Vlaganje v tZERO – vse, kar morate vedeti

tZERO je a sekundarni trg in blockchain ekosistem, ki se osredotoča predvsem na tradicionalno nelikvidne naložbe. Te naložbe, kot je zasebni kapital v velikih zasebnih podjetjih ali poslovne nepremičnine, vlagateljem nudijo omejene možnosti za sekundarno likvidnost.

Tudi ko vlagatelj najde sekundarno platformo za trgovanje, je postopek zelo počasen in drag. Poleg tega ta vrsta naložb nima preglednosti v primerjavi s tradicionalnimi naložbami v vrednostne papirje. Ti razlogi so vlagateljem pustili pomanjkanje zaupanja na trg. tZERO si skuša povrniti to zaupanje z odprtim pristopom, ki temelji na verigi verig, ki postavlja potrebe vlagateljev na prvo mesto.

Po besedah ​​ustanovitelja podjetja in nekdanjega izvršnega direktorja, Patrick Byrne, cilj tZERO je bil uporabnikom omogočiti, da se ne zanašajo več na tradicionalne institucionalne tržne strukture. Namesto tega si je zamislil novo vrsto trgovalne platforme, ki temelji na kriptografsko zaščitenih, decentraliziranih knjigah, ki zagotavljajo večjo celovitost trga.

Manj likvidnosti na trgu

Zasebna likvidnost je še en trg, ki ga lahko tZERO spremeni v revolucijo. Danes jih je pol manj javna podjetja kot leta 2000. Podjetja še naprej ostajajo zasebna in se osredotočajo na kampanje zbiranja sredstev, ki so izključno za akreditirane vlagatelje. Akreditirani vlagatelji so vlagatelji z več kot milijonom ameriških dolarjev likvidnih sredstev. Ti dogodki, znani kot zasebni krogi financiranja serije A, so za večino vlagateljev prepovedani.

tZERO je idealen dodatek k industriji, saj trgu ponuja enostaven način za označevanje in trgovanje z visokokakovostnimi vrednostnimi papirji v različnih panogah. 

. Na ta način je tZERO začel s prizadevanji za večjo učinkovitost in preglednost kapitalskih trgov s svojo trgovsko platformo naslednje generacije.

Kako deluje tZERO ATS

tZERO ATS je vodilni alternativni sistem trgovanja za izdajo in trgovanje z varnostni žetoni. tZERO ATS je prvi poročal o trgovini z vrednostnimi papirji, ki temelji na blockchainu, leta 2016. Ta platforma je bila med prvimi, ki jih je ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) odobrila za delovanje. Kot tak je tZERO ATS največja sekundarna trgovalna platforma za digitalni vrednostni papirji na svetu. 

Ekosistem TZERO

Ekosistem TZERO

tZERO ATS spremeni igro, saj povprečnim vlagateljem prek svojih naročnikov omogoča tako enostavno trgovanje z delnicami zasebnih podjetij. Natančneje, kupci naročnikov tZERO ATS trgujejo z običajnimi necertificiranimi vrednostnimi papirji. V ekosistemu tZERO ATS digitalni vrednostni papirji delujejo kot sredstvo za zagotavljanje večje preglednosti vlagateljem in ne kot dejanska tokenizirana vrednostna papirja. Posledično se vse evidence še vedno vodijo na enak način kot tradicionalni vrednostni papirji.

V ekosistemu tZERO ATS vsi kupci in prodajalci trgujejo skozi temen bazen. Ta strategija omogoča tZERO ATS, da v transakcijah deluje kot povezovalec. 

Zgodovina tZERO

tZERO ATS je hčerinska družba družbe tZERO Group, Inc. (tZERO), ki je v popolni lasti podjetja. Pot tZERO na vrh se začne leta 2014. Takrat je predsednik uprave podjetja začel sodelovati s projektom verige verig blokov Medici podjetja Overstock. Cilj Medici je bil Overstocku omogočiti napredovanje tehnologije veriženja blokov. tZERO je hčerinsko podjetje Medici Ventures, hčerinsko podjetje v celoti v lasti podjetja Blockchain, ki je v popolni lasti podjetja Overstock.com Inc. (NASDAQ: OSTK). Leta 2016 je tZERO kupil tZERO ATS. 

