Razvijanje trendov v omrežjih z žetoni: 2. del

Mara Schmiedt, vodja globalne strategije in poslovnega razvoja, ConsenSys Codefi

To je dvodelni članek. 1. del najdete tukaj.

Povzetek

  • Pojav pooblaščenih delovnih enot predstavlja ključni razvoj za spodbujanje širšega sprejemanja in udeležbe končnih uporabnikov, hkrati pa predstavlja nove izzive za decentralizacijo in distribucijo žetonov v razvijajočem se poglavju upravljanja na verigi.
  • Kot rezultat zgoraj navedenega so strategije razdeljevanja žetonov sorazmerno povečale mehanizme distribucije, usmerjene na uporabo, vključno z dokazi o uporabi in interaktivnimi zračnimi kapljicami.

Trend 3: Novi otroci na bloku

RAZVOJNA VLOGA VCS IN DELEGIRANIH DELOVNIH OSEB

Z naraščanjem Proof-of-Stake, upravljanja v verigi in drugih delovnih funkcij, ki temeljijo na protokolu, omrežja zahtevajo aktivne uporabniške skupine, ki imajo tako strokovno znanje kot tehnične vire, potrebne za zagotavljanje omrežnih storitev in infrastrukture. Hkrati ta produktivna kripto-sredstva predstavljajo nove možnosti nastanka vrednosti za subjekte s kripto-naravnimi poslovnimi modeli, ki igrajo aktivno vlogo pri mrežni udeležbi in sprejemanju.

Po eni strani se tradicionalni podvižni modeli vse bolj razvijajo v kriptorodne hibride. Ponudniki kapitala z dolgoročnimi strategijami imetništva, kot so Multicoin Capital in ConsenSys Labs prepoznajo priložnost za ustvarjanje dodatne alfe s podpiranjem omrežij v svojem portfelju z zagotavljanjem infrastrukture in izvajanjem kripto-domačih operacij. Te enote so edinstveno zasnovane za podporo skupinam, ki gradijo decentralizirane protokole za zagon in mrežne učinke za zagon..

Dobro zasnovani sporazumi in spodbude lahko zagotovijo, da so lahko vsi imetniki žetonov, vključeni v financiranje projektov v zgodnji fazi v življenjskem ciklu protokola, dragoceni podporniki, ki zaslužijo nagrade s svojo lastno in stalno udeležbo in prispevkom k omrežju..

Po drugi strani pa je prišlo do širjenja druge skupine zainteresiranih strani – tako imenovanih „delegiranih delovnih enot“ (glej članek Ben Sparango). Delegirane delovne enote so zainteresirane strani v omrežju, ki jih imetnik žetona izvoli, da v njihovem imenu opravljajo naloge omrežja, kot so vložki in glasovanje.

Predpostavka zaslužka nagrad na produktivnih kripto-sredstvih v zameno za prispevke v omrežje je privlačna, vendar nimajo vsi imetniki žetonov časa, želje ali tehnične sposobnosti, da sami opravijo zahtevane naloge. Tukaj nastopijo pooblaščene delovne enote. Danes delegirane delovne enote, vključno z osebami, ki niso skrbniške (Staked, Stakefish) in skrbniškimi (npr.. Binance, Ponudniki Coinbase, Anchorage) so v veliki meri osredotočeni na zagotavljanje storitev zajemanja tako institucionalnim kot tudi malim strankam. Verjamem, da bodo skrbniki, borze, skladi in neodvisni delegirani delovni subjekti imeli ključno vlogo pri spodbujanju širšega institucionalnega in maloprodajnega sprejemanja produktivnih kripto-sredstev..

Razvijanje trendov v omrežjih z žetoni: 2. del

Vir: PoS Bakerz, 2020

Nedavni razvoj, kot je Katalyst, Nadgradnja protokola Kyber 2020, razkriva vse večjo ustreznost, da bodo delegirani delovni subjekti igrali na področju upravljanja bodisi kot neposredni akterji v postopku glasovanja bodisi tako, da bodo v imenu imetnika ponujali funkcije glasovanja prek pooblaščenca.

