Kaj je Robo-Advisor?

Ne glede na to, ali trgujete na forex trgu, delniškem trgu ali imate kakršen koli drug naložbeni portfelj, lahko pride čas, ko boste potrebovali pomoč strokovne službe, ki vam bo pomagala pri opravljanju številnih ključnih nalog. Če je prej to lahko bila služba upravitelja portfelja ali finančnega svetovalca, lahko v današnji digitalni dobi večino te pomoči nudi robo-svetovalec. Tu bomo raziskali to razmeroma novo, hitro razvijajočo se storitev, da se boste lažje naučili, kaj je to in kako bi lahko postala ključni del vašega trgovinskega potovanja.

Kaj počne Robo-svetovalec?

Na najbolj preprost način je robo-svetovalec digitalna platforma ali programska oprema, ki ponuja vrsto storitev, ki vam pomagajo najbolje upravljati svoj portfelj. Zelo pogosto so storitve, ki jih nudi robo-svetovalec, popolnoma avtomatizirane in sploh ne zahtevajo človekove interakcije. Robo-svetovalec običajno uporablja vrsto napredne programske in računalniške algoritme za učinkovito upravljanje vašega portfelja.

Pri vrhunskih robotiziranih svetovalcih je mogoče upoštevati številne vaše ključne cilje kot vlagatelja, programska oprema pa lahko nato uporabi te podatke, ki jih dobite pri zagotavljanju vrste avtomatiziranih storitev, ki vam pomagajo doseči vaše naložbene cilje. Na robo-svetovalca se lahko sklicuje tudi z uporabo številnih drugih izrazov, kot so avtomatizirano upravljanje naložb, digitalni portfeljski svetovalci in drugi podobni izrazi, ki se nanašajo na povečano povpraševanje po tej vrsti avtomatiziranih storitev.

Storitve Robo-Advisor

Splošni cilj katerega koli robo-svetovalca, ki ga uporabljate, je lahko podoben. S tem želimo popolnoma avtomatizirati vrsto storitev finančnega upravljanja in z uporabo digitalnih platform in programske opreme pomagati uskladiti vaše naložbene cilje s strategijo. Obstaja nekaj običajnih storitev, ki jih boste našli pri večini robo-svetovalcev.

Rebalans portfelja: Glavna značilnost, ki jo boste našli v središču večine robo-svetovalcev, je ponovno uravnoteženje portfelja. To lahko storite samodejno ali ob določenih rednih časih, na primer četrtletno ali enkrat na leto. Ta postopek je pogosto popolnoma avtomatiziran z uporabo programske opreme in se pogosto nenehno spremlja, da se zagotovi, da vaš portfelj ohrani določeno ravnovesje, odvisno od vašega izbranega profila tveganja in želje po naložbi..

Skratka, redno uravnoteženje portfelja bo zagotovilo, da bodo vaše naložbe čim bolj optimizirane, odvisno od tržnih razmer in parametrov, ki jih lahko nastavite.

Davčno upravljanje: Robo-svetovalci pogosto ponujajo tudi zbiranje davčnih izgub in druga orodja za upravljanje davkov, ki vam lahko pomagajo najučinkoviteje upravljati davek na kapitalski dobiček in druge davčne obveznosti, ki izhajajo iz vašega naložbenega portfelja..

Druge storitve: Odvisno od izbranega robo-svetovalca je na voljo vrsta drugih orodij za finančno načrtovanje, pa tudi hibridne storitve, ki lahko v nekaterih situacijah nudijo človeško posvetovanje s finančnimi strokovnjaki..

Ker industrija robo-svetovalcev še naprej raste in se razvija, rastejo tudi storitve, ki jih imate kot trgovec.

V čem se razlikuje od tradicionalnega svetovalca?

Robo-svetovalci revolucionirajo sektor. Čeprav je treba razpravljati o prednostih in slabostih, obstajata dve ključni kategoriji razlik pri uporabi robo-svetovalca v primerjavi z uporabo tradicionalne poti človeškega svetovalca..

Dostopnost je prva ključna razlika. Kadar bo človeški svetovalec določil čas razpoložljivosti, uradne ure in druge stranke, ki jih bo upravljal v tem času, je robo-svetovalec običajno na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Ni potrebe, da pokličete, ni potrebe, da se sestanete, preprosto morate slediti nekaj klikom gumba in vaša zahteva je lahko izpolnjena. Drug primer tega, kako lahkotna dostopnost zasveti, je, ko uporabljate glavno funkcijo robo-svetovalca pri rednem uravnoteženju portfelja. Pri tradicionalnem svetovalcu je to lahko okorna in dolgotrajna dejavnost, ki se lahko konča tako, da imate veliko število honorarjev, ki vam lahko omejijo položaj. Avtomatizirana narava robo-svetovalcev odpravlja vse te težave.

Drugo ključno področje, kjer boste resnično opazili razliko pri uporabi robo-svetovalca, so stroški. Te se znatno zmanjšajo pri uporabi robo-svetovalcev. Čeprav obstaja nekaj ključnih lastnosti, ki jih lahko nudi tradicionalni osebni svetovalec, je splošno sprejeto, da so robo-svetovalci predstavili alternativo razmerju med ceno in kakovostjo, ki je spremenila igro.

Stroški robotskega svetovalca

Omenili smo stroške. Ker se trg robo-svetovalcev še naprej širi, na trgu tekmuje vse večje število storitev, zaradi česar so stroški ves čas bolj konkurenčni. Običajno lahko od glavnih robo-svetovalcev pričakujete letno provizijo za upravljanje med 0,25% in 0,5%. To pomeni veliko zmanjšanje stroškov zaradi ukvarjanja s tradicionalno storitvijo upravljanja portfelja.

Poleg tega se robo-svetovalci navadno odpovejo provizijam za transakcije. To pomeni, da se vsak nakup in prodaja sredstev v postopku rebalansiranja portfelja običajno zaključi brezplačno. To ne bi veljalo tudi za tradicionalne storitve, kjer bi verjetno plačevali provizije in druge transakcijske provizije. Na splošno so stroški robo-svetovalcev še vedno zelo nizki. Minimalni račun prav tako običajno ni potreben pri večini storitev robo-svetovalcev, kot je to mogoče pri človeški službi.

Kdo je Robo-svetovalec, primeren za?

Robo-svetovalec je lahko v mnogih primerih kot nalašč za vas, odvisno od vaše situacije. Tu je nekaj tipičnih primerov, ko je robo-svetovalec vaša idealna rešitev.

Začenjati: Robo-svetovalec je super, če šele začenjate s panogo. Velik del učne krivulje lahko odstranite tako, da pustite, da programska oprema opravi vse delo znotraj nastavljenih parametrov.

Pristop izročitve: Če vaš položaj ni zapleten in se z veseljem lotevate svojega portfelja in premoženja, ki je v njem, potem je robo-svetovalec kot nalašč za vas.

Poceni: Če imate nižjo vrednost portfelja, vendar še vedno želite izkoristiti pomoč ali če želite, da se vaše naložbe upravljajo, vendar na najcenejši in učinkovitejši možni način, potem je robo-svetovalec rešitev, ki lahko zadovolji vse te potrebe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map