Leta 2018 je tZERO zaključil izdajo svojih prednostnih lastniških žetonov, serija A (TZROP). TZROP je bil izdan v zasebni prodaji vlagateljem, ki so podpisali pogodbe o prihodnjem lastniškem kapitalu pred 6. avgustom 2018 in se v celoti financirali do 8. avgusta 2018, ob zaključku ponudbe TZROP..

Skupno podjetje z BSTX

Skupno podjetje med tZERO in BOX Digital, objavljeno junija 2018, Boston Security Token Exchange LLC (BSTX) namerava upravljati ameriško nacionalno borzo vrednostnih papirjev BOX Exchange LLC in podpirati trgovanje z varnostnimi žetoni. tZERO si prizadeva ustvariti potrebno tehnologijo in bo vodil tekoče izvajanje tehnologije, upravljanje, vzdrževanje in podporo. BOX Digital zagotavlja vodstvo in regulativno strokovno znanje. Začetek poslovanja BSTX še naprej mora odobriti SEC glede predlaganih pravil trgovanja za BSTX in drugih zadev, povezanih z njegovim delovanjem.

tZERO Crypto

tZERO Dapp

tZERO Dapp

Od 1. januarja 2019 je tZERO pridobil 100% lastniškega deleža v tZERO Crypto, Inc., nekdanji Bitsy, Inc. (tZERO Crypto), zagonskem podjetju, ustanovljenem z namenom ustvariti regulatorno skladen most med kriptovaluto in fiat valuto za maloprodajne stranke. tZERO Crypto je začel z omejenimi operacijami leta 2018, tZERO pa je razširil zmožnosti denarnice za kriptovalute skozi vse leto 2019. tZERO Crypto zdaj ponuja denarno denarnico in storitve zamenjave kriptovalut, ki niso skrbniške, kar strankam omogoča shranjevanje, nakup in prodajo določenih kriptovalut prek mobilne aplikacije tZERO Crypto.

Rekordna rast

Junija 2020 je tZERO na platformi zabeležil rekordno rast. Danes tZERO ATS predstavlja več kot 90% celotnega obsega trgovine z varnostnimi žetoni. Poleg tega je platforma odgovorna za več kot 80% celotne vrednosti žetonov v tem sektorju. Novice o teh mejnikih so porinile delnice Overstoka za 8%.

Kako trgovati na tZERO ATS

Če želite trgovati s tZERO ATS, se morate prijaviti za posredniški račun. Ta postopek zahteva popolno registracijo, vključno s skladnostjo s KYC / AML. Zelo pomembno je, da je vaš posrednik naročnik tZERO ATS. Vaša druga možnost je odpreti račun pri posredniku, ki ima račun za poravnavo pri naročniku na tZERO ATS.

TZROP

TZROP temelji na standardu ERC-20 in je prednostni delniški vrednostni papir, ki trguje izključno s tZERO ATS. Imetniki žetonov tZERO prejemajo četrtletne dividende v višini 10% prilagojenega bruto prihodka tZERO. Na ta način TZROP vlagateljem zagotavlja neposredno izpostavljenost rasti prihodkov.

Kako priti do TZROP

Potrebovali boste posredništvo račun pri Dinosaur Financial, LLC, da si priskrbite nekaj TZROP-a. Prvotno so s tem žetonom trgovali izključno pooblaščeni vlagatelji. Toda tZERO je sporočil, da je TZROP zdaj na voljo za nadaljnjo prodajo neakreditiranim vlagateljem v skladu s pravilom 144 po Zakonu o vrednostnih papirjih iz leta 1933.

tZERO ATS – vodilni na trgu

Potreben je le hiter pogled na tržno prevlado podjetja tZERO ATS, da se ugotovi ključna vloga te platforme na trgu. tZERO ATS je pravi pionir na področju varnostnih žetonov. Posledično bo ta platforma še naprej ostajala prevladujoče mesto trgovanja na sekundarnem trgu vrednostnih papirjev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map