Sektor digitalnih vrednostnih papirjev se še naprej razvija, saj žarometi sijejo kriptovalute

Pozneje so v središču pozornosti kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum, Litecoin in podobno – in to z dobrim razlogom. Ta sredstva se ponašajo s potencialom, da spremenijo način poslovanja in hrambe vrednosti, institucije pa jo začenjajo zavedati. Čeprav se je to dogajalo, se je razvoj sektorja digitalnih vrednostnih papirjev nadaljeval.

Sledi nekaj nedavnih primerov napredka v sektorju, ki daje vpogled v prihodnost razreda premoženja, obremenjenega s potencialom.

Namenske ponudbe

Ker je ICO zelo za nami, različna podjetja zdaj usmerjajo svoja prizadevanja v olajšanje ponudbe digitalnih vrednostnih papirjev (včasih imenovane tudi ponudbe varnostnih žetonov). To se doseže z izdajo nadgrajenih verig blokov z novimi zmožnostmi za podporo takim žetonom.

Dva primera tega prihajata iz nosilcev industrije, ki že leta prevladujejo vzpone in padce – Stratis in NEM.

Stratis – STRAX

Po letih uporabe svojih žetonov STRAT jih je STRAX pred kratkim izpodrinil, ko je britanski Stratis razvil in lansiral novo istoimensko verigo blokov. Del te odločitve je bil prilagoditi se spreminjajoči se panogi, ki se je manj osredotočala na pretekle mednarodne organizacije ICO in bolj na DeFi in nove načine reguliranega zbiranja sredstev, kot so digitalni vrednostni papirji.

Kmalu po uvedbi STRAX-a je podjetje ostalo pri svojem načrtu in napovedalo novo platformo STO, zgrajeno za delovanje na novi verigi blokov.

Podjetje države, “Stratis se vse preveč zaveda prednosti, povezanih z množičnim financiranjem na podlagi verige blokov, zlasti STO in moči digitalizacije nezamenljivih sredstev … Stratis je zgradil in vključil funkcije, potrebne za odobritev regulatornih organov v ZDA prek svojih partnerjev “napredek s Komisijo za vrednostne papirje in borzo.”

Kliknite, če želite izvedeti več o tej platformi STO in njeni izvorni kodi TUKAJ.

NEM – simbol

Čeprav je bil novi blok Symbol s strani NEM napovedan prej kot STRAX, je pri zagonu nekoliko zaostal. Tistim, ki pričakujejo Symbol in njegove nove funkcije, ni treba čakati dlje, saj je lansiranje glavne mreže predvideno za 14. januar 2021.

Blok veriga Symbol je bil zgrajen posebej za podjetja, pri čemer so bile podprte naslednje funkcije.

  • Hibridna veriga (lahko je javna ali zasebna)
  • Zamenjave med verigami (vključno z ETH, BTC in drugimi)
  • Vgrajene multi sig pametne pogodbe
  • Podporo na ravni protokola za digitalne vrednostne papirje

Po zagonu je Symbol predviden za takojšnjo uvedbo, partnerstvo med Wave Financial in NEM pa je bilo že objavljeno. To bo omogočilo izdajo digitalnih vrednostnih papirjev, ki predstavljajo lastništvo v Kentucky Whisky Fund na Symbol.

Za obstoječe imetnike XEM, ki verjamejo v potencial simbola, lahko sodelujejo v airdropu na osnovi 1: 1 za prihajajoče žetone XYM. Če želite izvedeti več o tem, kako se udeležiti tega dogodka, kliknite TUKAJ.

Simbol iz NEM – Uvod blagovne znamkeSimbol iz NEM - Uvod blagovne znamke

Oglejte si ta video na YouTubu

Atlas One Digital Securities

Kljub temu, da nekatera podjetja izginjajo iz tega sektorja, še vedno obstajajo tisti, ki iščejo piko na i digitalnih vrednostnih papirjev. Tak primer je Atlas One s sedežem v Britanski Kolumbiji – podjetje FinTech, ki se osredotoča na oskrbo kapitalskih trgov z uporabo digitalnih vrednostnih papirjev.

Ko se podjetje pripravlja na svoj začetek, se je pred kratkim napovedal da mu je kanadska uprava za vrednostne papirje (CSA) podelila status „Izvzeti trgovec na trgu“.  S tem statusom Atlas One omogoča večjo prilagodljivost pri svojem poslovanju, saj lahko zdaj prodaja vrednostne papirje brez prospekta.

Atlas One Digital Securities – Zasebni trgi kapitala, ki jih poganja tehnologijaAtlas One Digital Securities - Zasebni trgi kapitala, ki jih poganja tehnologija

Oglejte si ta video na YouTubu

Archax

Kot ena izmed najbolj pričakovanih borz digitalnih vrednostnih papirjev je Archax še naprej trdo delal, ko se je lansiral. To delo ne vključuje le zaokroževanja svoje ekipe, temveč tudi razvijanje pobud za napredovanje do izdajateljev, ko bo njegova platforma zaživela.

A nedavni primer pobude za napredno razmišljanje, ki jo bo Archax uporabil ob uvedbi, je partnerstvo z MOSS – vodilno digitalno platformo za izravnavo ogljika.

Predsednik uprave podjetja Archax, Graham Rodford, pravi: »Archax je digitalna avtohtona borza, ki je bila vseskozi zgrajena z načeli trajnosti in vključenosti ESG. Želimo si ne le izravnati lastno porabo ogljika, temveč tudi izmeriti oceno ESG vseh izdaj, ki so sprejete v našo borzo, in jim omogočiti enostaven dostop do trgovanja z ogljikovimi žetoni, da bi izravnali tudi svojo porabo ogljika. Zelo smo veseli, da sodelujemo z MOSS, da bi to olajšali, in se veselimo, da bodo njihovi ogljikovi žetoni trgovali na našem reguliranem trgu. “

V nadaljevanju bo operacije v Archaxu nadzoroval Richard Spade. Začinjeni direktor je bil nedavno podeljena vlogo vodje operacij v Archaxu in skuša izkoristiti svoje izkušnje za zagotovitev uspešnega zagona platforme.

ArchaxArchax

Oglejte si ta video na YouTubu

Neufund

Ena prvih platform, ki je na svoji platformi uspešno gostila več ponudb digitalnih vrednostnih papirjev, je bila nihče drug kot Neufund. Kot takšna je bila pred meseci žalostna, ko je izbruhnila novica, da se platforma v bistvu ukinja, je podpora digitalnim vrednostnim papirjem zaradi uveljavitve novih regulativnih zahtev v Evropi.

Na srečo so novi in ​​obstoječi vlagatelji priskočili na pomoč Neufundu s svežimi naložbami v višini 4 milijone EUR. Vključeni so bili tudi tisti, ki so sodelovali v tem krogu,

  • Atlantski laboratoriji
  • Udo Schloemer
  • Freigeist Capital
  • Dario Suter

Neufund navaja, da je njegov novi cilj ponovno vzpostaviti steber znotraj digitalnih vrednostnih papirjev, ki se bo začel s pridobitvijo ustrezne finančne licence za napredek. Poleg tega namerava Neufund prenoviti svoje storitve, tako da bo vključeval bolj “človeški” element, namesto da bi si prizadeval za povsem avtomatizirano platformo. Njegov namen je biti veliko bolj prijazen do uporabnika v upanju, da bi pritegnili novo podjetje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map