Naložbe GSR v tZERO so se zmanjšale s 400 na 100 milijonov dolarjev

GSR je zmanjšal naložbe

Overstock in njihova hčerinska družba tZERO sta danes objavila novico, da se je njihov dolgoročni posel z GSR Capital zmanjšal.

Nekateri bralci morda prepoznajo ime GSR Capital, saj so se tudi oni za tokenizacijo kobalta obrnili na tZERO. Poleg tega je dvojica v zadnjih nekaj mesecih mahala, saj naj bi GSR v tZERO vložil 404 milijonov USD.

Na žalost se ta posel nikoli ni uresničil. Medtem ko je bila napoved objavljena sredi leta 2018, naj bi se posel zgodil jeseni. To se je nato zavleklo, saj naj bi na krov prišla tretja oseba. Preusmeritev na danes in dogovor je zdaj zmanjšan, predviden datum zaključka pa je april 2019.

S tem zmanjšanjem se bo 404 milijonov dolarjev zmanjšalo na 100 milijonov dolarjev. Da bi zagotovili morebitno dokončanje posla, je vsaka od vpletenih strani podpisala memorandum o soglasju, v katerem je opisan dogovor.

Novi udeleženec

GSR Capital ne bo zagotovil samo naložbe v višini 100 milijonov dolarjev. Zdaj je bila vpletena tretja oseba identificirana kot Makara Capital.

Makara Capital je investicijsko podjetje z že obstoječimi tesnimi povezavami z GSR Capital.

Zakaj iti skozi težave?

Poleg očitne privlačnosti vpletenih skladov je ta posel več kot le preproste finančne privlačnosti. Vsaka od teh investicijskih družb ima trdne temelje na azijskih trgih. Ko bo tZERO nadaljeval svoje globalne načrte širitve, bodo ključna strateška partnerstva, kot je danes opisano tukaj.

Komentar

Patrick M. Byrne, je danes danes v izjavi za javnost Overstock izdal izjavo. Povedal je naslednje.

»Predhodno napovedana kapitalska naložba GSR v Overstock in tZERO ni zaključena. Še vedno pa se pogovarjamo z GSR Capital in Makara Capital, ključnim partnerjem GSR Capital, glede morebitne transakcije. Oba sta pred kratkim podpisala memorandum o soglasju s podjetjem tZERO, v katerem sta opisala transakcijo, v kateri bi Makara in GSR skupaj vodila naložbo do 100 milijonov dolarjev v navadne delnice tZERO in aprila zaključila transakcijo ob upoštevanju skrbnosti, pogajanj o zavezujočih pogodbah in regulativni odobritvi. Vlagatelji bi pomagali tudi pri širitvi tZERO v Aziji in drugih regijah sveta ter jih povezali z drugimi ključnimi partnerji iz svojih portfeljev.

Po nedavnem uspešnem zagonu nove tehnologije trgovanja z varnostnimi žetoni tZERO smo navdušeni nad nastajajočimi partnerstvi in ​​poslovnimi priložnostmi pred nami. Več informacij o maloprodajnih in verižnih lastnostih Overstock-a bo objavljenih v našem prihodnjem poročanju o prihodkih za poslovno leto 2018. Pozivam vas, da se nam pridružite in bomo kmalu objavili razpravo o našem poslu. “

Za tiste, ki jih bo zgornja izjava morda presenetila: ne bodite. Ko je pri tej naložbi prišlo do prve zamude, je Patrick Byrne opozoril, da “ne štejte svojih piščancev, preden se izležejo”.

Takrat je izjavil,

»Kljub našim pomislekom (ki jih nedvomno delite) smo se odločili, da GSR-ju damo čas, potreben za vkrcanje tega dodatnega partnerja (za katerega menimo, da bo dejansko zelo dragocen udeleženec v ekosistemu). Poleg tega je GSR v znak zavezanosti našemu partnerstvu s podjetjem tZERO podpisal zadrževalni sporazum, s katerim zagotavlja, da ponudba kobalta s tem podaljšanjem naložbe v GSR ne zamuja. Medtem ko cenimo zavezanost GSR in smo navdušeni nad možnostjo ponudbe kobalta, vam priznavamo naše delničarje, da ne smemo predvidevati prihoda naložbe GSR, dokler ne prispe. “

GSR

Ustanovitelj GSR Capital, Sonny Wu, je podjetje ustanovilo leta 2004. Dejavnosti trenutno temeljijo v Hong Kongu na Kitajskem.

Do danes je GSR izkazal veliko zanimanje za blockchain industrijo na splošno. Kljub temu kolcanju se pričakuje, da bodo še naprej aktivni pri naložbah v verige blokov.

MAKARA Kapital

Makara Capital je bila kot neodvisno podjetje ustanovljena leta 2008. Od takrat je to investicijsko podjetje doživelo velik uspeh z različnimi svetovnimi vozlišči.

Sedež podjetja je v Singapurju, kjer Makara Capital ureja Monetarna uprava Singapurja.

tZERO

Mlado podjetje tZERO je zamisel Patricka Byrnea – ustanovitelja overstock.com. tZERO je pritegnil pozornost mnogih v rastočem sektorju digitalnih vrednostnih papirjev. Do danes so to storili z impresivno izvedbo svojega načrta. Zadnji najpomembnejši mejnik je bil začetek njihove platforme za digitalno trgovanje z vrednostnimi papirji.

V drugih novicah

Če želite izvedeti več o podjetjih in ponudbah, o katerih danes razpravljamo, si oglejte nekaj spodnjih člankov.

GSR Capital se za tokenizacijo kobalta obrne na tZERO

tZERO zaključil distribucijo varnostnega žetona

Patrick Byrne za večjo osredotočenost na izmenjave vrednostnih papirjev tZERO in Digital Securities

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map