Matthew Unger, izvršni direktor iComply Investor Services Inc – Intervju Series

Matthew je izvršni direktor podjetja iComply (iComply Investor Services Inc.) je večkrat nagrajena platforma Regtech, ki poganja digitalizacijo institucionalnih financ in pokriva več kot 160 držav..

Z kriptovalutami se ukvarjate že vrsto let. Ali lahko z nami delite, kako ste prvič izvedeli za kripto?

Za kriptovaluto (Bitcoin) sem prvič slišal leta 2011 na srečanju v Vancouvru. Pred tem sem več kot pol desetletja preživel kot menedžer premoženja. Videl sem, kako bo tehnologija veriženja blokov spremenila kapitalske trge. Od takrat smo videli ogromno inovacij. Če ga primerjamo z digitalnimi mediji – če je bil Bitcoin Napster financ, so bile pametne pogodbe Ethereuma BitTorrent.

Kako ste naleteli na koncept iComply Investor Services?

Potreba po iComply je izhajala iz dveh pomembnih dogodkov: leta 2014 je fintech, pri katerem sem delal, gradil platformo za trgovce z borznimi posredniki in upravljavce premoženja za upravljanje celotnega poslovanja prek iPada. Za KYC je bilo na trgu nekaj API-jev, vendar še danes večina teh orodij ne naredi nič drugega kot vkrcanje ali preverjanje identitete.

V zadnjih 15 letih sem opravil številne regulativne revizijske cikle in opravil prvo usposabljanje za boj proti pranju denarja leta 2005. Videl sem potrebo po kompletu orodij, ki bo podjetjem omogočil enostavno obvladovanje globalnih sprememb in pogostih sprememb lokalnih predpisov – bodisi za vkrcanje, preverjanje identitete, AML ali celo razkritja in pravne sporazume. Danes iComply ponuja orodja za identifikacijo in obvladovanje tveganj na institucionalni ravni, ki podpirajo skladnost z AML v celotnem življenjskem ciklu stranke.

Vodili ste projekt leta 2016 za uporabo pametnih pogodb Ethereum za avtomatizacijo ujemanja in izpolnjevanja trgovanja z obrestnimi merami CME prek LIBOR. Kako je to delovalo in kakšen je bil rezultat??

Pravzaprav sem tehnični del tega dokaza o konceptu (POC) vodil samo z ekipo na MIT. Naš cilj je bil zgraditi poslovni primer in tehnični POC, da bi ugotovili, ali se pametne pogodbe lahko uporabljajo za učinkovito obračunavanje izvedenih finančnih instrumentov. To je zahtevalo, da načrtujemo celotne delovne tokove, poslovanje in zahteve glede skladnosti druge največje čistilne hiše na svetu. Pike smo povezali med nasprotnimi strankami v transakcijah, njihovimi odvetniškimi pisarnami in celotno mrežo lastniške programske opreme.

Če pogledamo nazaj, je bila naša rešitev nered – imeli smo preveč logike in potencialno zaupnih informacij v verigi, Ethereum pa je bil integriran v prilagojeni vmesnik Salesforce. Bilo je zgodaj. Kmalu po tem, ko se je razvila katastrofa DAO in je trda vilica, ki je nastala, ubila vse zanimanje večjih institucij. Kljub temu so bili rezultati POC vznemirljivi – lahko bi izvedli tradicionalni institucionalni postopek, ki traja od 4 do 6 tednov in stane več kot 10.000 USD na transakcijo, ter ga v manj kot minuti zredili na manj kot en dolar plina.

Razcveta ICO smo bili priča leta 2017 z nadaljnjim zrušitvijo leta 2019. Zakaj menite, da bodo STO drugačni?

Najprej so ICO skušali narediti nekaj povsem drugega kot digitalizacijo vrednostnega papirja – v mnogih pogledih so žetoni novega razreda sredstev, varnostni žetoni so nova tehnologija, ki se večinoma uporablja za zelo tradicionalne finančne instrumente. Še vedno verjamem, da obstajajo odlični primeri uporabe žetonov za komunalne storitve – vendar je veliko uporabnih žetonov še vedno v skladu z vsemi vrstami zakonov in predpisov zunaj vrednostnih papirjev.

