Saum Noursalehi, izvršni direktor tZERO – Intervju Series

Saum Noursalehi je izvršni direktor podjetja tZERO, izmenjava varnostnih žetonov, ki lahko moti celoten prostor digitalnih vrednostnih papirjev. Prej je bil na tem položaju Saum predsednik Presežek.

Preden ste postali predsednik uprave tZERO, ste bili predsednik Overstocka, vodilni v elektronskem poslovanju in eno prvih podjetij Fortune 500, ki je sprejelo Bitcoin. Kdaj ste prvič slišali za Bitcoin in kakšen je bil vaš začetni vtis o tej tehnologiji?

Za Bitcoin sem prvič slišal leta 2013 na večerji in me je tehnologija navdušila. Pravzaprav nisem vlagal v bitcoin šele leta 2014, ko sem začel več o tem, potem ko je Overstock podpisal dogovor z Coinbase, da ga sprejme kot plačilno možnost.

Ali nam lahko sporočite, kako ste postali predsednik Overstocka in predsednik uprave tZERO?

Skoraj 14 let sem delal v podjetju Overstock in zasedal številne vodstvene položaje v različnih funkcijah v podjetju, vključno s tehnologijo, razvojem izdelkov, R&D in trženje, če naštejemo le nekaj. Po študiju računalništva na fakulteti me je vedno zanimala tehnologija, zlasti umetna inteligenca in tehnologija veriženja blokov. Ko se je pojavila priložnost, da postanem predsednik uprave tZERO, je nisem mogel zamuditi. Moj čas v Overstocku mi je omogočil globoko razumevanje razvoja izdelkov, vodenja in tega, kar je potrebno za vodenje podjetja, ki je gojilo mojo profesionalno identiteto kot voditelja, usmerjenega v izdelke. Kot višji vodja javnega podjetja sem bil globoko izpostavljen kapitalskim trgom in priložnostim za preoblikovanje sedanjega ekosistema. Verjamem, da mi je ta izkušnja in zanimanje za inovativno tehnologijo omogočilo, da sem brez prevelikih težav prestopil na trg kapitalskih trgov, ki temelji na blockchainu.

Patrick Byrne je pred kratkim ponudil odstop z mesta izvršnega direktorja podjetja Overstock. Kako bo to vplivalo na tZERO in njegovo matično družbo Medici Ventures?

Kot sem rekel v svojem nedavnem pismu vlagateljem, sem bil žalosten, ko sem odšel Patricka. Je ustanovitelj teh organizacij, vendar njegov odstop ni vplival na vsakodnevno poslovanje tZERO in Medici Ventures niti na izvajanje naših načrtov. Jonathan Johnson, ki je še naprej predsednik uprave tZERO in predsednik Medici Ventures, prevzel vlogo začasnega izvršnega direktorja podjetja Overstock. Jonathan je odličen vodja in prvak za verigo blokov in njegov potencial, ki prispeva k evoluciji številnih ekosistemov, zlasti njegove uporabe na kapitalskih trgih s pomočjo tZERO. Jonathan in odbori Overstock / Medici se zavzemajo za tZERO in naš dolgoročni uspeh.

Julija je bila objavljena digitalna prednostna dividenda OSTKO. Ali lahko razložite utemeljitev tega in kako bo pripomogel k vkrcanju novih strank na tZERO?

Julija je Overstock objavil namero, da bo svojim delničarjem izdal dividendo v obliki novih delnic OSTKO, preferencialnih delnic Digital Voting Series A-1. Številne delnice OSTKO trenutno trgujejo izključno na PRO Securities ATS, ki ga upravlja hčerinska družba tZERO v popolni lasti, Overstock pa pričakuje, da bodo tudi nove dividendne delnice trgovale na PRO Securities ATS. Dividenda se bo izplačala v razmerju 1:10, kar pomeni, da bo ena delnica serije A-1 izdana za vsakih deset delnic navadne delnice, serije A-1 ali volilne delnice prednostne delnice serije B, ki jo imajo vsi imetniki takšnih delnic. na datum zapisa.

Ta dividenda bi lahko uvedla več deset tisoč delničarjev družbe Overstock v sistem PRO Securities ATS. Poleg tega je zbudilo zanimanje številnih posrednikov, ki bi želeli trgovati s takšnimi vrednostnimi papirji, kar bo posledično predstavilo vse njihove stranke na naši platformi. Ena naših ključnih prednostnih nalog je predstaviti več vlagateljev na platformi, kar bi moralo služiti kot katalizator za povečanje likvidnosti. Dividenda je trenutno v postopku registracije SEC, Overstock pa aktivno sodeluje z regulativnimi organi.

