Naložbena dejavnost na Japonskem kaže na zanimanje za digitalno listinjenje

Vsi deli se uvrščajo na trg digitalnih vrednostnih papirjev na Japonskem. Tokai Tokyo Financial Holdings, ena največjih tradicionalnih finančnih institucij na Japonskem, hitro napreduje s svojimi načrti za digitalizacijo finančnih storitev, ki jih podjetje ponuja v tradicionalnem smislu.

Nova naložba v podjetje Blockchain podjetja Tokai Tokyo

Po navedbah a Nikkeijevo poročilo, Tokai Tokyo je zaključil novo naložbo v podjetje za razvoj verig blokov Hash Dash Holdings. Tokai Tokyo Financial Holdings bo imel v lasti 33% delnic družbe, ki si prizadeva za integracijo tehnologije veriženja blokov v tradicionalno finančno industrijo. Cilj je omogočiti izdajanje digitalnih vrednostnih papirjev, hkrati pa vlagateljem zagotoviti trgovsko storitev na njihovih mobilnih napravah.

Digitalno listinjenje dobiva paro, saj si več tradicionalnih finančnih institucij upa v prostor digitalnih sredstev. Z negotovostjo, ki se nadaljuje na tradicionalnih trgih, digitalna sredstva vzbujajo zanimanje vlagateljev – in ne le maloprodaja, ampak institucije sprejemajo jasne ukrepe, da bi bile del spremembe paradigme. Prizadevanja Tokai Tokio za izgradnjo digitalne borze vrednostnih papirjev so primer zadnjega podviga na tem področju.

Po poročilu bo platforma Tokai Tokio tokenizirala vrednostne papirje in začela z japonsko nepremičninsko industrijo z načrti za raziskovanje digitalizacije premoženja intelektualne lastnine in korporativnih obveznic.

Poleg Tokai Tokio so drugi delničarji tudi ustanovitelji Hash Dash in ICH X Tech, družbe, ki upravlja iSTOX. S tem podvigom je cilj izdati digitalne vrednostne papirje, ki jih poganja tehnologija veriženja blokov, in jih trgovati na iSTOX, digitalni varnostni borzi s sedežem v Singapurju.

Borza iSTOX ima tudi predhodne tesne vezi s Tokai Tokio, saj je ta šele pred sedmimi meseci novembra 2019 napovedal naložbo v ICH X Tech v višini 4,5 milijona dolarjev..

Kot smo že poročali, je bila digitalna izmenjava iSTOX del programa MAS Fintech Sandbox, ki ga je opravila Monetarna uprava Singapurja, in je bila eden izmed izbranih uspešnih izdelkov. Motivacija naložbe je bila, da so digitalni vrednostni papirji na platformi iSTOX na voljo japonskim vlagateljem; to je mogoče s posredniškimi sposobnostmi Tokai Tokyo Financial Holdings.

Če je bila takrat borza digitalnih vrednostnih papirjev peskovnik, je od takrat postala priznani upravljavec trga z licenco za storitve kapitalskega trga. Drugi vlagatelji v iSTOX so bili Singapurska borza (SGX), državna investicijska družba Temasek Heliconia Capital in Hanwha Asset Management..

Znano je, da so azijske države v ospredju industrije digitalnih sredstev – začenši s prevladujočo prisotnostjo v rudarski industriji, da imajo veliko platform za izmenjavo kriptovalut v različnih državah in prebivalstvo, ki želi eksperimentirati z novimi kriptovalutami..

Japonska podjetja približujejo glavno digitalno listinjenje

V zadnjih nekaj letih tudi japonska podjetja aktivno iščejo možnosti za vstop v prostor digitalnega listinjenja. SBI Holdings že dolgo postavlja naslovnice v industriji s sodelovanjem z Ripple in XRP.

V preteklem letu sta Nomura in Nomura Research Institute ustanovila platformo BOOSTRY, ki se osredotoča na izdajo vrednostnih papirjev in obveznic. Tokenizacijska platforma Securitize je že ustvarila japonsko platformo za naložbe v nepremičnine, ki jo prejemajo številna odmevna japonska investicijska podjetja.

Medtem ko je Tokai Tokyo Financial Holdings skoraj stoletje staro podjetje z globokimi koreninami na tradicionalnih finančnih trgih, se je podjetje odločno prilagodilo spreminjajočim se tržnim razmeram.


Decembra je Tokai Tokyo vložil 500 milijonov jenov (4,7 milijona dolarjev) v Huobi Japonska, priljubljeno kripto borzo z licenco na Japonskem. Da bi uresničili svojo vizijo, da postanejo “napredna finančno integrirana skupina”, je Tokai Tokyo osredotočen na zadovoljevanje potreb potrošnikov z uporabo vodilnih tehnologij iz FinTecha in prostora kriptovalut, v skladu s sporočilo za javnost ob uri.

Nadalje je bilo v sporočilu za javnost navedeno:

Finančno poslovanje, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov, je v zadnjih letih hitro napredovalo z razširitvijo področja uporabe kripto sredstev in ponudbe varnostnih žetonov (STO) po vsem svetu.

Marca je Tokai Tokio postal tudi član Japonskega združenja za varnost žetonov, samoregulativne organizacije za STO.

Namen japonskega finančnega velikana je jasen in zdi se, da si podjetje kot prednostno nalogo prizadeva imeti močno oporo v industriji digitalnega listinjenja..

Na splošno gre za naraven in verjetno potreben napredek, ki ga morajo upoštevati finančne institucije, saj lahko v naslednjem desetletju digitalni vrednostni papirji postanejo prevladujoči finančni produkti, ki jih vlagatelji iščejo..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map