Nasprotno pa se STO osredotočajo na delovanje v okviru predpisov o vrednostnih papirjih. To pomeni, da se bodo držali višjega standarda, njihovi žetoni pa morajo upoštevati predpise o vrednostnih papirjih v kateri koli jurisdikciji, s katero trgujejo – tudi pri medsebojnih prenosih med denarnicami. Ti predpisi se med državami zelo razlikujejo, v svetu papirnih ali digitaliziranih pravnih sporazumov PDF obstaja malo tveganja, da regulator v EU ujame ameriškega izdajatelja, ki zbira kapital za zasebno namestitev v podjetju, skladu ali nepremičninskem poslu..

Dajanje teh transakcij na verigo blokov to popolnoma spremeni, saj regulatorji že lahko spremljajo trg na način, ki ga danes preprosto ni mogoče storiti. Danes izdajatelji žetonov še vedno kupujejo osnovne API-je za KYC in AML, mnogi pa še vedno menijo, da je globalna ureditev binarna – SEC vs no-SEC (tj. Reg D in Reg S). Ko pa je tokenizirano sredstvo sposobno enostavno obvladovati različice predpisov o identiteti, zasebnosti, podatkih, boju proti pranju denarja in vrednostnih papirjih, vključno z razkritji in pravnimi dogovori itd., Se zdi stari način ravnanja nor. To bi bilo podobno, kot da bi nekdo uporabljal Telex danes namesto Telegrama, e-pošte ali Slacka.

Kateri so nekateri primeri uporabe tokenizacije, s katerimi lahko iComply pomaga podjetjem?

Odkar smo februarja 2018 zagnali Prefacto, smo od Cryptokittiesa videli veliko resnično žetonskih projektov do tokeniziranih skladov, nepremičnin, obveznic, zasebnih delnic, terminskih pogodb in celo delnega lastništva v sodu luksuznega škotskega, viskija in vina.

Zbirka orodij Prefacto omogoča izdajateljem žetonov preprosto in stroškovno učinkovito upravljanje zahtev glede skladnosti ne samo za prvo ponudbo, temveč tudi za vsako transakcijo v celotni življenjski dobi sredstva v skoraj vseh državah sveta. Če lahko vaš odvetnik sestavi pogodbo o zaposlitvi, pogodbo o nakupu ali licenčno pogodbo – jo verjetno lahko označite.

Leta 2018 smo začeli opazovati veliko novih blockchain zagonov, ki so lansirali platforme za izdajanje, trgovanje, prenose agentov in upravljanje tabel z omejitvami, kot so Polymath, Blockport, Securitize itd. Začeli smo prejemati zahteve številnih STO platform o tem, kako za obvladovanje čezmejne skladnosti z AML za zaposlene podjetnike vlagatelje, zato smo izdali drugi izdelek, iComplyKYC, kot komplet orodij, ki se zlahka vključi v te vrste platform. Nismo pričakovali povpraševanja s tradicionalnih kapitalskih trgov, kjer zaledne enote preprosto niso pripravljene na verigo blokov. To je zelo vznemirljiv trend, saj zdaj povezujemo pike za številne naše stranke, ki zapolnjujejo vrzeli med tradicionalnimi posredniki, izdajalskimi platformami in celo nekaterimi borzami.

Ena od vaših strank za izmenjavo je Motto Technologies, britanska borza kriptovalut s sedežem v Združenem kraljestvu, ki je javna na LSE. Bi nam lahko predstavili, kaj počne Motto in kako jim je iComply lahko pomagal?

