Sia – porazdeljeno shranjevanje v oblaku

Kdo je Sia?

Nebule, ki so jih lansirale leta 2015, Sia je namenjen ponovni iznajdbi shrambe v oblaku. S sedežem v Bostonu jih financirajo podjetja, kot so Raptors Group, Fenbushi Capital, First Star Ventures in INBlockchain.

Sia v celoti verjame v verigo blokov in uporablja kombinirano strukturo kovancev, da bi dosegla svoj cilj, da postanejo “hrbtna plast interneta.

V čem je problem?

Ljudje smo digitalni kopiči. Dnevno ustvarimo več kot 2,5 kvintiljona bajtov podatkov – in to število narašča. To kopičenje podatkov predstavlja glavno težavo, ko se mu zastavi vprašanje, “kje jih hranimo?”

Medtem ko nam nova tehnologija omogoča, da v svojih žepih nosimo terabajte podatkov, so številni posamezniki in podjetja v celoti odvisni od shranjevanja v oblaku. Na žalost je shranjevanje v oblaku drago prizadevanje. Strežniške farme, ki so potrebne za delovanje takšnih storitev, so zelo intenzivne in zahtevajo nenehno vzdrževanje.

Sia - porazdeljeno shranjevanje v oblaku

Platforma za zbiranje podatkov DOMO podrobno opisuje naše ustvarjalne navade.

Čeprav ljudje morda verjamejo, da je shranjevanje v oblaku poceni, ker obstajajo podjetja, ki jih ponujajo brezplačno, potrošniki še vedno plačujejo na posreden način. To je lahko posledica povečanih oglasov, napihnjenih pristojbin za druge storitve itd.

Poleg tega je verjetno največja skrb naših trenutnih rešitev za shranjevanje cenzura. Pri uporabi shrambe v oblaku imajo gostiteljski strežniki pogosto možnost filtriranja, ocenjevanja, poročanja ali cenzuriranja informacij.

V dobi, ko redno prihaja do kršitev zasebnosti in so ljudje izpostavljeni filtriranim medijem, je treba predstaviti rešitev.

Kako bo to rešila Sia?

Ekipa v Sia želi rešiti vse probleme, ki smo jih pravkar obravnavali. Zavedajo se, da to ni rešitev čez noč, in razumejo, da je njihov glavni cilj postati hrbtenica interneta za shranjevanje dolgoročen cilj.

Da bi to dosegla, Sia združuje shranjevanje v oblaku s tehnologijo veriženja blokov. S tem lahko ustvarijo decentralizirano omrežje za shranjevanje v oblaku. Namesto da bi se zanašalo na centralizirano shrambeno točko, kot je strežniška kmetija, bo podjetje uporabljalo verigo blokov, da bi se zanašalo na neizkoriščen prostor na trdem disku različnih naprav. To pomeni, da se 50 gigabajtov podatkov, ki na vašem mobilnem telefonu ostanejo neuporabljeni, lahko uporablja skupaj z milijoni drugih naprav za oblikovanje omrežja v oblaku. Čeprav bo celoten postopek dosežen z uporabo pametnih pogodb, se je SIA obrnila na strukturo z več žetoni, da bi privabila udeležence v njihovi mreži.

Žetoni

  • SiaCoins – prvi njihov žeton je znan kot SiaCoin. To je uporabniški žeton, ki se uporablja kot valuta znotraj platforme. Uporabljal se bo za nagrajevanje tistih, ki si izposodijo svoj neuporabljeni prostor na trdem disku, in potreben za tiste, ki hranijo svoje podatke v omrežju.
  • SiaFunds – to so varnostni žeton. To pomeni, da vsak žeton predstavlja en lastniški delež v podjetju. Vsakič, ko uporabnik s sistemom SiaCoins kupi prostor za shranjevanje v omrežju, se zaračuna provizija za transakcijo. Te provizije se delijo med imetnike žetonov in predstavljajo 3,9% pogodbene porabe.

Z uporabo metode, kot je ta, se ekipa v SIA lahko izogne ​​gradnji in vzdrževanju dragih strežniških kmetij. Še pomembneje je, da je obravnavano vprašanje cenzure. Ker je omrežje decentralizirana storitev, pri čemer nobena stranka ne nadzoruje pretoka informacij, so uporabniki lahko prepričani, da jih na noben način ne vohunijo ali manipulirajo.

Ekipa?

David Vorick – izvršni direktor, soustanovitelj in glavni razvijalec

Luke Champine – soustanovitelj in glavni razvijalec

Chris Shinerral – glavni razvijalec

Zach Herbert – podpredsednik operacij

Steve Funk – vodja podpore

Kaj je naslednje?

SIA je uspešno ponudila ponudbo varnostnih žetonov aprila 2018. Organizirana je bila kot spremenjena nizozemska dražba. Med dražbo je bilo vlagateljem prodanih 750 žetonov SiaFund.

Zdaj, ko je bila ta prodaja izvedena, je podjetje nabavilo sredstva za nadaljevanje poti. Družba načrtuje nadaljnji razvoj, da bi postala cilj rešitve za internetno hrbtenico.

Kot vsak varnostni žeton je tudi tu velika likvidnost, povezana z digitalnimi sredstvi. Poiščite te žetone, da se boste v prihodnosti pojavili na platformah za trgovanje z vrednostnimi papirji.

Tedenske posodobitve najdete na SiaTV.

Če želite izvedeti podrobnosti o projektu, si oglejte našo stran Sia Token Listing.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map