital iz Toronta v Kanadi (Mortgage Investment Corporation)

Kultura poznavalcev (CBDMS) iz Montreala v Kanadi (konoplja)

Drugi sektorji v pripravi vključujejo biološko zdravje, objavljanje video iger, glasbo, šport in rudarstvo.

Na voljo je celoten seznam prihajajočih oglasov tukaj

Ali imamo še datum, kdaj se bo začel prvi projekt na Barbadosu in kakšni so ti projekti?

Prejeli smo obresti več izdajateljev z željo, da sprožijo svoj tokenizirani IPO na BSE. Za to predstavitev nimamo določenega časa, vendar se vse premika naprej in pričakujemo, da bomo letos morda začeli delovati.

Sedež imate v kanadskem Torontu, domu Ethereuma, in številnih drugih razburljivih blockchain projektih. Se vam zdi, da je blockstation koristil odhod iz Toronta?

V Torontu živi veliko ljudi, ki so nadarjeni in dobro poznajo blockchain in kapitalske trge, poleg tega pa je središče mednarodne trgovine. Veliko fantastičnih povezav smo ustvarili že samo s tem, da smo tam, kjer smo, od katerih so nekateri trenutno v ekipi Blockstation.

Novembra 2019 ste napovedali pridružitev in prevzem vodilne vloge v delovni skupini Crypto Asset, ki jo je organiziral kanadski samoregulativni organ IIROC. Kakšni so cilji te organizacije?

Žoga se že nekaj časa vali v Kanadi, k čemur je pripomogla izdaja poročila FATF sredi leta 2019, ki priporoča globalni standard za digitalno premoženje, ki vključuje enake zahteve AML in CTF za ponudnike storitev digitalnih sredstev kot za tradicionalne finančne institucije.

Delovna skupina za kripto sredstva IIROC (CWG) je bil ustanovljen konec leta 2019 s ciljem razviti regulativni okvir za kripto sredstva, hkrati pa obravnavati celovitost trga in zaščito vlagateljev. Zelo sodeluje, predstavljajo ga finančne institucije in tehnološka podjetja z vseh vidikov industrije – vključno s članico ekipe Blockstation Lindo Montgomery.

Naše sodelovanje v tej delovni skupini govori o statusu Blockstation kot vodilnega podjetja v skladu z digitalnimi sredstvi za regulirani trg, še posebej, ker se nanaša na naše orodje ChainWatch AML / CTF. Naš pristop, ki temelji na prvi ureditvi, je eden glavnih razlogov, da smo od komisije za finančne storitve Jamajke prejeli pismo brez ugovora in smo sposobni nadaljevati z JSE.

Veseli smo, da smo del delovne skupine IIROC in se veselimo, da bomo izkoristili naša uspešna partnerstva z drugimi regulatorji vrednostnih papirjev za razvoj okvira, ki deluje za kanadski trg..

Kateri so nekateri drugi projekti, na katerih deluje BlockStation?

Leto je 2020 – čas je, da regulirana digitalna sredstva postanejo vsakdanja, običajna resničnost v Kanadi in ZDA. Medtem ko sta oba trga naredila otroške korake z določeno stopnjo licenciranja za ponudnike storitev in nekaj institucij, kot sta Fidelity ali Bakkt, ki ustvarjajo naslove, nas še ni tam.

Pri Blockstation menimo, da je pravi čas, da nadgradimo dosedanja prizadevanja in združimo udeležence v industriji, da natančno dokažemo, kako bi lahko izgledal celoten okvir za skladen celovit ekosistem digitalnih sredstev..

V Kanadi to pomeni, da pilot za trgovanje z digitalnimi sredstvi v živo dopolnjuje in obvešča prizadevanja delovne skupine IIROC. Lahko potrdim, da nas že zanimajo številni motivirani udeleženci ekosistema, vključno s posredniki, borzami in celo depozitarji, in z veseljem nadaljujemo s pilotom na svojem dvorišču.

V Združenih državah Amerike si prizadevamo, da bi v celoti predstavili novo storitev, ki ponuja popolno podporo posrednikom in izdajateljem za STO v celoti v skladu s predpisi o vrednostnih papirjih..

Izdajatelji bodo imeli na voljo enaka orodja za razkritje dokumentacije, izdajo žetonov in upravljanje življenjskega cikla, hkrati pa bodo lahko svoje dokumente preoblikovali za različne regulatorje v različnih jurisdikcijah. Za posrednike pa to resnično spreminja igro. Ko bodo enkrat na krovu, bodo imeli centraliziran dostop do celotne baze podatkov izdajateljev, skupaj z inteligentnim mehanizmom za ujemanje profilov tveganja, ki jih poveže z možnostmi, ki najbolje ustrezajo njihovim potrebam..

Ali želite še kaj povedati o Blockstationu?

Blockstation je več kot le podjetje FinTech. Naša ekipa prinaša leta strokovnega znanja na področju skladnosti, obvladovanja tveganj in kapitalskih trgov. Vedno razmišljamo o letih, da bi zagotovili, da je tehnologija za tradicionalne finančne institucije pripravljena in čaka, ko začnejo veljati predpisi.

To uspešno naredimo z obsežnimi in produktivnimi razpravami s centralnimi bankami, regulatorji, borzami, skrbniki, posredniki, izdajatelji in vlagatelji po vsem svetu. Ti zbirni podatki nam dajejo prednost in jasno vizijo, v katero smer naj se usmerimo pri razvoju prave tehnologije ob pravem času.

Blagor nam je, da imamo odlično ekipo s pravimi izkušnjami za izvajanje naših sedanjih in prihodnjih ciljev in se veselimo svetlega leta 2020 za Blockstation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map