Ravencoin je bila tretja kriptovaluta, dodana v aplikacijo tZERO. Zakaj Ravencoin?

Ravencoin je ena najhitreje rastočih kriptovalut. Poleg tega je Ravencoin filozofsko usklajen s tZERO, saj olajša digitalizacijo sredstev in njihovo prosto trgovanje. Tehnologija Ravencoin omogoča enostavno izdajo in prenos v verigo katerega koli digitalnega sredstva, vključno z varnostnimi žetoni, zaradi česar je podpora za kriptovaluto RVN naravno primerna za aplikacijo tZERO Crypto.

Dodajanje varnostnih žetonov, kot sta BCAP in SPiCE na tZERO, bi pospešilo sprejetje celotnega ekosistema digitalnih vrednostnih papirjev. Ali je predviden datum, ko bo v tZERO dodano več žetonov?

PRO Securities trenutno izvaja skrbni pregled varnostnih žetonov, ki uporabljajo protokol DS Securitize, in navdušeni smo nad tem potencialom, da ponudimo nova sredstva, kar bo posledično privabilo nove vlagatelje. Prizadevamo si, da bi do konca leta trgovali z dodatnimi žetoni.

Želite začeti prvo regulirano borzo žetonov nacionalne varnosti z Box Digital Markets nekje leta 2020. Ali lahko z nami delite nekaj podrobnosti o tem partnerstvu in kako koristi tZERO?

Še naprej sodelujemo s svojimi partnerji pri BOX Digital Markets (BOX) pri uvajanju prve regulirane borze državnih varnostnih žetonov prek našega skupnega podjetja, Bostonske borze žetonov (BSTX), leta 2020. Z izkušnjami BOX-a pri gradnji in upravljanju sofisticiranih vrednostnih papirjev exchange in tZERO-jeva vodilna tehnologija veriženja blokov, združili smo skupno znanje naših organizacij, da bi bistveno izboljšali trg digitalnih vrednostnih papirjev. Še naprej napredujemo in si skupaj prizadevamo za vzpostavitev tehnične in regulativne strukture, ki bo vzpostavljena pred začetkom izmenjave.

Kje predvidevate digitalne vrednostne papirje čez pet do deset let in vlogo tZERO pri tem?

V petih do desetih letih pričakujem, da se bodo kapitalski trgi razvili v ekosistem, ki temelji na blockchainu, kjer bodo tokenizirani ne le lastniški vrednostni papirji in fiksni dohodek na Wall Streetu, temveč tudi druga netradicionalna sredstva, kot so nepremičnine, film, umetnost, športne ekipe, športniki ali kaj drugega vrednega. Tehnologija Blockchain ima velik potencial za povečanje preglednosti, zmanjšanje stroškov trenja, izboljšanje skladnosti s predpisi in reformo vloge tradicionalnih udeležencev na trgu. Povprečni mali vlagatelj bo imel dostop do vrst sredstev, ki so bila prej rezervirana samo za bogate ali povezane. Vidim, da tZERO vodi prizadevanja za zagotavljanje platforme za naslednjo generacijo trgovanja s sredstvi.

Ali želite še kaj povedati o tZERO ali Medici Ventures?

Medici Ventures se zavzema za napredovanje podjetij, ki se osredotočajo na tehnologijo veriženja blokov, tZERO pa je kronski dragulj svetovnega podjetja podjetja Medici Ventures. Pri tZERO si še naprej prizadevamo za uresničitev naše vizije ustvarjanja robustnega ekosistema, ki ga poganja tehnologija veriženja blokov, za vlagatelje, ki imajo prostore za nakup in prodajo digitalnih sredstev (PRO Securities ATS, tZERO’s Crypto App in, ko je enkrat ustanovljen, BSTX), ki vključuje tehnologijo. tokeniziranje premoženja (tehnologija protokola tokenizacije tZERO) in vzpostavljanje neposrednih odnosov s strankami (pod pogojem, da bo naša hčerinska družba v popolni lasti odobrena kot maloprodajni posrednik).

Hvala za ta odličen intervju.

Kdor želi izvedeti več, lahko obišče tZERO ali naš seznam podjetij tZERO. Lahko tudi sledite Saum Noursalehi na Twitterju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map