Naravna izbira: Bi lahko stabilniki lahko jedli na kripto trg?

Kljub finančni negotovosti, ki jo predstavlja leta 2020, je burno leto predstavljalo nekaj uspešnega za stabilni trg. Od začetka leta kriptovalute, katerih vrednosti so vezane na obstoječa sredstva, kot sta zlato ali ameriški dolar, beležijo močan tok financiranja, saj se več trgovcev trudi, da bi kupili stabilna sredstva, da ne bi izgubili vrednosti svojega denarja.

Medtem ko so stabilnokovanci postali koristna finančna zaloga, ki obljublja močnejšo zaščito pred motnjami, ki jih ogroža COVID-19 in kasnejše recesije, obstajajo utemeljeni dokazi, da se valute aktivno razvijajo dlje kot njihova vloga kot sredstvo za trgovanje in na njih vedno bolj gledajo kot na a sredstva za prenos vrednosti.

V prihodnjih letih bomo verjetno videli vrsto centralnih bank in velikih korporacij, ki se bodo začele dotikati stabilne krajine, pri čemer so globalni behemoti, kot je Facebook, s svojimi policami že sporočali svojo namero. Projekt Tehtnica. Z velikimi naložbami v stabilne kovance, ki se zdijo neizogibne, kaj bo to pomenilo za manjša, nevezana sredstva kripto sveta, kot je Ripple?

Vzpon in vzpon stabilnih kovancev

Tether vstopil v boj kot prvi stabilcoin na svetu. Začetek leta 2014 je trajal nekaj let, preden je kriptovaluta, podprta z ameriškimi dolarji, začela biti široko sprejeta.

Ko je Bitcoin konec leta 2017 pripravil svoj slavni rally, se je vedno več borz kriptovalut začelo preusmerjati s trgovskih parov fiat valuta na Bitcoin na Tether-to-Bitcoin – s čimer so kripto-le borze lahko gradile na dobičku na tržnem deležu.

Razcvet poznega leta 2017 je odprl vrata za vstop stabilnejših kovancev na trg, pri čemer se je pojavilo nešteto projektov, ki so poskušali posnemati namen in uspeh Tetherja.

V naslednjem letu je prišlo več glavnih igralcev v svet stabilnih kovancev iz Ljubljane USD kovanec, do Paxos in TrueUSD.

Ko je prihod COVID-19 povzročil splošno finančno negotovost, se je tržna kapitalizacija stabilnih kovancev v treh mesecih skupno povečala na več kot 7 milijard USD – s skoraj 6 milijardami dolarjev naložb Tether.

Od pomladi je porast protokolov DeFi povzročil, da so se trgi stabilnih valut napihnili za toliko kot 100 milijonov dolarjev na dan – od začetka leta se je tržna omejitev panoge več kot podvojila.

Poleg tega so novi trendi v zvezi s sprejemanjem stabilcoinov projektov med bankami privedli do večje stopnje sprejetosti med vlagatelji. S sedežem v Liechtensteinu Bank Frick je nedavno objavila da bi podpiral USD Coin – omogočil strankam, da pošiljajo, prejemajo in shranjujejo stablecoin z uporabo svojih bančnih računov.

Meteorski vzpon na trgu stabilnega valuta, skupaj z vedno večjim zanimanjem za tehnologijo veriženja blokov tako s strani bančnih institucij kot velikih podjetij, pomeni, da naj bi se stabilkovanci pojavili kot glavna oblika bančnega kovanca na trgu kriptovalut. Kaj pa bo ta razvoj pomenil za kovance Valovanje in vlagatelji, ki želijo zamenjati svoj delež Bitcoin v Litecoin, na primer, da bi izkoristili hitre transakcije?

Prehranjevanje na kripto trgu

Rippleova formativna leta so prinesla široko razburjenje za tehnologijo veriženja blokov, na kateri je bil zgrajen kovanec XRP.

Plačila z uporabo kovanca naj bi bila hitra in brez zajetnih stroškov obdelave, ki so jih ukazala nekatera zgodnja kripto sredstva. Poudarek kovanca je bil namenjen medbančnim plačilom, vendar je njegov zgodnji uspeh povzročil, da se je Ripple razširil v vodilno kripto plačilno mrežo po vsem svetu..

Na vrhuncu priljubljenosti je bil Ripple lahko dostopen na vodilnih kripto borzah, ki so omogočale enostaven dostop do digitalnih financ, s katerimi je bilo mogoče enostavno trgovati.

Vendar pa je Ripple tudi nevede oblikoval načrt, kako zgraditi uspešen stabilcoin.

Izvajanje stabilcoinov, ki so vezani na različna sredstva, namenjena ohranjanju njihove vrednosti med gospodarskim upadom, medtem ko delujejo na enostavnem transakcijskem okviru z omejenimi provizijami za obdelavo, je postavil številne stabilcoince v neposredno konkurenco Rippleu.

S prihodom drugih stabilcoinov s podporo podjetij, kot je JPM kovanec in Projekt kovancev za poravnavo komunalnih storitev, jasno je, da se stara garda XRP sooča z veliko bitko, da ne bi utihnila zaradi novih začetkov na trgu.

Finančna moč korporativnih stabilcoinov pomeni, da bodo lahko Rippleovi hitri plačilni sistemi kmalu izboljšani z novimi transakcijskimi razvoji.

Vendar pa bo morda nekaj upanja za Ripple zaradi dolgoživosti kovanca na hitro rastočem trgu. Ripple je pomagal pri vkrcanju 300 kupcev v svoji življenjski dobi, in ima večjo stopnjo kripto izkušenj v primerjavi s svojimi konkurenti.

Jasno je, da so stabilnokovanci tu v bližnji prihodnosti in imajo celo potencial za obnovo nacionalnih fiat-valut v običajni uporabi. Ker se tržne zgornje meje eksponentno napihnejo, lahko stara garnitura nezavezanih kriptovalut tvega izgubo, saj več posvojiteljev išče kriktičnost in praktičnost ter dosledne cene.

Za Ripple se pojem tekmovanja za vrnitev svojega mesta kot najprimernejšega kovanca v industriji za transakcije zdi preveč muhast glede na finančno moč teh novih igralcev, ki na trg uvajajo stabilne kovance.

Namesto tega bo nekaj, kar je nekoč veljalo za eno najbolj obetavnih kriptovalut na svetu, moralo izkoristiti svoje izkušnje, da se bo prilagodilo svojim hitrim transakcijskim koreninam. Trg kriptovalut temelji na naravni selekciji, kjer preživijo le najbolj inovativni. V tem neusmiljenem ozračju bodo mnoge pragmatične kriptovalute včeraj morale raziskati nove blokchain dogodke drugje, da bodo ohranile svoj pomen za posvojitelje..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map