Swiss Digital Bank se ukvarja s tokenizacijo sredstev za popolnoma skladne institucije

Tokenizacija dejanskih sredstev v Švici

Tokenzacija premoženja je prostor, kjer se tradicionalna sredstva in digitalni žetoni prestrežejo, da izdajateljem omogočajo gradnjo popolnoma novih finančnih produktov, vlagatelji pa na nove načine.

Tudi če imamo še nekaj poti, je bil na področju digitalnega premoženja dosežen velik napredek, ki omogoča tokenizacijo resničnih sredstev. Priča temu je tudi nedavna napoved iz SEBA, švicarski regulirani bančni subjekt.

Digitalna banka, ki je bila ustanovljena z namenom približati tradicionalne finance in digitalna sredstva, je zdaj sporočila, da vstopa v prostor za tokenizacijo sredstev. V zvezi s tem želi SEBA razviti inovativne rešitve, kjer lahko njihove stranke izdajajo in upravljajo finančno premoženje na več protokolih blockchain in jih olajšajo vlagateljem.

Digitalni banki digitalna sredstva niso tuja, saj že ponujajo vrsto storitev, od digitalnega skrbništva do trgovanja, transakcijskega bančništva in posojanja s kripto zavarovanjem.

SEBA kot regulirana oseba sledi popolnoma skladni poti, da bi ciljala na velike institucije. Švicarska finančna institucija želi sodelovati z bankami, poklicnimi vlagatelji, družinskimi pisarnami, upravljavci premoženja in drugimi blockchain podjetji.

Kot tak vhod banke v prostor spremlja partnerstvo z Digital Asset Shared Ledger (DASL), ki temelji na podjetniški verigi Corda.

SEBA v sodelovanju z likvidnostnim omrežjem DASL

Banka bo uporabila knjigo v skupni rabi digitalnih sredstev (DASL) za razširitev svojih storitev, ki so likvidnostno omrežje za digitalna sredstva. DASL olajša prenos digitalnih sredstev prek javnega omrežja Corda, ki je enakovredno omrežje vozlišč DLT in omogoča interoperabilnost v več sistemih, aplikacijah in procesih..

Posledično bo to partnerstvo SEBA omogočilo institucionalnim strankam, da izdajajo in vlagajo v digitalne vrednostne papirje, ki predstavljajo finančne instrumente v mreži Corda..

Ponudba vrednostnih papirjev DASL vključuje več zmogljivosti, vključno z izdajo, upravljanjem portfelja, servisiranjem premoženja, obračunom in poravnavo – vse to poganja tehnologija porazdeljene knjige (DLT). Poleg tega so zmogljivosti omrežja DASL v celoti skladne s predpisi o vrednostnih papirjih.

Banka že ima več storitev za svoje stranke, ki se nanašajo na digitalna sredstva, tokenizacija sredstev pa bo na voljo kot dopolnilo produktu skrbništva, upravljanja premoženja in trgovanja s SEBA.

Kot del ponudbe tokenizacije premoženja bodo stranke po opisu SEBA lahko tokenizirale fiat in plemenite kovine, nadomestna sredstva, kot so nepremičnine in surovine, ter raziskovati tokenizirane ekosisteme podjetij z izdelki (kot uporabni žetoni) in izvajati varnostni žeton ponudbe.

SEBA bo ustvaril denarnico za vkrcane skrbniške stranke, izdal digitalne vrednostne papirje in jih razdelil upravljanju premoženja in drugim vlagateljem. SEBA se v sodelovanju z DASL zanaša na izkušnje ekipe pri gradnji kritične infrastrukture za finančne institucije.

Partnerstvo za nadaljnji razvoj

Čeprav je partnerstvo še v začetni fazi, lahko sčasoma prinese nadaljnjo proizvodnjo izdelkov in ustvarjanje likvidnosti, kjer bo DASL podpiral strategijo banke SEBA, da bo partner institucijam.

Matthew Alexander, vodja tokenizacije pri banki SEBA, pojasnjuje, kako pomembno je zgraditi zaupanja vredno platformo za sprejemanje listinjenja digitalnih sredstev:

»Široko sprejemanje digitalnih sredstev in vrednostnih papirjev s strani institucij zahteva mesta, kjer lahko zaupate za distribucijo ter za sekundarno trgovanje in likvidnost. DASL zagotavlja SEBA takojšnjo in varno platformo za našo paleto izdelkov Digital Securities. Veselimo se združitve svojih moči z močmi DASL za nadaljnje izboljšanje rešitev in storitev za naše stranke. “

“Z veseljem sodelujemo s SEBA Bank in jih z DASL pripeljemo v javno mrežo Corda. DASL zagotavlja pospeševalnik digitalnih kapitalskih trgov za institucionalne stranke SEBA.” je izjavil Richard Crook, ustanovitelj DASL.

V zadnjih dveh letih je SEBA dosegla pomemben napredek na področju digitalnih sredstev. Švicarski kriptobanki je uspelo svoje izdelke in storitve znatno razširiti na institucionalni trg. V začetku letošnjega leta je SEBA šest mesecev po prejetju bančne licence avgusta 2019 zbrala tudi 100 milijonov dolarjev financiranja.

Odpiranje vrat za tokenizacijo sredstev institucijam je eden ključnih vidikov širokega sprejemanja digitalnih sredstev v velikem obsegu. Ko lahko institucije, ki sledijo strogim skladnim ukrepom, izdajajo, upravljajo in trgujejo z vrednostnimi papirji digitalnih sredstev, bi lahko odprle vrata za zanimanje najrazličnejših vlagateljev v svetovnem merilu. To bi lahko bila kritična točka, ki bi začela prehod s tradicionalnega listinjenja sredstev na povsem digitalno.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map