Zug, Švica “Kripto dolina” je postala zadnja regija, ki je sprejela BTC in ETH kot davčna plačila

V zadnjih nekaj letih so različne regije po vsem svetu dale vedeti, da je njihov namen postati središče za verigo blokov. Medtem ko je nekaterim uspelo gojiti ugled, povezan s tehnologijo, je nedvomno vodilni Zug v Švici. Posledično se pri sklicevanju na regijo pogosto uporablja poimenovanje „kripto dolina“.

Zug še naprej krepi ta ugled; ima napovedal da bo regija z začetkom leta 2021 začela sprejemati Bitcoin in Ether kot plačilo davkov. Za uporabo te storitve morajo vsi davkoplačevalci za plačilo zahtevati osebno QR kodo pri finančnem ministrstvu Zug.

“Kot dom Kripto doline nam je pomembno, da še naprej spodbujamo in poenostavljamo uporabo kripto valut v vsakdanjem življenju … Z omogočanjem plačevanja davkov z Bitcoinom ali Etherjem naredimo velik korak v tej smeri.” – finančni direktor Heinz Tännler

Uporaba Crypto za davke

Skupaj z odločitvijo, da BTC in ETH sprejmemo kot plačilo davkov, prihajajo različne določbe. Ti so naslednji,

 • Storitev se začne leta 2021
 • Sprejeta bosta le Bitcoin (BTC) in Ethereum (ETH)
 • Plačila je treba plačati v celoti
 • Upravičeni do davčnih bilanc do 100.000 CHF

Ko se bo regija pripravljala na to spremembo leta 2021, bo v naslednjih tednih potekal kratek pilotni program.

Moderator

Kljub temu, da je Zug znan kot kripto dolina, tudi Zug (tako kot večina regij) ne bi imel nujno tehnološke zmogljivosti za razvijanje rešitve za zbiranje kriptovalut kot davčnih plačil. Kot tak je bilo sklenjeno partnerstvo s priljubljenim posrednikom Bitcoin Suisse.

V tem partnerstvu je potreben večstopenjski postopek, ki bo omogočil plačevanje kripto davkov.

 1. Bitcoin Suisse zbira plačila davka za kriptovalute od državljanov
 2. Bitcoin Suisse kriptovaluto takoj pretvori v FIAT (švicarski frank)
 3. FIAT preusmerjen na kantonalni davčni urad v Zugu

Ker gre za transakcije, ki temeljijo na verigah verig, bodo dokazila o plačilih in poravnavah računov verjetno hitra in pregledna.

Vprašanje mnogih je: “Kako se bo vlada izognila nestanovitnosti, povezani s kriptovalutami, ko jih bo sprejela kot plačilo?” S takšno strukturo plačilnega sistema se lahko finančno ministrstvo Zug izogne ​​tej nestanovitnosti, saj se sredstva takoj pretvorijo v FIAT.

“S tem novim načinom plačila ne tvegamo, saj znesek vedno prejmemo v švicarskih frankih, tudi če je plačilo izvedeno v bitcoinih ali etrih” – finančni direktor Heinz Tännler

Pretekli primeri

Medtem ko je Zug sprejemanje kriptovalut kot plačilnega sredstva za davke pozitivna novica, regija nikakor ni prva, ki je napovedala tak korak. Dejansko je to tretja regija v Švici, ki se je odločila, najnovejša pa je bila občina Zermatt.  Predvsem je bila odločitev možna tudi v Bitcoin Suisse.


Zunaj Švice so bili različni primeri tudi v Kanadi. Kot država, ki je nenehno vodila v rasti verige blokov, to ni presenečenje. Kanada je od ustanovitve Ethereuma do uvedbe prvih Bitcoin skladov ostala v ospredju panoge. Ti primeri v Kanadi so se zgodili leta 2005 Richmond Hill in Innisfil.

Veliko obrazcev

Bistvo vseh teh primerov je preprosto – dogaja se sprejemanje in sprejemanje kriptovalut. Čeprav je sprejemanje plačil davkov odličen znak, je sprejemanje kriptovalut očitno na različne načine.

 • Davki
 • Na dražbi (gledano kot vrednostno sredstvo) – zaseženi BTC so vladni organi redno prodajali na dražbi. S tem dobi BTC verodostojnost kot sredstvo dragoceno s strani vlade same.
 • Predpisi – Regulativni organi so prepoznali trajno moč digitalnih sredstev in začeli spreminjati in pojasnjevati predpise, da bodo bolje prilagodili prihodnost, v kateri bodo imeli vlogo.
 • Institucionalne ponudbeBitcoin skladi, Terminski trgi, itd.

Zug, Švica

Zug je dom številnih blockchain usmerjenih podjetij, regija v Švici, ki jo običajno imenujejo “kripto dolina”. To ime si je prislužil s kripto prijaznimi zakoni in predpisi. Regija je razmeroma majhna in v njej živi približno 127.000 prebivalcev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map