Pričakujem nadaljnjo rast in diverzifikacijo delegiranih delovnih enot in drugih ponudnikov storitev, saj se pokrajina Proof-of-Stake še naprej širi in verjamem, da bodo ti subjekti še naprej imeli ključno vlogo pri spodbujanju širšega sprejemanja in zorenja industrije. Raziskovalna študija, ki jo je marca izvedla ConsenSys, je pokazala, da bi skoraj 300 aktivnih imetnikov žetonov 41,4% želelo neposredno sodelovati v upravljanju v verigi, 28,2% pa bi želelo svoj glas prenesti na predstavnika.

Razvijanje trendov v omrežjih z žetoni: 2. del

Vir: ConsenSys Codefi

Pomembno pa je opozoriti, da bi lahko delegirani delovni subjekti, zlasti skrbniki, borze in skladi z velikimi in naraščajočimi dodelitvami žetonov, povzročili centralizacijska tveganja, zlasti ker se sistemi Proof-of-Stake vse bolj razvijajo v upravljanje na verigi..

Trend 4: Razvijanje strategij distribucije žetonov

PRIHODNOST USMERJENIH RAZDELITEV TOKENOV

Kot kažejo podatki o sodelovanju v omrežju, široka distribucija ni dovolj in ključnega pomena je, da distribucija uskladi spodbude med vsemi deležniki v omrežju. Zdrava omrežja imajo reprezentativno in aktivno vključeno mrežo zainteresiranih strani.

Kako so se omenjeni trendi pokazali kot premisleki pri oblikovanju v novejših modelih distribucije žetonov?

Sorazmerno se je povečalo število mehanizmov za distribucijo javnih žetonov, osredotočenih na ciljanje uporabnikov, ki dejavno prispevajo.

Razvijanje trendov v omrežjih z žetoni: 2. del

Vir: Smith & Crown, 2019

Ti so prišli v obliki tako interaktivnih zračnih kapljic, kot sta Livepeer ali Edgeware, kot tudi različne izvedbe dokazilo o uporabi omogočene distribucije žetonov, kot so NuCypher, Solana in SKALE, ki so osredotočene na distribucijo žetonov dejanskim uporabnikom.

Verjamem, da je oblikovanje distribucijskih modelov, ki upoštevajo samoizbrane produktivne napore poleg kapitalskih vložkov pri prodaji ali (psevdo) -naključnem izboru v pasivnem zračnem prostoru, bistvenega pomena za:

  • Povečajte skladnost s predpisi, tako da zagotovite, da se žeton v omrežju uporablja namesto namesto špekulativnega imetja.
  • Filter za udeležence, ki bodo najverjetneje sodelovali v mreži, za odvračilne kratkoročne špekulacije, nestanovitnost cen in damping.
  • Učinkovito zaženite omrežje ob zagonu, hkrati pa zgodnjim uporabnikom omogočite, da se seznanijo z omrežjem in si prislužijo nagrade, ki temeljijo na žetonih..

Zaključek

S tehničnim zorenjem omrežij, ki jih poganja žeton, zlasti v kontekstu naraščajočega sprejetja Proof-of-Stake, industrija pušča svoja mladostna, divja zahodna leta, ko vstopa v poglavje “dejanske” uporabe in uporabnosti.

Poglavje uporabe ustvarja tudi novo okno priložnosti za zainteresirane strani s kripto-naravnimi poslovnimi modeli, vključno z VC-ji in delegiranimi delovnimi enotami, ki igrajo ključno vlogo pri sprejemanju in zorenju produktivnih kripto-sredstev in decentraliziranih omrežij, katerih del so. od.

Čeprav še vedno primanjkuje formalnih regulativnih smernic glede načrta za lansiranje skladnih žetonov, menim, da nastajajoči diskurz, nastavitev najboljše prakse v industriji in vedno večja osredotočenost na distribucijo žetonov, ki je usmerjena na uporabo, je korak v pravo smer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map