Moto je bil že zgodaj za igro “pripravi pravilnike”. Njihova platforma omogoča uporabnikom, da kupujejo, trgujejo s kriptovalutami, svojim uporabnikom pa dajejo tudi kartico Visa, s katero lahko kripto preprosto porabite kjer koli, kamor gre. Da bi prejeli revizije njihovih bančnih partnerjev, podjetja Visa, in organa za finančno poslovanje.

Motto smo pomagali najti lokalne regulativne strokovnjake, pripraviti njihove politike in postopke za revizije, odobritve in pregled javnosti. Pred uporabo iComply je njihova banka od njih zahtevala uporabo orodja »e-KYC«, ki temelji na API-ju in bi morda delovalo, če bi opravljali le tradicionalno kripto izmenjavo. Naš komplet orodij iComplyKYC jim je omogočil, da so ustvarili in vzdrževali močan program za skladnost, ki bi lahko bil kos regulativnemu nadzoru. Večina drugih platform se še vedno ukvarja z 10 različnimi API-ji in ročnimi sistemi, da bi skušali pomiriti regulatorje. Motto smo pomagali prehiteti to krivuljo in kmalu bo družba, s katero se bo javno trgovalo, njihove delnice na voljo tudi akreditiranim in neakreditiranim vlagateljem – ne poznam nobene druge borze na trgu, ki bi lahko trdila, da.

Eden od vaših programskih izdelkov je Prefacto, regtech rešitev za tokenizirana sredstva. Katere težave rešuje Prefacto?

Prefacto podjetjem omogoča upravljanje skladnosti skladnosti njihovih tokeniziranih sredstev. To vključuje načrtovanje in strukturiranje, lansiranje pametnih pogodb, razvoj in izvajanje programa za skladnost, izdajo in distribucijo ter končno tekoče upravljanje žetonov. V primerjavi s tem, kar danes počnejo številni izdajatelji, lahko naše stranke prihranijo čas, denar in veliko bolečine, če se že zgodaj pogovorijo z našo ekipo.

iComply ponuja tudi storitve KYC. Katere so nekatere od teh storitev?

Konec leta 2018 smo na trgu varnostnih žetonov začeli vzpostavljati stike z drugimi platformami za izdajo žetonov, posredniki za prenose itd., Da bi jim ponudili predstavitve in priložnost za izmenjavo znanja in sodelovanje, namesto da tekmujemo. Več igralcev nas je prevzelo ponudbo in vsi smo se veliko naučili. Eno ključnih spretnosti za iComply je bilo, da smo, čeprav smo mislili, da je Prefacto kul, naša tehnologija za skladnost ključni manjkajoči del teh drugih platform..

Takrat še nobena druga platforma ni mogla upravljati skladnosti za korporacijske vlagatelje, distribuirane posredniške mreže ali spremembe zakonodaje na več jurisdikcijah. To nas je pripeljalo do tega, da smo svoje podjetje preusmerili na tisto, za kar smo znani, da je najboljše – na inteligentno avtomatizacijo skladnosti. Približno leto dni je trajalo, da smo preoblikovali našo platformo in zagnali trenutno različico iComplyKYC, zbirke orodij, ki omogočajo enostavno izdelavo in vzdrževanje zanesljivega globalnega programa za skladnost z AML..

Izdelali smo lastno tehnologijo KYC, ker smo vedeli, da API-ji na trgu ne bodo ustrezali regulativnim zahtevam – obstaja razlog, da danes teh orodij ne uporabljajo podjetja, kot so HSBC, Santander, Vistra itd. Po uvedbi iComplyKYC smo je ugotovil, da so institucionalni akterji zelo zainteresirani za uporabo teh orodij, ker so bila zgrajena po trenutnih standardih in okvirih tradicionalne skladnosti – to storimo le za 95–98% nižje stroške na transakcijo kot trenutni sistemi srednje in zaledne pisarne.

Kje vidite industrijo čez pet let??

Čez pet let – če poznate koncept Gartnerjevega hype cikla – bomo videli, da se bodo varnostni žetoni začeli uveljavljati v splošnem sprejemanju. Če zdaj na primer gledamo na digitalne medije, so trenutno varnostni žetoni namenjeni ljudem, ki bi uporabljali Napster ali Kazaa. Čez pet let bomo imeli iTunes, morda celo Netflix.

