Nemčija – licenca za skrbništvo Crypto prejema povratne informacije od bank

Nemška licenca za kripto skrbništvo naj bi podjetjem, ki temeljijo na verigah blokov, omogočila dostop do osnovnih bančnih potreb. Kljub temu se še naprej pojavljajo zgodbe o podjetjih, ki zelo težko pridobivajo bančne storitve, kot je preverjanje računov. Natančnejši pogled razkrije nekatere razloge, zakaj se nemška bančna industrija še vedno zavzema proti sprejetju kripto.

Zmeda, FUD – licenca za skrbništvo kripto

Eden glavnih razlogov, da se nemške banke obotavljajo pri zagotavljanju storitev, povezanih s kripto, se nanaša na pomanjkanje jasnosti v prostoru. Tako kripto podjetja kot institucije imajo negotovosti in pomisleke glede vloge za dovoljenje za kripto skrbništvo. Dokler nemški Zvezni organ za finančni nadzor (BaFin) ne bo razjasnil teh vprašanj, na primer kakšne dejavnosti bi lahko opredelili kot kripto skrbništvo, bodo banke še vedno previdne.

Na primer, pri operacijah kripto izmenjave ni dovolj preglednosti. Banke zanima, kako bi lahko funkcije, kot so obdobja vložkov in zaklepanja, vplivale na skrbniško dovoljenje borze. Trenutno zakon določa, da je vsako kripto podjetje, ki ima dostop do zasebnih ključev stranke, skrbnik.

Licenca za skrbništvo kripto

Poleg tega je marca BaFin izdal smernice navaja, da lahko žetone, ki izvirajo iz ponudb varnostnih žetonov (STO), varuje skrbnik kripto podatkov brez uporabe banke depozitarja. Kmalu zatem so regulatorji izdali dodatne smernice v zvezi z zahtevami glede upravljanja, IT in varnosti za podjetja, povezana s kripto, ki iščejo licenco. Pomembno je, da BaFin navaja, da namerava v bližnji prihodnosti ustvariti več pravil, osredotočenih na operativna tveganja.

Stifling Bank Sodelovanje

Ta pristop, ki ga je treba napovedati, zadostuje, da glavne nemške bančne institucije za zdaj ostanejo ob strani. V resnici so zaenkrat prostor prispevali le tehnološko osredotočeni ponudniki storitev. Banke naslednje generacije, kot so SolarisBank, še naprej počasi širili sektor. Solarisbank je svojo lokacijo v Nemčiji odprla decembra 2019.

Solaris prek domače strani - licenca za skrbništvo Crypto

Solaris prek domače strani – licenca za skrbništvo Crypto

Pomanjkanje bančništva

V nedavnem intervju, Matthias Winter, partner pri Eversheds Sutherland Nemčija, je razpravljal o tem, kako pomanjkanje bančništva resnično zadeva trg. Pojasnil je, da “ni pravnega razloga, zakaj” banke oklevajo s prevzemom kripto strank. Winter je “zmedo” opisal kot glavno oviro, ki jo mora industrija premagati. Poleg tega je spregovoril o tem, kako banke delujejo v prostorih za tveganje in nagrado, odprtje tekočega računa za kripto-podjetje pa jih pusti izpostavljene prihodnjim regulativnim spremembam

Winter je govoril tudi o tem, kako bi spremembe lahko vplivale na trg. Če ali natančneje kdaj BaFin razjasni te neskladnosti, bo na trgu zlata mrzlica. V bistvu bi morale banke pridobiti podjetja za skrbništvo nad kripto, da bi čim hitreje dostopale do tehnologije.

Crypto Storage Deutschland GMBH


Če želite najti primere, kako ta zmeda na trgu povzroča opustošenje v industriji, vam ni treba iskati dlje od Crypto Storage Deutschland GMBH. To podjetje se je resnično borilo, ko so se odločili odpreti podružnico v Nemčiji, da bi izkoristili nove predpise. Direktorji so šli v nič manj kot 15 različnih bank, preden so lahko dobili osnovni tekoči račun.

V razpravi o stiskah je Stijn Vander Straeten, izvršni direktor Crypto Storage AG navedel številne težave, s katerimi se je srečevalo njegovo podjetje. Straeten je opisal scenarij, ko ste proti institucionalni bančni roki. Pojasnil je, da kripto podjetja “ne zaslužijo denarja s prošnjami za preverjanje računov” in kot takšna nikakor niso prednostna naloga.

Rešitev White-Label za banke

Crypto Storage AG priznava potrebo po zaščiti digitalnih sredstev. Podjetje trenutno ponuja belo znamko za banke, ki želijo ponuditi storitve svojim strankam, ne da bi prevzele tveganje, povezano z nastajajočimi trgi.

Nemčija gre naprej – licenca za skrbništvo Crypto

Zdi se, da se nemški regulatorji, čeprav počasi, približujejo digitalizaciji trgov. Vsak dan, ki mine, nakazuje več rasti in razvoja v blokchain sektorju v državi. Upajmo, da bo v prihodnjih mesecih BaFin bankam ponudil podrobnosti, ki jih potrebujejo, da podjetjem omogočijo dostop do osnovnih bančnih potreb. V nasprotnem primeru Nemčija tvega zaostanek v svetovni tekmi za tokenizacijo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map