Vogemann je s prvim STO zbral naložbeni kapital

Ladijska družba Vogemann s sedežem v Hamburgu je Nemčija s pomočjo tehnologije veriženja blokov izdala prvo digitalno varnost.

Skupna izdaja ponudbe varnostnih žetonov (STO) je 50 milijonov ameriških dolarjev (USD). Možnost prodaje vrednostnih papirjev je organ za finančni nadzor FMA Liechtenstein odobril 3. julija, prodaja pa se je začela 9. julija.

V svojem poslanstvu za znižanje emisij CO2 in prehod na okoljsko trajnostni model se je ladjarska družba Vogemann odločila, da bo zbrala kapital za nakup “zelenih” razsutih tovornjakov.

Izdaja digitalne varnosti za zelene ladijske žetone

Glede na možnost prodaje bodo zbrani kapital uporabili za nakup razsutega tovornjaka z lastnimi žerjavi. Bulkeri prevažajo surovine, kot so žito, gnojila, premog, rude, minerali, jeklo in gozdni izdelki – ta vrsta prometa ustvarja več kot polovico svetovnega pomorskega prometa.

Jens-Michael Arndt, partner družbe H. Vogemann Reederei GmbH & Co. KG, pojasnjuje profil prevzema:

»Še posebej ciljamo na tako imenovane” zelene ladje “. Ponujajo idealno kombinacijo povečane energetske učinkovitosti z zmanjšanimi vrednostmi emisij. Zaradi tega niso samo okolju prijaznejši, ampak tudi zagotavljajo nižje stroške goriva in višje cene zakupa..

Po navedbah Vogemanna sta trenutno v svetu priročnih velikosti do 40.000 ton le dva rezervoarja, ki izpolnjujeta najvišje zahteve glede emisij CO2. Obe ladji tako imenovanega razreda „Zeleni delfin“ sta bili zgrajeni za Vogemann in začeli obratovati leta 2019.

Odločitev Vogemanna za izdajo digitalne varnostne izdaje je v skladu z načrtom podjetja za naložbe v ladje, usmerjene v prihodnost.

Markus Lange, vodilni partner podjetja Vogemann, je še okrepil pripravljenost podjetja, da preizkusi nove možnosti financiranja, pojav STO pa je zdaj postal realna alternativa:

“Vedno smo bili odprti za nove načine financiranja,” “Ponudba varnostnih žetonov je logično nadaljevanje naše strategije financiranja.”

Digitalna zaščita je bila izdana pod imenom Green Ship Tokens. Naložba v zelene ladijske žetone na najboljši način združuje varstvo okolja in naložbene priložnosti.

Kaj je žeton zelene ladje?

Vogemannovi zeleni ladijski žetoni so digitalni vrednostni papirji v obliki pravic do udeležbe v dobičku s fiksnim letnim donosom. Zbrani kapital se vloži v nove ali sodobne rabljene rezervoarje, ki so zaposleni v poslovanju podjetja.


V skladu z dokumentacijo o ponudbi vrednostnih papirjev tokenizirane pravice do udeležbe prinašajo izključno pogodbene pravice upnikov in izrecno nobenih pravic delničarjev.

S tehničnega vidika je izdaja žetonov potekala na verigi Ethereum. Vlagatelji imajo koristi od popolnoma digitaliziranega naložbenega postopka. Medtem ko zainteresirani vlagatelji za sodelovanje potrebujejo le internetno povezavo, so še vedno predmet postopka preverjanja kot pooblaščeni vlagatelji v skladu z veljavno zakonodajo.

Platforma za izdajo in naložbe www.greenshiptoken.com temelji na Ive.One, ki ga je podjetje FrankTech Agora Innovation GmbH s sedežem v Frankfurtu razvilo za izdajo digitalne varnosti s pomočjo tehnologije veriženja blokov. Regulativno podporo trga kapitala zagotavlja odvetnik Lutz Auffenberg, LL.M. iz Fin Law, Frankfurt, odvetniške pisarne, specializirane za tokenizacijo finančnih instrumentov.

Ključni podatki o izdaji žetona Green Ship:

Obseg izdaje:

50 milijonov žetonov v vrednosti 1 USD na žeton

ISIN:

DE000A2P1QZ6

LEI:

894500T8PAD7RD1QI83

Obrestna mera:

8% na leto + plus delitev dobička 50/50 med vlagatelji in izdajateljem, če to dopušča gospodarska uspešnost izdajatelja.

Minimalni znesek naložbe:

1.000 USD

Premium:

2%.

Trajanje:

Do 15 let

Naložbe:

www.greenshiptoken.com

Izdajatelj:

Vogemann žeton zelene ladje, Hamburg

Koordinacija / prodaja:

Neofin Hamburg GmbH, Hamburg

Sledenje postopku digitalnega izdajanja

Izdaja zelenega ladijskega žetona za zbiranje kapitala za naložbene namene je pomemben korak in bi lahko bil primer, ki bi mu lahko sledile druge korporacije.

Izdaja vrednostnih papirjev poteka v okviru veljavne zakonodaje o vrednostnih papirjih in je predmet določenih preverjanj, kljub temu pa postopek digitalne izdaje izdajateljem in vlagateljem bistveno olajša.

To še ni povsem “odprta” alternativa financiranju, saj je nekaterim državam prepovedano sodelovati – predvsem ZDA in Kitajska. Kljub temu pa izdaja blokovne verige Ethereum odpira naložbeno priložnost za veliko več vlagateljev in omogoča veliko lažji postopek trgovanja.

Ali bo to odprlo vrata drugim podjetjem po isti poti ali postopek digitalnega izdajanja v tej fazi še ni dovolj privlačen za izdajatelje?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map