Se bo tehtnica kot podpora zmanjšala, ali bo tehtnica plamenila?

Tehtnica: pestijo ga strah in jeza

Ob prvi objavi sta hčerinska družba Facebook Calibra in njen digitalni žeton Libra opozorili na svetlo prihodnost digitalnih sredstev.

Od takrat pa Calibra in dva predlagana žetona nista srečala nič drugega kot strah in sovražnost – večina tega je upravičena.

Kljub tožbi in vse manjši podpori tisti, ki stojijo za projekt, ostajajo odločni, da bodo uspeli. Čeprav se to na prvi pogled zdi neumno, je pomembno, da se spomnite moči, ki jo ima podjetje, ki organizira celoten podvig. Če sem odkrit, ima Facebook finančno sposobnost in vpliv, da se to zgodi sam.

Izguba podpore

Kot smo že navedli, sta Facebook in njuna hčerinska družba Calibra od objave projekta doživela burnih nekaj mesecev. Kot rezultat nenehnega nadzora vladnih uradnikov po vsem svetu nad projektom smo zdaj videli, da se je vsaj 6 glavnih podpornikov projekta umaknilo.

Sledi nekaj izjav, ki so jih nekateri, ki so se umikali od projekta, izdali novicam, kot so CoinDesk, Financial Times in še več..

 • PayPal
 • »Še vedno podpiramo težnje tehtnic in se veselimo nadaljnjega dialoga o načinih skupnega sodelovanja v prihodnosti. Facebook je bil dolgoletni in cenjeni strateški partner PayPala in še naprej bomo sodelovali s Facebookom in ga podpirali v različnih zmogljivostih. «
 • MasterCard
  • “MasterCard se je odločil, da trenutno ne bo član združenja tehtnic. Še vedno se osredotočamo na svojo strategijo in lastna pomembna prizadevanja, da omogočimo finančno vključenost po vsem svetu. Verjamemo, da imajo takšne pobude potencialne koristi in bomo še naprej spremljali prizadevanja tehtnic. “
  • Visa
   • »Visa se je trenutno odločila, da se ne bo pridružila združenju tehtnic. Nadaljevali bomo z ocenjevanjem, našo končno odločitev pa bodo določali številni dejavniki, vključno s sposobnostjo združenja, da v celoti izpolni vsa potrebna regulativna pričakovanja … Nadaljnje zanimanje podjetja Visa za tehtnico izhaja iz našega prepričanja, da bi lahko dobro regulirane mreže, ki temeljijo na verigah blokov, razširile vrednost varnih digitalnih plačil večjemu številu ljudi in krajev, zlasti na trgih v vzponu in v razvoju. “
   • Črta
    • »Stripe podpira projekte, katerih cilj je spletno poslovanje narediti bolj dostopno ljudem po vsem svetu. Tehtnica ima ta potencial. Pozorno bomo spremljali njegov napredek in kasneje ostali odprti za sodelovanje z Združenjem tehtnic. “
    • EBay
     • »Zelo spoštujemo vizijo združenja tehtnic; eBay pa se je odločil, da ne bo nadaljeval kot ustanovni član … tokrat smo osredotočeni na uvajanje izkušenj eBaya z upravljanimi plačili za naše stranke. “
     • Kljub izgubi teh velikih igralcev Calibra še naprej podpira množica drugih, kot so Coinbase, Uber, Spotify in drugi. Ali bodo te družbe in druge sledile zgledu in zapustile ladjo?

      Kršitev blagovne znamke

      Pred kratkim je napovedano nadaljnje zapletanje razmer okoli Calibre in njenih dveh žetonov tožba proti podjetju.

      Current, ponudnik finančnih storitev s sedežem v New Yorku, je vložil tožbo zaradi kršitve blagovne znamke. Natančneje, družba verjame, da je Facebook kopiral njihovo blagovno znamko in jo uporabil za svoje namene. Naslednje slike prikazujejo ikone, ki jih uporablja vsako podjetje, pri čemer so očitne podobnosti očitne.

      Se bo tehtnica kot podpora zmanjšala, ali bo tehtnica plamenila?

      Čeprav je ta položaj še v zgodnjih dneh, ne bo naredil ničesar, ampak zapletel že tako zapleteno situacijo. Čas bo pokazal, kakšen učinek ima ta potencialna kršitev blagovne znamke na splošno sposobnost preživetja Calibre.

      Kalibra

      Podružnica Facebooka Calibra je bila ustanovljena leta 2019. Ta projekt je bil zasnovan kot digitalna denarnica za podporo Libra stablecoin kot morebitni globalni valuti.

      Za podrobnejši vpogled v projekt in dva žetona, na katerih temelji, si preberite naslednji članek.

      Calibra – izdelek Facebooka, zgrajen na dveh žetonih

      V drugih novicah

      V zadnjih nekaj mesecih smo obravnavali več dogodkov, ki se nanašajo na Calibro in njihove žetone. Tako bomo nadaljevali, ko se bodo razmere zapletle. Za zdaj je tu kratek pogled na napredovanje sprejemanja v projektu.

      SEC Glej Pritisk za označevanje tehtnic kot varnostnih žetonov

      Oblasti tehtajo na Facebooku in njihovi Stablecoin, Libra

      Ali bo podružnica Facebooka, Calibra, ugledala luč sveta?

      Mike Owergreen Administrator
      Sorry! The Author has not filled his profile.
      follow me
      Like this post? Please share to your friends:
      map