Tradicionalna podjetja bodo že v preteklosti POC in sporočila za javnost MOU. Tako kot vrtenje Netflix od DVD-jev po pošti do digitalne dostave bodo tudi nekateri veliki fantje postavili javne verige blokov v jedro svoje poslovne strategije, kot je EY že storil z Ethereumom. Drugi bodo šli po Blockbusterju.

Hkrati bodo zagoni varnostnih žetonov bolj sodelovalni in bolj interoperabilni. Stroški lansiranja žetona bodo vsaj 90% manjši kot danes. Platforme, ki so izbrale javne verige blokov, namesto lastniških zasebnih ali namensko zgrajenih verig, bodo začele videti prednosti tega dolgoročnega razmišljanja.

Nazadnje, verjamem, da bomo v naslednjih 1-3 letih videli in slišali veliko o zasebnih verigah z racionalno razširljivostjo, varnostjo itd. To je zadnji poskus zaščite njihovega poslovnega modela pred kanibalizacijo z decentralizacijo in demokratizacijo. v financah. Začetni člani konzorcija R3 so za to porabili milijone, Salesforce in S&JP je odpovedal svoj projekt Hyperledger, JP Morgan se je nedavno odrekel Quorumu – resnica je, da imamo DLT v financah že več kot 30 let, sistemi, kot je CDS, so neverjetno učinkoviti in varni.

O zasebnem blockchainu ali mrežnem omrežju v financah ni nič inovativnega. Poglejte Java in C #, zmagali so v tekmi za izgradnjo interneta. Javne rešitve v oblaku, kot so Google, AWS in Azure, so zmagale v tekmi za arhitekturo javnih strežnikov v skupni rabi. Za digitalne finance javne verige blokov omogočajo popolno preglednost, ki gradi zaupanje in ugled na način, ki ga zasebna veriga ne more. V petih letih boste videli, da so SIX, ASX, GBX in podobni igralci odpravili svojo trenutno infrastrukturo v korist nižjih stroškov na transakcijo in nižjih stroškov lastništva tehnologije, da bi sprejeli javno infrastrukturo blokov.

Ali želite še kaj deliti o iComply?

Naš cilj pri iComply je zagotoviti, da lahko podjetja zlahka oblikujejo in vzdržujejo močan, globalni in institucionalni program za skladnost. Problem, ki ga vidimo na trgu, je, da so orodja institucionalnih razredov preveč ročna in draga, da bi omogočila digitalno preobrazbo. Medtem pa na trgih fintech, zagonskih in varnostnih žetonov vidimo veliko igralcev, ki imajo veliko globokih izkušenj z vrednostnimi papirji ali financami – običajno le na enem trgu – vendar nimajo izkušenj v resničnem svetu glede dogajanja v srednji in zaledni pisarni , še manj pa skladnost na mednarodni ravni. Preprosto ne razumejo, da ko prodate Reg S nekomu v Nemčiji, obstajajo zahteve skladnosti s strani BaFin, Evropske komisije itd. Zaradi celotne industrije pozivam izdajatelje žetonov, naj skladnost gledajo celostno, in čim prej.

Naše stranke zelo hitro ugotovijo, da ponujamo celostni pristop. Naše stranke podpiramo z revizijami regulatorjev, bank in finančnih partnerjev – to potrebujejo za uspeh. API eKYC, zgrajen za Uber in AirBnb, tega ne počne, ker ve, da njihova tehnologija ne bo prestala revizije – ko zaključijo prodajo, je to to. To je tisto, kar je edinstveno pri našem osredotočanju na iComply, tu smo, da našim strankam pomagamo pri poslovanju – svoj poslovni model smo uskladili z uspehom naše stranke.

Če želite izvedeti več, obiščite iComply ali obiščite ali iComply Business Listing page.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map