Bitcoin rudarji pričakujejo deževno sezono, saj cena ostane pod 10.000 USD: Crypto Market Daily

Glede na čas tiska (11:00 UTC) se Bitcoin (BTC) trguje blizu 9800 ameriških dolarjev in je v zadnjih 24 urah padel za 0,25 odstotka po indeksu BTC indeksa OKEx. Trenutno se celotna tržna kapitalizacija kriptovalut poveča za 0,1 odstotka, prevlada BTC pa znaša 66,7 odstotka, CoinGeckoPodatki.

Kriptovalute z velikimi kapicami gredo postrani – Ethereum (ETH) se je znižal za 0,12 odstotka, Litecoin (LTC) pa za 0,42 odstotka.

Indeksna tabla žetonov OKEx (od 11:00 UTC). Vir: OKEx

Pod OKEx Coin Info je ORBS v zadnjih 24 urah najbolj pridobil z 18,16-odstotnim donosom. Drugi najboljši dobitniki so DEP in THETA.

APM je največji poraženec v zadnjih 24 urah – izgubil je 14,23 odstotka svoje vrednosti.

Najboljši dobitniki Sprememba 24H Vrhunski poraženci Sprememba 24H
ORBS / USDT 18,16% APM / USDT -14,23%
DEP / USDT 17,35% DGB / USDT -12,85%
THETA / USDT 16,10% KCASH / USDT -8,47%

Najboljši dobitniki & Zgube (USDT) v zadnjih 24 urah. Vir: OKEx

Zmanjšanje težav pri pridobivanju bitcoinov lahko poveča ceno

Glede na V redu blockchain brskalnik, Bitcoin je danes ob 10:06 po hongkonškem času spremenil težave. Težavnost Bitcoin omrežja se je zmanjšala za šest odstotkov na 15,14T.

Od leta 2011 je bilo 264 prilagoditev težav, od tega 48 prilagoditev navzdol. Prilagoditve za več kot šest odstotkov navzdol so se zgodile 15-krat – skupaj je bilo 31,25 odstotka BeatleNews podatkov.

BeatleNews dodal, da so se cene BTC na mesec zvišale za skoraj 50 odstotkov ali več po vsaki prilagoditvi težav za več kot šest odstotkov – razen tiste, ki je bila 7. novembra 2019. 

Deževna sezona še ni prišla

Ker so cene električne energije tako pomembne za rudarje, bo deževna sezona v jugozahodni regiji Kitajske določila, ali bi lahko starejše rudarske ploščadi, kot je Antminer S9, imele drugo življenje.

Glede na BlockBeats poročajo, mnogi rudarji so dejali, da še čakajo na deževno sezono. Zaradi visokih temperatur v provinci Sečuan v teh dneh se je povpraševanje po električni energiji močno povečalo – kar je privedlo do prenosa električne energije iz rudarjenja Bitcoinov, da bi prebivalci zagotovili vsakodnevno uporabo električne energije.

Na F2Pool’s Spletna stran, navedlo je, da lahko nekateri rudarski bazeni v deževni sezoni zagotovijo 0,032 USD / kWh. Pod tem stroškom električne energije se lahko nekatere ploščadi S9 vrnejo v dobičkonosno rudarstvo.

Institucionalni vlagatelji, ki prihajajo z infrastrukturo, se izboljšajo

Kot smo ugotovili v včerajšnjem Crypto Market Daily, obstajajo jasni znaki vstopa Wall Streeta na trg Bitcoin. V zadnjem tednu se je odprto zanimanje za opcije CME povečalo najvišji čas – blizu 150 milijonov dolarjev.

Ogromen porast CME Bitcoin Options Open Interest (OI) je nadalje razkril, da institucionalni trgovci več stavijo na kripto področju. Celotna opcija OI je zavzela 14 odstotkov celotnega tržnega deleža na Skew’s podatki, od včeraj.

Naglo naraščajočo inteligenco bi lahko razložili z možnostjo, da ima več institucionalnih strank dolgoročne položaje.

Skupne BTC možnosti Odprte obresti. Vir: Skew

Ker je več institucionalnih strank vključenih v CME in Bakkt, se znova razpravlja o varnostnih izzivih. Vdor več borz po vsem svetu je ogrozil nekatere vlagatelje. Na primer, Binance je bil vdrl za več kot 7000 bitcoinov pred enim letom.

Arca v svojem najnovejšem poročilu ugotovil, da CME ponuja malo znanega "Izmenjava za fizično" možnost – to je dvostranski sporazum med nasprotnimi strankami, ki omogoča poravnavo dolgega položaja z dejanskimi bitcoini.

Bakktova regulirana fizično dostavljena kripto borza v New Yorku je napovedala novo zavarovalno kritje in jo že ima poročali da je vključila 70 institucionalnih strank. Razvoj te infrastrukture bo pripomogel tudi k privabljanju več institucionalnih vlagateljev.

Bitcoin tehnična analiza

Po ceni OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD20200626) Bitcoin še vedno teče v razponu od 9.280 do 10.200 USD, kratkoročno in še vedno navzgor. Dokler je podpora 9.280 USD, bi morali v kratkoročnem trendu prevladovati biki.

Zaradi nespremenjenega obsega trgovanja za trgovanje znotraj dneva je lahko lovljenje za ceno v naraščajočem trendu zelo tvegano. Pričakujemo, da se bo ozek obseg končal najpozneje do maja.

OKEx BTC Quarterly Futures (BTCUSD0626) 4H grafikon. Vir: OKEx

Tehnična analiza Ethereuma

Za četrtletne terminske pogodbe OKEx Ethereum (ETHUSD0626) je 205 dolarjev ključna raven podpore za kratkoročno trgovanje. Če z ogromno količino ne moremo razbiti cene nad 220 dolarjev, je to lahko še ena past za bike.

Še vedno ne vidimo neodvisnega trenda v ceni etra.

OKEx ETH Quarterly Futures (ETHUSD0626) 4H grafikon. Vir: OKEx

Izjava o omejitvi odgovornosti: Tega gradiva ne bi smeli jemati kot podlago za sprejemanje naložbenih odločitev niti ga ne bi smeli razumeti kot priporočilo za sodelovanje v investicijskih transakcijah. Trgovanje z digitalnimi sredstvi vključuje znatno tveganje in lahko povzroči izgubo vašega vloženega kapitala. Zagotoviti morate, da v celoti razumete tveganje, upoštevajte svoje izkušnje, naložbene cilje in po potrebi poiščite neodvisen finančni nasvet

OKEx Insights predstavlja tržne analize, poglobljene funkcije in kurirane novice kripto strokovnjakov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map